Du er her: Lande > Indien > Rejser > Rejse 860

Rajasthans highlights

19 dages rejse: 2 nætter Delhi, 1 nat Mandawa, 1 nat Bikaner, 2 nætter Jaisalmer, 2 nætter Jodhpur, 3 nætter Udaipur, 1 nat Pushkar, 2 nætter Jaipur og 2 nætter Agra
Rejse: 
860
Gamle bygningsværker, hyggelige byer og anderledes naturoplevelser. Oplev bl.a. Mandawa, Bikaner, Jaisalmer, Udaipur, Pushkar og Agra.

Efter nogle dage i den travle og larmende storby Delhi, kører du videre til Mandawa, der engang var knudepunkt for de gamle karavaneveje. Her byggede de rige købmænd flotte købmandsgårde kaldet havelier- nogle af dem kan man næsten kalde palæer - og dem kan du stadig se mange af i dag. I Bikaner ser du flere kameler end noget andet sted i Indien, men til gengæld er her ikke så mange turister. Gå rundt og nyd den rolige by i et behageligt tempo. Videre til ørkenbyen Jaisalmer, hvor hundredvis af gamle, flotte huse dukker op af det tilsandede landskab. Vil du have en unik oplevelse skal du tage med en kamelkaravane ud og overnatte under åben himmel i ørkenen. Den stjernehimmel du kan se herfra, er ganske enkelt utrolig. I Jodhpur kan du besøge det frygtindgydende fæstningsværk, Meherangarh Fort, og markedet hvor store sække med alverdens krydderier sender stærke dufte ud i luften. Næste stop er Udaipur, der måske er Indiens hyggeligste og smukkeste by. Tag på slentretur mellem særprægede slotte og små spændende gyder, inden du kommer til Pushkar, der er en sjov og lidt anderledes by med masser af templer. I Jaipur kan du besøge Jai Singhs Palace, inden du runder rejsen af med et besøg til det imponerende Taj Mahal i Agra.  

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Delhi
 3. Delhi
 4. Delhi - Mandawa
 5. Mandawa - Bikaner
 6. Bikaner - Jaisalmer
 7. Jaisalmer
 8. Jaisalmer - Jodhpur
 9. Jodhpur
 10. Jodhpur - Udaipur
 11. Udaipur
 12. Udaipur
 13. Udaipur - Pushkar
 14. Pushkar - Jaipur
 15. Jaipur
 16. Jaipur - Agra
 17. Agra
 18. Agra
 19. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Indien. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Afrejse mod det indiske subkontinent. Man kan ikke sige, at man har rejst, hvis ikke man har oplevet Indien. Der er så mange oplevelser, som man kun kan få i dette land. Her er som i eventyret om Aladdin og de fyrretyve røvere: Historiske paladser og forter, kameler og elefanter, basarer med alverdens krydderier, klare søer, frodige søbredder og dejlige strande, stærke farver, tætbefolkede millionbyer, øde ørkenlandskaber og høje bjergtinder som ingen andre steder i verden...

Dag 2: Velkommen til Delhi!

I dag ankommer du til Delhi. Turen til dit hotel foregår på hullede veje, og de skønne dufte af Indiens krydderier vil hurtigt finde vej ind gennem vinduerne.

Delhi er en larmende, snavset, farverig og travl by. Man hører om det indiske økonomiske mirakel - men det kan ikke ses her overhovedet, her er stadigt rodet og kaotisk, om end der er mange herlige spisesteder og coffee shops. Det er som en film: tusindvis af mennesker, kvinder i burka, i slør, i sari, man bevæger sig tæt sammen og rører hele tiden ved et andet menneske.

Dag 3: Se dig omkring i livlige Delhi

I dag skal du næsten ud og opleve pulserende Delhi, hvor der altid er fart på!

Besøg Jama Masjid, den største moské i Indien og spis måske frokost Karim Restaurant, der har ligget her siden år 1913. C&Cs Enrico besøgte stedet for 38 år siden og siger, at intet er ændret... Efter frokost kan du køre til Mahatma Ghandis mindesmærke, det Røde Fort, byens nye, flotte lotustempel og selvfølgelig den imponerende Boulevard mellem India Gate og det gamle præsidentpalads bygget af englænderne, som symbol på deres koloniale magt. Senere kan du tage til Sounds and Lights show i Red Fort. Hele landets historie bliver fortalt dramatisk med lys på paladserne - en stor oplevelse.

Husk hele tiden at give gode drikkepenge og betal gerne overpris til cykeltaxaer osv. Er du meget nærig og vil ikke give drikkepenge, så skal du ikke rejse til Indien. Mange turister bliver irriterede over hele tiden at blive bedt om penge - men fattigdommen er så ekstrem her, og det er i virkeligheden ikke mange penge, de beder om. Så i stedet for at blive irriteret, så hav masser af små sedler klar og giv lidt til dem, der rører dig. Du skal dog aldrig stoppe for at give penge til tiggere, så kommer alle væltende, men du kan hurtigt og diskret give nogle penge til fx en skopudser, avisdreng, tyggegummisælger og andre, som gør noget for at tjene penge. Husk også at give drikkepenge til din chauffør - så er han glad og du slipper for at høre snak og historier om, at han sover i bilen osv.

Udover at besøge de klassiske seværdigheder, kan du også tage på et af de store markeder og gå rundt og tag nogle smukke billeder. Eller få lagt dit horoskop af en gammel mand i en lille, dunkel butik midt i Old Delhi. Nogle mener måske, at det er ren humbug, men du vil blive overrasket over, hvor mange ting han gætter rigtigt - så du må hellere tage ham alvorligt, ellers ved man aldrig, hvad fremtiden kan bringe Du kan også få lavet en af de berømte mehandi-kunstværker - bedre kendt som henna-tatoveringer. Smukke dekorationer af blomster der smyger sig rundt om håndleddet og op ad armen.

Dag 4: Velkommen til Mandawa!

Så går turen videre mod Mandawa, der engang var knudepunkt for en række af de gamle karavaneveje, der førte tungt lastede kameler gennem ørkenen. Med karavanerne kom velstanden til hele området, og købmændene byggede smukke købmandsgårde og dekorerede dem med enestående kalkmalerier. Mange af disse havelier - som købmandsgårdene kaldes - står endnu som et smukt og stemningsfuldt minde om områdets storhedstid.

Slut dagen af med en god middag og en gin og tonic på den øverste terrasse på hotellet. Her har du en skøn udsigt over hele byen, du kan se og høre moskeerne, du kan se folk gå rundt i byen - det er som at være i et stort, udendørs teater.

Dag 5: Velkommen til kamelernes by, Bikaner!

Så går turen videre til Bikaner.

Bikaner har flere kameler end noget andet sted i Indien! Måske hver tredje køretøj trækkes af tålmodige kameler, og når de får en pause, lægger de sig ned og spiser og tygger - det ser bare helt vildt ud, det er utroligt, de ikke tygger ganen af led. Gå gennem kamelerne ind til Old Town. Nyd den rolige by. Her er ikke så mange turister, og tempoet er behageligt og langsomt.

Besøg også Junagarh Fort, som blev bygget mellem 1588 og 1593 af Raja Rai Singh, en general i Kejser Mughal Akbars hær. Her er balsale, kolonader, freskoer, tårne, balkoner og flotte vinduer m.m.

Om aftenen bør du besøge Laxmi Niwas Palace og måske spise middag? Her er fyldt med imponerende jagttrofæer som tigerskind og vildsvinehoveder, og på de lange, smukke gange hænger der gamle sort-hvide fotos af Maharaja bryllupper, statsbesøg og parader. Stemningen fuldendes når der under middagen danses den traditionelle rajasthanske folkedans - danserinderne er iført kilovis af store sølv- og elfenbenssmykker. Efter middagen kan du slappe lidt af i det gamle Gentlemens Room med et slag billard og en 18 år gammel whisky.

Tag også ud og se byens berømtheder, de fire havelier, som ligger i udkanten af byen. Disse fantastiske, skønne huse er bygget ved siden af hinanden, men desværre forfaldt de (og byen generelt) da meget handel overgik til Bombay for ca. 70 år siden. Men for ca. 25 år siden blev byen genopdaget og bl.a. Indira Ghandi tog herud og købte på statens vegne to af disse huse, som dengang næsten var dækket til med sand. I dag er man langsomt ved at gøre disse gamle, pragtfulde luksusboliger i stand igen, så man kan opleve og forstå, hvor rige disse familier var. Det er meget spændende og meget anderledes bygningsværker, som du sagtens kan bruge flere timer på at se på.

Dag 6: Velkommen til Jaisalmer!

Så er det videre mod "ørkenbyen" Jaisalmer. Landskabet er ørken, så langt øjet rækker, kun afbrudt af små, støvede landsbyer. Men hold øjnene godt åbne for pludselig springer en flok vilde hjorte over vejen eller du overhaler en sløv karavane af gyngende kameler. I udkanten af landsbyerne kan du også være heldig at se en stor påfugl, der strækker sine fjer i skyggen af et af de store træer.

Den tørre støvede ørken er fyldt med pletter af knaldstærke pastelfarver, der glimter i den stærke sol, kvinderne i deres farverige sarier: knaldstærk lyserød, skriggul, mintgrøn, dyb kornblå med guld og sølv broderier. Man kan prøve at beskrive det, men det virker ikke, det SKAL bare ses med ens egne øjne for at tro på det...

Som du nærmer dig Jaisalmer vil du se det enorme fort rejse sig foran dine øjne, som en drøm lavet af sand. Resten af byen ligger for dets fødder, med markedspladser og hundredvis af gamle, flotte huse.

Hvad har enhver by i Indien - templer og et fort? Ja, men de er alle sammen et besøg værd!

Tag ned til Gadsisar Lake - ved denne sø ligger der flotte templer og en masser smukke bygninger, der desværre er ved at forfalde. Der bor stadig mennesker i nogle af dem, de lever et simpelt liv og prøver at bevare templerne med de midler, de nu har. Søen er helt rolig, og hvis du går rundt om den, vil du se det smukkeste spejlbillede, du kan forestille dig.

Tag også op til det store fort, der er lavet af sandsten, og gå rundt i alle de små gader og indsnus historiens sus. Tænk, hvad der er foregået her af hemmelige romancer, enorme, royale fester og store, drabelige slag.

Desværre har byen en lidt ubehagelig lugt, alt affaldsvand løber ud igennem åbne kanaler.

Til middag bør du besøge en af de mange tagterrasse-restauranter, hvor du sidder eller ligger på store puder og får veltilberedt mad, mens du nyder arkitekturen omkring dig.

Dag 7: En dag til at opleve dejlige, støvede Jaisalmer

Vi anbefaler, at du i dag tager på en udflugt med kamelkaravane ud og overnatter i ørkenen. Sådan en tur er en helt unik oplevelse - at sove ude i ørkenen er noget helt specielt.

Man tager af sted med jeep kl. 15.00, og efter et par timer overflyttes man til en kamel. Så går den ud i ørkenen over sanddynerne og hen til et lille sted, hvor der står senge i sandet. Her sover man under den åbne himmel efter at have set solnedgangen. Ørkennatten er ubeskrivelig! Her er en stjernehimmel, man kun kan opleve ganske få steder. Dagen efter står man tidligt op for at se solopgangen, og så går turen hjemad igen af en anden rute med kameler og jeep, og man er tilbage i Jaisalmer sidst på formiddagen.

Snak med din rejsekonsulent om mulighederne, hvis du er interesseret i sådan en oplevelse.

Dag 8: Velkommen til Jodhpur!

I dag fortsætter rejsen til Jodhpur.

Jodhpur har fået tilnavnet "Den blå by", da næsten alle husene i den gamle by er malet blå. Dette skulle gøre det køligere inde i husene, og ifølge den lokale videnskab skulle det også holde myggene væk...

Så snart du ankommer til Jodpur, bør du straks tage op at besøge Meherangarh Fortet. På en stor bakketop ligger dette frygtindgydende fæstningsværk og vogter over byen. Sæt minimum 2 timer af til rundvisningen, for ved indgangen får du overrakt en rigtig god audio guide, der fortæller om dagligdagen i paladsets forskellige sale og historien bag de udstillede genstande - lige fra gyldne bærestole til smukt indgraverede, men drabelige sværd.

Tag til sidst en tur rundt på fortets vægge, de strækker sig hele 40 meter over byens tage. Herfra har du en fantastisk udsigt over byen, og du vil se de smukke lyseblå og turkise nuancer over det hele.

Slut måske dagen af med at besøge et af byens vartegn, klokketårnet.

Dag 9: Udforsk den smukke, blå by, Jodhpur

Besøg i dag byens store marked. Her er snævre gader fyldt med de mest vidunderlige dufte og farver, man kan forestille sig. Store 50 kilos sække med stærkt gult og rødt pulver - er det mon chili? Åben alle sanser for at nyde dette utrolig flotte galleri.

Hvordan kan et palads få øgenavnet "Det hvide og lyserøde monster"? Det vil du finde ud af ved at besøge Umaid Bhawan-paladset. Bygget på ordre af Maharajen i en tid med stærk tørke og hungersnød er det måske et tidligt eksempel på jobaktivering?

Du bør også tage ud og besøge en af de omkringliggende Bisnoi-landsbyer, men tag en guide med. Disse små samfund lever fortsat efter de 29 regler, som er fastsat for dem. Reglerne påbyder dem fx ikke at fælde levende træer, at tage hensyn til naturen generelt - de høster kun 1 gang om året, bruger kun regnvand fra monsunen til både afgrøder og drikkevand - og mange andre regler, og så har de også deres egen dømmende magt.

Dag 10: Velkommen til flotte Udaipur!

I dag skal du videre til Udaipur - byen som de fleste turistbøger roser som den mest indiske og den mest romantiske. Det skulle være en by, som alle kommer til at elske.

Udaipur er måske Indiens hyggeligste og smukkeste by. Den har det, vi vesterlændinge gerne vil se: Særprægede templer, det store slot, der er smukkere end hvilket som helst europæisk slot, et palads i midten af en sø, små, spændende gyder, den ene lille, smukke forretning efter den anden med skønne antikviteter og stoffer, sarier i ubeskriveligt skønne farver - for ikke at glemme byens specialitet - miniaturemalerierne.

Efter du har rystet rejsestøvet af dig, gå da ned til søen, og bliv betaget af den skønne udsigt. På den anden side af søen er byens palads: Stort og mægtigt er det, med 200 udskårne spir med små farvede balustre, hvor kvinderne sad og kiggede ud. Paladset svæver i en varmedis, det er som i 1001 nats eventyr.

Midt i søen ligger en af Indiens mest berømte mindre paladser, der nu er lavet om til luksushotel: Udaipur Lake Palace. Det er bygget i strålende hvidt marmor, enkelt og betagende smukt.

Det er klart en velhavende by og alt bevares og passes på. Husene er i alverdens farver, og man kan slet ikke lade være med at fotografere vinduer, balkoner og - ja, man kunne blive ved, så sørg for at have god plads på dit kamera.

Dag 11-12: Gå på opdagelse i Udaipurs gader

Nu skal du ud og opleve byen! Start med at se templet Jagdish Mandir midt i byen, her er fyldt med elefanter og dansende piger, fint udskåret i marmor. Her er altid fyldt med bedende hinduer.

Derefter kan du besøge City Palace og det store tilhørende museum. Her er både malerier med ægte guldmaling, spændende våbensamlinger, spejlsale, originale soveværelser og en stor gård, hvor der helt indtil 1957 blev udkæmpet rigtige elefantkampe.

Senere kan du besøge haven Saheliyon Ki Bari, som blev anlagt til Maharajaens koner. Den er fyldt med store palmer og her kan du bare slappe af og nyde omgivelserne.

Du kan også snuse rundt i basarerne og kigge på miniaturemalerier. Det tager ofte 2 ugers arbejde at lave et godt miniaturemaleri. Man bruger tynde hår til at male med, bl.a. fra små egern, som der er så mange af i Indien. Alle forsøger at trække dig ind i netop deres lille forretning, men det er ikke så slemt i denne rige by, som det kan være andre steder i Indien.

Her i Udaipur har du et kursus på en af byens bedste "madlavningsskoler", en massage og en hennatotovering inkluderet. Du bliver kontaktet på hotellet af kokken eller hans bror og aftaler selv, hvornår det skal være.

Madlavningskurset varer 2-3 timer, og du lærer at lave verdens bedste curry. Massagen er en ægte Ayurvedic-massage udøvet af indere fra det sydlige Kerala.

Dag 13: Velkommen til Pushkar!

I dag går turen videre til Pushkar.

Pushkar er en sjov og anderledes by, der skal opleves. Den ligger ved bredden af en sø, hvortil der kommer mange pilgrimme for at bade i det hellige vand. Der er 52 trapper, kaldet ghatter, ned til søen, så pilgrimme og turister let kan komme ned til vandet. Byen har også 5 store templer og selvfølgelig et utal af mindre templer fordelt over hele byen. Vær opmærksom på, at du ikke kan få kød eller alkohol overhovedet i denne by - og måske alligevel, for i al hemmelighed serverer det lille sted, Funkey Monkey, vist lidt af hvert om aftenen.

Dag 14: Velkommen til Jaipur - den lyserøde by!

I dag går turen videre til Jaipur. Det er aldrig til at vide, hvor lang tid en transport fra et sted til et andet tager - ligger der fx en gruppe køer og spærrer vejen, kan en tur, der normalt tager en halv time, tage en halv dag i stedet for!

De fleste køer har faktisk en ejer, som malker dem morgen og aften, men ellers får de lov at gå, hvor de vil - midt på gaden eller måske ind på et marked, hvor de såmænd får lov at spise fra boderne.

Når en ko bliver gammel, og ikke mere producerer mælk, går den bare rundt og hygger sig, indtil den en dag dør af alderdom. Når en ko dør, så skal den "begraves". Den bliver kørt med trækvogn hen til stedet, hvor mændene laver et hul, og så går man hen til den nærmeste købmand og fortæller, at "mata gee mar gay" - mor er død. Så får man 10 kg salt næsten gratis, det skal smides ned i graven. Så ned med koen og så lidt salt i, så jord og til sidst et kort ritual og lidt blomster ovenpå. Når en fattig mand dør, bliver han samlet op uden kommentarer, kørt hen til statens kremationscenter, brændt og derefter smidt ud som affald - selv om et menneskes aske burde smides i et vandløb eller en flod, så man kan håbe, at det engang når til Gangesfloden. Det er nemlig vigtigt, at ens aske kommer hen til Ganges for, at ens sjæl kan fortsætte livsløbet.

Jaipur er Rajastans gamle, smukke hovedstad, også kendt som "Den lyserøde by". I Indien er lyserød kendt som gæstfrihedens farve, og hele denne by blev simpelthen malet lyserød for at velkomme Prinsen af Wales, senere Kong Georg VII. Jaipur blev grundlagt af Maharaja Jai Singh i 1727 og er bygget i overensstemmelse med "Shilpa-Shastra", et ældgammelt, hinduistisk værk om arkitektur. Det gør bl.a., at gaderne er brede og lige - et princip, man ikke så tit oplever i indiske byer!

Efter du har indlogeret dig på hotellet, brug da måske resten af dagen i basarerne - sikke farver, sarier og pragtfulde, små forretninger. Alle smiler, her er køer, får og kameler - det er dødfestligt. Du kan købe skjorter, sengetæpper lavet af gamle, kongelige tæpper, paraplyer i antikke stoffer, billige, gamle smykker, jadestykker, miniaturemalerier - og en ekstra kuffert til at have det hele i! Og du kan selvfølgelig også blive spået af en af de hellige mænd, der sidder rundt omkring på gaderne.

Tag senere en cykeltaxa hjem til hotellet. Gør måske som C&Cs Enrico og stop ved en juicebod på halvvejen og giv både chaufføren og dig selv en velfortjent forfriskning. Skal du have noget at spise, er der mange små steder, som er bedre, end de ser ud. Du kan sidde og se naanbrødet blive lavet, få måske tilsat lidt ekstra krydderier - det smager himmelsk. Drik en lassi til brødet - lassi skal man drikke hver dag for at holde maven i orden, det er en naturlig yoghurt drik...tilsæt salt eller sukker efter behag. Prøv også den berømte Niros restaurant, som har eksisteret siden 1949.

Dag 15: Gå en tur rundt i dejlige Jaipur

Jaipur er mest kendt for Jai Singhs Palace (City Palace), som er udhugget af over 10.000 arbejdere. Alt omkring en er så smukt, at man går stille og taler sagte. Bagerst og øverst oppe er der den flotteste del - her bor den nuværende Maharajah. Besøg det berømte Hawa Mahal - en 5 etager høj facade til paladsets zenana (hvor haremet boede). Facaden tillod kvinderne at følge med i, hvad der foregik på hovedgaden uden selv at blive set.

Få en guide til at vise dig rundt i paladset. Hvis guiden forlanger 200 rupees, så lov ham 300, hvis han gør det kort og godt! Guider i Indien tror tit, at de vil få mere, hvis turen varer længe. Så det bedste er at aftale en god pris med dem på forhånd og så gøre det klart, at man gerne vil have den korte version!

Besøg også Jaigarh Fort, som har verdens største hjulmonterede kanon og Jantar Mantar Observatory - et must for alle, der har den mindste interesse for astronomi. Gigantiske solure og andre komplekse instrumenter designet for mange hundrede år siden, med uhyre præcise aflæsninger, det hele udskåret i simpel marmor! Det er svært at forstå, hvordan det har været muligt at lave disse instrumenter.

Tag lidt ud af byen til det imponerende og eventyragtige Amber Fort. Det er bygget i marmor og rød sandsten, dekoreret med udhugninger, mosaikker, malerier og med en imponerende udsigt. Fortet er en pragtfuldt blanding af templer, smukke haver og beboelsesrum. Alt dette er konstrueret over en periode på to århundreder!

Dag 16: Velkommen til Agra!

Så er det tid til at køre videre mod Agra.

Agra ligger ned til Yamuna floden, og selv om den i dag måske ikke er speciel hyggelig, har byen i fordums tider været en meget betydningsfuld by. Den var i en periode hovedstad for det muslimske Mogulrige, der herskede i Indien i over 300 år mellem 1526 og 1858. Mogulerne sætte deres præg på Indien, bl.a. i form af de mange bygningsværker, de lod opføre her.

I Agra kan du besøge det flotte halvmåneformede Røde Fort og den velbevarede kejserlige by Fatehpur Sikri, men det er selvfølgelig vidunderlige Taj Mahal, som folk strømmer hertil for at se! Taj Mahal betyder Kronpaladset og er uden diskussion det bedst bevarede og arkitektonisk smukkeste mausoleum i hele verden. Det blev opført efter ordre fra stormogulen Shah Jahan i midten af 1600-tallet, som en kærlighedserklæring til sin kone – og hvilken kærlighedserklæring! 22.000 mand og mere end 1. 000 elefanter arbejdede hårdt, og efter 22 år stod verdens ottende vidunder endelig færdigt. Marmor og kostbare ædelstene i overflod blev importeret fra hele Asien, og resultatet kan stadig den dag i dag beundres.

OBS - ind til maj 2018 bliver Taj Mahal restaureret.

Dag 17: Oplev fantastiske Taj Mahal i Agra

I dag bør du få dig en oplevelse for livet og besøge fantastiske Taj Mahal!

Stå tidligt op - helst kl. 5, så du kan være ved Taj Mahal, når det åbner. Start turen til Taj Mahal til fods, køb billetten ved indgangen og gå så langsomt ind - den ene forport dukker op og pludselig ligger Taj Mahal foran dig i al sin skønhed. Der vil stå en masse mænd ved indgangen og tilbyde dig, at de kan være din guide på turen rundt i paladset. Benyt dig af det, hvis du ønsker at vide lidt mere om Taj Mahals historie.

Mødet er stærkt, og alt omkring dig forstummer. Tænk engang, at noget så smukt findes i denne verden. Taj Mahal er alle vidunderes dronning, undskyld Machu Picchu, undskyld Colosseum - intet når bare halvt op på skalaen ved siden af dette pragtfulde mausoleum, så enkelt og så smukt.

Du får udleveret hvide skobetræk for ikke at ødelægge den hvide marmor, og kan derefter gå rundt og kigge på marmorudskæringer, som ingen italiener kan lave i dag - selv med de bedste maskiner. Disse er skabt af tusindvis af arbejdere for mere end 350 år siden. Ædelstene fra hele verden er brugt til at dekorere væggene, de er skåret ud som stjerner, dele af blomster, det hele er bare så fint. Man går imellem indere og turister, men ænser ingen, da man er betaget af det smukke byggeri. Taj Mahal er specielt smukt ved solopgang, hvor du kan opleve, hvordan den hvide marmor langsomt skifter farve, efterhånden som solen kommer højere på himlen.

Bemærk at Taj Mahal er lukket om fredagen!

Efter besøget har du brug for at være et sted i stilhed. Tag en ægte, gammel rickshaw hen til Oberoi, et af Indiens mest luksuriøse hoteller. Betal din pedaltræder fyrsteligt, spis frokost, se på de skønne omgivelser og tal sagte.

Dag 18: Afrejse fra Indien

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 19: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Indien. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Indien.

Alle hoteller

The Grand Vikalp

The Grand Vikalp

The Grand Vikalp er et lille, godt sted med gode værelser og flot, moderne interiør. Det ligger...

Upgrade
Hotel Jaypee Siddharth

Hotel Jaypee Siddharth

Hotel Jaypee Siddharth er et rigtig godt hotel, der ligger i det store shoppingkvarter Karol...

Alle hoteller

Hotel Castle Mandawa

Hotel Castle Mandawa

Hotel Castle Mandawa er et gammelt palads, der ligger midt inde i byen. Det er den lokale...

Alle hoteller

Hotel Bhanwar Niwas

Bhanwar Niwas

Hotel Bhanwar Niwas er det smukkeste lille palads, som måske findes til nogenlunde fornuftige...

Upgrade
Hotel Raj Vilas Palace

Hotel Raj Vilas Palace

Hotel Raj Vilas Palace er et gammelt palads, der nu er indrettet som hotel. Det er flot men kan...

Alle hoteller

Hotel Mandir Palace

Mandir Palace

Hotel Mandir Palace er et gammel palads, ingen tvivl om det, og det har også ærestitlen Heritage...

Upgradefra 36,- kr.pr. personpr. dag
Hotel Rang Mahal Palace

Hotel Rang Mahal Palace

Hotel Rang Mahal Palace er et stort flot hotel, bygget som et gammelt palads i rød sandsten....

Alle hoteller

Hotel Ranbanka Palace

Ranbanka Palace

Hotel Ranbanka Palace er en fantastisk bygning lavet i sandsten bygget til Maharajaen af Jodhpur...

Rejser til Indien - Jodhpur

Zone by the Park

Zone by the Park er et mellemstort hotel midt i Jodhpur, som også kaldes ”the sun city” eller på...

Alle hoteller

Karohi Haveli

Karohi Haveli

Karohi Haveli er et flot hotel, der oprindeligt var et adeligt hjem. Det ligger i rolige...

Upgradefra 435,- kr.pr. personpr. dagUpgradefra 435,- kr.pr. personpr. dag
Hotel Jagat Niwas Palace

Hotel Jagat Niwas Palace

Hotel Jagat Niwas Palace ligger gemt inde i den gamle by, du skal igennem nogle små gader og...

Upgrade
Lake Pichola Hotel

Lake Pichola Hotel

Lake Pichola Hotel er et tidligere palads - et skønt skønt sted med gamle og smukke værelser,...

Upgradefra 435,- kr.pr. personpr. dagUpgradefra 435,- kr.pr. personpr. dag
Hotel Jagat Niwas Palace

Hotel Jagat Niwas Palace

Hotel Jagat Niwas Palace ligger gemt inde i den gamle by, du skal igennem nogle små gader og...

Alle hoteller

Hotel Jagat Singh Palace

Jagat Singh Palace

Hotel Jagat Singh Palace er et udmærket hotel med gode værelser med flotte møbler. Der ligger...

Alle hoteller

Mandawa Haveli

Mandawa Haveli

Mandawa Haveli er en skøn gammel bygning fra 1896, der ligger dejlig centralt i byen men dog...

Upgradefra 249,- kr.pr. personpr. dag
Alsisar Haveli

Alsisar Haveli

Alsisar Haveli er en gammel købmandsgård, der er blevet lavet om til et flot hotel. De gamle...

Upgrade
Rejser til Indien - Jaipur

Samode Palace

Samode Palace er en stor visuel oplevelse af et hotel! Det er bygget som et overdådigt,...

Alle hoteller

Crystal Sarovar Premiere

Crystal Sarovar Premiere

Crystal Sarovar Premiere er et stort, flot hotel, der ligger centralt ved turistattraktionerne...

Upgrade
Oberoi Amar Vilas

Oberoi Amar Vilas

Oberoi Amar Vilas er et super lækkert hotel. Det ligger med flot udsigt til Taj Mahal og er...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til indien. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Indien.

Delhi

77.217443
28.609279

Mandawa

75.147316
28.053863

Bikaner

73.309155
28.022620

Jaisalmer

70.911296
26.915212

Jodhpur

73.023543
26.236724

Udaipur

73.712690
24.585017

Pushkar

74.551474
26.489416

Jaipur

75.792103
26.910318

Agra

78.041888
27.174836

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 01 dec 2018 - 14 dec 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 14.490,-
Børn u/12 år fra 14.290,-
Afrejse i følgende periode 15 dec 2018 - 19 dec 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 15.490,-
Børn u/12 år fra 14.490,-
Afrejse i følgende periode 20 dec 2018 - 28 dec 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 27.490,-
Børn u/12 år fra 26.490,-
Afrejse i følgende periode 29 dec 2018 - 10 jan 2019
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 26.890,-
Børn u/12 år fra 25.990,-
Afrejse i følgende periode 11 jan 2019 - 08 feb 2019
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 14.990,-
Børn u/12 år fra 14.190,-
Afrejse i følgende periode 09 feb 2019 - 19 feb 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 14.990,-
Børn u/12 år fra 14.690,-
Afrejse i følgende periode 20 feb 2019 - 10 apr 2019
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 14.990,-
Børn u/12 år fra 14.190,-
Afrejse i følgende periode 11 apr 2019 - 15 apr 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 14.990,-
Børn u/12 år fra 14.690,-
Afrejse i følgende periode 16 apr 2019 - 17 apr 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 13.590,-
Børn u/12 år fra 13.190,-
Afrejse i følgende periode 18 apr 2019 - 07 jun 2019
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 13.490,-
Børn u/12 år fra 12.690,-
Afrejse i følgende periode 08 jun 2019 - 27 jul 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 13.590,-
Børn u/12 år fra 13.190,-
Afrejse i følgende periode 28 jul 2019 - 30 sep 2019
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 13.490,-
Børn u/12 år fra 12.690,-
Afrejse i følgende periode 01 okt 2019 - 08 okt 2019
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 15.390,-
Børn u/12 år fra 14.690,-
Afrejse i følgende periode 09 okt 2019 - 17 okt 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 15.590,-
Børn u/12 år fra 15.190,-
Afrejse i følgende periode 18 okt 2019 - 13 dec 2019
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 15.390,-
Børn u/12 år fra 14.690,-
Afrejse i følgende periode 14 dec 2019 - 15 dec 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 15.590,-
Børn u/12 år fra 15.190,-
Afrejse i følgende periode 15 dec 2019 - 19 dec 2019
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 15.990,-
Børn u/12 år fra 14.990,-
Afrejse i følgende periode 20 dec 2019 - 28 dec 2019
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 32.890,-
Børn u/12 år fra 31.890,-
Afrejse i følgende periode 29 dec 2019 - 30 dec 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 32.990,-
Børn u/12 år fra 32.490,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Delhi t/r.
16 overnatninger med morgenmad.
Privatbil med bilforsikring og en god chauffør under hele rundrejsen.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Visum til Indien.
Drikkepenge til chaufføren: 500-600 rupees pr. dag, hvis I rejser to personer.
Evt. obligatorisk jule- og nytårsmiddag, som vil blive opkrævet ca. 14 dage før afrejse.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Delhi t/r.
Al transport i Indien med privat bil/minibus med privatchauffør.