Brasilien

Fernando De Noronha

Gå tilbage

Rejser til Fernando De Noronha

Fernando de Noronha er et mindre øhav på tippen af en undervandsvulkan omkring 350 km fra Brasiliens kyst. Hovedøen hedder også Fernando de Noronha, og den er kun 10 km lang, men den er fantastisk smuk og indeholder adskillige naturreservater og marineparker. Den er på UNESCOs liste over verdensarv, og på grund af den fredede natur, er her kun tilladt 460 besøgende ad gangen!

Øen har hele tre strande på listen over Brasiliens flotteste strande, nemlig Sancho, Porcos og Leão, som alle har det flotteste turkise vand, mørke klipper og gyldent sand. Selvom de er virkelig smukke, er det intet at sammenligne med livet under vandoverfladen!

Øerne er kendt for at have det mest fantastiske undervandsliv med havskildpadder, rokker, delfiner, revhajer og et hav af fisk – og vandet er helt krystalklart, så du kan se langt langt langt ned og ud i dybet. Det er selvfølgelig perfekt til snorkling eller en dykkertur, men du kan også tage på udflugt oven på vandet, for eksempel med kajak - måske oplever du nogle af havfuglekolonierne, som skulle være Brasiliens største.

Du skal også på en trekkingtur i naturen! Nogle steder må du kun gå med guide, men der er også steder, hvor du kan gå frit rundt. Tag for eksempel til Dolphin Bay og spot delfiner, der springer rundt.

Fernando de Noronha har været under hollandsk, fransk og portugisisk herredømme, og portugiserne byggede en række forter for at beskytte sig. Det største, Nossa Senhora dos Remédios, kan du stadig se. Øens største by er Vila dos Remedios med brostensbelagte gader og kolonibygninger rundt om kirken i centrum af byen.

Billeder

1 ud af 4
Klipperne "De to brødre"
1 ud af 4
Den smukke Sancho strand
1 ud af 4
Porcos stranden
1 ud af 4
Undervandsliv