Katharinas rundrejse på Palawan III

Filippinerne

Hvor mange af jer, har allerede ud fra mine to første blogindlæg sat Filippinerne øverst på jeres bucket-liste? Hvis I ikke alle sammen har gjort det allerede, så læs med lidt endnu og jeg lover, at den ender der meget snart 😊

Her kan du også se en oversigt over vores mest populære rejser til Filippinerne.

Sol, strand og vand…

De sidste par dage har jeg brugt på at stornyde det, som er Filippinernes allerstærkeste side. Strande, vand og livet under havoverfladen.

Jeg ankom til Port Barton tidlig formiddag, og blev mødt af en helt speciel stemning. Byen er meget lille, og jeg mener virkelig lille! Måske kan man knap nok kalde det en by? Under alle omstændigheder, så består den af nogle jordveje, lidt lokale huse og en række hostels og små guest houses beliggende langs stranden. Stemningen er fantastisk, alt er afslappet og alle er glade. Men helt ærligt – når man så kigger ud på stranden og sceneriet i baggrunden, så er der virkelig heller ikke grund til at andet end at være glad. Det er så smukt. Stranden er hvid, vandet er krystalklart og der er massevis af palmer og regnskov. I horisonten ligger der en masse små, øde øer som lokker med fred og bountystemning.

Rejser til Filippinerne Port Barton
Rejser til Filippinerne Port Barton
Rejser til Filippinerne Port Barton

Èt styks snorkletur, tak!

Det allerførste jeg gjorde da jeg ankom til hotellet var, at booke en tur ud på vandet. Og ja, det var det ALLERførste jeg gjorde. Jeg nåede ikke engang at få min værelsesnøgle, før jeg havde arrangeret turen, så jeg smed bare kufferten, fandt snorklegrejet frem og stak til søs.

Rejser til Filippinerne Port Barton

Der er super gode snorkelmuligheder, så vi gjorde stop ved to forskellige rev, hvor jeg kunne padle rundt ligeså tosset jeg ville. Jeg elsker virkelig at snorkle og kan nærmest ikke få nok, så når det var tid til at komme videre, måtte de nærmeste hive mig op i båden.

Rejser til Filippinerne Port Barton
Rejser til Filippinerne Port Barton
Rejser til Filippinerne Port Barton
Rejser til Filippinerne Port Barton

Det hjalp dog lidt på motivationen da de fortalte, at næste stop var ved skildpadderne. Vi så fire forskellige skildpadder, og de var smukke. Virkelig smukke. Vi kom rigtig tæt på, og fik nogle virkelig gode billeder af dem. Vi forsøgt også at fange skildpadden og mig i samme billede – dog med varierende resultater 😉

Rejser til Filippinerne Port Barton
Rejser til Filippinerne Port Barton

Vi gjorde efterfølgende stop ved endnu et rev, før vi lagde til på en lillebitte øde ø. Og jeg mener virkelig øde. Der var kun os på øen. Ingen andre turister overhovedet. Det havde jeg altså ikke forventet! Men jeg må faktisk sige, at det er min generelle oplevelse her på Palawan indtil videre – der er virkelig ikke særlig mange turister. Det betyder selvfølgelig også, at I er nødt til at holde lidt på hemmeligheden om hvor fantastisk her er, så I også kan få oplevelsen helt for jer selv 😉

Rejser til Filippinerne Port Barton

En meget begivenhedsrig dag, og en meget forbrændt bagside (jeg undervurderer altid solen når jeg snorkler – av!), blev afsluttet i baren med en kold drink og udsigten til solnedgangen over havet. Dét fås bare ikke bedre, hvis I spørger mig.

Rejser til Filippinerne Port Barton

Bounty-livet på Cacnipa Island

Jeg nåede kun en enkelt nat i Port Barton, fordi der er så mange spændende steder jeg gerne vil nå at opleve. Næste stop på turen er Cacnipa Island, hvor Coconut Garden Island Resort ligger som det eneste resort.  Og wow, siger jeg bare!

Rejser til Filippinerne Cacnipa Island

Cacnipa er for mig indbegrebet af bounty. Det er en lillebitte og nærmest øde ø. Der er få hytter tilknyttet resortet, og samtidig med mig var der tre andre mennesker. TRE! Det var helt fantastisk, og jeg kom virkelig ned i gear. Stranden er kridhvid, vandet krystalklart og der er god snorkling direkte fra stranden – jeg spottede rigtig mange farvestrålende fisk.

Rejser til Filippinerne Cacnipa Island
Rejser til Filippinerne Cacnipa Island
Rejser til Filippinerne Cacnipa Island

Området er grønt og frodigt, og fyldt med smukke blomster. Der er også mulighed for et slag bordtennis, et spil beachvolley eller en tur rundt om øen i kajak. Jeg må indrømme, at jeg endte med at bruge to dage på langs på stranden med mine bøger. Det eneste jeg hørte i to hele dage, var bølgeskvulp og dyrelyde. Ahhhh…

Rejser til Filippinerne Cacnipa Island
Rejser til Filippinerne Cacnipa Island

Det er virkelig et sted, som jeg varmt kan anbefale! Her er simpelt, men virkelig hyggeligt og smukt. Se selv og fortæl mig så, om I ikke få lyst til at pakke kufferten lige på stedet?

Du kan bo på dette skønne resort på denne vidunderlige rejse.

Rejser til Filippinerne Cacnipa Island
Rejser til Filippinerne Cacnipa Island
Rejser til Filippinerne Cacnipa Island
Rejser til Filippinerne Cacnipa Island

Nu vil jeg nyde de sidste par timer her, inden jeg sætter kursen mod El Nido – et sted, jeg glæder mig meget til at opleve!

Kunne du li' opslaget?
Del på de sociale medier!

Andre indlæg fra Filippinerne

Andre indlæg fra denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

*

*