Oplev det utrolige Thailand: 10 gode grunde til at pakke kufferten

Thailand

Emil er vendt hjem fra Thailand, hvor han har fået en masse skønne oplevelser. I dette blogindlæg kommer han med 10 gode grunde til, hvorfor du skal tage til Thailand på din næste rejse.

Hej eventyrlystne sjæle!

Har du nogensinde drømt om at forlade det daglige trummerum og udforske en verden fyldt med fantastiske oplevelser? Thailand venter på dig med åbne arme!

Der er en overflod af grunde til at tage springet og rejse til dette fortryllende hjørne af verden. Jeg har selv haft privilegiet af at udforske nogle af Thailands mange betagende destinationer.

Rejser til Thailand

Her er 10 gode grunde til, at du bør gøre det samme!

1. Khao Lak: en skjult perle på Andaman-kysten

Khao Lak, beliggende på Andaman-kysten, er et paradis for strandelskere såvel som naturelskere. Her er uberørte strande, hvor man kan slappe af og tage en dukkert i de blå bølger, mens frodige regnskovsområder ligger i baggrunden og venter på at blive udforsket.

Rejser til Thailand

Jeg tog selv afsted for at udforske det smukke frodige landskab. Her hoppede jeg med en lokal taxachauffør, som med sit store hjerte og begrænset engelsk var klar på at tage mig med ud i det ukendte og opleve Khao Lak væk fra strandene. Turen tog mig forbi mindre byer og smukke guldbelagte templer, som jeg kunne udforske på egen hånd og helt uforstyrret af omverden.

Rejser til Thailand
Rejser til Thailand
Rejser til Thailand

Rejsen tog mig videre til en smuk nationalpark, hvor jeg tog en vandretur op forbi Ton Chong Fa’s mange smukke vandfald. Turen gennem den frodige jungle fik mig til at glemme alt om bølgernes rolige brusen på stranden, som kun er få kilometer derfra. Efter en stejl vandring op til den øverste del af vandfaldet og gåtur tilbage, viste Khao Lak sig fra sin skønne side med sine smukke strande. Her kan man hoppe i bølgerne og slappe velfortjent af, mens solen stille går ned, og restauranterne på stranden begynder at lyse op.

Rejser til Thailand
Rejser til Thailand

2. Khao Sok og dyrelivet: en jungle oplevelse som ingen anden

Kun en kort køretur fra Khao Lak ligger Khao Sok. Når du nærmer dig, kan du med det samme mærke forandringerne i landskabet, hvor de store kalkstensklipper tager form, flere af dem med tæt frodig bevoksning langs siderne. Jeg ankom selv til Anurak Community Lodge, et utrolig hyggeligt sted, hvor man følte, at man var langt væk fra alt. Lodgen har en fantastisk udsigt fra deres restaurant, hvor jeg ofte tog mig selv i at glemme at spise min mad, mens jeg sad og var betaget af den smukke udsigt.

Rejser til Thailand

På kort tid går det op for en, hvor stor en biodiversitet der er. Allerede på den korte vandretur rundt ved lodgen oplever man en mangfoldighed af tropiske træer, forskellige plantager, masser sommerfugle, og med lidt held også andre større dyr. Vandreturen tog næsten en time, og jeg var lige præcis tilbage til at kunne påbegynde det næste eventyr, Mountainbike-tur. Turen tog mig ud gennem plantagerne med mange små, fine lokale huse.

Her stoppede vi hos en lokal familie, hvor vi fik lov til at gå rundt i deres have og dufte til alle de forskellige eksotiske krydderier og andet der voksede i haven. Efterfølgende spottede vi med alt held, næsehornsfugle. Vi fik lov til at sidde på terrassen under et halvtag sammen med dem og spændt vente på, om de kom frem igen. Efter en banan og et klargjort kamera, var spændingen næsten ikke til at holde ud. Heldigvis dukkede de op igen, et stort flot majestætisk næsehornsfuglepar, der fløj rundt mellem trækronerne på kalkstensklippevæggen. Næsehornsfugle danner par for livet og skilles aldrig. Skulle den ene gå bort, vil den anden leve alene resten af sin tid. Derfor er de et stort kærlighedssymbol i Thailand.

Rejser til Thailand
Rejser til Thailand
Rejser til Thailand

Efter en god pause vinkede vi farvel og drog videre gennem det smukke frodige landskab. Desværre havde vi ikke held med at se aber i dag, selvom der findes mange i nærområdet. Den eneste vi så, var på vej mod skolen og det lokale tempel. Den sad på ladet af en pickup truck, og guiden forklarede, at den var trænet til at hjælpe til i plantagen.

Efter turen sad jeg tilbage med en klar fornemmelse af, at Khao Sok var en fantastisk perle i Thailand og spækket til randen med skjulte eventyr, der kun ventede på at blive udforsket.

3. Solnedgang over Koh Lanta: maleriske øjeblikke på det andet paradis

Drøm dig væk til en forestilling om tæerne plantet solidt i sandet, siddende på en strandfront med en kold drink, lyden af bølgeskvulp og en sol, der stille og rolig går ned i havet. Nu har du lige drømt dig væk til Koh Lanta.

Rejser til Thailand

Før jeg tog af sted, havde jeg godt hørt, at Koh Lanta har ry for meget flotte solnedgange. Men selv at sidde der med en kold drink og se solen roligt forsvinde, var en fantastisk oplevelse. Det var et malerisk øjeblik, hvor jeg fik badet i den smukkeste røde og gyldne glød. Her står tiden stille, og ferien når et fantastisk højdepunkt. Koh Lanta er selvfølgelig ikke kun kendt for sine strande og smukke solnedgange, men man kommer helt sikkert til at skabe uforglemmelige øjeblikke.

Rejser til Thailand

4. Dykning på Koh Lanta: udforsk havets hemmeligheder

Jeg er selv personligt utrolig tosset med alt, hvad der sker under overfladen. Derfor var det en selvfølge for mig, at jeg skulle have hovedet under vandet. At dykke for mig, er det mest fantastiske og eventyrlige man kan opleve. Det er en rejse i at udforske det ukendte og uventede, og jeg får altid en følelse af, at alt kan ske.

Rejser til Thailand

For dykker entusiaster er Koh Lanta et sandt mekka. Det klare blå, varme vand og det fantastiske undervandsliv gør det til et ideelt sted at dykke og udforske havets skjulte skatte. Du har mulighed for at dykke på vrag eller langs smukke koral vægge, og hvem ved, måske finder du Nemo?

Rejser til Thailand
Rejser til Thailand
Rejser til Thailand

5. Dragon Crest: vandretur op gennem junglen til toppen af Krabi

Tag på en eventyrlig vandretur til Dragon Crest i Krabi og erobre toppen af verden! Tag med på en udfordrende vandretur gennem den tætte jungle, hvor du oplever varmen på tætteste hold, mens du kæmper dig op i højdemeterne gennem udfordrende små stier og stejle skråninger. Når du kommer helt op til toppen, bliver du belønnet med en fantastisk udsigt.

Rejser til Thailand
Rejser til Thailand

Da jeg selv gik vandreturen, nød jeg at lytte til jungledyrenes mange lyde. Det bedste var helt sikkert, da en abe pludselig gav sig til at hyle i mange minutter. Det var utrolig højt og helt umuligt at få øje på, men en fed oplevelse, som gav et boost til at komme op igennem det sidste tunge stykke i junglen. Når man kommer op på toppen, er det bare den smukkeste panoramaudsigt ud over hele Krabi området.

6. Den lokale venlighed: smilende ansigter overalt du går

Thailandske mennesker er kendt for deres utrolige venlighed og gæstfrihed. Uanset hvor du går, vil du blive mødt af smilende ansigter og åbne arme. Det smitter altid, og jeg har altid følt mig tryg uanset, hvor jeg har bevæget mig hen på min tur. For mig har det været særligt at opleve den oprigtige interesse i at blive hjulpet rigtig på vej, frem for den nogle gange lidt kedelig “hello my friend” attitude, man kan møde andre steder.

Rejser til Thailand

Den lokale venlighed gør oplevelsen endnu mere mindeværdig, og for mig har det personligt sat et tydeligt præg på min oplevelse af Thailand. Jeg har heller ikke været bekymret for mine ting. Jeg har for eksempel flere gange efterladt min taske med kamera, pung og pas i bilen (IKKE ANBEFALINGSVÆRDIG!) hos en chauffør/guide, som jeg har været af sted med. På et hotelbesøg havde de forberedt en drink til mig i baren, som jeg kvit og frit kunne sidde og nye til en smuk solnedgang. Generelt er Thailand bare et skønt land at bevæge sig rundt i, hvor du altid bliver mødt med et smil.

7. Kajaktur ved Tup Kaek strand: padle gennem paradisets farvande

Hvis du har brug for en unik og rolig oplevelse ved Krabi Tup Kaek, kan du roligt snuppe en kajak og padle afsted på vandet. Jeg lånte gratis en kajak på Tup Kaek Sunset Beach Resort, hvor jeg boede. Tag den ud i det flotte vand og oplev Tup Kaek fra en helt ny vinkel.

Rejser til Thailand

Sejl stille gennem paradisets farvande, mens du betragter de imponerende kalkstensklipper på den ene side og den fine strand med det frodige landskab på den anden side. Det er et super godt sted at sejle af sted med børn, da der er utrolig lavvandet. Så man kan sejle et stykke ud på vandet og stadig få følelsen af, at man er ude på tur og væk fra stranden, men alligevel med mulighed for at kunne bunde. Er du erfaren sejler, kan du padle over til de smukke kalkstensklipper.

8. Snorkel oplevelser i det krystalklare vand omkring Koh Lanta

Udforsk Koh Lantas fantastiske snorkelsteder, hvor man springer ned i en verden af farverige koraller og fascinerende undervandsliv. Det smukke farvand omkring øen giver dig mulighed for at svømme blandt en masse tropiske fisk og smukke koraller.

Rejser til Thailand

Man behøver slet ikke at dykke langt ned i havet for at opleve nogle af de fantastiske ting, som man kan se under overfladen. Faktisk vil man ofte opleve korallerne smukkere på lavere vand end dybere. Det skyldes, at solens stråler ikke kan komme så langt ned, så det vil som reelt opleves meget mere farverigt, når du blot snorkler. Hvis du får muligheden, er det bare med at komme af sted. Smid dig i vandet og slap af til en fantastisk udsigt.

Rejser til Thailand

9. Rungfah Farm Stay madlavningskursus: krydret med lokal smag

Tag med ud og oplev et autentisk lokal madlavningskursus. Ude på gården bliver du mødt af jeres vært, som er en fantastisk humørbombe, der gerne giver dig et solidt kærligt håndtryk. Sammen med de andre, blev vi vist rundt i haven, hvor vi fik lov til at samle ingredienserne ind til maden, som de selv har dyrket. Imens vi var i gang med at plukke de forskellige ingredienser, fik vi lov til at dufte til alle de forskellige krydderier, mens han forklarede, hvad det var. Som alle gode thai retter, skulle der masser af kokosmælk til. Derfor fik vi alle en lille kokosskrabebænk, hvor vi kunne sidde og skrabe alt den lækre kokosnød ud.

Rejser til Thailand

Intet bedre end at lave sin egen mad helt fra bunden. Jeg fik selv lov til at lave en lækker red curry, hvor jeg lige skulle minde mig selv om ikke at gnubbe mig i øjnene, da vi havde puttet helt frisk chili i. Det fik man en venlig påmindelse om, når man kunne mærke svien både på kind og øjenbryn. Efter flere timers arbejde, fik vi et skønt resultat af flere spændende, dejlige og velsmagende retter, som kunne nydes i frisk skåret bambus-tallerkener. Hvis du skulle befinde dig i det fantastiske Khao Sok, er det en meget anbefalingsværdig oplevelse.

Rejser til Thailand
Rejser til Thailand

10 Krabi Ao Nang natteliv: fest og fortryllelse ved stranden

Når solen går ned over Krabi Ao Nang, vågner nattelivet. Oplev en magisk aften ved stranden, hvor pulserende musik, farverige lys og smilende ansigter skaber en festlig atmosfære. Fra hyggelige barer til livlige natklubber er Krabi Ao Nangs natteliv en perfekt afslutning på dagen. Dans under stjernerne, del en drink med lokale og internationale venner og skab minder, der varer livet ud. Er du ikke til det vilde danseliv, kan du gøre som mig, og bevæge dig rundt på de hyggelige aftenmarkeder, og finde noget lækkert at spise.

Rejser til Thailand
Rejser til Thailand
Rejser til Thailand

Jeg tog forbi den lille lokale bod Sareefah, hvor de laver fantastisk mad, som jeg tog med ned til vandet og spiste under en palme til bølgeskvulp. Så gå på jagt efter Sareefah og få noget lækkert lokalt mad!

Rejser til Thailand

Pak kufferten og rejs til Thailand

Der har du det! 10 overbevisende grunde til at pakke kufferten og rejse til Thailand. Uanset om du søger eventyr, kulturelle oplevelser, kulinariske rejser, afslapning ved stranden eller en uforglemmelig nattelivsoplevelse, har Thailand noget for enhver rejsende. Så tag med på en kulinarisk rejse til Rungfah Farm og lad dine smagsløgs blive inspireret, slap af på Tup Kaek Strand og dans natten væk ved Krabi Ao Nang. Så tag springet og lad Thailand fortrylle dig på din næste rejse!

Eventyrlige rejse hilsner
Emil

Kunne du li' opslaget?
Del på de sociale medier!

Andre indlæg fra Thailand

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

*

*