Thailand – hvor og hvornår?

Thailand

Er du en af dem, der gerne vil vide, hvornår man skal rejse til Thailand? Det kan du faktisk hele året, hvis du ved, hvor du skal tage hen! Jesper har skrevet en guide over Thailands sæsoner.

Jeg hedder Jesper, og jeg er ekspert i rejser til Thailand her hos C&C Travel.

Hver eneste dag får jeg spørgsmålet fra vores gæster: ”Hvornår skal rejse til Thailand, hvis jeg vil have sol?”. Det er faktisk et rigtig godt spørgsmål, for det afhænger meget af, hvor i landet du rejser hen. De fleste tror, at så længe man rejser i vores vintermåneder, kan man være sikker på godt vejr. Men faktisk kan du rejse til Thailand hele året – så længe du ved, hvor du skal tage hen. 

Det ved jeg heldigvis, så jeg har skrevet en lille sæsonguide.

Du kan også se alle vores fantastiske rejser til Thailand her.

Nordthailand

Hvis du vil have store naturoplevelser, så er det de nordlige bjerge omkring Chiang Mai, Soppong og Pai, du skal til! Jeg elsker Soppong! Her oplever du virkelig det ægte Thailand – nærmest uden turister. Og det er her, du får den allerbedste thaimad! Du er omgivet af floder, skove og dybe grotter, og du har det hele nærmest for dig selv. Du bor på homestay hos Pen, der er helt fantastisk, og hun viser dig naturen på spændende trekkingture. Du bliver inviteret på mad i helt små bjerglandsbyer, hvor folk har deres kvæg tøjret under huset, og du sidder på gulvet og spiser sammen med familien. Det er en fed oplevelse!

Rejser til Thailand
Rejser til Thailand
Rejser til Thailand
Rejser til Thailand

Nordthailand kan du faktisk rejse til hele året. Landskabet kan godt være lidt tørt i april og maj, så ønsker du frodig natur, bør du holde dig til efterår, vinter eller tidligt forår. Sommeren er såmænd også flot og frodig, men her kan være lidt vådt, for det er lige inden Thailands regnsæson. Min favoritmåde at rejse på i Nordthailand er en rundrejse med natur, oplevelser og så afslapning på stranden til sidst.

Bugten omkring Bangkok

Bangkok og de øer og strande, der ligger helt inde i bugten, fx Hua Hin og Koh Samet, kan du også sagtens rejse til hele året. Vejret er dog bedst fra november til og med april. Resten af året kan du risikere lidt korte regnbyger, men ikke noget af stor betydning. Faktisk er Koh Samet den ø i Thailand med allerflest solskinstimer! Det er dejlig let med en strandferie på nogle af Koh Samets hvide strande, for øen ligger kun 3,5 time fra Bangkoks lufthavn – derfor tager thaierne selv på ferie hertil. Du kan snorkle ved det omkringliggende koralrev, for øerne omkring er en nationalpark, og snorklingen er glimrende.

Jeg anbefaler, at man kombinerer denne del af Thailand med River Kwai, hvor der er fantastisk natur – og selvfølgelig en hel masse historie.

Rejser til Thailand

Øerne i bugten – vest

Øerne i den vestlige del af bugten Koh Samui, Koh Pha Ngan og Koh Tao kan du også rejse til hele året. Men modsat øerne i den inderste del af bugten kan du risikere lidt regnbyger i vores vintermåneder. Helt optimalt er det at rejse hertil fra marts til november.

Alle tre øer er meget turistede, og de store strande er travle og fulde af lækre resorts og restauranter, men det er stadig muligt at finde nogle rolige strande og bugter. Koh Tao er den mindste af øerne og bliver kaldt Thailands bedste dykker-ø, fordi vandet er helt klart og fuldt af spændende fisk.

Kombinér alle tre øer på et øhop – det er en super sommerferierejse.

Rejser til Thailand
Rejser til Thailand
Rejser til Thailand
Rejser til Thailand

Øerne i bugten øst

I den østlige side af bugten finder du også en samling øer. Vores favoritter er Koh Kood, Koh Mak og Koh Chang, og de er meget forskellige! Koh Chang er en af Thailands største øer, og her er både grønne bjerge, jungle, vandfald og velbesøgte strande. Der er rigtig travlt ved White Sand Beach, men jo mere sydpå du kommer på øen, jo færre turister er der. Koh Kood er egentlig også en forholdsvist stor ø, men turisterne har ikke rigtig fået øje på den endnu. Her er skøn natur og dejlig roligt – med de smukkeste palmestrande. Koh Mak er en lillebitte ø ejet af fem familier, så her er du altså virkelig på en thailandsk ø, når de er bedst. Det er nemt at gå, cykle eller køre på motorcykel rundt til dejlige strande og tre små fiskerlandsbyer.

Rejser til Thailand
Rejser til Thailand
Rejser til Thailand

Du skal besøge disse øer mellem november og april, og du kan også sagtens opleve fint vejr i maj, juni og oktober. Prøv at styre uden om juli, august og september, for der er det altså regnsæson. Jeg foretrækker et øhop med alle tre øer.

Øerne i Andamanhavet

I Andamanhavet finder du nogle af Thailands smukkeste øer: Koh Ngai, Koh Mook, Koh Jum, Koh Lipe og Koh Libong. Du kan virkelig lave nogle super øhop mellem de øer! Min personlige favorit er Koh Ngai, og jeg besøger øen hver eneste gang, jeg er i Thailand! Især elsker jeg Thapwarin Resort, og jeg har min helt egen personlige bungalow, som jeg bor i hver gang.

Rejser til Thailand
Rejser til Thailand
Rejser til Thailand
Rejser til Thailand

Fælles for alle øerne er egentlig, at de er små og ikke særlig turistede, og så har de alle sammen de smukkeste strande, helt krystalklart blåt vand og udsigt til frodige kalkstensklipper ude i vandet. Her er super snorkling, fred og ro men også mulighed for småbutikker, boder, restauranter og liv. 

Besøg øerne mellem november og april. Vejret er ikke optimalt resten af året, for der er det regntid. Du kan kombinere alle øerne på kryds og tværs, men min favorit kombination er med Koh Lanta, Koh Ngai og Koh Mook.

Her har du mit favorit-øhop, men som sagt kan du altså kombinere øerne på kryds og tværs.


Kunne du li' opslaget?
Del på de sociale medier!

Andre indlæg fra Thailand

Andre indlæg fra denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

*

*