Europa

Europa er et alsidigt kontinent med rigtig mange – og meget forskellige lande! Vi har kastet vores kærlighed på to af dem – nemlig Grækenland og Italien.

Rejser til Grækenland byder på antikke ruiner bevogtet af majestætiske statuer, hvidkalkede byer med blåmalede tage, hvide sandstrande med helt turkisblåt, klart vand. Gadebilledet er præget af travlhed, dovne katte, som hviler sig i skyggen fra oliventræerne og hyggelige tavernaer, der byder på ægte græsk souvlaki, tzatziki og lækre salater med oliven og feta.

Italien vinder igen og igen prisen som verdens bedste rejseland – og det er ikke så underligt! På rejser til Italien møder du kulturskatte i næsten hver eneste landsby, skøn natur, idylliske byer, spændende historiske bygninger, lækker mad og den der afslappede sydlandske atmosfære, som ikke helt er til at sætte ord på.

Mere læsning om Europa

Grækenland

Grækenland gemmer på en utrolig historie og kultur, og landets hovedstad, Athen, er symbolet på det antikke Grækenland – med Akropolis tronende over byen. Samtidig er Athen en storby i rivende udvikling, der har en masse at tilbyde, når det gælder shopping, byliv, arkitektur og fantastisk mad. Athens gamle bydele Plaka og Monastiraki går du rundt i charmerende, smalle gader med blomstrende vægge og farvestrålende døre. Her er sjove markeder, hyggelige tagrestauranter og smukke pladser! 

Læs mere

På Grækenlands smukke øer, venter der dig endnu flere fantastiske oplevelser. Der er noget helt særligt over de græske øer – og hos C&C Travel mener vi altså, at de har Middelhavets smukkeste strande. Det hvide sand og det krystalklare vand, der changerer i alverdens turkisblå nuancer findes ikke smukkere i Europa! Og så er de utroligt børnevenlige. 

Besøg Grækenlands nok mest populære øer Kreta og Santorini. Eller tag på øhop til Kykladerne! Kykladerne er en samling helt fantastiske øer med både kendte og lidt mere urørte øer. Vi har forelsket os i dem, der er lidt mindre turistet, nemlig Serifos, Sifnos, Folegrandos og Milos. Det er her, du finder de hyggelige og helt utroligt smukke byer med hvidkalkede huse og de ikoniske blå tage og vinduer, som næsten er symbolet på Grækenland. Mange af dem ligger helt ud til vandet eller nærmest balancerende på klippeskråninger med bjerge i ryggen. Her er store oplevelser og masser af afslapning på de kridhvide sandstrande. 

 

Italien

Italiens byer er verdens smukkeste. Der er ingen vej udenom.

Venedig er en fantastisk oplevelse – på trods af menneskemylderet. Spredt over hele 118 øer ligger byen på vandet med et net af små kanaler og snørklede gader, gamle smukke huse og vidunderlige pladser. Du bør tage en sejltur i gondol og opleve Venedig fra vandet, det er og bliver den rigtige måde at opleve byen på. Sejl under Sukkenes bro og Rialtobroen og hop af ved Markuspladsen og se La Basilica di San Marco og Doge-paladset. Venedig er utrolig smuk!  

Firenze er en by, der bugner af kunst, kultur og arkitektur i verdensklasse. Den historiske stemning hersker i bymidten, hvor flere af byens store seværdigheder ligger inden for gåafstand. Gennem byen løber floden Arno. Du kan krydse den ad en af de mange berømte broer – den mest kendte er Ponte Vecchio, og du genkender den sikkert fra postkort af Firenze.  

Man kan ikke sige Italien uden at tænke på pizza, så hvorfor ikke tage en tur til en af Italiens kulturelle hovedbyer Napoli? Napoli er berømt for sine charmerende gader og selvfølgelig sine pizzaer. Napolitanske pizzaer er helt enkle, så mange steder har de kun Margaritaen på kortet – en helt simpel pizza med ost, tomat og basilikum – en hyldest til de italienske farver. Og nøj, hvor er de gode! Uden for Napoli kan du opleve vulkanen Vesuv, og helt oppe på toppen kan du se vulkankrateret. Det er her, du kan opleve Pompei – byen som blev ødelagt og fuldstændig begravet under aske efter et vulkanudbrud.  

Øhop mellem Italiens skønne øer

De fleste har hørt om øen Capri – en smuk ø, der ligger en kort sejltur fra Napoli. På Capri boltrer berømtheder sig i luksuriøse omgivelser, og her er masser af butikker med luksusvarer og dejlige restauranter. Nær Napoli ligger også Procida. Øen har den smukkeste havnefront med de huse i nærmest lysende regnbuefarver, der kæmper om pladsen ud til vandet med bjergene i ryggen. Du har sikkert set postkort og billeder af det! Slap af på øens strande og spis på de dejlige restauranter. Ischia er en af Italiens smukkeste naturøer, og for 100 år siden var det drømmeøen for dem, der havde mange penge.