Du er her: Lande > Sri Lanka > Rejser > Rejse SL05

Regnskov, nationalparker og skøn strand

16 dages rejse: 5 nætter Unawatuna, 1 nat Tissamaharama (Yala Nationalpark), 1 nat Udawalawe Nationalpark, 2 nætter Sinharaja regnskoven og 4 nætter Unawatuna
Rejse: 
SL05
Sinharaja regnskoven
Oplev dyrelivet i Sri Lankas spændende nationalparker, Yala og Udawalawe, den frodige regnskov i Sinharaja og den skønne strand i dejlige Unawatuna.

På denne rejse til Sri Lanka får du virkelig oplevet naturen og dyrelivet i det dejlige land! Du starter på stranden i Unawatuna - her kan du slappe af ved vandet, gå ture langs stranden og besøge den hyggelige by, som engang var en fiskerlandsby. Her er skønne restauranter og souvenirbutikker, og du kan også tage en tur ind til den hyggelige by, Galle, som ligger tæt ved. Så går turen videre til Yala Nationalpark, hvor der er flot natur og masser af dyr som elefanter og leoparder - så hold øjnene åbne og kig godt efter de vilde dyr i junglen! Næste stop er Udawalawe Nationalpark, hvor landskabet er mere savanneagtigt. Parken er kendt for sine store elefantflokke, men her lever også påfugle, vandbøfler og skildpadder. Du kører fra vandhul til vandhul og spejder efter dyr, og der er gode chancer for at se dem! Nu vender du næsen mod Sinharajas regnskov, hvor du får natur for alle pengene - vådland, bjerge, floder, vandfald og vandreture i regnskoven er bare nogle af de ting, du kan opleve. Du slutter af tilbage i Unawatuna, hvor du kan slappe af efter de sidste par dages mange oplevelser. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse fra Danmark
 2. Ankomst til Unawatuna
 3. Unawatuna
 4. Unawatuna
 5. Unawatuna
 6. Unawatuna
 7. Unawatuna - Tissamaharama
 8. Tissamaharama - Udawalawe Nationalpark
 9. Udawalawe Nationalpark - Sinharaja regnskoven
 10. Sinharaja regnskoven
 11. Sinharaja regnskoven - Unawatuna
 12. Unawatuna
 13. Unawatuna
 14. Unawatuna
 15. Unawatuna
 16. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Sri Lanka. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Sri Lanka er grønne temarker, vilde nationalparker, eksotisk dyreliv, smukke kolonitidsbyer, spændende historie og dejlige strande - så gør dig klar til at blive bombarderet med oplevelser og nye indtryk! Nyd flyveturen østover og glæd dig til at opleve landet, der også kaldes "Det lille mirakel".

Dag 2: Velkommen til Unawatuna!

I dag ankommer du til Unawatuna på Sri Lankas sydvestlige kyst. Unawatuna er en hyggelig og meget lille kystby. Det er en strandby, der har udviklet sig med turismen, så her er mange små souvenirbutikker, hyggelige restauranter og hoteller. Unawatuna ligger i en bugt, og er beskyttet af et koralrev, hvilket gør, at vandet er roligere her, end ved andre strande på Sri Lanka - i hvert fald i højsæsonen. Der er masser af fisk og skildpadder i havet ud for stranden, og det gør, at her er gode muligheder for dykning. Nogle steder kommer skildpadderne endda op på stranden for at lægge deres æg i yngletiden. På en lille gåtur langs stranden hører du musikken fra strandens restauranter og barer, og overalt mødes du af smil og imødekommenhed. Der er en afslappet stemning på stranden, sælgerne er ikke påtrængende, og du bør helt bestemt gå en tur hen til strandens vestlige side, hvor du finder Sunset Point. Dette er en klippe, hvorfra du kan se en smuk solnedgang over havet. Hvis du vil prøve noget mere, som du kan tage med dig hjem til Danmark, kan du også lære at lave fantastisk mad på madlavningskurser. Du kan også leje en cykel og køre langs stranden. Her kan du være heldig at se fiskerne hive deres fangst i land - måske kæmperokker, hammerhajer, sværdfisk eller tun. Du kan også vælge at bo i Hikkaduwa lidt længere vestpå ad kysten. Her er også dejlige hoteller!

Dag 3-6: Nyd stranden i dejlige Unawatuna

Unawatuna ligger tæt på den enestående, gamle, smukke by Galle. Galle er Sri Lankas tredjestørste by, og er et virkelig charmerende sted, hvor mange minder fra kolonitiden stadig er at se. Derfor er byen også på UNESCOs verdensarvsliste, og i hele den gamle bymidte bærer huse og kirker præg af kolonitiden - både den hollandske og den engelske. Byens store fort blev opført af portugiserne, efter de havde indtaget byen i 1587, og siden da fordrev hollænderne den portugisiske kolonimagt og videreførte og udbyggede fæstningsværket i 1640. Fortet blev senere overtaget af briterne, da hollænderne forlod landet. Her er også en herlig, gammel bymur, hvor folk vandrer rundt om aftenen, og derudover byder byen på kunstgallerier og antikvitetsforretninger og mange små gader med butikker, barer og smarte restauranter.

Hvis du har lyst til at være aktiv, kan du tage på forskellige cykelture med guiden Chameera, som ved en hel masse om området. Hans cykler er af rigtig god kvalitet, og der er selvfølgelig også cykelhjelme. Chameera viser dig alt, hvad der er værd at se, og han kan fortælle små, sjove historier om alle seværdighederne. Du kan vælge en tur rundt i Galle, der bl.a. går forbi fortet, som næsten ligner en hel lille by. Turen tager fire timer, og du får vand og forfriskninger undervejs. Du kan også komme på en tur rundt i lokalområdet. Chameera kender området ud og ind og vil tage dig med rundt til små landsbyer, en lagune, frodige mangroveskove, templer og grønne rismarker. Undervejs vil Chameera vise dig alle de spændende planter og urter, der vokser i området - her vokser blandt andet krydderier, som du kan smage. Turen er to timer lang, og du får noget at drikke og små snacks undervejs.

Er du interesseret i planter og natur, så kan du også vælge at tage en tur på 4-5 timer til Kaneliya Rainforest, der ligger ca. 36 km. fra Galle. Her er kan du vandre i den smukke natur, se vandfald og spejde efter aber, fugle og vandfald - og husker du badetøjet, får du måske også chancen for at bade i kølige, naturlige pools.

Dag 7: Velkommen til Tissamaharama og Yala Nationalpark

Så går turen videre til Tissamaharama!

Din privatchauffør har ikke tilladelse til at køre rundt inde i Yala National Park, men det betyder heldigvis ikke, at du ikke kan komme ind at opleve den smukke jungle. Du lejer bare en firehjulstrækker med chauffør, og så vil han køre dig rundt, mens du kan holde udkig efter alle dyrene.

Yala er et af de største naturreservater på Sri Lanka med sine 979 km², og også det mest besøgte. Det kan godt nogle steder minde lidt om en savanne i Afrika, og andre steder er det jungle. Her er bl.a. leoparder, elefanter, krokodiller, vandbøfler, bjørne, antiloper, hjorte, vildsvin og aber. Hvis du er heldig, ser du den flotte påfugl med den store fjerpragt, som kun lever vildt på Sri Lanka udover Indien. Derudover er her et rigt fugleliv med omkring 215 fuglearter. Du kan ikke forvente at se dem alle, specielt den vilde leopard, som er den største af slagsen i verden, da den ingen naturlige fjender har på Sri Lanka. Den løber tit sin vej, når mennesker kommer tæt på, men der er gode muligheder for at se rigtig mange forskellige dyr og omgivelserne er bare så smukke – høje træer, højt græs og ægte jungle.

Dag 8: Velkommen til Embilipitiya og Udawalawe Nationalpark!

I dag skal du videre til Embilipitya, en lille by, der ligger ca. en halv times kørsel fra Udawalawe Nationalpark.

Udawalawe er en lille by, der ligger lige ved siden af Udawalawe Nationalpark. Parken er dejlig, og her er ikke så mange besøgende som i de andre nationalparker, men den er stadig kæmpestor! Landskabet ser nærmest ud som en savanne og, når du er på safari, kører du fra vandhul til vandhul, for at finde elefanterne. For det er elefanter, som Udawalawe er berømt for. I tørsæsonen kan du være heldig at se flokke på over 200 elefanter, men selv i den mere våde sæson, er du næsten garanteret at se flokke på over 20 elefanter.

Udover elefanter, kan du også se vandbøfler, hjorte, sjakaler, isfugle, påfugle, krokodiller og masser af aber og flotte fugle. Ved vandet lever der fx fiskeørne og skarver, der nyder godt af fiskene i området.

Besøg også Elephant Transit Home lidt uden for Udawalawe. Her bor forældreløse elefanter fra hele landet, inden de bliver sat ud i nationalparken. 

Dag 9: Velkommen til SInharaja regnskoven!

Så står den på regnskov!

Du skal nemlig til Sinharaja, der ligger omkring 80 kilometer fra Udawalawe Nationalpark, og her kommer du virkelig ud i den frodige natur og det tropiske klima! Den helt unikke natur i regnskoven er også en af grundene til, at stedet er på UNESCOs liste over verdensarv, for her er både vådland, bjerge, floder og smukke vandfald. Det hedder bestemt ikke en regnskov for ingenting, for over træernes toppe hænger ofte en tåge af tunge regnskyer, og det er netop den megen regn, der gør regnskoven så frodig. Hvis du kommer i august og september eller mellem januar og tidligt i april, slipper du for den værste regn. Navnet Sinharaja betyder Løvekongen, og legenderne fortæller, at folk fra omegnen nedstammer fra mødet mellem en prinsesse og løvekongen, som eftersigende har boet i skoven – vi ved ikke, om det er sandt, men vi kan garantere, at her ikke bor løver mere!

Du må ud og gå en tur i den smukke natur og se dig lidt omkring. Du kan selvfølgelig også bare slappe af på resortet og hvile benene, så du er klar til en dag i regnskoven i morgen?

Dag 10: En dag i den frodige regnskov

På en vandretur rundt i regnskoven går du blandt kæmpebregner, lianer og ældgamle, mosbevoksede træer, og du skal holde godt udkig efter farvestrålende fugle og makakaber i trætoppene og forskellige hjortearter, slanger og frøer nede på jorden. Der levede også engang masser af elefanter i regnskoven, og det siges, at der stadig er tre tilbage – det vides dog ikke med sikkerhed, for man har ikke set dem i årevis! Til gengæld kan du – hvis du er rigtig heldig – spotte en leopard!

Tag en trekkingtur op i højderne til regnskovens højeste bjerg, Hinipitigala, eller tag ud til de små landsbyer i og omkring regnskoven. Her arbejder folk for at bevare naturen – de samler dødt træ, plukker medicinske planter og tapper saft fra palmerne, så de kan producere palmesukker. 

Dag 11: Tilbage til Unawatuna

I dag går turen så tilbage til Unawatuna, hvor du skal bo samme sted, som sidste gang du var her - medmindre du selvfølgelig vælger et af de andre, skønne hoteller denne gang.

Dag 12-14: Endnu et par dage ved Unawatunas skønne strand

Brug tiden i Unawatuna på at nyde stranden og havet, besøge Galle og tage på udflugter.

Dag 15: Afrejse fra Sri Lanka

Sri Lanka er grønne temarker, vilde nationalparker, eksotisk dyreliv, smukke kolonitidsbyer, spændende historie og dejlige strande - så gør dig klar til at blive bombarderet med oplevelser og nye indtryk! Nyd flyveturen østover og glæd dig til at opleve landet, der også kaldes "Det lille mirakel".

Dag 16: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Sri Lanka. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Sri Lanka.

Alle hoteller

Rejser til Sri Lanka - Nooit Gedacht Heritage Hotel

Nooit Gedacht Heritage Hotel

Nooit Gedacht er C&C's favorithotel i Unawatuna. Det er et historisk og unikt sted, der blev...

Upgradefra 200,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Hotel Flower Garden

Hotel Flower Garden er et hyggeligt resort, der ligger 500 meter fra havet. De små, enkle...

Upgradefra 79,- kr.pr. personpr. dag
Rejser til Sri Lanka - Thaproban Beach House

Thaproban Beach House

Thaproban Beach House er et skønt, lille hotel med gode værelser med Wifi. Hotellet har ingen...

Upgradefra 258,- kr.pr. personpr. dag
Stranden

Calamander Unawatuna Beach (UBR)

Calamander Unawatuna Beach (også kaldet UBR) er et flot resort lige ud til vandet ved Unawatuna...

Alle hoteller

Poolen

Hotel Chandrika

Chandrika Hotel er et super dejligt hotel, der ligger omkring en skøn have, hvor der på begge...

Poolen

Hibiscus Garden Hotel

Hibiscus Garden Hotel er et rigtig hyggeligt hotel, der ligger i en skøn have. Ofte tiltrækker...

Alle hoteller

Upgrade
Poolen

Cinnamon Wild

Cinnamon Wild er et meget flot lodge, der ligger i forbindelse med Yala Nationalpark. Der er...

Alle hoteller

Centauria Wild

Centauria Wild er et stort og flot nyere hotel, som kun ligger én km fra den skønne Udawalawe...

View

Centauria Lake Resort

Centauria Lake Resort er et stort hotel med store værelser og gode badeværelser. Det blev bygget...

Alle hoteller

Rejser til Sri Lanka - Athgira River Camping

Athgira River Camping

Athgira River Camping er mere en miljøvenlig campingplads end et hotel. Lige ved Rakwana flodens...

Alle hoteller

Rainforest Ecolodge

Rainforest Ecolodge er et hyggeligt lodge, der ligger midt ude i naturen, på kanten til...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til sri lanka. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Sri Lanka.

Unawatuna

80.252
6.0183

Tissamaharama (Yala)

81.283
6.283

Udawalawe Nationalpark

80.8885
6.4383

Sinharaja regnskoven

80.501328
6.389747

Unawatuna

80.252
6.0183

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 22 jun 2018 - 27 jun 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 14.990,-
Børn u/12 år fra 13.290,-
Afrejse i følgende periode 29 jun 2018 - 05 jul 2018
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 16.290,-
Børn u/12 år fra 14.690,-
Afrejse i følgende periode 06 jul 2018 - 12 jul 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 15.390,-
Børn u/12 år fra 13.590,-
Afrejse i følgende periode 12 jul 2018 - 13 jul 2018
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 16.290,-
Børn u/12 år fra 14.690,-
Afrejse i følgende periode 13 jul 2018 - 19 jul 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 16.290,-
Børn u/12 år fra 14.290,-
Afrejse i følgende periode 20 jul 2018 - 22 jul 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 15.790,-
Børn u/12 år fra 14.440,-
Afrejse i følgende periode 23 jul 2018 - 24 jul 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 16.190,-
Børn u/12 år fra 14.190,-
Afrejse i følgende periode 24 jul 2018 - 09 aug 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 15.290,-
Børn u/12 år fra 13.990,-
Afrejse i følgende periode 10 aug 2018 - 31 okt 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 13.290,-
Børn u/12 år fra 12.090,-
Afrejse i følgende periode 01 nov 2018 - 12 dec 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 13.990,-
Børn u/12 år fra 12.790,-
Afrejse i følgende periode 13 dec 2018 - 14 dec 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 15.590,-
Børn u/12 år fra 14.290,-
Afrejse i følgende periode 14 dec 2018 - 15 dec 2018
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 18.390,-
Børn u/12 år fra 16.390,-
Afrejse i følgende periode 15 dec 2018 - 20 dec 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 19.090,-
Børn u/12 år fra 17.090,-
Afrejse i følgende periode 21 dec 2018 - 22 dec 2018
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 19.290,-
Børn u/12 år fra 17.290,-
Afrejse i følgende periode 22 dec 2018 - 29 dec 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 19.190,-
Børn u/12 år fra 17.290,-
Afrejse i følgende periode 30 dec 2018 - 31 dec 2018
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 19.290,-
Børn u/12 år fra 17.290,-
Afrejse i følgende periode 31 dec 2018 - 01 jan 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 16.890,-
Børn u/12 år fra 15.490,-
Afrejse i følgende periode 01 jan 2019 - 13 jan 2019
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 15.090,-
Børn u/12 år fra 13.790,-
Afrejse i følgende periode 14 jan 2019 - 15 jan 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 16.590,-
Børn u/12 år fra 15.290,-
Afrejse i følgende periode 15 jan 2019 - 27 jan 2019
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 16.390,-
Børn u/12 år fra 14.690,-
Afrejse i følgende periode 28 jan 2019 - 03 feb 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 16.590,-
Børn u/12 år fra 15.290,-
Afrejse i følgende periode 04 feb 2019 - 06 feb 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 16.990,-
Børn u/12 år fra 15.590,-
Afrejse i følgende periode 07 feb 2019 - 08 feb 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 17.690,-
Børn u/12 år fra 16.090,-
Afrejse i følgende periode 08 feb 2019 - 09 feb 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 17.590,-
Børn u/12 år fra 15.990,-
Afrejse i følgende periode 10 feb 2019 - 11 feb 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 17.690,-
Børn u/12 år fra 16.090,-
Afrejse i følgende periode 11 feb 2019 - 12 feb 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 16.990,-
Børn u/12 år fra 15.590,-
Afrejse i følgende periode 12 feb 2019 - 18 feb 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 16.590,-
Børn u/12 år fra 15.290,-
Afrejse i følgende periode 19 feb 2019 - 28 feb 2019
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 15.090,-
Børn u/12 år fra 13.790,-
Afrejse i følgende periode 01 mar 2019 - 30 mar 2019
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 14.290,-
Børn u/12 år fra 12.990,-
Afrejse i følgende periode 31 mar 2019 - 21 jun 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 15.490,-
Børn u/12 år fra 14.240,-
Afrejse i følgende periode 22 jun 2019 - 28 jun 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 15.790,-
Børn u/12 år fra 14.390,-
Afrejse i følgende periode 29 jun 2019 - 23 jul 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 16.790,-
Børn u/12 år fra 15.240,-
Afrejse i følgende periode 25 jul 2019 - 03 okt 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 15.890,-
Børn u/12 år fra 14.540,-
Afrejse i følgende periode 05 okt 2019 - 15 okt 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 16.390,-
Børn u/12 år fra 14.890,-
Afrejse i følgende periode 16 okt 2019 - 31 okt 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 15.790,-
Børn u/12 år fra 14.390,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Colombo t/r. 
Alle transporter på rejsen.
13 overnatninger med morgenmad. 
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Visum til Sri Lanka (omkring 35 USD).
Entréer til seværdigheder og nationalparker. 
Drikkepenge overalt, specielt forventer din chauffør drikkepenge.
Evt. obligatorisk julemiddag og nytårsmiddag.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Bemærk: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Colombo t/r.
Transport mellem lufthavne og hoteller med privat bil/minibus.
Transport på turen til Yala og Udawalawe Nationalpark med privat bil/minibus og privatchauffør.