Vietnam

Hai Phong

Gå tilbage
#Kultur
#Strand

Rejser til Hai Phong

Hai Phong er en dejlig by, som ligger omkring 60 kilometer fra Halong-bugten. Hai Phong er kendt som "byen med flammeblomster", fordi de røde flammeblomster pynter mange af byens gader. Du finder mange prangende templer og smukke strande, og du kan opleve den største havn i det nordlige Vietnam. Hai Phong er desuden kendt for sine festivaler – nogle mere specielle end andre.

Byen byder på en masse spændende ting at se. Besøg for eksempel det store og flotte tempel, Du Hang Pogoda. Templet er bygget i traditionel vietnamesisk stil med gyldne Buddhaer, imponerende jadedrager og kunstneriske bonsaitræer. Du bør også opleve operahuset, som blev bygget i 1904 af vietnamesiske arbejdere, under fransk ledelse og af materialer som blev sendt fra Frankrig. Operahuset er dekoreret med hvælvede lofter, blomster og navne af europæiske kunstnere heriblandt Mozart, Beethoven og Moliere. Når du har set det fine operahus, kan du gå en tur på det store torv foran teatret, som vender ud mod springvandet og haven.

Do Nau Cave, også kendt som Pelikan hulen, er bestemt også et besøg værd. Indgangen til hulen er stor og bred, og her hænger stalaktitter af drypsten, som får det til at ligne munden på et stort dyr. Hulen er stor, og her kan du se de forskellige stalaktitter og stalagmitter af drypsten.

Der er også rig mulighed for at slappe af til den beroligende lyd fra havet. Hai Phong har nemlig masser af smukke strande. Besøg Do Son Beach, som er den mest berømte strand i det nordlige Vietnam. Her får du blødt sand sammen mellem tæerne og frisk luft. Du kan slappe af i med en god bog, eller måske vil du bare nyde de smukke landskaber. Besøger du Cat Ba Island, vil du helt sikkert blive imponeret af det turkisgrønne vand og lækre lune sand. Stranden omkranses af grøn skov, der gemmer på mange sjældne og truede dyrearter. Nam Cat-stranden strækker sig over 500 meter med hvidt silkeblødt sand og krystklart vand. Her skaber de mange små kalkstensøer smukke landskaber og fantastiske udsigter.

Du skal ikke snyde dig selv for at smage på den lækre mad, der serveres her i byen. Sæt for eksempel tænderne i Nem Cua Be, som er stegte forårsruller med frisk havkrabbe og hakket grisekød. En anden populær ret er Banh My Cay, som er en lokal krydret sandwich. Er du mere til frugter, skal du prøve Thach Gang. Det er gele lavet på indigo bær - en speciel urt, der smager super friskt.

Når du nu alligevel er så tæt på Halong-bugten, bør du bestemt aflægge den et besøg. Bugten er den største naturlige seværdighed i Vietnam og med god grund. Over 3.000 kalkstensklipper er placeret i det smaragdgrønne vand og er et fascinerende syn. Sæt en hel dag af til besøget og sejl ud med en af bådene, som tager dig rundt mellem de store, majestætiske klipper. Hvis vejret er til det, kan du hoppe i vandet og tage en dukkert.

Billeder

Rejser til Vietnam
Rejser til Vietnam
Rejser til Vietnam
Rejser til Vietnam

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Hai Phong

Flere hoteller i Hai Phong