Europa

Europa er et alsidigt kontinent med rigtig mange – og meget forskellige lande! Vi har kastet vores kærlighed på fem af dem – nemlig Grækenland, Italien, Kroatien, Portugal og Spanien.

Rejser til Grækenland byder på antikke ruiner bevogtet af majestætiske statuer, hvidkalkede byer med blåmalede tage, hvide sandstrande med helt turkisblåt, klart vand. Gadebilledet er præget af travlhed, dovne katte, som hviler sig i skyggen fra oliventræerne og hyggelige tavernaer, der byder på ægte græsk souvlaki, tzatziki og lækre salater med oliven og feta.

Italien vinder igen og igen prisen som verdens bedste rejseland – og det er ikke så underligt! På rejser til Italien møder du kulturskatte i næsten hver eneste landsby, skøn natur, idylliske byer, spændende historiske bygninger, lækker mad og den der afslappede sydlandske atmosfære, som ikke helt er til at sætte ord på.

Portugal er så mange ting! Når tankerne falder på Portugal, tænker vi på en kop kaffe i de små, smalle gader i hovedstaden Lissabon, Algarvekystens lange, gyldne sandstrande, charmerende småbyer og fantastiske sandstensklipper, der titter frem langs det blå Atlanterhav. Eller det kan være Portugals mange vingårde, appelsinplantager og olivenlunde, for slet ikke at nævne den enestående portvin fra byen Porto.

Kroatien er kendt for sine smukke middelalderbyer, sit krystalklare vand og helt fantastiske natur. Og så er det faktisk et af de billigste lande i Europa! Landet siges at have det reneste badevand i Europa, og når du ser det klare vand, vil det ikke undre dig. Og så er der selvfølgelig de romantiske byer med gamle borge og smukke forter, der troner majestætisk på toppen af klippebjergene.

Vi danskere elsker Spanien, og især De Kanariske øer, hvor vejret næsten altid er godt. Oplev øerne enkeltvis eller på et øhop med alle tre øer: Gran Canaria, Tenerife og La Gomera, der alle er kendt for flot natur og dejlige strande. Her spiser du god mad, kan nyde et køligt glas sangria og slentre i hyggelige byer.

Rejser i Europa

Rejser til Italien
Rejser til Italien
Rejser til Italien
Rejser til Italien
Rejser til Italien
Rejser til Italien

Mere læsning om Europa

Grækenland

Grækenland gemmer på en utrolig historie og kultur, og landets hovedstad, Athen, er symbolet på det antikke Grækenland – med Akropolis tronende over byen. Samtidig er Athen en storby i rivende udvikling, der har en masse at tilbyde, når det gælder shopping, byliv, arkitektur og fantastisk mad. Athens gamle bydele Plaka og Monastiraki går du rundt i charmerende, smalle gader med blomstrende vægge og farvestrålende døre. Her er sjove markeder, hyggelige tagrestauranter og smukke pladser! 

Læs mere

På Grækenlands smukke øer, venter der dig endnu flere fantastiske oplevelser. Der er noget helt særligt over de græske øer – og hos C&C Travel mener vi altså, at de har Middelhavets smukkeste strande. Det hvide sand og det krystalklare vand, der changerer i alverdens turkisblå nuancer findes ikke smukkere i Europa! Og så er de utroligt børnevenlige. 

Besøg Grækenlands nok mest populære øer Kreta og Santorini. Eller tag på øhop til Kykladerne! Kykladerne er en samling helt fantastiske øer med både kendte og lidt mere urørte øer. Vi har forelsket os i dem, der er lidt mindre turistet, nemlig SerifosSifnosFolegrandos og Milos. Det er her, du finder de hyggelige og helt utroligt smukke byer med hvidkalkede huse og de ikoniske blå tage og vinduer, som næsten er symbolet på Grækenland. Mange af dem ligger helt ud til vandet eller nærmest balancerende på klippeskråninger med bjerge i ryggen. Her er store oplevelser og masser af afslapning på de kridhvide sandstrande. 

 

Italien

Italiens byer er verdens smukkeste. Der er ingen vej udenom.

Venedig er en fantastisk oplevelse – på trods af menneskemylderet. Spredt over hele 118 øer ligger byen på vandet med et net af små kanaler og snørklede gader, gamle smukke huse og vidunderlige pladser. Du bør tage en sejltur i gondol og opleve Venedig fra vandet, det er og bliver den rigtige måde at opleve byen på. Sejl under Sukkenes bro og Rialtobroen og hop af ved Markuspladsen og se La Basilica di San Marco og Doge-paladset. Venedig er utrolig smuk!  

Firenze er en by, der bugner af kunst, kultur og arkitektur i verdensklasse. Den historiske stemning hersker i bymidten, hvor flere af byens store seværdigheder ligger inden for gåafstand. Gennem byen løber floden Arno. Du kan krydse den ad en af de mange berømte broer – den mest kendte er Ponte Vecchio, og du genkender den sikkert fra postkort af Firenze.  

Man kan ikke sige Italien uden at tænke på pizza, så hvorfor ikke tage en tur til en af Italiens kulturelle hovedbyer NapoliNapoli er berømt for sine charmerende gader og selvfølgelig sine pizzaer. Napolitanske pizzaer er helt enkle, så mange steder har de kun Margaritaen på kortet – en helt simpel pizza med ost, tomat og basilikum – en hyldest til de italienske farver. Og nøj, hvor er de gode! Uden for Napoli kan du opleve vulkanen Vesuv, og helt oppe på toppen kan du se vulkankrateret. Det er her, du kan opleve Pompei – byen som blev ødelagt og fuldstændig begravet under aske efter et vulkanudbrud.  

Øhop mellem Italiens skønne øer

De fleste har hørt om øen Capri – en smuk ø, der ligger en kort sejltur fra Napoli. På Capri boltrer berømtheder sig i luksuriøse omgivelser, og her er masser af butikker med luksusvarer og dejlige restauranter. Nær Napoli ligger også Procida. Øen har den smukkeste havnefront med de huse i nærmest lysende regnbuefarver, der kæmper om pladsen ud til vandet med bjergene i ryggen. Du har sikkert set postkort og billeder af det! Slap af på øens strande og spis på de dejlige restauranter. Ischia er en af Italiens smukkeste naturøer, og for 100 år siden var det drømmeøen for dem, der havde mange penge.  

 

Spanien

De Kanariske Øer har både fantastisk natur og flotte strande – og her er noget for dem, der ønsker masser af liv og dem, der vil have ro og fredeligt byliv. Byerne er hyggelige og farvestrålende og stemningen er super god!

Tenerife

Tenerife er den største og smukkeste af De Kanariske øer. Det er nemlig den mest naturskønne af øerne. Naturen er vild, og landskabet af fuld af kontraster med alt fra regnskov og grønne bjergtinder til golde vulkanlandskaber, sorte lavastrande og naturlige svømmebassiner. På øens sydlige del blomstrer kaktusserne i halvørkenen, og du vil næsten altid opleve sol og godt vejr – det er perfekt til afslapning på stranden. Øens nordlige del er mere frodig og grøn, og her venter dig naturoplevelser i de grønne bjerge mellem tomatplantager, vinmarker og bananpalmer. På en rejse til Tenerife skal du besøge den majestætiske Teide-vulkan og vandre i det imponerende ørkenlandskab. Tag på udflugt til øens hyggelige, farvestrålende byer som Garachico og Puerto de la CruzSlæng dig i en strandstol og begrav fødderne i det varme, gyldne sand på nogle af øens hyggeligste strande Playa del Duque, Las Américas og Los Cristianos 

Gran Canaria

Gran Canaria er den mest kendte af De Kanariske Øer, og det er her, du finder flest hoteller, mest byliv og også en hel del charterturister – foruden selvfølgelig de lækre strande! Øen siges at have 350 solskinsdage om året, så du er nærmest garanteret godt vejr på din ferie. Hovedstaden Las Palmas er en moderne og farvestrålende by med masser af restauranter, hvor du kan nyde skøn tapas og et glas kold sangria eller spansk rødvin og lækker paella. Shop løs og på butiksstrøgets mange butikker og snup souvenirs med dig hjem! Gran Canaria har et hav af herlige strande! De mest kendte og også mest populære er Playa del Ingles, Puerto Rico og den afsindigt smukke Playa Amadores, og her kan du finde plads i solen i en af de mange, mange strandstole. Vi kan dog bedst lide Maspalomas stranden! Vandet er roligt og børnevenlig, og så er den kendt for sine sjove sanddyner, der nærmest ligner et ørkenlandskab. 

La Gomera

La Gomera er en lille kanarisk ø, der ligger omkring 40 minutters sejlads fra Tenerife. Det er en af de mindst beboede af De Kanariske Øer, og det gør den en hel del roligere og mere uturistet end Gran Canaria og Tenerife. Øen er især kendt for sin helt vilde natur! På La Gomera er naturen i centrum! Smukkest er nok nationalparken Garajonay, som har sit navn efter det 1485 meter høje bjerg, der også er øens højeste punkt. På en klar dag, kan du se over til naboøerne herfra! Nationalparken består af gammel, frodig urskov, og parken er fredet af UNESCO, blandt andet fordi der findes cirka 40 planter, der ikke vokser noget andet sted i verden. 

 

Portugal

Portugal har et hav af spændende byer fulde af kultur, lækker mad og god vin. Det er bare med at vælge og vrage.

Vi er – ligesom mange andre – særligt forelsket i Porto og Lissabon. Smukke Lissabon kan imponere enhver med sine stejle gader, hyggelige snævre stræder og gule sporvogne, der kører igennem byen. Tørresnore med vasketøj hænger over dit hoved i de smalle gader, og blomstrende krukker og altaner giver byen liv og farver. Porto er Portugals næststørste by, og er du bare det mindste interesseret i kultur, vin og imponerende bygningsværker, så vil du elske Porto! Byen er hyggelig og smuk med alt lige fra smalle, brostensbelagte gader til storslåede kirker og katedraler.

Algarve-kysten er kendt for sine gyldne sandstrande og imponerende klippekyster, og det er her, du skal bo, hvis du ønsker sol, strand og vand.

Portugal er kendt for sin gode vin, så det er helt ideelt at kombinere kultur i byerne med smagsoplevelser i vinlandet. Douro-dalen ligger omkring 1 times kørsel fra Porto er kendt for sit nærmest magiske landskab og landlige omgivelser. Bløde, grønne bjerge bølger sig gennem landskabet, og snorlige vinranker vokser i terrasser op ad bjergsiderne. De karakteristiske portugisiske vingårde – såkaldte quintas – ligger spredt rundt i vinmarkerne.

Madeira

Madeira er en lille ø-gruppe, der består af seks portugisiske øer, som ligger i det østlige Atlanterhav. Øen er kendt for sin eventyrlige natur, fantastiske udsigter og høje bjerge, og her står tiden bare stille. Du kan tage på vandreture i naturen, der står på grønne bjerge, dybe dale, forrevne klippekyster og naturskabte swimmingpools. Her kan du vandre over skyerne og blive overvældet af de flotte udsigter. Du ser nok også nogle af de over 2.000 km lange levadaer.

Azorerne – Europas Hawaii

Azorerne bliver kaldt for Europas Hawaii på grund af sit fanastiske vulkanlandskab. Her er temperaturerne milde året rundt, så du kan sagtens tage hertil på vinterferie og få sol på næsen. De grønklædte bjerge, dybe vulkankratere og smukke landskaber kan tryllebinde enhver, og du bør også tage en tur ud på vandet og kigge efter hvaler, spækhuggere og delfiner.

 

Kroatien

Kroatien byder på store smil fra lokalbefolkningen, gastronomi i høj klasse og muligheden for at finde sit eget naturspot med stor udsigt.

Landet ligger lige mellem Grækenland og Italien, og de gamle historiske byer kan sagtens måle sig med de to landes. De har en lang og spændende historie bag sig med romerske kejsere, pirater, paladser fra antikken, venetianske købmandspalæer og helt enestående gamle bydele indkapslet af mure fra middelalderen.

Kroatiens næststørste by Split emmer af historie, romantik og atmosfære, og her er noget for enhver smag! Hele den gamle bydel er udnævnt til verdensarv af UNESCO og består af gamle, brostensbelagte gader, stemningsfulde torve, smukke renæssancepaladser og et romersk kejserpalads.

Og lige uden for Split kan du opleve et spændende fort, kendt fra TV-serien Game of Thrones, ruinerne af den romerske by Salona, der i sin storhedstid var meget større end Pompeji og UNESCO-byen Trogir, hvor de mange huse kæmper om pladsen indenfor de gamle bymure.

Kroatiens helt krystalklare og strålende turkisblå vand lokker på landets mange stenstrande. Det er netop stenstrandene, der gør, at vandet er så utroligt klart – sandet er der nemlig ikke til at pløre sigtbarheden. Det glitrer roligt og farvestrålende ved de mange forrevne klippekyster med smuk bevoksning, cypresser, pinjeskove og blomstrende lavendelmarker.