Få krydderi på tilværelsen

Mexico

Mexico, Thailand og Indien er bare lidt mere krydrede end andre lande. Vær så god – her har du en lille smagsprøve på tre af de mest smagsløgsudfordrende lande i verden.

Indiens intense madoplevelser

Indien er en intens oplevelse for alle sanser! Og især for smagssansen, for dine smagsløg udfordres virkelig ved hvert enkelt måltid. En tur igennem Indiens markeder er en sand dufttunnel med farvestrålende krydderier, der ligger side om side med eksotisk frugt, spændende grøntsager og friskfanget fisk.

Og i buffeterne står der ”rice and curry” i alverdens udgaver på menuen! Ofte er de stærke og kan give lidt sved på panden, men når du nyder retten med et sprødt naan-brød, dypper i lidt raita og drikker yoghurt-lassi til, så er det helt fantastisk! Vegetarer er simpelthen i paradis i Indien, for rigtig mange indere spiser kun vegetarmad. Du kan dog også finde retter med kylling, oksekød og lam på alle menuer.

Indisk mad spises naturligvis med fingrene, og når du først har mestret teknikken, vil du opdage, at det gør smagsoplevelsen endnu mere intens. Du kan spise lækker indisk mad over hele Indien, men vi foreslår, at du krydrer oplevelserne med et besøg til “Den gyldne trekant”, så du både får oplevet DelhiTaj Mahal og Jaipur!

Rejser til Indien
Rejser til Indien
Rejser til Indien
Rejser til Indien

“Rice and curry” i Thailand

Mange forbinder nok et besøg til Thailand med masser af lækker mad – og de store byers gadekøkkener er det helt rigtige sted at starte på en kulinarisk ekspedition ind i det thailandske køkken! I Bangkoks gader myldrer det med mere eller mindre fantasifulde køkkeninstallationer, hvor duften af masser af krydderier spreder sig, mens maden tilberedes for øjnene af dig. Find et sted, hvor de lokale køber mad – er stedet populært, er maden som oftest god. 

I Thailand bliver der virkelig kælet for maden, så det er både lækkert og smukt at kigge på. Ofte serveret med pynt som bananblade, flotte grøntsagsudskæringer og ris i forskellige former. Faktisk betragtes det thailandske køkken som det bedste i verden. Der findes så mange retter, at du kan spise en ny en hver dag i et helt år.

Du kan få smagfuld thaimad på de fleste hoteller og resorts, men den allerbedste mad får du altså i det nordlige Thailand! Her står de rigtige, traditionelle karryretter, sjove desserter og lokal brændevin på menuen i de små stammelandsbyer. Læs meget mere om Soppong og resten af Nordthailand på denne rejse.

Rejser til Thailand
Rejser til Thailand
Rejser til Thailand
Rejser til Thailand

Krydret mad i Mexico

Stærke farver og masser af chili – det må være kodeordene for maden i Mexico. Da det er et stort land, er der lidt forskel på, hvad der bliver serveret fra region til region. Fælles for det hele er dog, at det altid er farverigt og lækkert!

Og ofte bliver det skyllet ned med en lækker tequila-drink! Vidste du, at rigtig tequila er lavet af agavesaft? Er tequila lidt for stærkt for dig, så kan du jo også let nuppe dig en margarita eller en Corona. 

De bedste tacos får du uden tvivl i Oaxaca og San Cristóbal, som i det hele taget er Mexicos hjerte! Du kan nemt besøge begge byer på en spændende rundrejse. Løber dine tænder mere i vand over quesadillas, burritos eller enchilada kan du også sagtens fylde tallerkenen med det i enhver mexicansk by. Det hele bliver på allerbedste vis serveret med enten guacamole eller salsa, bare for at krydre det hele lidt ekstra.

Rejser til Mexico
Rejser til Mexico
Rejser til Mexico
Rejser til Mexico


Kunne du li' opslaget?
Del på de sociale medier!

Andre indlæg fra Mexico

Andre indlæg fra denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

*

*