En smagsprøve på Bangkok

Thailand

Jeg hedder Victor – og jeg har fået lov at være gæsteblogger for C&C Travel. Jeg har rejst meget i Thailand, og derfor får I her en guide til Bangkoks største madoplevelser!

Thailand er et af de allerbedste steder i verden at finde mad! Det er stort set lige meget, hvor du er henne, så kan du dufte maden. Den lette adgang til friske grøntsager gør, at du nærmest alle steder i Thailand kan få lækker thaimad. Derudover er hovedstaden Bangkok nærmest også hovedstad for skybars. De høje skyskrabere og det lune vejr gør, at der er rig mulighed for at implementere smukke, vilde og luksuriøse skybars, hvor du kan få en kold øl eller drink.

I indlægget her, kommer jeg med mit bud på nogle af de bedste spisesteder og skybars i Bangkok. Her kommer vi rundt om alt fra Michelin-restaurant over streetfood til en udsigt, du helt sikkert kender! Så tag med mig på en kulinarisk rejse, og dyk ned i den fantastiske mad, som Thailand har at byde på.

I indlægget finder du min bedste dyre-, billige- og skjulte diamant restaurant og skybar.

Den billige: Streetfood

Har du været i Bangkok, uden at du har nydt streetfood fra en af de mange små madboder i hjertet af Bangkok? Bangkok er en af de bedste byer i verden at nyde streetfood. Det eneste man skal have med, er småpenge og sin sunde fornuft! Maden er nemlig superbillig, men du skal også lige holde øje med boderne, inden du køber noget. Køb kun den mad, der ser frisk ud. Maden er langt de fleste steder på topniveau, så hold dig ikke tilbage.

Der er nogle områder, hvor folk flokkes for den lækre thai-streetfood. Af nævneværdige steder er: Chinatown og Victory Monument. Det er mine to favoritsteder! Særligt langs hovedgaden i Chinatown, Yaowarat, er der altid garanti for fuld mave! Stedet er pakket med helt fantastisk thai-mad.

Når du så er på streetfood, så skal du helt sikkert prøve disse retter: Pad Thai, Sticky Rice med Mango og alle de forskellige nuddelsupper, du kan finde. Min favorit er klart Pad Thai, som jeg bare aldrig får nok af. Det bliver du nødt til at prøve. Yummy!

BILLEDER FRA STREETFOOD
BILLEDER FRA STREETFOOD1

Den dyre: Sra Bua by Kiin Kiin

Selvom man er langt væk hjemmefra, så kan man da sagtens spise på en dansk restaurant! Sra Bua by Kiin Kiin er en restaurant, som er inspireret af Henrik Yde-Andersens Kiin Kiin i København! Henrik Yde- Andersen er medejer af den eksklusive restaurant, som befinder sig på Kempinski hotellet midt i Bangkok, og er indover, når menuen skal sammensættes.

Sra Bua by Kiin Kiin har sågar en Michelin stjerne og er helt sikkert et besøg værd, hvis du er i Bangkok. Du får heller ikke serveret dansk mad på restauranten, da Henrik Yde-Andersens helt stor passion er thai-mad. Vær derfor forberedt på at få en meget autentisk men moderne, gastronomisk oplevelse i det fantastisk thai-køkken.

I restauranten kan man kun få en menu, som består af 8-10 retter til frokost, og 16 retter til aftenserveringen. Til frokost er prisen mellem 430 – 640 DKK. Om aftenen, når man får 16 retter, er prisen 800 DKK. Dette gør også, at du her har mulighed for at spise på en formidabel Michelin restaurant til ’billige’ penge i forhold til priserne på lignende restauranter i Danmark.

BILLEDER FRA SRA BUA1
BILLEDER FRA SRA BUA
BILLEDER FRA SRA BUA4
BILLEDER FRA SRA BUA2

Den skjulte diamant: Floating Boat Market

Rundt omkring i Bangkok finder du nogle helt særlige markeder… Her finder du nemlig floating markets, altså markeder som ’flyder’. Hvad det så skal betyde er, at markedet simpelthen sejler rundt i små både langs floden. Som gæst kan man enten selv blive sejlet rundt eller se mylderet fra bredden flere steder.

Kanoerne sælger alt fra souvenirs til drikkevarer og madvarer. Nyd en drink i en kokosnød, mens du sejler langs floden. Det er livet! Hvis du bliver sulten, så er der også masser af varm mad. Her skal du prøve Kway Teow Rua, som også på engelsk hedder Boat Noodles. Det er en velsmagende bouillon suppe, som i gamle dage kun blev solgt langs floderne. Man kan i dag spise det i hele byen, men det er nu sjovest at få det som i gamle dage.

Mit favorit floating market i Bangkok er Damnoen Saduak Floating Market. Dette marked er dog et stykke uden for downtown Bangkok, men det er også klart her, at du fået den fedeste floating market vibe. Ellers er der også flere floating markets tættere på byen, men jeg har kun selv besøgt Damnoen Saduak, så jeg vil ikke anbefale andre. Wat Sai Floating Market skulle også være ret godt, og det ligger kun 10 min fra centrum.

BILLEDER FRA FLOATING MARKET1
BILLEDER FRA FLOATING MARKET

Skybars

Den dyre: Sky Bar at Lebua State Tower

Måske du er stødt på dette hotel før. Udover at være et meget luksuøst hotel, så huser Lebua State Tower også flere restauranter og barer. Her i blandt 2 to-stjernede Michelin-restauranter. Man kan derfor sige, at dette virkelig er toppen, hvis du vil have eksklusiv mad og drikke i Bangkok.

Jeg har dog kun besøgt skybaren Sky Bar i Lebua State Tower. Her kan du forvente smukke, men også mystiske, drinks. Der bliver nemlig serveret drinks med både tøris, røg og andre videnskabelige ting. Det gør bare oplevelsen endnu vildere! Udover de meget finurlige drinks, så finder man også en af de allerbedste udsigter i hele Bangkok! På 63. etage har du nemlig et fuld udsyn over hele Bangkok. Hvis man virkelig elsker skybars (og har god tid), kom både dag og aften! Det er et flot syn uanset hvad.

Da Lebua at State Tower, er et meget eksklusivt hotel, afspejler det sig også på priserne. En drink på skybaren koster i omegnen af 250 DKK, så den er også betalt. Jeg vil dog mene, at denne bar, er en af de bedste i hele Bangkok, for ikke at sige hele verden. Derfor mener jeg også, at den helt sikkert er et besøg værd.

BILLEDE OG VIDEO FRA LEBUA

Den billige: Heaven Rooftop Bar & Lounge

Det er ikke nemt at finde billige skybars i de helt høje skylag i Bangkok. De fleste skyskrabere har nemlig oftest et eminent hotel under sig. Derfor er priserne også heraf. Der er dog stadig nævneværdige skybars rundt omkring i Bangkok, hvis du ikke vil have den store pengepung frem.

Min favorit er Heaven Rooftop Bar & Lounge. Selvom den kun befinder sig på 8. sal, så er der stadig en aldeles fremragende udsigt udover byen. Derudover har skybaren et vildt fedt loungeområde, hvor man kan læne sig tilbage i de brede stole, mens man nyder en kold øl til lige over 20 kr. Øllene er ikke billigere end nede i byen, men for den udsigt man får, så er de 20 kr. godt givet ud.

Den skjulte diamant: Vanilla Sky Rooftop

På Skyview Hotel Bangkok finder vi den skjulte diamant! På 35. etage finder du nemlig Vanilla Sky Rooftop. Har får du en skybar med panoramaudsigt over Bangkok. I skybaren kan man også få mad, og priserne er fornuftige. En burgermenu på skybaren koster ikke mere end 80 kr., så her får du en sky bar til gode priser, men som stadig har den luksus, man søger, når man leder efter den perfekte sky bar!

Jeg kan helt klart anbefale denne bar, og især omkring solnedgang er den helt magisk. Vi besøgte baren omkring solnedgang og nød et par rigtig gode drinks, mens vi så den smukkeste solnedgang. Jeg vil også mene, at dette er en skjult diamant, da der ikke normalt er crowdet her i forhold til nogle af de mere hypede sky bars i Bangkok. Så hvis du ønsker en dejlig sky bar med fantastisk udsigt og rolige omgivelser, så er dette stedet. Her skal man dog være opmærksom på, at der fredag og lørdag nogle gange er fester heroppe.

BILLEDER AF VANILLA SKY ROOFTOP1 og forside
BILLEDER AF VANILLA SKY ROOFTOP

Nu hvor du kender til både dyre, billige og skjulte diamanter, så er du klar til at drage mod Asien for selv at prøve, om disse restauranter og sky barer er noget for dig. Her er der i hvert fald lidt for enhver smag.

Hvis du har lyst til at høre mere fra mig og mine rejser, rundt i verden, så skal du være så velkommen til at besøge min blog på: thestudenttraveller.dk.

Kunne du li' opslaget?
Del på de sociale medier!

Andre indlæg fra Thailand

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

*

*