Lars’ bucket list

Thailand

Helt kort vil jeg starte med at slå fast, at jeg elsker at rejse og at blive inspireret til nye rejser. Jeg er omgivet af rejselystne kollegaer, jeg taler dagligt med rejselystne gæster og min egen rejselyst blomstrer nærmest kronisk.

Der findes rigtig mange spændende steder i verden, som byder på et hav af forskelligartede oplevelser. Selv er jeg vild med de fleste typer oplevelser og mener, at alt lige fra strandferie til storbyferie til vandreferie og tætpakkede rundrejser har sin charme. Der er en tid til alt, ikke?

Jeg vil i dette indlæg dele 6 af mine absolutte favoritter samt 3 steder, som står meget højt på min egen bucket list. Jeg håber, at I vil drømme jer lidt væk sammen med mig.

7 favoritdestinationer

Jeg har rejst meget i både øst og vest, og derfor er denne liste en god blanding af de bedste oplevelser, som jeg indtil videre har haft i det asiatiske og (latin)amerikanske.

1) Machu Picchu, Peru

L

Jeg besøgte Machu Picchu sidste år, og jeg har kun én ting at sige: “Wow!”. Okay, jeg kan godt sige et par ord mere… Det er så storslået naturmæssigt og emmer samtidig af historie og kultur, og lige netop den kombination er magisk. Hvis I hører til de hårdføre typer, så kan firedages vandreturen ad Inkastien varmt anbefales!

2) Alpakaer, Peru

Lars-Alpaca

Det var egentlig meningen, at jeg kun skulle nævne én oplevelse per land, men altså.. Alpakaer! Verdens sødeste og mest “fluffy” dyr – de er da ikke til at stå for, vel? Jeg overvejer faktisk engang i fremtiden, at anskaffe mig to alpakaer, som kan bo i min have.

3) Angkor Wat, Cambodia

800

Angkor Wat er på min liste af flere årsager. Jeg synes det er dybt fascinerende, at noget så storartet har ligget skjult indtil for cirka 150 år siden. Det har altså eksisteret i næsten 1.000 år! Det gamle tempelområde er kæmpestort og kan udforskes på cykel. Virkelig en anbefaling værdig.

4) Paradisstrande i Maldiverne

Lars

Maldiverne er et vaskeægte paradis. Så kort kan det siges! Aldrig har jeg set så smukke, hvide sandstrande og aldrig er jeg kommet så langt ned i gear, som efter fem dage på en lille, privat ø. Fred og ro er overskrifterne, og dagene her går typisk med at sole, snorkle (fik jeg sagt, at livet under vandet er farverigt og levende?) og spille kort. Aaaahhh…

5) Adam’s Peak, Sri Lanka

shutterstock_399636928

Jeg har besøgt Sri Lanka et utal af gange (jeg vil gætte på cirka 40 gange, men jeg har glemt at tælle…), og det er mit absolutte yndlingssted i hele verden. Én af favoritoplevelserne i landet er uden tvivl Adam’s Peak. Et helligt bjerg med et tempel på toppen, som man vandrer op til om natten lige tids nok til, at kunne opleve en uovertruffen solopgang. Det er SÅ smukt!

6) Pen Cave Homestay, Thailand

IMG_4810-1
IMG_4705-1

Et besøg hos Pen, som har et lille homestay i det nordvestlige Thailand, er en unik oplevelse. Pen er lokal og kender alle de små, skjulte perler, herunder mange af de imponerende grotter, som hun i sine unge dage var med til at kortlægge. Derudover laver hun fantastisk mad af økologiske, hjemmedyrkede råvarer, og så er hun oven i købet noget af det sødeste! Jeg elsker også, at der ikke er ret mange andre turister, og at oplevelsen her virkelig er autentisk.

Top 3 på min bucket list over kommende oplevelser

Der er rigtig mange spændende steder i verden, som jeg drømmer om at opleve. Jeg har lavet min absolutte top tre til jer.

1) Taj Mahal, Indien

shutterstock_540619192

Når jeg tænker på Taj Mahal, så tænker jeg straks på 1001 nats eventyr. Paladset er for mig forbundet med magi, mystik og en unik kærlighedhistorie. Og så er det vanvittigt smukt. En gammel, klog mand (læs: Enrico, grundlægger af C&C Travel) har engang sagt til mig, at Taj Mahal er et af de steder, som man SKAL opleve mindst én gang i sit liv.

2) Iguazú-vandfaldene, Brasilien og Argentina

8633475721_c34c493943_o
cataratas 28.12.07

Iguazú virker som en overvældende oplevelse. En af de oplevelser, hvor man efterlades med følelsen af at være lillebitte sammenlignet med naturen og dens enorme kræfter. Nuvel, det er da også lidt fedt, at man kan opleve vandfaldene i både Brasilien og Argentina, og samtidig få to vidt forskellige oplevelser ud af det.

3) Blomstrende kirsebærtræer

shutterstock_1017748132

Jeg har længe haft en drøm om at skulle opleve Japan. Kulturen er så anderledes, maden er virkelig lækker (jeg er meget stor fan af rå fisk!) og naturen imponerende. Én af de ting jeg virkelig gerne vil opleve i Japan er kirsebærtræerne i fuld flor. Jeg tænker, at der er en grund til, at japanerne selv såvel som resten af verden valfarter til blandt andet Tokyo og Kyoto i marts/april, hvor sæsonen for de lyserøde blomster er på sit højeste.

Jeg håber, at jeg med mit lille indlæg har kunne inspirere jer til nogle steder og oplevelser, som I måske ikke selv har overvejet at sætte på jeres bucket lists – før nu!

Kunne du li' opslaget?
Del på de sociale medier!

Andre indlæg fra Thailand

Andre indlæg fra denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

*

*