Playa Tamarindo

Playa Tamarindo er en del af en lille bugt, der bliver delt i to af mangrovens flodmunding. Det er en hyggelig og spraglet strandby med et hav af små butikker, boder og restauranter. Surfere kommer hertil fra nær og fjern for at boltre sig i bølgerne, og måske var det nu, du skulle prøve kræfter med at lære at surfe? Badenymferne vil også have sit at se til, da stranden er både bred og lang, men som altid skal du være opmærksom på strømmene i havet, der afhænger af vind og vejr. Du kan også fiske, cykle eller ride rundt i naturen eller tag på zipliningeventyr. Når aftenen falder på, vågner barerne op og begynder at servere farvestrålende drinks, og så er byen kendt for at have rigtig mange gode spisesteder, så du må ud og afprøve dem! Vi kan især anbefale byens falafel-bar, der serverer helt friske og lækre falafler. Tamarindo ligger i Las Baulas Nationalpark, der er kendt for sine mange læderskildpadder. Fra oktober til marts kan du være heldig at se de kæmpestore – ja, faktisk op til 400 kg tunge – skildpadder lægge æg på stranden. Tag på en nattetur med en guide, så er der størst sandsynlighed for et møde med skildpadderne. Lige på den anden side af flodmundingen ligger Playa Grande, der som navnet antyder, er meeeeget lang. Sejl den korte tur herhen og gå lange ture langs vandkanten eller dyp fødderne i bølgerne. Du kan selvfølgelig også sejle ind i mangroven og måske spotte brøleaber og sjældne fugle. Har du lyst til at besøge en lillebitte og rolig strand, så tag til Avellana, der ligger en halv times kørsel fra Tamarindo. Her finder du en enkelt restaurant, der er opkaldt efter stedets egen lyserøde gris Lola. 

Rejser til Playa Tamarindo

CR32A
San Jose, Monteverde, Arenal og Playa Tamarindo
Nyhed
CR41
San Jose, Manuel Antonio, Isla Chiquita, Monteverde, Arenal og Playa Tamarindo
Nyhed
CR27
San Jose, Tortuguero, Arenal, Monteverde, Granada (Nicaragua), Playa Tamarindo
CR39
San Jose, Playa Tamarindo, Arenal, Tortuguero, Puerto Viejo de Talamanca og San Jose

Hoteller i Playa Tamarindo

Hotel Pasatiempos er et super bed & breakfast, som du nærmest ikke vil hjem fra igen! Du går gennem den jungleagtige have på små gangstier, når du skal til din hytte. De hyggelige hytter er indrettet i sydlandsk stil, og her er, hvad du skal bruge af wifi, aircondition og TV – og så er her en dejlig terrasse, hvor du kan sidde om aftenen og lytte til brøleaberne eller læse en bog i hængekøjen. Hotellet ligger i en rolig del af byen, omkring 5 minutters gang fra stranden, men her er selvfølgelig en pool! Den smukke pool ligger i haven som en lille oase, og her kan du hvile dig i en liggestol i skyggen fra palmerne og bare nyde livet! Størstedelen af hotellet er bygget i mangotræ og palmeblade, og det giver en hyggelig, autentisk stemning. På restauranten Monkey La-La kan du spise god mad, og her er også et lille, men lækkert udvalg af frugt, musli, æg og yoghurt om morgenen. 2-3 gange om ugen i højsæsonen er der et liveband på programmet, men de stopper kl. 22. Du er i gode hænder hos det søde personale, så gå til dem, hvis du mangler noget. 

Hotel Tamarindo Diria Beach Resort er nok et af de dejligste hoteller på vores Costa Rica rejser. Den ene afdeling af hotellet ligger lige ud til stranden, så du har nem adgang til at dyppe fødderne i bølgerne. Her er kælet for detaljerne, og de ansatte er rigtig flinke. I de flotte haver ligger hele fire pools – en stille pool for voksne, en børnepool, en pool med havudsigt og en lagunepool, der bugter sig igennem en jungle af palmer, hvor du ofte kan se aber! De er alle lækre og indbyder til en dejlig dukkert eller bare til timers afslapning i en liggestol. Her er også adskillige barer – en swim up bar, hvor du kan nyde drinks direkte fra poolen, en tropisk bar med farvestrålende cocktails, en strandbar ud til vandet og en loungebar, hvor du kan slænge dig i sofaerne med en drink. Og du kommer helt sikkert ikke til at gå sulten i seng! Prøv en pizza på den italienske restaurant, spis bøffer på steak houset, nyd sea food på fiskerestauranten, spis fornem middag på den fine restaurant med havudsigt eller smag lidt af hvert i buffeten! Har du en sød tand, så må du næsten også nedkøle dig selv med en is fra det italienske ishus! Værelserne er gode, og indrettet i røde og orange detaljer med gratis wifi, klimaanlæg, TV, kaffemaskine, køleskab og hårtørrer. 

Luna Llena Hotel er et farvestrålende, familiedrevet lille hotel i italiensk stil – det er simpelt og lidt slidt men hyggeligt. De italienske ejere, Simone og Pino, sørger for en familiær atmosfære, så du vil straks føle dig hjemme. Hotellet ligger omkring 300 meter fra stranden, så du skal gå i et par minutter for at komme til vandet, og det samme gælder byens mange restauranter og butikker. Hvis det er muligt, indlogerer vi dig i en af de hyggelige, gule bungalows, som er rigtig godt indrettet med køkken, TV, aircondition og gratis internet – de er gode til familier, for de har to etager. Selvom de er godt indrettede, vil vi beskrive bungalowerne som simple, og når nu du er rejst til de varme lande, må du også forberede dig på måske at få besøg af myrer og edderkopper på værelset. Hvis bungalowerne er udsolgt, bor du på et standardværelse - her er ikke køkken. Hotellets restaurant skulle efter sigende servere byens bedste italienske mad, men morgenmaden er til gengæld ret så simpel. Her er et fint, lille poolområde med poolbar, så du kan svømme op og få en drink direkte i vandet eller liggestol. Ejeren er italiener, og han kender en god surfinstruktør, hvis du har lyst til at surfe.