Top 10 seværdigheder i Peru

Peru er virkelig et spændende land og fuld af seværdigheder i naturen! Vi vil vove at påstå, at seværdighederne, du finder her, også er nogle af de største i verden! Du vil ikke blive skuffet.

Vi har samlet de 10 vigtigste seværdigheder i Peru til dig!

Seværdighed 1: Machu Picchu

Machu Picchu er Perus seværdighed nummer 1! Intet kommer på højde med denne gamle inkaby, der ligger på verdens top indhyllet i bløde skyer og omgivet af forrevne bjergtinder. Udsigterne her er simpelthen majestætiske!

Du træder tilbage i tiden til en civilisation, der eksisterede omkring 1400-tallet. Her er både ruiner af huse og pladser, og alt er bundet sammen af stier, trapper og terrasser, der er hugget ind i bjergsiden.

Perus mest kendte vandrerute er inkatrailet, som tusindvis af inkaer har gået gennem tiden, og som nu bliver hyppigt brugt af turister. Turen er på 43 kilometer af små bjergstier og er fuld af spændende arkæologiske ruiner, smukke udsigter og bjergene og flot natur. På den sidste dag ender du ved Machu Picchu og kan se solopgangen over ruinbyen.

Machu Picchu er et fantastisk levn fra fortiden og en oplevelse, du aldrig vil glemme! Du vil føle dig meget lille her i de enorme Andesbjerge.

Seværdigheder i Peru
Seværdigheder i Peru
Seværdigheder i Peru
Seværdigheder i Peru

Seværdighed 2: Colca Canyon

De fleste af jer kender nok Grand Canyon – men Grand Canyon kan altså godt gå hjem og lægge sig, hvis man sammenligner den med Colca Canyon i Peru, som er dobbelt så dyb. Colca Canyon er et imponerende syn! Den enorme kløft ligger omgivet af golde bjerge, forrevne klippesider og lysegrønne risterrasser, og når du står ved udsigtspunkterne, vil du se floden bruse langt under dig. Alt efter sæsonen ligger rismarkerne som farvede grønne, gule eller røde tæpper i landskabet.

Hold udkig efter græssende alpakaflokke og de majestætiske kondorer, der svæver over kløften med et vingefang på op til tre meter! Mest imponerende er de ved udsigtspunktet Cruz del Cóndor, der er opkaldt efter de fantastiske fugle.

Du kan også bade i varme kilder ved Yanque og besøge kirker fra kolonitiden.

Seværdigheder i Peru
Seværdigheder i Peru
Seværdigheder i Peru

Seværdighed 3: Amazonas

Ikke alle ved, at en del af Amazonas-regnskoven faktisk ligger i Peru. Her er oplevelserne nogle helt andre end i bjergene, og det er en af Perus mest berømte seværdigheder i naturen.

Tambopata National Reserve nær Puerto Maldonado har store naturoplevelser i Amazonas – og her kan du endda opleve regnskoven oppefra. Du kan nemlig gå på hængebroer i træernes toppe og kigge efter jaguarer, kæmpeoddere og alligatorer i sikkerhed højt over jorden. I Tambopata er det den store Sandoval sø, du skal udforske på sejlture i kano og vandreture på flodbredden. Hold endelig fødderne inde i båden, for du vil helst ikke støde på en anakonda i vandet.

I trætoppene flokkes de farvestrålende papegøjer og legesyge aber, så det er om at huske at kigge op!

Seværdigheder i Peru
Seværdigheder i Peru
Seværdigheder i Peru

Seværdighed 4: Titicacasøen og øerne

Lago Titicaca er en vigtig seværdighed i Peru! Titicacasøen er verdens højest liggende sø og ligger lige på grænsen til Bolivia. Søen er mest kendt for sine flydende sivøer, hvor folk bor i sivhytter og lever af besøg fra turister og salg af deres strikkerier. Det er dog ikke det ægte Titicaca, du møder her – efterhånden er det blevet lidt en turistfælde. Det ægte Titicaca møder du på de rigtige øer i søen. Vi kan bedst lide Isla Taquile. Her står man op, når hanen galer, passer fårerne der græsser frit på øen, og hverdagen går sin vante gang. Her er hverken internet eller mobildækning, og folk bor i små hytter af sten ud til deres terrassemarker.

Udsigten fra de små bakker er flot – du er omgivet af vand, og i det fjerne ligger Andesbjergene som en diset baggrundskulisse.

Seværdigheder i Peru
Seværdigheder i Peru
Seværdigheder i Peru
Seværdigheder i Peru

Seværdighed 5: Arequipas vulkaner: Chachani, Misti og Pichu Pichu

Faktisk er byen Arequipa i sig selv en af Perus større seværdigheder med sine mange smukke kirker og klostre og kridhvide huse bygget af vulkanske sten. Vi har dog valgt at fokusere på byens beliggenhed!

Arequipa betyder ”bagved vulkanen”, og det giver faktisk meget god mening, for byen er virkelig omgivet af vulkaner. Vulkanerne er tårnhøje – mellem 5 og 6 kilometer i alt, så du kan se dem fra næsten alle af byens hyggelige, brostensbelagte gader. Vulkanerne er et imponerende syn, men de har også skabt masser af ødelæggelse gennem årene med mange kraftige jordskælv. El Misti ligger tættest på Arequipa og har den helt klassiske kegleformede vulkan-facon

Arequipa er altså også kendt for sine fænomenale madoplevelser! Du må ikke snyde dig selv for at gå ud at spise her på restauranter med højt niveau af gastronomi!

Seværdigheder i Peru
Seværdigheder i Peru
Seværdigheder i Peru
Seværdigheder i Peru

Seværdighed 6: Nazca-linjerne

Nazca-linjerne er en af Perus største seværdigheder og et af verdens største mysterier! Disse bemærkelsesværdige linjer strækker sig over ørkenen mellem Nazca og Palpa i Peru. Ingen ved med sikkerhed, hvorfor de blev lavet, eller af hvem de blev lavet, men teorierne går på, at de kan være en markering af underjordiske kilder, eller en kalender lavet af fremmede besøgende. Du kan flyve over Nazca og se linjerne oppefra – der er hundredvis af tegninger med dyr, planter og endda en astronaut!

Linjerne er lavet af nazcafolket lige omkring starten på vores tidsregning, og de er der altså stadig, midt i ørkenen – for her regner det aldrig.

Seværdigheder i Peru

Seværdighed 7: Rainbow Mountain

Har du nogensinde vandret på et regnbuefarvet bjerg?

Rainbow Mountain i Peru hedder sådan af helt åbenlyse grunde – der er nemlig smæk på farverne. De stejle bjergsider er utrolig farvestrålende, og du vandrer hertil gennem kløfter og klippevægge. Undervejs kan du hilse på landmændene, der hyrder lamaer i de små landsbyer. Tag hertil på en dagstur fra Cuzco. Det er en god vandretur, men du kan også sagtens ride herop!

Seværdigheder i Peru
Seværdigheder i Peru
Seværdigheder i Peru

Seværdighed 8: Ballestasøerne

Øgruppen Ballestas er kendt som Perus Galapgos, og derfor er det også en af de største seværdigheder i Peru. Du sejler til øerne fra den lille havneby Paracas. Øerne består hovedsageligt af klipper, og bølgerne slår imod de rødbrune sten med vilde skumsprøjt. Du kan ikke gå i land her, men du kan se det helt vilde dyreliv fra din båd.

Dyrelivet her er helt unikt! Fra søløver og delfiner, der leger i bølgerne, til over 150 fuglearter, der flokkes sammen over de barske klipper, er det virkelig et uforglemmeligt syn. Her findes både pingviner, pelikaner, inkaterner og blåfodede suler.

Du kan sagtens tage en dukkert sammen med søløverne, hvis du hopper i fra båden, men det er en god idé med redningsvest.

Seværdigheder i Peru
Seværdigheder i Peru
Seværdigheder i Peru
Seværdigheder i Peru

Seværdighed 9: Cuzco farvestrålende markeder

Cuzco er en spændende oplevelse, og en af byens største seværdigheder er markederne. De indianske markeder vil give dig en helt uforglemmelig shoppingoplevelse. Her kan du finde traditionelle inkatekstiler, lokalt fremstillet kunsthåndværk og gadekøkkener, og det er ikke unormalt at hilse på en lama eller alpaka undervejs. Denne traditionelle strikketeknik er blevet videregivet gennem generationer og giver de mest farverige og iøjnefaldende tasker, tørklæder, huer, duge, kjoler og sengetæpper. Glem ikke at smage på nogle lokale delikatesser, mens du er her!

Seværdigheder i Peru
Seværdigheder i Peru
Seværdigheder i Peru
Seværdigheder i Peru

Seværdighed 10: Huacachina

Du skal selvfølgelig se den smukke by Huacachina, som bliver kaldt Amerikas oase og ligger i ørkenen uden for byen. I centrum af byen finder du byens største seværdighed, nemlig Huacachina-lagunen, der er omkranset af palmer. Rundt om byen er der masser af sandbakker, hvor du har rig mulighed for at sandsurfe, køre en strandbuggy og vandre.

Byen ligger lige ved Ica mellem Ballestas og Nazca.

Seværdigheder i Peru
Seværdigheder i Peru
Seværdigheder i Peru

Kunne du li' opslaget?
Del på de sociale medier!

Andre indlæg fra denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

*

*