Gå tilbage

Rejser til Arequipa

Arequipa betyder ”bagved vulkanen”, og det er ikke så underligt – byen er nemlig omringet af tre store vulkaner. Med ca. 800.000 indbyggere er det den næststørste by i Peru, der også er kendt som ”Den hvide by”, da mange af husene er bygget af hvide, vulkanske sten. Byen virker på mange områder sydspansk, og her er året rundt en behagelig temperatur, da den ligger i 2300 meters højde.

Et af de store trækplastre i byen er de mange kirker og klostre fra det 17. og 18. århundrede. Et, som helt bestemt skal ses, er klosteret Santa Catalina. Dette storslåede kloster er udelukkende bygget af kvadersten, og der er smalle brostensbelagte gader, pladser og smukke patioer såvel som små celler til nonnerne. Klosteret fungerede som klosterskole i næsten 400 år, og det var et sted, hvor de rigeste familier sendte deres døtre hen sammen med en lille gruppe tjenestefolk.

Vil du se flere kirker, er bydelen Cayma et godt sted at slentre rundt. Her finder du også et udsigtspunkt med en fantastisk udsigt over byen og vulkanerne. Det er også i Arequipa, at man finder ”Juanita”. Juanita er en pige af det oprindelige folk, der blev ofret til guderne i 1500-tallet. Hun blev fundet i en gletcherspalte i 1995 og sidder nu næsten intakt på et museum i Arequipa.

Om aftenen skal du nyde godt af, at Arequipa er et af de bedste steder at spise i Peru. Gå ind på en af de såkaldte picanterías, hvor der serveres ægte Arequipeño-retter. Prøv ”chupe de camarones”, der er en superlækker rejesuppe, eller ”rocoto relleno” – en ret så stærk, at den højst sandsynligt vil få dig til at græde, men som absolut også er tårerne værd. Skyl det ned med en forfriskende Pisco Sour, der er Perus nationaldrink.

I området omkring Arequipa kan du komme på spændende udflugter. Hvad med at tage ud til Colca Canyon, der er en af verdens dybeste kløfter, hvor du kan se store kondorer svæve majestætisk rundt? Du kan også holde picnic ved den flotte, gamle mølle El Molino de Sabandia i distriktet La Campiña, som du hurtigt kan tage bussen ud til.

Billeder

1 ud af 10
Rejser til Peru
1 ud af 10
Rejser til Arequipa i Peru
1 ud af 10
Yanahuara Plaza og Den Hvide By
1 ud af 10
Rejser til Arequipa i Peru
1 ud af 10
Katedralen og vulkanen El Misti
1 ud af 10
Rejser til Arequipa i Peru
1 ud af 10
Santa Catalina klosteret
1 ud af 10
Rejser til Arequipa i Peru
1 ud af 10
Rejser til Arequipa i Peru
1 ud af 10
Inkahaverne og El Misti-vulkanen

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Arequipa

Flere hoteller i Arequipa