Du er her: Lande > Cuba > Rejser > Rejse CU42

Salsa, revolution og paradisstrande

14 dages rejse: 3 nætter Havana, 2 nætter Trinidad, 1 nat Santa Clara, 5 nætter Cayo Santa Maria og 1 nat Havana
Rejse: 
CU42
Gode museer i Havana, salsa og mojitos i Trinidad, spor efter i revolutionen i Santa Clara og strande, der er en konge værdig på Cayo Santa Maria.

Rejsen starter i Havana, hvor du kan lære mere om rom, revolution og cigarer på nogle af byens gode museer. Du kan også følge i Hemingways fodspor og besøge hotel Ambos Mundos, hvor han har boet og skrevet hele to romaner. I Trinidad kan du efter en dag med slentreture rundt blandt de pastelfarvede huse, slå dig ned på Café don Pepe, hvor du har hele 39 forskellige slags kaffe at vælge imellem. I byens gamle centrum kan du om aftenen opleve, hvordan salsamusikkens lokkende rytmer får folk ud på dansegulvet. Her oplever du virkelig den smittende livsglæde. Videre til Santa Clara, hvor revolutionens sidste slag stod i 1959. Selvom du nogle steder stadig kan se skudhullerne, fra dengang byen blev indtaget, er det i dag en rolig og smuk by. Efter alle oplevelserne skal du videre til paradisøen Cayo Santa Maria, der er en del af ø-gruppen kaldet "kongens haver". Lange, hvide sandstrande, knaldblåt hav og massevis af palmetræer - her er virkelig en konge værdigt, og så er her oven i købet færre turister end mange andre steder i Cuba. Rejsen sluttes af med en enkelt nat tilbage i Havana. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - Ankomst Havana
 2. Havana
 3. Havana
 4. Havana - Trinidad
 5. Trinidad
 6. Trinidad - Santa Clara
 7. Santa Clara - Cayo Santa Maria
 8. Cayo Santa Maria
 9. Cayo Santa Maria
 10. Cayo Santa Maria
 11. Cayo Santa Maria
 12. Cayo Santa Maria - Havana
 13. Havana
 14. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Cuba. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til Havana

I dag ankommer du til Havana. Havana er rom, revolution og en stemning, der ikke opleves andre steder i verden. Hele det store, historiske centrum er lukket for trafik - helt genialt og vidunderligt. Nogle gange går du på den originale brostensbelægning, der er over 500 år gammel, andre steder er gaderne bare lukket af med store, gamle kanonløb. Overalt kan du vandre rundt fredeligt i denne bydel.

Dag 2: Skøn stemning og musik i Havana

Så skal Havana udforskes!

Vågner du tidligt, så gå en tur ud i det søvnige Havana allerede før morgenmaden. Her er en god stemning, mange skubber små, larmende trækassevogne hen mod havet - de skal hen og udstille deres varer på det lille kunsthåndværkermarked, der findes i udkanten af den gamle by hver dag.

Brug resten af dagen på at udforske Old Havana. Tag måske en hestedroske, og bliv kørt rundt fra sted til sted. Husk at aftale prisen på forhånd. På sådan en tur kommer du forbi mange af byens seværdigheder, og også ned ad en masse små gyder og stræder. Mange steder er husene meget forfaldne, men selvom de ikke er restaurerede, vidner de om en tid, hvor Havana var en smuk og prægtig by.

Cubanerne er stolte af deres smukke og frodige land med gratis sundhedsvæsen og unik musik og siden Fidel Castros bror Raul kom til magten i 2008 er der blevet lavet mange nye tiltag. Fx må cubanere nu eje både ejendomme, biler og virksomheder, hvilket var helt forbudt under Fidel, de må tage til udlandet og der findes også mobiltelefoner og internet (omend meget langsomt og ikke mange steder).

Der er mange små restauranter, hvor du kan spise frokost. Du skal ikke tage ikke til Cuba for madens skyld, men er du sulten, smager risene, bønnerne og grøntsagerne da rimeligt og der kommer hele tiden flere og bedre små restauranter.

Tag et hvil i middagsvarmen og så af sted igen. Du kan nemt komme rundt i denne skønne by med de små smarte Cocotaxaer, cykeltaxaer eller hestevogn.Se Plaza des Armas, det fantastiske smukke gamle Fort, den spanske guvernørs palads, Cubas revolutionsmuseum, domkirken fra 1745, Plaza de la Revolución med de store vægmalerier af Fidel Castro og Che Guevara og ikke mindst Asger Jorns vægmalerier i revolutionsarkivet. Besøg også det overdækkede kunsthåndværkermarked, Centro Cultural Antiques Almacenes San Jose nede ved havnen, hvor du kan finde alle mulige fine ting og sager.

Du skal naturligvis også besøge Hotel Ambos Mundos. Det var her, Ernest Hemingway boede - ja faktisk har han skrevet hele to romaner her! Du skal selvfølgelig se værelse 511, hvor han har boet så mange gange. Det koster en smule og er lidt turistet, men det er en fantastisk oplevelse. Er du interesseret i Hemingway, skal du også tage ud til hans smukt indrettede hus i San Francisco de Paula lidt uden for byen.

Om aftenen sidder cubanerne uden for deres hjem og diskuterer, ikke politik, det kan stadigt være farligt, men de diskuterer verden i øvrigt. De voksne snakker, børnene leger, og musikken kører fra den ene højttaler til den anden... Lyset skinner ud fra de hundredvis af små og store cafeer med musik. Fra næsten hvert gadehjørne hører du den glade og smittende salsa. Hvor mange bands spiller i Old Havana hver aften? Måske 100, måske 200 plus alle højttalerne. Besøg så mange af dem, du orker, eller vælg en og sid der i længere tid og lad dig rive med af stemningen. Gå en tur ned af den berømte Calle Obispo, hvor der er mange hyggelige steder og gå også på opdagelse i de mindre kendte gader.

Hvis du har lyst til at gøre noget lidt anderledes, så kan du tage brugt tøj med fra Danmark og aflevere det på et kloster i Havana.

Dag 3: Havanas dejlige bygninger

Nå, der er ingen risiko for at du kommer til at kede dig - Havana bugner nemlig af spændende seværdigheder, og selv de rejsende, der er overmættede af kultur, vil i Havana få store, nye oplevelser...

Et besøg til Museo de la Revolucion er en skæg oplevelse. Museet har til huse i det, der tidligere var Præsidentpaladset, og det er en imponerende bygning! Efter den cubanske revolution blev det omdannet til et revolutionsmuseum, og her kan du altså lære mere om, hvad der skete under revolutionen. Bare vær opmærksom på, at den historie, du får fortalt her, ikke er den mest objektive version - der er ikke nogen tvivl om, hvem der bliver fremstillet som "gode" og "onde" her!

Du kan også lære mere om cigarer på et besøg til Partagas Cigar Factory. Her kan du se, hvordan de professionelle og nøje udvalgte cigarrullere ruller de eftertragtede cigarer, og bagefter kan du tage et smut i butikken, hvor du kan købe den ægte vare til en god pris.

Når man siger Cuba, kommer man heller ikke uden om rom. Både Barcardi og selvfølgelig Havana Club stammer herfra. I Havanas gamle bydel finder du The Havana Club Museum, og her kan du blive klogere på, hvordan rom fremstilles. Hele processen fra høstning af sukkerrør over destilleri til lagring af rom bliver forklaret, og når turen er slut, kan du jo besøge Havana Club Bar, hvis du har fået lyst til en smagsprøve. Her serveres der både klassiske, cubanske drinks som mojitos og daiquiris, men du kan også hoppe ud i at smage et udvalg af Havana Clubs mange forskellige varianter af rom.

Om aftenen vil du måske ud på den klassiske musikrute: Cefe Taverna, Montserrat Bar, La Floridida, La Bodeguia del Medio. Prøv også Il Patio på Domkirke-pladsen, det er super - stemningsmæssigt altså, for maden er kun rimelig. Et godt sted at spise (igen kun for stemningens skyld!) er Habana 61, der serverer fantastisk mad til overkommelige priser. Restauranten serverer dog ikke lokal, cubansk mad, men mere mad med et lidt internationalt præg. Spørg på hotellet, de kan vise dig vej derhen. Du kan også spise på den hyggelige restaurant La Imprenta på den smukke gade Calle Mercaderes i den gamle bydel. Det er et gammel trykkeri, og du sidder og spiser på bogstaver. Maden er rigtig lækker, og du kan rent faktisk få en ordentlig salat, hvilket er sjældent i Cuba! 

Du kan også hyre en taxa og tage på dagsudflugter - måske til Viñales, hvis det ikke indgår i din rejse. Mulighederne er mange!

Dag 4: Velkommen til Trinidad

Afsted til Trinidad.

Intet sted på Cuba er dansen og livsglæden nemmere at opleve end i denne lille, romantiske by. I byens gamle centrum, Plaza Major, vil du sidde på torvet og opleve, hvordan de lokale kommer frem om aftenen og danser så livsglæden kun kan smitte. Det er netop musikken og dansen, der gør Trinidad til en perle i Cuba, og byen mangler absolut ikke oaser, hvor du kan nyde livet og en kold øl eller mojito, mens du lader dig underholde af forskellige musikformer og shows. Spørg efter Cafe Don Pepe, hvor de har 39 forskellige slags kaffe og en dejlig stemning. Desuden bærer byens gamle centrum meget præg af den spanske kolonistil, og byen er på UNESCOs verdensarvsliste. Byen har en interessant historie og mange flotte, arkitektoniske oplevelser.

Dag 5: Trinidads hygggelige gader

En tur igennem Trinidads gader bør gøres i flade gummisko, i hvert fald hvis du vil udforske den gamle bydel. Her er gaderne stadig brostensbelagt, og alle husene er malet i sarte pastelfarver. En gåtur her er næsten som at gå en tur tilbage i tiden - og husk det er bedst at tage turen om morgenen, da der kommer mange busser med turister, der fylder gaderne op senere. Området byder på nostalgi og historie. Overalt møder du venlige mennesker og også mange turister. Kaster du et blik ind igennem en af de mange åbne døre, får du hurtigt et indblik i, hvordan de lever her. Der bor mange generationer under samme tag, og derfor ser du både bedsteforældre, forældre og små babyer i samme hus. Efter en lille byvandring, er det rart at kunne slukke tørsten på et af de mange steder, der byder på Cuba Libre eller en Mojito, og livemusik. Prøv fx La Casa de la Cerveza, der har en meget karakteristiske facade, der lidt ligner en ruin. Salsatonerne kan høres på næsten hvert gadehjørne, og har du mod på det, kan du gå ud om aftenen og selv danse salsa til de lokkende rytmer. Pas på, du bliver hurtigt revet med af stemningen. Trinidad har også et lille marked, hvor du bl.a. kan købe små, hjemmelavede souvenirs og træudskæringer. Du kan også besøge nogle af de lokale museer, eller hvad med at købe dine cigarer her? Trinidad siges at være et af de bedste steder på Cuba at købe cigarer. Når sulten melder sig, kan du fx prøve Bella Piada, hvor du kan få lækre sprøde, tynde brød med forskelligt fyld. Det er ikke restaurant med borde men en lang bardisk og høje stole hele vejen rundt i lokalet.

Der er flere lækre restauranter i Trinidad, men også en del kedelige, så du skal vælge de rigtige! Byens måske allerbedste restaurant ligger på hyggelige, farvestrålende Calle Rosario, der fører direkte op til den centrale plads. Restauranten hedder Giroud og er indrettet hyggeligt og rustikt med gamle trækasser som stole og sjove, antikke møbler som kunst på væggene. Her kan du få sprøde pizzaer, vegetarretter og tapas, og det hele er virkelig godt - prøv også deres lokale drink serveret i lerkrus!

Har du lyst til at komme ud i naturen, så tag på en ridetur gennem de flotte landskaber eller på en organiseret ridetur til Casa Benito, hvor du kan høre lidt om tobak og cigarer. Tag måske også på udflugt hen til Valle de los Ingenios - 3 meget smukke dale, der var centrum for Cubas tidligere sukkerproduktion. Her arbejdede mere end 30.000 slaver på plantagerne, og op mod 70 møller var i gang for at male sukkeret. Her er virkelig flot! Og hvis du kombinerer turen med et besøg til det nærliggende vandfald, kan du få dig en kølig dukkert i samme omgang. Du må uden tvivl også en tur til Topes de Collantes, hvor du ser alle former for natur: bjerge, søer, skove - ja, nærmest jungle, palmer og smukke vandfald, og det hele kan du se på små stier rundt i omgivelserne.

Eller hvad med en flot sejltur med Catamaran til øerne ud for Trinidad? Tag ud til Cayo Blanco eller Caya Iguana, hvor du kan snorkle og få lidt frokost, inden du sejler tilbage igen. Du kan bestille alle disse ture fra Cuba Tours, der har et kontor i byen og en skranke på Hotel Las Cuevas. HUSK de fleste af disse ture skal bookes en dag i forvejen - dvs. ofte den dag, du ankommer. Hvis du ikke når at booke en tur, så husk at en "russisk lastbil" hver morgen kl 9.00 kører til enten El Nicho-vandfaldet eller Guanayuara. Begge er rigtig gode udflugter og du er tilbage i løbet af eftermiddagen.

Dag 6: Velkommen til revolutionens by Santa Clara

Nu skal du til Santa Clara!

Det var i Santa Clara, at Castros revolutions sidste slag stod i 1959. Under ledelse af Ché Guevara indtog revolutionens styrker denne by, og næste dag var Cuba i Castros hænder. Santa Clara er i dag en rolig og smuk by, hvor du kan nyde den afslappende stemning og bygningerne fra kolonitiden.

Se skudhullerne fra revolutionen og tænk dig tilbage til en tid præget af revolution og politiske kampe - evt. med et et besøg til Che Guevaras mausoleum og toget, "Tren Blindado", som Ché Guevaras fik afsporet. Sæt dig også på en bænk i hyggelige Parque Vidal sammen med cubanerne og få en sludder med nogle af dem.

Dag 7: Velkommen til Cayo Santa Maria

Nu skal du til den skønne ø, Cayo Santa Maria. Øen er del af en række øer kaldet Jardines del Rey - kongens haver. Og det kan man godt forstå - her er virkelig en konge værdigt. Santa Maria er kun på omkring 50 kvadratkilometer, så det er en lille ø, du er kommet til. Her finder du lange hvide strande, knaldblåt hav, palmer i en uendelighed og langt mellem hotellerne. Der er bygget en lang bro ud til øen, så du kan komme tørskoet ud til det lille stykke paradis.

Dag 8- 11: Kongelig afslapning på Cayo Santa Maria

Nyd havet og das ved stranden. Tempoet bestemmer du selv.

Der er også mulighed for mange aktiviteter - tag med katamaran ud på havet og besøg en af de afsides strande på øen, eller deltag i nogle af hotellets mange tilbud. Koralrevene er gode steder at snorkle, så det er bare på med dykkermasken og ud i det turkisblå vand.

Dag 12: Tilbage til Havana

Nu går turen tilbage mod Havana. Kast et sidste blik på byen og indprent dig hvert et fortov, så du kan huske den helt særlige stemning, når du kommer hjem!

Dag 13: Afrejse fra Cuba

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 14: Velkommen hjem

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Cuba. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Cuba.

Alle hoteller

Rejser til Cuba - Casa Particular

Casa Particular uspecificeret - Havana

Casa particular er et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. Nogle steder får du et...

Upgradefra 1034,- kr.pr. personpr. dag

Hotel Armadores de Santander

Hotel Armadores de Santander er et godt hotel med en skøn beliggenhed i den gamle bydel tæt på...

Upgradefra 685,- kr.pr. personpr. dag
Habana Libre Hotel

Habana Libre Hotel

Habana Libre Hotel er et stort og lidt kedeligt hotel, der ligger i hyggelige omgivelser mindre...

Upgradefra 1596,- kr.pr. personpr. dag
Iberostar Parque Central udefra

Iberostar Parque Central

Iberostar Parque Central er Havanas flotteste hotel! Det ligger midt i den gamle bydel og er...

Alle hoteller

Rejser til Cuba - Casa Particular

Casa Particular uspecificeret - Trinidad

Casa particular er et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. Nogle steder får du et...

Upgradefra 223,- kr.pr. personpr. dag

Hotel Las Cuevas

Hotel Las Cuevas er et flot hotel, der ligger på bakken over Trinidad. Hotellet råder over en...

Upgradefra 1013,- kr.pr. personpr. dag
Fællesområde

Iberostar Grand Hotel Trinidad

Iberostar Grand Hotel Trinidad er meget flot, ja faktisk er det nok byens bedste hotel. Her er...

Alle hoteller

Hotel Cubanacan America

Hotel Cubanacan America er et rigtig godt, lidt ældre hotel med en af byens bedste beliggenheder...

Alle hoteller

Starfish Cayo Santa Maria

Starfish Cayo Santa Maria

Starfish Cayo Santa Maria er et godt all inclusive hotel, der ligger lige ud til Cayo Santa...

Upgradefra 328,- kr.pr. personpr. dag

Melia Cayo Santa Maria

Melia Cayo Santa Maria er et stort all inclusive resort, der ligger ud til øens smukke, hvide...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til cuba. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Cuba.

Havana

-82.339584
23.054395

Trinidad

-79.982743
21.795963

Santa Clara

-79.962827
22.404964

Cayo Santa Maria

-78.979253
22.648903

Havana

-82.339584
23.054395

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 13 jul 2018 - 15 aug 2018
Flyselskab
Air France
Voksne fra 17.090,-
Børn u/12 år fra 15.990,-
Afrejse i følgende periode 16 aug 2018 - 17 aug 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 16.890,-
Børn u/12 år fra 15.790,-
Afrejse i følgende periode 17 aug 2018 - 24 aug 2018
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 14.890,-
Børn u/12 år fra 14.190,-
Afrejse i følgende periode 25 aug 2018 - 15 dec 2018
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 14.490,-
Børn u/12 år fra 13.690,-
Afrejse i følgende periode 17 dec 2018 - 21 dec 2018
Flyselskab
Air France
Voksne fra 18.990,-
Børn u/12 år fra 17.190,-
Afrejse i følgende periode 22 dec 2018 - 23 dec 2018
Flyselskab
Air France
Voksne fra 19.890,-
Børn u/12 år fra 18.090,-
Afrejse i følgende periode 24 dec 2018 - 30 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 19.490,-
Børn u/12 år fra 17.790,-
Afrejse i følgende periode 31 dec 2018 - 01 jan 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 18.590,-
Børn u/12 år fra 17.090,-
Afrejse i følgende periode 01 jan 2019 - 14 jan 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 16.090,-
Børn u/12 år fra 15.190,-
Afrejse i følgende periode 15 jan 2019 - 21 jan 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 15.290,-
Børn u/12 år fra 14.490,-
Afrejse i følgende periode 22 jan 2019 - 28 jan 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 15.490,-
Børn u/12 år fra 14.690,-
Afrejse i følgende periode 29 jan 2019 - 03 feb 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 15.390,-
Børn u/12 år fra 14.590,-
Afrejse i følgende periode 05 feb 2019 - 11 feb 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 18.090,-
Børn u/12 år fra 16.690,-
Afrejse i følgende periode 11 feb 2019 - 12 feb 2019
Flyselskab
Air France
Voksne fra 18.990,-
Børn u/12 år fra 17.490,-
Afrejse i følgende periode 12 feb 2019 - 18 feb 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 18.090,-
Børn u/12 år fra 16.690,-
Afrejse i følgende periode 18 feb 2019 - 19 feb 2019
Flyselskab
Air France
Voksne fra 18.990,-
Børn u/12 år fra 17.490,-
Afrejse i følgende periode 19 feb 2019 - 03 mar 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 15.790,-
Børn u/12 år fra 14.890,-
Afrejse i følgende periode 05 mar 2019 - 11 mar 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 16.590,-
Børn u/12 år fra 15.490,-
Afrejse i følgende periode 11 mar 2019 - 12 mar 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 17.690,-
Børn u/12 år fra 16.390,-
Afrejse i følgende periode 12 mar 2019 - 24 mar 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 15.490,-
Børn u/12 år fra 14.690,-
Afrejse i følgende periode 25 mar 2019 - 26 mar 2019
Flyselskab
Air France
Voksne fra 18.490,-
Børn u/12 år fra 16.990,-
Afrejse i følgende periode 26 mar 2019 - 31 mar 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 15.290,-
Børn u/12 år fra 14.590,-
Afrejse i følgende periode 01 apr 2019 - 30 apr 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 14.590,-
Børn u/12 år fra 13.990,-
Afrejse i følgende periode 01 maj 2019 - 29 jun 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 15.190,-
Børn u/12 år fra 14.490,-
Afrejse i følgende periode 30 jun 2019 - 10 jul 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 17.390,-
Børn u/12 år fra 16.290,-
Afrejse i følgende periode 11 jul 2019 - 16 aug 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 17.990,-
Børn u/12 år fra 16.790,-
Afrejse i følgende periode 17 aug 2019 - 24 aug 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 16.090,-
Børn u/12 år fra 15.290,-
Afrejse i følgende periode 25 aug 2019 - 31 okt 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 15.490,-
Børn u/12 år fra 14.690,-
Inkluderet: 

Fly Danmark - Havana t/r.
Alle transporter på rejsen.
12 overnatninger: 7 med morgenmad og 5 med all inclusive i Cayo Santa Maria.
Visum til Cuba.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet. 

Fly Danmark-Havana t/r.
Transport mellem lufthavn og hotel, samt fra Havana til Trinidad med bus/minibus.
Transport Trinidad-Santa Clara-Cayo Santa Maria-Havana med privat bil/minibus.