Playa Tamarindo

Playa Tamarindo er en del af en lille bugt, der bliver delt i to af mangrovens flodmunding. Det er en hyggelig og spraglet strandby med et hav af små butikker, boder og restauranter. Surfere kommer hertil fra nær og fjern for at boltre sig i bølgerne på stranden, og måske var det nu, du skulle prøve kræfter med at lære at surfe? Du kan også fiske, tage snorkle- og dykketure, cykle eller ride rundt i naturen eller tag på zipliningeventyr. Når aftenen falder på, vågner barerne op og begynder at servere farvestrålende drinks, og så er byen kendt for at have rigtig mange gode spisesteder, så du må ud og afprøve dem! Tamarindo ligger i Las Baulas Nationalpark, der er kendt for sine mange læderskildpadder. Fra oktober til marts kan du være heldig at se de kæmpestore – ja, faktisk op til 400 kg. tunge – skildpadder lægge æg på stranden. Tag på en nattetur med en guide, så er der størst sandsynlighed for et møde med skildpadderne. Lige på den anden side af flodmundingen ligger Playa Grande, der som navnet antyder, er meeeeget lang. Sejl den korte tur herhen og gå lange ture langs vandkanten eller dyp fødderne i bølgerne. Du kan selvfølgelig også sejle ind i mangroven og måske spotte brøleaber og sjældne fugle. 

Rejser til Playa Tamarindo

Hoteller i Playa Tamarindo

Hotel Pasatiempos er et super bed & breakfast, som du nærmest ikke vil hjem fra igen! Du går gennem den jungleagtige have på små gangstier, når du skal til din hytte. De hyggelige hytter er indrettet i sydlandsk stil, og her er, hvad du skal bruge af wifi, aircondition og TV – og så er her en dejlig terrasse, hvor du kan sidde om aftenen og lytte til brøleaberne. Hotellet ligger i en rolig del af byen, omkring 5 minutters gang fra stranden, men her er selvfølgelig en pool! Den smukke pool ligger i haven som en lille oase, og her kan du hvile dig i en liggestol i skyggen fra palmerne og bare nyde livet! Størstedelen af hotellet er bygget i mangotræ og palmeblade, og det giver en hyggelig, autentisk stemning. På restauranten Monkey La-La kan du spise god mad, og her er også et lille, men lækkert udvalg af frugt, musli, æg og yoghurt om morgenen. Du er i gode hænder hos det søde personale, så gå til dem, hvis du mangler noget. 

Hotel Tamarindo Diria Beach Resort er nok et af de dejligste hoteller på vores Costa Rica rejser. Det ligger lige ud til stranden, så du har nem adgang til at dyppe fødderne i bølgerne. Her er kælet for detaljerne, og de ansatte er rigtig flinke. I den flotte have ligger hele fire pools – en stille pool for voksne, en børnepool, en pool med havudsigt og en lagunepool, der bugter sig igennem en jungle af palmer, hvor du ofte kan se aber! De er alle lækre og indbyder til en dejlig dukkert eller bare til timers afslapning i en liggestol. Her er også adskillige barer – en swim up bar, hvor du kan nyde drinks direkte fra poolen, en tropisk bar med farvestrålende cocktails, en strandbar ud til vandet og en loungebar, hvor du kan slænge dig i sofaerne med en drink. Og du kommer helt sikkert ikke til at gå sulten i seng! Prøv en pizza på den italienske restaurant, spis bøffer på steak houset, nyd sea food på fiskerestauranten, spis fornem middag på den fine restaurant med havudsigt eller smag lidt og hvert i buffeten! Har du en sød tand, så må du næsten også nedkøle dig selv med en is fra det italienske ishus! Værelserne er gode, og indrettet i røde og orange detaljer med gratis wifi, klimaanlæg, TV, kaffemaskine, køleskab og hårtørrer. 

Luna Llena Hotel er et farvestrålende, familiedrevet lille hotel i italiensk stil – det er simpelt og lidt slidt men rigtig godt! De italienske ejere, Simone og Pino, sørger for en familiær atmosfære, så du vil straks føle dig hjemme. Hotellet ligger omkring 300 meter fra stranden, så du skal gå i et par minutter for at komme til vandet, men det er til gengæld tæt på byens mange restauranter og butikker. Hvis det er muligt, indlogerer vi dig i en af de hyggelige, gule bungalows, som er rigtig godt indrettet med køkken, TV, aircondition og gratis internet – de er perfekt til familier, for de har to etager. Hvis bungalowerne er udsolgt, bor du på et standardværelse - her er ikke køkken. Hotellets restaurant skulle eftersigende servere byens bedste italienske mad, men morgenmaden er til gengæld lidt simpel. Her er et fint, lille poolområde med poolbar, så du kan svømme op og få en drink direkte i vandet, eller bare ligge i en liggestol og slappe af i den dejlige have.