Gå tilbage

Rejser til Arica

Arica er en større havneby 18 km fra grænsen til Peru og den nordligste by i landet. Den tilhørte engang Peru, men Chile erobrede den i 1880 efter Stillehavskrigen.

Byen er kendt for sit milde, forårsagtige solskinsvejr, og de mange brune sandstrande er hyppigt besøgt – især af surfere! Morro de Arica er en stor klippebakke midt i byen, og herfra har du en glimrende udsigt ud over byens huse og bugten.

Plaza Colón er byens livlige centrum med en fin, lille park fuld af palmer og blomstrende træer. Det er også her, Catedral de San Marcos de Arica ligger – det er en hyggelig kirke designet af Gustave Eiffel, som nok er mest kendt for at have lagt navn til Eiffeltårnet.

Byen er hurtigt udforsket, men der er rigtig gode udflugtsmuligheder. Lige uden for byen ligger nemlig Azapa Valley, som er en blomstrende oase midt i det tørre landskab pga. de mange plantager med grøntsager, eksotiske frugter og oliventræer – og dalen har derudover en lang historie for fund af mumier!

Du kan også tage på en trekkingtur til Playa Corazones klippebjerge lige uden for byen. Omkring 2,5 times kørsel fra Arica finder du også de to flotte nationalparker Lauca og Las Vicuñas. Lauca Nationalpark er grøn og klippefyldt med den kæmpemæssige Perinacota vulkan, der troner op i landskabet og den smukke Chungará sø med græssende vicuñaer. Las Vicuñas er endnu grønnere og har endnu flere af de lamaagtige vicuñaer – deraf navnet!  

Billeder

1 ud af 5
Byens centrum og Morro de Arica
1 ud af 5
Udsigt fra Morro de Arica
1 ud af 5
Byens strand
1 ud af 5
Las Vicunas National Reserve
1 ud af 5
Lauca Nationalpark