Mortens rundrejse i Sydamerika I

Brasilien

Hej derhjemme! Jeg sidder lige nu i Buenos Aires og tænkte, at jeg lige ville sende en hilsen hjem fra varmen. Jeg er VILD med Sydamerika, og jeg har rejst rundt på kryds og tværs rigtig mange gange. Denne gang skal jeg forbi Brasilien, Uruguay, Argentina, Bolivia og Chile – og der er helt sikkert mange spændende indtryk og oplevelser, som jeg kan dele med jer undervejs!

Sambarytmer i Rio de Janeiro

Fra det kolde Danmark landede vi i varme Rio de Janeiro. Vi gled lige igennem lufthavnen, for det er lavsæson nu. Her er altså ikke de sædvanlige horder af turister, der kendetegner højsæsonen, men jeg går stadig rundt og nyder solen og de næsten 30 graders varme.

Vi blev budt velkommen af vores guide Marcia, der har taget sig godt af os. Jeg er her jo faktisk for at arbejde, så jeg har fået set på en masse hoteller og hilst på vores samarbejdspartnere. De er allesammen så søde, og Marcia har også taget os med rundt i byen – og jeg er igen blevet bekræftet i, hvorfor denne by er et af verdens absolut mest spændende steder!

Rejser til Brasilien

Befolkningen i Rio, Cariocas, som de kalder sig selv, nyder livet og slutter gerne dagen af på stranden med vennerne, om det så er mandag eller lørdag. Sambarytmerne og bossanovaen toner ud overalt. Byens kontraster fra de storslåede hoteller på Copacabana til de farvestrålende favelaer er bare med til at øge til nysgerrigheden på denne mystiske by. Og selvom jeg har været her før, kan jeg mærke, at jeg slet ikke er færdig med at opleve det hele!

Mange kender byen for Copacabana-stranden, men faktisk tager de fleste af de hippe unge til enten Caricoas- eller Ipanema-stranden, der ligger et stenkast fra Copacabana. Om du og jeg hører til i kategorien “hippe unge” kan man jo altid diskutere – men sikkert er det, at du kan fange den smukkeste solnedgang fra Ipanema.

Rejser til Brasilien
Rejser til Brasilien

Marcia – vores søde, lunefulde guide – tog os også med til Santa Teresa og bl.a. op til en ruin på toppen af bydelen, hvor det primært er lokale der kommer. Det var et fedt indspark til den ellers klassiske rute med sukkertoppen, Kristus-figuren og trappen i Lapa. Den tur tog vi dog også, og det lykkedes os faktisk at finde ”God Jul”-flisen på den farverige trappe i Lapa.

Rejser til Brasilien
Rejser til Brasilien
Rejser til Brasilien
Rejser til Brasilien

Uturistede Uruguay

Turen gik med fly videre til Montevideo. Uruguays hovedstad er ikke er på turistraderen som metropolerne Rio og Buenos Aires – og det synes jeg bare, gør byen endnu mere interessant!

Byen har ikke de største seværdigheder, men da vi valgte at hoppe på den lokale bus fra lufthavnen ind til byen, fik vi allerede et godt indtryk af den søde befolkning. Vi mødte nemlig en mand, der spurgte ind til, hvor vi kom fra, og han bød os velkommen til byen – selvom han tydeligt huskede, hvordan de danske fodbolddrenge kom længere end dem i VM i Mexico i ’86.

Rejser til Uruguay

Den samme venlighed blev vi mødt af overalt fra de mate-drikkende, rolige uruguayane – også da vi efter en enkelt nat i Montevideo tog videre med bussen til Colonia. Turen tager kun 2,5 time, og Colonia er simpelthen så flot en by.

Rejser til Uruguay
Rejser til Uruguay
Rejser til Uruguay

Har du nogensinde været i Lissabon, vil du måske kunne finde nogle ligheder, for portugiserne har virkelig sat deres præg på byggestilen med smalle stræder, brostensbelagte gader og stenhuse i pastelfarver. Vi lejede en golfvogn og fræsede rundt i. Det var en rigtig god måde at se området på.

Rejser til Uruguay
Rejser til Uruguay
Rejser til Uruguay

Byliv i Buenos Aires

Og nu sidder vi så i Buenos Aires. Vi er lige ankommet med færgen, og turen herover tog faktisk kun 1,5 time. Måske det var oplagt at tage på dagstur til Colonia fra Buenoes Aires, hvis man gerne vil have en lille bid af Uruguay?

Nu skal vi ud at kigge på, hvad storbyen her har at byde på. Jeg har tidligere fået både vanvittigt gode (og store!) bøffer og fantastisk rødvin her. Så mon ikke, vi kan nå det også? Vi må se, hvad vores gode ven og samarbejdspartner, Nico, har i ærmet til os!

Kunne du li' opslaget?
Del på de sociale medier!

Andre indlæg fra Brasilien

Andre indlæg fra denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

*

*