Glamping – luksus og komfort i pagt med naturen

Thailand

En komfortabel dobbeltseng, minibar og aircondition og et flot badeværelse med rindende vand. Det lyder ikke som camping, vel? Det er det heller ikke helt, og så alligevel. Glamping rejser er egentlig et oldgammelt princip, men nutidens svar på luksuscamping tager konceptet til helt nye højder. Ordet “glamping” er en sammentrækning af ordene “glamourøs camping”, og det er et koncept som vi er helt vilde med!

Glamping er mere end bare et fint telt

Med glamping får du det bedste fra to verdener. Du bor lækkert og behageligt med rigtig gode faciliteter, og samtidig har du naturen lige udenfor teltdugen. Det betyder, at du kan ligge i din bløde seng om aftenen og lytte til junglens lyde eller til havets bølgeskvulp. Eller du kan sidde i ro og mag på din egen terrasse og nyde det selv samme. Glamping handler i høj grad om at komme ned i gear og tæt på naturen. Du kan for eksempel bo midt på en kridhvid sandstrand, i den tætte jungle eller på en spejlblank sø. Det handler om nærvær og unikke oplevelser. Dét synes vi er luksus!

set oppefra
ICHTentSideView

Bæredygtighed og ansvarlig turisme

Foruden at være en unik oplevelse kan glamping bryste sig af, at være en overordentlig bæredygtig overnatningsform. Langt de fleste glamping-sites er opbygget med stor respekt for naturen og miljøet. Det kommer til udtryk ved et stort fokus på brugen af genanvendelige og bæredygtige materialer, såsom træ. Strøm produceres flere steder ved hjælp af solceller eller vindenergi, og maden er ofte baseret på lokale råvarer. Det er lækkert, økologisk og så frisk som det overhovedet kan blive!

ICHDonChicoFarmAvocado
shutterstock_1017271960
shutterstock_486962212

Et verdensomspændende koncept

Mange steder rundt i verden har de efterhånden fået øjnene op for glamping, og som rejsende giver det nogle helt fantastiske muligheder. Vi har samlet vores bud på kanvas-luksus på vores hjemmeside her.

Vi har udvalgt nogle enkelte af stederne, som I kan få lov at snuse lidt til her. Mon der er noget som frister?

Nacpan Beach Glamping, Filippinerne

Har du nogensinde drømt om at bo midt på en bountystrand? Så er Nacpan Beach Glamping helt sikkert noget for dig! Det ligger nemlig på en af Filippinernes smukkeste strande på øen Palawan. Du bor blandt palmetræer og eksotiske fugle, og de store telte er lyse og venlige. Du kan nemt tage på udflugt i de blå laguner og nærstudere farverige fisk og skildpadder. Du kan også opleve vandfald, mangrove, lokale markeder og hyggelige byer. Der er faktisk ikke ret meget, du ikke kan ved Nacpan Beach og i El Nido-området. Læs mere om det skønne sted og de mange muligheder her.

Rejser til Chile
room 1
Magnificent tropical sea. Philippines. El Nido
shutterstock_137250230

Isla Chiquita Glamping Camp, Costa Rica

Costa Rica kan, uden at prale, kalde sig for et af verdens førende lande når det handler om bæredygtig turisme. De er sindssygt dygtige til at passe på deres flotte natur, og det kan du få fornøjelsen af at opleve på første parket. Isla Chiquita er en lille tropisk ø med masser regnskov og gyldne sandstrande, og her kan du komme helt tæt på naturen i ro og mag. De hyggelige telte er rigtig flot indrettet, og du kan tilmed nyde en fantastisk udsigt fra din private terrasse. På vores hjemmeside her kan du læse meget mere om de fine faciliteter, gode aktivitetsmuligheder og om resortets bæredygtige profil.

isla-chiquita-glamping
ICHGlampingTentInterior
ICHIslandCloseUp
ICHSunset2

Karpaha Sands, Sri Lanka

Sri Lankas østkyst finder du en absolut perle. Karapha Sands ligger på en 15 km lang og uberørt strand, hvorfra du kan opleve de mageløse solopgange over havet. De store, flotte telte er luksuriøst indrettet og ligger spredt over et stort areal på stranden imellem de mange svajende palmer. Stedet er oplagt som base for en masse spændende oplevelse eller en tur til hyggelige Passikudah. Hvis du er mere til ren afslapning og velvære, kan du blive på glamping-sitet og nyde de mange gode faciliteter – herunder en traditionel ayurveda behandling. Her kan du dykke mere ned i stedets mange muligheder og unikke detaljer.

Du behøver ikke nødvendigvis krydse et af de store verdenshave for, at få en unik glampingoplevelse. I Portugal, nærmere bestemt på den eksotiske ø Madeira, har vi nemlig fundet nogle fantastisk charmerende teltkupler. De er moderne indrettet med alle tænkelige faciliteter – blandt andet en brændeovn, så du også kan holde varmen i de koldere måneder. Prikken over i’et er dog den vidunderlige udsigt! Til den ene side kan du spejde over det mægtige Atlanterhav, mens du på den anden side kan nyde grønne, bølgende bakker. Læs mere om stedet og dets søde og hjælpsomme ejer her.

Hintok River Camping, Thailand

Hintok River Camp i dejlige Thailand er indbegrebet af glamping. Bevares, det er ikke 5-stjernet luksus, men lidt mindre kan bestemt også gøre det. Beliggenheden er nemlig enestående og omgivelserne fuldstædig bjergtagende. Teltene er hyggelige, godt indrettet og har fine faciliteter. Og så er der en dejlig med pool med udsigt over søen. Samme udsigt som du kan nyde fra den mundvandsfremkaldende restaurant. Teltene ligger ved River Kwai, så området byder på et hav af store oplevelsesmuligheder og endda lidt gammel krigshistorie. Her kan du læse yderligere om den charmerende afrikansk inspirerede teltlejr.

33368667
33368853
33368496
shutterstock_57542182

Kunne du li' opslaget?
Del på de sociale medier!

Andre indlæg fra Thailand

Andre indlæg fra denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

*

*