Snorkling i Filippinerne – her er 4 favoritter!

Filippinerne

Marie har snorklet meget i Filippinerne, og nu har hun samlet sine fire absolut favorit-snorklesteder i en mini-guide. Læs om snorkling i Filippinerne her!

Jeg hedder Marie, og jeg sidder med markedsføring her i C&C Travel. Jeg er jo altså ikke ekspert i at sælge rejser, til gengæld er jeg ekspert i gode snorklesteder – for jeg elsker at snorkle! 

Jeg har været i Filippinerne tre gange, og jeg har også rejst meget rundt i Thailand og snorklet vandet tyndt. Derudover har jeg snorklet på Maldiverne, Sri Lanka, Seychellerne og i Cuba. De helt klare favoritter er snorkling i Filippinerne og Maldiverne, og især Filippinerne, fordi landet samtidig byder på så mange andre fede oplevelser!

Værsågod! Her får I mine fire snorklefavoritter i Filippinerne!

Coral Garden ved Puerto Galera

Alle, der besøger området omkring Puerto Galera, skal gøre sig selv den tjeneste at tage på snorkletur! Her finder du revet Coral Garden, og du hopper simpelthen bare i vandet fra båden Det er helt vildt flot! Her er koraller og fisk i alle farver og størrelser, søanemoner, der vugger i strømmen, og kæmpemuslinger, der blinker af perlemor på bunden af havet. Vores guide svømmede ned og samlede en musling op til os, så vi kunne se den tæt på. Han fortalte, at de ofte høster perler her, og at det er de perler, man kan købe i boderne inde i Puerto Galera. Bagefter svømmede han ned og lagde muslingen tilbage, hvor han tog den.

Rejser til Filippinerne
Rejser til Filippinerne
Rejser til Filippinerne
Rejser til Filippinerne

Big Lagoon i El Nido

El Nido har de mest fantastiske strande og bugte – nogle af de flotteste, jeg har set! Og så er her to laguner: Big Lagoon og Small Lagoon. Jeg sejlede ind i Big Lagoon i en bankabåd, og det første, jeg tænkte var, at jeg aldrig havde set farver som disse før. De kæmpemæssige kalkstensklipper er dækket af grønne planter, og vandet er helt utroligt – det lyser i alle nuancer af blå og grøn.

Jeg hoppede i på helt lavt krystalklart vand og dykkede ned under overfladen. Det er det vildeste koralrev! Jeg så klovnfisk nærmest med det samme, og ellers fortsatte farverne og de sjove fisk ellers bare med at dukke op. Indimellem skulle jeg lige passe på ikke at skrabe maven, for der var ret lavvandet. Zebrafisk, papegøjefisk og kirurgfisk omringede mig fuldstændigt uden det mindste tegn på frygt.

Og så lige pludselig – helt inde i lagunen – var der 90 meter dybt. Jeg fik nærmest dybdeskræk, og da jeg så noget glimte dybt nede under mig, skyndte jeg mig at svømme tilbage til mit lavvandede koralrev. En stor oplevelse!

Rejser til Filippinerne
Rejser til Filippinerne
Rejser til Filippinerne
Rejser til Filippinerne

Pandan Island

På Pandan Island kan du nærmest ikke andet end at snorkle, men til gengæld er snorklingen altså også super god! På hele langsiden af øen er det flotteste koralrev – lige ud for stranden. Du går bare i vandet, og så er du der! Her svømmede jeg rundt med kæmpemæssige batfish (de dér høje, tynde fisk med en prik på siden) og nogle sjove, knaldsorte fisk.

Rejser til Filippinerne
Rejser til Filippinerne
Rejser til Filippinerne
Rejser til Filippinerne

For enden af øen er der ikke noget koralrev, men til gengæld er der søgræs, og det er her skildpadderne holder til! Jeg blev overrasket over, hvor store de egentlig er sådan nogle havskildpadder. Nogle af de største var jo omkring 1,5 meter lange! De svømmede helt roligt rundt og var slet ikke bange for mennesker. Jeg så tre ad gangen flere gange, men jeg tror, at der bor mange flere!

Rejser til Filippinerne

På Pandan Island skulle jeg til gengæld lige vænne mig til at bo så simpelt, at man kunne se høns rende rundt under hytten gennem afløbet på badeværelset. Det var altså også en del af oplevelsen!

Apo Reef

Fra Pandan Island tog jeg på en heldagstur til Apo Reef – et af Filippinernes mest kendte koralrev. Man kan også sejle dertil fra Coco Beach. Alle de andre på båden var dykkere, så jeg var den eneste, der bare skulle snorkle.

Vi stoppede tre forskellige steder, og jeg må sige, at jeg var virkelig imponeret! Koralrevet er et ægte klassisk koralrev med en kæmpemæssig væg af koraller, der bare slutter og bliver til dybt, blåt hav. Vi så kæmpemæssige fisk, farvestrålende sten og koraller i alle afskygninger og glimtende fiskestimer så store som biler! Jeg fik et sug i maven, hver gang jeg bevægede mig ud over afgrunden. Jeg er altid lidt bange for, hvad der nu bor dernede i dybet.

Dykkerne så både skildpadder, rokker og småhajer ud for koralvæggen. Det gjorde jeg desværre ikke. Men flot var det!

Rejser til Filippinerne
Rejser til Filippinerne
Rejser til Filippinerne
Rejser til Filippinerne

Næste stop: Apo Island!

Mit næste undervandseventyr i Filippinerne bliver helt klart Apo Island, og jeg kan næsten ikke vente med at komme afsted og opleve revet og skildpadderne. 

Se alle vores rejser til Filippinerne her!

Rejser til Filippinerne
Rejser til Filippinerne
Rejser til Filippinerne

Kunne du li' opslaget?
Del på de sociale medier!

Andre indlæg fra Filippinerne

Andre indlæg fra denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

*

*