Malaysia

Cameron Highlands

Gå tilbage

Rejser til Cameron Highlands

Cameron Highlands der ligger ca. 215 kilometer nord for Kuala Lumpur, i ca. 1.550 meters højde, er bl.a. kendt for sine teplantager, jordbærmarker og kølige klima.

Stedet fik sit navn efter den britiske landmåler, William Cameron, der i 1885 var på ekspedition i området. Landskaberne her er utroligt smukke på grund af variationer i vegetationen.

Fra 1920erne blev Cameron Highlands et eftertragtet feriested for koloniherrerne, når de skulle lidt væk fra den fugtige varme ved kysten. Nogle af dem besluttede at blive boende heroppe i det dejlige klima, og således kom der gang i landbrugsproduktionen.

Området er nu kendt for sin teproduktion, og der dyrkes også jordbær, blomster, honning og holdes sommerfugle. Ved foden af Cameron Highlands ligger byen Tapah, som er den største by i højlandet, med hele 10.000 indbyggere.

Byen har en hyggelig hovedgade med små butikker, cafeer, restauranter og et stort, lokalt marked, hvor du måske kan blive fristet til at købe lidt jordbærhonning eller frugt. Du kan f.eks. prøve den berømte Durian frugt, som bliver omtalt som frugternes konge. Men pas på! Denne frugt er meget ildelugtende, som en blanding af terpentin og gammel ost, men den beskrives af malayerne således: Den stinker som helvede, men smager af paradis. Vær dog opmærksom på, at mange hoteller forbyder denne frugt, da de ikke kan få lugten ud af værelserne igen.

Billeder

1 ud af 11
Rejser til Malaysia
1 ud af 11
Rejser til Malaysia
1 ud af 11
Smuk natur og teplantager i Cameron Highlands
1 ud af 11
Teplantagerne bølger sig igennem højlandet
1 ud af 11
Te, te og atter te i frodige Cameron Highlands
1 ud af 11
Teplukkere i teplantagerne
1 ud af 11
Dis over Cameron Highlands' bjerge
1 ud af 11
Blomsterhave
1 ud af 11
Rejser til Malaysia
1 ud af 11
Rejser til Malaysia
1 ud af 11
Bjerge i højlandet

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Cameron Highlands

Flere hoteller i Cameron Highlands

Oplevelser