Quito

På en rejse til Ecuador har du næsten altid en overnatning eller to i den smukke hovedstad Quito. Byen har en beliggenhed, der er svær at konkurrere med. I næsten 3 kilometers højde og omgivet af bjergtoppe, har Quito et dejligt, forfriskende klima og byder på mange både historiske og moderne seværdigheder. I 1978 kom byen på UNESCOs verdensarvsliste, hvilket du sagtens vil kunne forstå, når du ser byens unikke kombination af indiansk og europæisk kunst og arkitektur fra flere tidsaldre. For at få et godt overblik over byen, så tag til El Panecillo: en mindre bakke lidt syd for den gamle bydel. Her står statuen La Virgen de Quito, og hvis det er klart vejr, har du endda udsigt til de omkringliggende vulkaner. Quito har 2 større bydele: den gamle og den nye. I den gamle bydel, ‘El Centro’, kan du slentre rundt og mærke fortiden mellem de hvidvaskede bygninger og de spanske kolonitidskirker. En vandretur rundt i de gamle gader kan tage lang tid, for pladser, palæer, kirker, statuer og andre historiske bygninger kæmper om din opmærksomhed. Vigtigt er det, at du ser San Francisco-klosteret, Katedralen og Uafhængighedspladsen. Den nordlige bydel er derimod mere moderne og kendetegnes ved skyskrabere, butikscentre, ambassader og gode museer for enhver smag: naturhistorie, arkæologi, kunst og håndværk fra forskellige kulturer og tidsaldre. Et af de bedste er Guayasamin-museet, der udstiller værker af en af Ecuadors allermest respekterede kunstnere, Oswaldo Guayasamin. Når du trænger til at hvile benene lidt, kan du slå dig ned i en af byens parker, eller snuppe en forfriskende drink på en fortovscafé på gaden Avenida Amazonas. Det er også heromkring, at du finder de fleste restauranter. Når sulten melder sig, er der nok at vælge imellem! Lokale, mexicanske, japanske, franske, italienske, spanske og kinesiske restauranter lokker med alskens herligheder.

Hoteller i Quito

Hostal Villa Nancy er et lille, godt hotel, der ligger i den nye bydel i et eksklusivt boligområde, nær Av Federico Gonzalez Suaraz. Der er en god gåtur på ca. 4 km. ind til den gamle bydel. Hotellet har 9 rummelige værelser og 3 suiter - alle indrettet på hver deres hyggelige måde. På værelset finder du TV og minibar, og der er gratis WIFI i lobbyen. Du spiser en dejlig morgenmad i hotellets cafeteria – her er ikke en rigtig restaurant, men der er rig mulighed for at finde et godt spisested i nærheden. Efter en lang dag i byen kan du slappe af i hotellets sauna. Der ligger en natklub ved siden af hotellet, så husk ørepropper for en sikkerheds skyld. Personalet er venligt og klar til at hjælpe dig, hvis du har nogle spørgsmål. 

Hotel Patio Andaluz Quito ligger helt centralt i hjertet af den gamle bydel. Bygningen er historisk interessant, fordi det var en af de første bygninger, der blev opført i byen. En fornem og charmerende gårdsplads midt i hotellet fungerer som restaurant - her kan du få god mad og nyde stemningen. De flotte kolonitidsinspirerede lokaler i fællesområderne og de dejlige, gammeldags værelser med romantiske, antikke møbler vil tage pusten fra dig og føre dine tanker tilbage på en svunden tid. Der er gratis internet overalt.

Hotel San Francisco de Quito er en smuk, historisk bygning med en dejlig beliggenhed i hjertet af den gamle bydel, og du kan let komme til de mange spændende seværdigheder. Hotellet er lidt vandrehjemsagtigt - enkelt og lidt gammelt. Fællesområderne er charmerende og gammeldags indrettet med en hyggelig gårdsplads midt i hotellet og små hyggelige områder, hvor du kan slappe af med en god bog. Du skal være opmærksom på, at det er et ældre hotel, så der er hverken varme eller elevator. Der er gratis internet overalt på hotellet, men forbindelsen svinger. Hotellet serverer morgenmad, men den er ikke noget særligt.

Rejser til Quito

942
Quito, Tena, Baños, Tigua (Cotopaxi), Latacunga (Quilotoa søen), Riobamba (Chimborazo Nationalpark), Cuenca og Guayaquil
947
Quito, Banos, Alausi, Cuenca, Guayaquil, Puerto Ayora (Galapagos), Cruise (Galapagos), Guayaquil
948
Quito, Cuyabeno, Quito, Puerto Ayora (Galapagos) og Guayaquil.
952C
Quito, Lasso, Baños, Quito, Puerto Ayora (Galapagos), Guayaquil