Unawatuna

Unawatuna bruger vi på næsten alle vores Sri Lanka rejser, og det er der en god grund til! Her er en skøn, skøn strand, så hvis du er til badeferie, så er det her, du skal hen! Det er en hyggelig strandby, der har udviklet sig med turismen, så her er mange små souvenirbutikker, hyggelige restauranter, barer og hoteller. Unawatuna ligger i en bugt beskyttet af et koralrev. Her er store, flotte bølger og masser af skildpadder i havet ud for stranden, så der er gode muligheder for dykkereventyr, hvis vejret er til det. På en lille gåtur langs stranden hører du musikken fra strandens restauranter og barer, og overalt mødes du af et smil og imødekommenhed. Gå en tur hen til strandens vestlige side, til Sunset Point - en klippe, hvorfra du kan se en smuk solnedgang over havet. Her er mange, men ikke påtrængende, sælgere, hvor du kan købe alt fra frugter til tøj og massage på stranden. Du kan også leje en cykel og køre langs stranden. Her kan du være heldig at se fiskerne hive deres fangst i land, måske kæmperokker, hammerhajer, sværdfisk eller tun. Hvis du vil prøve noget, som du kan tage med dig hjem til Danmark, kan du også lære at lave fantastisk mad på madlavningskurser. Eller du kan dyrke yoga og få skønne ayurveda-behandlinger. Området byder på forskellige udflugtsmuligheder, fx den smukke, gamle by Galle, den lille Sinharaja regnskov og Mulkirigala Rock templet, hvorfra der er en enestående udsigt. Eller du kan simpelthen bare tage en tuktuk ud af byen, bare for at se hvordan der ser ud, der hvor der ikke er så mange turister. Hvis du synes, at bølgerne ved Unawatuna Beach er for voldsomme, så tag en tuktuk de 10 minutter til Jungle Beach. Det er her, de lokale kommer og bader, og her er vandet helt roligt og dejligt. 

Rejser til Unawatuna

SL14
Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Tissamaharama (Yala) og Unawatuna
SL17
Unawatuna, Ella, Udawalawe Nationalpark og Tangalle
SL15A
Sigiriya, Kandy, Ella, Udawalawe og Unawatuna
SL46UP
Sigiriya, Kandy, Ella, Udawalawe, Unawatuna og Maldiverne

Hoteller i Unawatuna

Beach Bungalow er et pænt og enkelt lille hotel der ligger ud til havet. Her er blot 10 værelser og hyggelig atmosfære. Ejeren er en meget venlig ældre mand, som er ven af C&C Travel og som kan hjælpe med det meste. Bemærk at hotellet ikke ligger direkte ud til stranden, du skal gå i ca. 3 minutter, og så har du sand mellem tæerne. Bemærk også at hotellet ikke har alkohollicens, og det er derfor ikke muligt at købe alkohol på hotellet.

Calamander Unawatuna Beach (også kaldet UBR) er et flot resort lige ud til vandet ved Unawatuna strand. Det er da også stranden, der er omdrejningspunktet for aktiviteterne her. Slap af på stranden, spil beach volley, dyrk yoga med havudsigt, plask rundt i en af de tre swimmingpools, og tag på kajaksejlads. Når sulten og tørsten melder sin ankomst, bliver der serveret mad og drikke i hotellets restauranter og barer, og ellers er der et større udvalg på de mange spisesteder langs stranden. Værelserne er lyse, enkle og forholdvis nyrenoverede. Nogle enkelte værelser har delvis havudsigt, men alle værelser har wifi og en balkon/terrasse.

Coco Bay Unawatuna er et rigtig skønt, nyt boutique resort, som ligger lige ud til sin egen private strand i den fjerne ende af den travle hovedgade. Her er dejlig fredeligt, og du kan gå ned til Jungle Beach på kun få minutter. De 16 værelser er pænt indrettet med orange detaljer og en hyggelig balkon, hvor du kan sidde og nyde udsigten ud over vandet. Derudover er der aircondition, tv, DVD, gratis internet, minibar, kaffe/te-faciliteter og en jacuzzi, hvor du kan dase efter en lang dag på stranden. Hotellet har fået den gode idé at have en sæbe- og en pudemenu, så du kan selv vælge din yndlingssæbe og den bedste pude fra deres udvalg! Ved poolen kan du dovne den i en liggestol med en drink i hånden og kigge ud over havet – og måske spotter du en abe eller to i palmerne over dig. Du spiser lækker mad på restauranten ved stranden – de har alt muligt forskelligt som pizza, skøn seafood og srilankansk mad, og du kan også ønske retter hos det søde personale. Maden er dog lidt dyr, skal det lige siges. 

Hotel Flower Garden er et hyggeligt resort, der ligger 500 meter fra havet. De små, enkle bungalows ligger smukt i den tætte, grønne jungleagtige have med poolen i midten. Hotellet er perfekt, hvis du ønsker pool og grønne omgivelser, men stadig gerne vil have stranden tæt på. Stranden ligger mere præcist en gåtur på 6-8 minutter væk. Stedet er måske lidt slidt, men det er et af Enricos helt klare favorithoteller i Unawatuna.