C&Cs Thailandseventyr II

Thailand

Nå, hvor kom vi fra? Sidste beretning sluttede vist med en begivenhedsrig trekkingtur i junglen, efterfulgt af et overdådigt lokalt måltid produceret af ingen ringere end team C&C!

En unik oplevelse i Khao Sok Nationalpark

Efter vores to nætter på Anurak Community Lodge begav vi os dybere ind i junglen mod Cheow Lan Lake. Næste eventyr på to-do listen var nemlig en sejltur ud til en lille enklave af husbåde midt på søen, hvor vi skulle tilbringe vores sidste nat i Khao Sok Nationalpark. Vores kameraer var rødglødende på hele sejlturen, så jeg starter lige med at lade billederne tale for sig selv.

Rejser til Thailand Khao Sok Nationalpark
Rejser til Thailand Khao Sok Nationalpark
Rejser til Thailand Khao Sok Nationalpark

Hvad siger I så? Smukt, ikke? Vi var i hvert fald helt blæst bagover. Selve sejlturen tog en god times tid, og vi nød hvert et sekund. I hvert fald os der sad i den “rigtige” siden af båden. Der er det med longtail både, at de ligger ret lavt i vandet og en kombination af fart, vind og lidt bølger gør, at man ret hurtigt bliver en smule våd. Netop denne dag blev en lille smule til en stor smule, og mine kollegaer var gennemblødte. Heldigvis kan jeg afsløre, at ingen af dem hverken krympede eller tog skade af vandplaskeriet, og de tørrede hurtigt igen i det fantastiske vejr. Altså ingen krise her og lutter glade smil (næsten, i hvert fald ;-)).

Rejser til Thailand Khao Sok Nationalpark Cheow Lan Lake

Livet i flydende bungalows på Cheow Lan Lake

Vi ankom ret forventningsfulde til husbådene, da ingen af os tidligere har besøgt stedet og det var en oplevelse, som vi alle havde set frem til. Lad mig sige det sådan, at omgivelserne bestemt heller ikke skuffede, da vi nåede frem. Vi boede det hyggeligste lille sted i små hytter, som lå side om side ude midt i floden. Vi blev fordelt ud på hytterne – kvinderne på underetagen og mændene oppe under taget. Det var meget simple hytter og der var ikke de store dikkedar, men det var pænt, rent og helt utrolig charmerende.

Rejser til Thailand Khao Sok Nationalpark Cheow Lan Lake
Rejser til Thailand Khao Sok Nationalpark Cheow Lan Lake
Rejser til Thailand Khao Sok Nationalpark Cheow Lan Lake

Der var en lille terrasse tilknyttet hver hytte, hvorpå vi kunne sidde og nyde vejret (og en kold øl naturligvis. Alle ved jo, at intet bekæmper varmen så godt som en iskold øl), tage en dukkert i det flotte, klare vand eller springe i en kajak og ro ud på eventyr.

Rejser til Thailand Khao Sok Nationalpark Cheow Lan Lake
Rejser til Thailand Khao Sok Nationalpark Cheow Lan Lake

Vi nåede at gentage ovenstående tre ting utallige gange i løbet af vores døgn på søen, og jeg lover jer, at vi nød det i fulde drag. De fleste af os i hvert fald. Hvis man ikke er så god til at sidde stille, og gerne vil kunne bevæge sig lidt rundt på egen hånd, så kan et døgn godt føles som lang tid her. En af mine kollegaer er rigtig glad for at gå, så han vandrede op og ned ad den smalle gangbro hundredvis af gange for, at få brændt lidt krudt af. Men altså, for os som fint kan affinde os med at ligge på langs og nyde vejret, naturen og omgivelserne generelt, så er det en meget anbefalelsesværdig oplevelse.

Rejser til Thailand Khao Sok Nationalpark Cheow Lan Lake
Rejser til Thailand Khao Sok Nationalpark
Rejser til Thailand Khao Sok Nationalpark Cheow Lan Lake
Rejser til Thailand Khao Sok Nationalpark

Faktisk er der også mulighed for at komme på udflugter, hvis man gerne vil se lidt nærmere på den smukke natur. Vi var blandt andet på et morgencruise for at spotte aber. Vi så desværre ingen, men vi hørte dem og vi kom endnu tættere på den vilde natur.

Kurs mod østkysten, tropisk storm og ø-paradis

Lidt vemodigt sagde vi farvel til Khao Sok Nationalpark. Det havde været et smukt bekendtskab, som desværre ikke varede længe nok – men er det ikke altid sådan med smukke ting? Man vil så gerne se på dem bare lidt længere. Der var dog bred enighed om, at det der ventede forude ville blive en mindst ligeså fantastisk oplevelse. Anderledes end nationalparken, men fantastisk på sin helt egen måde.

Vi kørte til Surat Thani, hvorfra vi skulle sejle via Koh Samui og Koh Phangan til Koh Tao. En lidt lang tur som vi bruge det meste af dagen på, men vi (og med “vi” mener jeg nok mest vejrguderne) havde timet det så fint, at det netop denne dag regnede som var der ingen dag i morgen. Færgen blev endda en smule forsinket, da en tropisk storm lagde vejen fordi – aldrig har jeg set så meget regn vælte ned fra himlen på så kort tid.

Ø-liv på Koh Tao

Vi ankom til Koh Tao sidst på eftermiddagen efter en lang dag undervejs. Heldigvis var solen tittet frem ved ankomst, og det gav et rigtig godt førstehåndsindtryk af den lille, hyggelig ø. Vi brugte eftermiddagen på at blive installeret og nyde omgivelserne på Sensi Paradise Beach Resort. Området, hvor resortet ligger, er virkelig flot og en smule kuperet, og hytterne er super hyggelige og bygget i thailandsk-inspireret stil.

Rejser til Thailand Koh Tao
Rejser til Thailand Koh Tao

Jeg kan også godt afsløre, at vi nåede at bruge en time eller to på langs ved det flotte poolområde. Resortet har i øvrigt den hyggeligste restaurant med udsigt over vandet, og de serverer ganske udmærket mad. Vi skulle naturligvis også teste deres evner udi at mikse drinks, og den test bestod de heldigvis med bravour.

Koh Tao er kendt for at være et dykkerparadis og faktisk det bedste sted i Thailand til netop dette formål. Fair nok, det er bestemt heller ubegrundet. Der er nogle fantastiske spots ikke langt fra øen, som i øvrigt også fungerer ganske glimrende hvis man foretrækker at se det hele lidt fra oven med en snorklemaske på. Øen bærer også præg af, at her er mange dykkere – der er et hav af små dykkershops og overnatningssteder, og selvfølgelig også en masse hyggelige barer. De fleste lukker dog relativt tidligt, da dykkerne skal hjem og i seng, så de kan være friske til næste dags undervandseventyr. Nu var vi jo ikke en flok dykkere på tur, så denne disponering var der ikke udelt begejstring over, da byen døde lidt hen sidst på aftenen. Om ikke andet, så gav det basis for at hygge lidt på de store terrasser foran hytterne.

Koh Nang Yuan

Dag to startede tidligt med en fælles morgenmad. Et super hyggeligt ritual i øvrigt, som vi faktisk praktiserede hele turen igennem. Herefter var der dog lidt forskellige ønsker til, hvordan dagen skulle fordrives, så vi delte os op. Nogle tog lidt rundt i de lokale byer, kiggede på souvenirs i små, farverige butikker og fik en god lokal frokost, fulgt op af et par timer på langs ved stranden. Andre tog en tur ud til den lille ø Koh Nanh Yuan, som ligger en super kort sejltur fra Koh Taos kyst.

Øen består af klipper og en sandtange med det fineste, hvide sand. Et ret stort højdepunkt, som jeg personligt så rigtig meget frem til at opleve. Det ser jo fuldstændig magisk ud på billeder! Udover at byde på et af Thailands allerbedste snorklesteder, så er der den mest fantastiske udsigt fra toppen af øens lille klippebjerg. Tjek det lige ud – er det ikke vildt?

Rejser til Thailand Koh Nang Yuan
Rejser til Thailand Koh Nang Yuan
Rejser til Thailand Koh Nang Yuan

Nuvel, det er nok utopi at tro, at så smukt et sted kan forblive en hemmelighed i Thailand. Heldigvis havde vi et par ægte Thailandseksperter med på turen, som kunne tippe om at tage derud tidligt for at undgå de fleste turister. Et rigtig godt tip i øvrigt, for vi gjorde som anbefalet og de første par timer var der ret fredeligt. Og jeg kan love jer, at det er fuldstændig ligeså smukt som det ser ud på billeder. Sandet er niveauet over kridhvidt, vandet er krystalklart og de farverige fisk svømmede om fødder på os. Det er nærmest magisk! Vi pladrede rundt i vandet, gik de cirka 20 minutter til toppen af klippen for at opleve den ikoniske udsigt, og blev nærmest tvunget på vores båd tilbage til hovedøen. Lov mig, at I afsætter rigtig god tid til bare at være og nyde, når I tager ud for at opleve Koh Nang Yuan.

To nætter på Koh Tao fløj afsted i godt selskab og fantastiske omgivelser, og kufferterne skulle endnu engang lukkes og fragtes til næste destination.

Next up: Ø-paradis vol. II.

Kunne du li' opslaget?
Del på de sociale medier!

Andre indlæg fra Thailand

Andre indlæg fra denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

*

*