Du er her: Lande > Mexico > Rejser > Rejse MX21

Alsidige Mexico

18 dages rejse: 3 nætter Mexico City, 3 nætter Oaxaca, 1 nat i natbus, 3 nætter San Cristobal, 1 nat i natbus og 5 nætter Playa del Carmen
Rejse: 
MX21
San Cristobals farverige marked
Storbymylder i Mexico City, dejlig og rolig stemning i Oaxaca, imponerende landskaber ved San Cristobal og den kridhvide strand i Playa del Carmen.

Din rejse starter i Mexico City, en ren og dejlig by fuld af gode oplevelser. Her kan du lytte til mariachi-orkestre, beundre den enorme plads Zocalo og besøge Solens og Månens pyramider i Teotihuacán. Turen går videre til Oaxaca omgivet af smukke bjerge, hvor Mexicos sjæl og hjerte efter sigende findes. Nyd den rolige stemning, besøg markederne og prøv den lokale chokolade - eller besøg ruinerne af zapotekernes hovedstad, der ligger en kort køretur væk. Videre til San Cristobal, en hyggelig by med flotte bygninger, gode museer og markeder. Tag på udflugt til de små, omkringliggende landsbyer eller den imponerende Sumiderokløft. På en sejltur på floden i bunden af kløften skal du spejde efter aber og alligatorer, og hvis du lægger nakken godt tilbage, vil du se de stejle klippevægge, der nogle steder troner sig 1 kilometer højt op mod himlen. Din rejse afsluttes i Playa del Carmen, hvor du kan vælge at tage på udflugter til maya-ruiner, fx Tulum og Chichen Itza, smukke øer og farverige naturreservater. Du kan også bare slappe af og nyde livet på den fantastiske sandstrand og spise lidt god mad på en af de mange restauranter.

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - Ankomst Mexico City
 2. Mexico City
 3. Mexico City
 4. Mexico City - Oaxaca
 5. Oaxaca
 6. Oaxaca
 7. Afrejse Oaxaca
 8. Ankomst San Cristobal
 9. San Cristobal
 10. San Cristobal
 11. Afrejse San Cristobal
 12. Ankomst Playa del Carmen
 13. Playa del Carmen
 14. Playa del Carmen
 15. Playa del Carmen
 16. Playa del Carmen
 17. Playa del Carmen
 18. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Mexico. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til Mexico City!

I dag ankommer du til Mexicos hovedstad, Mexico City - en af verdens største byer. Men på trods af størrelsen er byen i dag en ren, dejlig og sikker by at færdes i. Den kultur og mangfoldighed, du møder her, er storslået og der er så mange ting at opleve, at det er helt overvældende! Byen er en sjov blanding af nyt og gammelt: skyskrabere med glasfacader er sprunget op, mens gamle pladser og smukke kirker og katedraler i spansk stil stadig pryder byen.

Dag 2-3: Gå på opdagelse i kæmpemæssige Mexico City

Byen er i dag en ren og smuk by, der er fyldt med skønne restauranter. Prøv fx Café Tacuba, eller spis middag i gårdhaven på det dejlige hotel El Cortes, som er bygget oven på et gammelt kloster. Leder du efter den der helt specielle, mexicanske stemning, skal du besøge Plaza Garibaldi en aften. Gå rundt og lyt til de mere end 50 Mariachi-orkestre, der spiller.

Mexicos vigtigste boulevard er Paseo de la Reforma. Trafikken på denne store boulevard er til tider meget hektisk og kan umiddelbart virke noget forvirret og kaotisk. Fra det centrale kryds kan du se det store monument over revolutionen i den ene retning og i den anden retning ligger parken Alameda Central og Torre Latinamericana, som er en af Mexicos højeste bygninger. Heromkring finder du også Palacio de Bellas Artes - et flot, flot marmorpalads, hvor de fleste af de store mexicanske kunstværker er udstillede - bl.a. mange af Diego Riveras kendte værker.

Vil du have en fornemmelse af, hvor stor denne kæmpeby i virkeligheden er, så tag elevatoren op til cafeen på 44. etage i Torre Latinamericana, hvorfra der er en helt enestående udsigt! Husk også at tage derop en aften, eventuelt på vej hjem til hotellet. Simpelthen fantastisk udsigt, med lys så langt øjet rækker!

Gå derfra videre ned ad en af de små, hyggelige gader mod Zocaloen - Avenida 5 de Mayo er næsten den hyggeligste, med flere flotte og gamle bygninger. Zocaloen er den gamle, centrale plads i byen, hvor flere af de vigtigste bygninger også ligger. Den er meget stor og åben, kun med det mexicanske flag på midten. Den mest iøjnefaldende bygning på pladsen er den store katedral. Det er den største i Mexico og er så sandelig et besøg værd! Er du rimelig påklædt, bør du gå en tur ind i kirken. Indvendigt er katedralen mest af alt domineret af det store, grønne stillads, der holder det hele sammen. Byen er bygget oven på en gammel sø, hvilket betyder, at flere af bygningerne stødt og roligt synker. Hvis du kigger godt efter, kan du med det blotte øje se, at katedralen står skævt i forhold til pladsen. Man forsøger nu at rette bygningen, hvorfor de store stilladser permanent fylder det meste af kirken. Find pendulet i midten af bygningen, det viser hvor langt man efterhånden er kommet med arbejdet. Hvis du har været så begejstret for at komme til varmen, at du straks har fundet de korte bukser frem, må du vente til en anden gang med at gå indenfor.

Du kan også komme ud at sejle i Xochimilco Gardens (de flydende haver). Man kan sejle på små fredfyldte kanaler og være tæt på små huse og haver, og sejle på lidt større kanaler, hvor der kommer både, der tilbyder drikkelse, mad, souvenirs, mexicanske orkestre osv. Man kan købe ture af forskellig længde. De fleste vælger 1 time, hvilket vil føre dig både til fredfyldte kanaler, og den store lidt mere turistede, men sjove kanal.

Når du planlægger dit ophold i Mexico City, så hav lige baghovedet, at de fleste museer er lukkede om mandagen. Og specielt for det Antropologiske Museum gælder det, at nogle af udstillingslokalerne altid er under renovation!

Du kan let bruge en hel dag på at tage ud til de fantastiske pyramider ved Teotihuacán. De to pyramider, Solens og Månens pyramider, ligger ca. 50 km nordøst for Mexico City. Pyramidekomplekset er det største i Mexico og regnes for at være et af de vigtigste i verden, og er altså et absolut must på en tur til Mexico! Solens pyramide, som er bygget omkring år 100, er den største af de to – og faktisk den tredjestørste i verden. Pyramiden er 70 meter høj og er ved foden godt 220 meter på hver led! Der er trapper hele vejen til toppen af pyramiden – ikke færre end 248 trin. Turen til toppen kan være hård – husk på at du befinder dig i ca. 2.300 meters højde. Men det er så absolut anstrengelserne værd, der er en fantastisk udsigt fra toppen!

Månens pyramide, der ligger i den anden ende af “De Dødes Allé”, er knap så stor som Solens pyramide, ca. 46 meter høj, men er måske den smukkeste af de to. Også Månens pyramide er det muligt at “bestige”, og også herfra er der flot udsigt over hele komplekset og ikke mindst til Solens pyramide. Besøg også det lille museum lige syd for Månens pyramide. Her er forklaringer til de forskellige dele af komplekset og er i det hele taget et passende stop på turen i området.

Du kan let bruge det meste af dagen i området – der er masser af se på! Så sørg for at tage af sted rimelig tidligt, du vil ærgre dig, hvis du ikke har tid nok!

Dag 4: Velkommen til Oaxaca!

I dag skal du videre til Oaxaca.

Oaxaca er en dejlig, dejlig by. Hvis du spørger en mexicaner, vil han fortælle dig, at Mexicos sjæl og hjerte ligger i Oaxaca. Byen er indbegrebet af mexicansk charme og er måske den hyggeligste i hele Mexico. Byen er erklæret bevaringsværdig af UNESCO pga. dens enestående, gamle spanske arkitektur. Desuden har byen et dejligt klima (om end man ofte godt kan bruge en tynd sweater om aftenen). Jo, du kan gå rundt i lang tid og bare nyde byen.

Start med at gå en tur hen til byens Zocalo, hvor mexicanerne sidder og nyder livet eller læser aviser på bænkene i skyggen under træerne. Sæt dig evt. på en af de mange caféer omkring pladsen og nyd en lækker limonade, mens du betragter det afslappede liv i byen.

Gå også en tur op ad Calle Alcalá, den lille gågade, der går ud fra Zocaloens nordøstlige hjørne. Her er mange smukke, gamle, mexicanske bygninger, og inden længe kommer du op til den store katedral, Santo Domingo. Husk at gå inden for - katedralen er fantastisk smukt udsmykket.

Oaxaca har markeder som i gamle dage. Køb dig en sombrero som gør dig i godt humør, og prøv alle de gratis smagsprøver fra de mange chokoladefabrikker i byen. Udover chokolade er ristede græshopper og Mezcal byens specialiteter. Chokolade findes overalt i verden, men Mexicansk chokolade er altså unik.

Spanieren Hernán Cortéz fik i efteråret 1519 audiens hos Aztekernes regent, Moctezuma, ved dennes morgenbord. Spanieren opdagede, at Moctezuma drak en eksotisk drik, som Aztekerne kaldte Xocóatl (der betyder bittert vand). Det blev lavet af kakaobønner, der blev kogt i vand og tilsat vanilje og andre tropiske krydderier og til sidst kølet af med lidt små sneklumper fra bjergene. Xocóatl stod højt på listen over finere drikke, og det var kun tilladt de højeste i Aztekernes hierarki at nyde denne drik. En fornem variant opstod ved at piske kakaoen til der opstod et tykt, skumlignende lag øverst. Denne drik blev serveret i en Xicara (fint dekoreret guldkop) anbragt på et jaguarskind med en skildpaddeske lagt ved siden af Xiaraen. Et godt chokoladested er Mayor Domo - midt i markedsområdet, 600 m fra Zocalo.

Zocalo, det er hovedpladsen i byen som i alle andre byer, men denne Zocalo i Oaxaca er måske den bedste og hyggeligste i hele Mexico. Her lever man, her viser man sine børn frem i weekenden, og her får man hver morgen (hvis man er en rimelig vigtig person) sine sko pudset, mens man læser dagens avis som skopudseren har klar til en. På denne plads er der 34 officielle skopudser-boder. Alene det er en oplevelse, ingen steder i verden kan må få pudset sine sko bedre end her.

Om aftenen er der ofte klassisk musik på pladsen - slå dig ned og nyd de dejlige omgivelser.

Dag 5-6: Udforsk den spændende by

Hvad med en tur ud til de imponerende ruiner efter Zapotekernes hovedstad, Monte Alban? Monte Alban er et stort ruinkompleks og regnes for et af de vigtigste i Mexico.

Monte Alban ligger ca. 10 km fra Oaxaca og kan lettest nås med bus. Når du kommer ud til Monte Alban er du på egen hånd og er fri til at gå rundt i det tempo, der passer dig. Hvis du ikke har medbragt noget at drikke, så køb evt. noget i det lille "Visitors center" inden du går ind på selve ruinområdet - der er ikke mange steder med skygge, så det kan blive en varm oplevelse!

Men du skal alligevel prøve at gå op af de stejle trapper i den fjerne ende af komplekset - herfra er der en fantastisk udsigt over området og over omegnen af Oaxaca.

Du kan også tage ud til den lille by, El Tule. Byen i sig selv er der ikke meget ved, men på en lille plads ligger det, der efter sigende er verdens bredeste træ! Når du ser det, tror du ikke dine egne øjne - træet er ikke imponerende højt, men det har en omkreds på ca. 58 meter! Træet menes at være mellem 2.000 og 3.000 år gammel, og for at redde det mod forurening er der iværksat store fredningsprojekter af området.

Dag 7: Med natbus til San Cristobal

I dag skal du videre med natbus. Køb lidt mad og drikke til turen, stig ombord på bussen, prøv at få lidt søvn og glæd dig til, at du i morgen ankommer til din destination.

Dag 8: Velkommen til San Cristobal!

I dag ankommer du til San Cristobal. Du er oppe i højderne, og det kan mærkes på de køligere temperaturer. Byen ligger midt i et smukt bjerglandskab med store, grønne grantræer og de brostensbelagte gader løber forbi farvestrålende bygninger med røde tegltage. Her kan du bruge dagen på at vandre langsomt rundt i de charmerende gader og suge stemningen til dig. Byens store kirke fanger dine øjne med dens solgule farve og flotte, røde udsmykning, den er virkelig fin! Du kan gøre gode køb på et af markederne, hvor efterkommere af mayaindianerne fra de omkringliggende landsbyer sælger deres varer. Der er masser af godt og smukt håndværk iblandt – lækre lædertasker og -bælter, lune tørklæder og lamauldsokker og farverige tøjdyr.

Omkring 40 kilometer fra San Cristobal ligger Sumidero kløften - og det er en glimrende mulighed for en skøn udflugt! Her snor floden sig igennem stejle klippebjerge og grønne, frodige bakker.

Dag 9-10: Se dig omkring i hyggelige San Cristobal

Brug dagene på at vandre rundt i denne lille, charmerende by. Gør et godt køb på markederne og find dig noget tøj i lamauld - sådan et par lune sokker eller en trøje kan så sandelig også være nyttig hjemme i Danmark!

Du kan også købe en dagstur ud til en af de små, traditionelle landsbyer, San Juan de Chamula eller Zinacantan. Specielt på markedsdagen (søndagen) er turen umagen værd. Bare husk, at folk her absolut IKKE er glade for at blive fotograferet. Mange af dem tror på, at en del af deres sjæl bliver suget ind i kameraet, når de bliver fotograferet. Så lad hellere være med det...

Efterhånden har du nok lært at finde rundt i den lille by, så hvad med at leje en cykel og kom lidt rundt omkring? Eller måske er du mere til at ride på en hest eller et æsel? Bare spørg på hotellet.

Nyd aftenerne på en café på byens plads. Her i området findes noget af det bedste kaffe i Mexico – og deres varme, krydrede chokolade er også ganske fortræffelig…

Dag 11: Med natbus til Playa del Carmen

I dag skal du videre med natbus. Køb lidt mad og drikke til turen, stig ombord på bussen, prøv at få lidt søvn og glæd dig til, at du i morgen ankommer til din destination.

Dag 12: Velkommen til Playa del Carmen

I dag ankommer du til Playa del Carmen - et af verdens mest populære feriesteder - både med og uden børn. Her er, ud over den pragtfulde strand, masser af liv og gang i den både dag og nat, så er du ude efter en ungdommelig og livlig atmosfære, er det lige stedet af tage hen! Er du derimod mere til en stille ferie på en øde strand, kan Playa del Carmen virke noget støjende og overrendt, men der er til gengæld også et hav af udflugtsmuligheder for hele familien.

Playa del Carmen er som sagt et af verdens mest populære feriesteder, så hvis ikke du booker i virkelig god tid, kan det være svært at finde et ledigt hotel til dig.

Det vil være en skam ikke at opleve pyramider, når nu du er i Mexico. Gå ind til en af de små turoperatører, der ligger overalt, og bestil en tur til Chichen Itza. Det ligger ikke ud til havet, men alene størrelsen på ruinerne er nok til at gøre enhver stum. Chichen Itza er et imponerende pyramide- og ruinkompleks, og er et af de vigtigste i Mexico! Området ligger midt på Yucatan-halvøen, og vejen derud går gennem tætbevoksede jungleområder. Selve Chichen Itza-området er ca. 600x800 meter stort og indeholder et væld af forskellige gamle bygninger - flere af dem er særdeles velbevarede...! Hovedattraktionen er den 25 meter høje pyramide, El Castillo. Ikke langt fra El Castillo ligger Gran Juego de Pelota - en imponerende boldbane bygget op i sten, den største i Mexico!

Dag 13-16: Nyd Playa del Carmens dejlige strand

Playa del Carmen er simpelthen så dejlig!

Området er berømt for sine strande og ikke uden grund. Bevæg dig de nødvendige 200 meter fra hotellet til en af liggestolene i strandkanten og vent nu et par timer med at tænke eller tage beslutninger. Har du brug for at blive nedkølet, kan du tage en svømmetur i det krystalblå hav eller bede en af tjenerne om en iskold Corona. Husk også at nyde den hyggelige by!

Du har måske bemærket, at man spiser lidt senere her end i Danmark, så tag dig god tid til at skylle saltvandet af og få lidt tiltrængt aftersun på ryggen. En aften bør du prøve at spise på Panchos. Restauranten er præget af en behagelig og afslappet atmosfære, selv om man ikke helt kan lade være med at tromme med på baggrundsmusikken med fødderne. Maden er af moderne, international karakter med et tydeligt mexicansk twist.

En dag kan du tage et smut forbi dykkerbutikken Divemike. Det er en af de mest respekterede dykkerbutikker i området, og det vil være et godt sted at begynde, hvis du vil udforske verden under havoverfladen.

Hvis du ikke er super vild efter at komme dybt ned under vandoverfladen, så arrangerer de også nogle glimrende snorkleture, og de har altid nogle gode råd klar med hensyn til restauranter, udflugter og lignende... www.divemike.com.

De fleste turoperatører tilbyder også ture til nogle af de naturreservater, der ligger i området. Her kan du blandt andet opleve mangroveskove, fugleliv, krokodiller og kæmpestore flokke af lyserøde flamingoer.

Har du lyst til at fiske dine egne kæmpestore tunfisk, barracudaer og blue marlins? Så skal du bare gå et par hundrede meter ned ad stranden og tale med en af kaptajnerne på de små, hurtiggående fiskerbåde. Se eventuelt mere på www.playadelcarmeninfo.com/playa-del-carmen-info-fishing.html.

Er du ikke bidt af en gal fisker, kan du i stedet prøve at windsurfe eller hvad med at lære at sejle en lille 1-2 personers såkaldt Hobie Catamaran? Den er lille, men lynhurtig!

En aften kan du prøve en af de flotte barer i Playa del Carmen. På hjørnet af 5th Avenue og Calle 12 ligger in-stedet FLY, hvor man kommer for at se og blive set. Midt i restauranten ligger en lillebitte modebutik, hvor du kan shoppe, mens du venter på maden. Du bør kraftigt overveje at bestille grillede kæmperejer i tequilla og mangosovs, det er i sandhed en ret for guder.

Du kan også tage en udflugt til øen Cozumel?? Nyd en god morgenmad, pak en lille taske med et håndklæde, kamera og kørekort, og gå ned til havnen. Køb en tur/retur-billet til øen Cozumel. Sørg for, at det er med firmaet Mexico Waterjets, de er bedre til at holde tiderne, og så bruger de gamle, danske flyvebåde (kontroller selv teksten på redningsvesten under sædet). Turen tager en halv time hver vej.

Eller hvad med at tage en tur til en af de mere øde strande sydpå? Playa Express har busser langs kysten hver halve time det meste af dagen. Spørg efter et godt sted at stå af, der er masser af små, meget smukke strande... Men husk selvfølgelig at sikre dig, at du kan komme tilbage med bussen igen.

Husk at nyde den skønne strand, før du skal hjem igen!

Dag 17: Afrejse fra Mexico

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 18: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Mexico. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Mexico.

Alle hoteller

Hotel Majestic

Best Western Hotel Majestic

Best Western Hotel Majestic er et af de smukkeste gamle hoteller og ligger i centrum af byen...

Upgradefra 84,- kr.pr. personpr. dag
Hotel Casa Blanca

Hotel Casa Blanca

Hotel Casa Blanca er et hotel med en charmerende lidt 60’er-agtig stemning, som har en dejlig...

Alle hoteller

Casa Conzatti

Casa Conzatti

Casa Conzatti er et hyggeligt hotel i kolonistil, som ligger ved en fin, lille park – omkring 10...

Upgrade
Hostal de La Noria

Hostal de La Noria

Hostal de La Noria ligger dejligt centralt, og er et charmerende og hyggeligt sted. Det er et...

Alle hoteller

Hotel Arrecife del Coral

Hotel Arrecife del Coral

Hotel Arrecife del Coral er et 4 stjernet hotel, der ligger lige ved centrum af byen. Værelserne...

Alle hoteller

Hotel Las Golondrinas

Hotel Las Golondrinas

Hotel Las Golondrinas er et skønt sted i hjertet af byen, kun et par minutters gåtur fra...

Upgradefra 362,- kr.pr. personpr. dag
Hotel Riviera del Sol

Hotel Riviera del Sol

Hotel Riviera del Sol er et hyggeligt hotel, der ligger i den mere stille ende af Playa del...

Upgradefra 882,- kr.pr. personpr. dag
Mahekal Beach Resort

Mahekal Beach Resort

Mahekal Beach Resort er et stort lækkert resortagtigt hotel, der ligger lige på stranden og ca....

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til mexico. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Mexico.

Mexico City

-99.138806
19.426353

Oaxaca

-96.720110
17.058324

San Cristobal (Mexico)

-92.638280
16.736229

Playa del Carmen

-87.073889
20.627124

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 18 jan 2018 - 26 jan 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 14.190,-
Børn u/12 år fra 14.190,-
Afrejse i følgende periode 26 jan 2018 - 08 apr 2018
Flyselskab
Air France
Voksne fra 14.090,-
Børn u/12 år fra 14.090,-
Afrejse i følgende periode 09 apr 2018 - 24 jun 2018
Flyselskab
Air France
Voksne fra 13.690,-
Børn u/12 år fra 13.690,-
Afrejse i følgende periode 12 aug 2018 - 31 aug 2018
Flyselskab
Air France
Voksne fra 14.090,-
Børn u/12 år fra 14.090,-
Afrejse i følgende periode 01 sep 2018 - 13 dec 2018
Flyselskab
Air France
Voksne fra 13.690,-
Børn u/12 år fra 13.690,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Mexico City og Cancun-Danmark.
Alle transporter på rejsen, undtagen transfer fra busstation i Playa del Carmen til hotel i Playa del Carmen.
14 overnatninger med morgenmad.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Skal du bo på Yucatan halvøen (bl.a. Riviera Maya, Costa Maya, Playa del Carmen, Akumal, Mahahual, Puerto Juarez, Tulum, skal du betale en miljøafgift på ca. 20 pesos pr værelse pr nat. Du skal betale denne direkte til hotellet.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Fly Danmark-Mexico City og Cancun-Danmark.
Transport mellem lufthavne, busstationer og hoteller med bil/minibus.
Transport Mexico City-Oaxaca-San Cristobal-Playa del Carmen med offentlig natbus. Du får dine billetter ved ankomst til Mexico City.