Gå tilbage

Rejser til Gili Manuk

Gili Manuk er en mindre havneby, der ligger på en lille tange i det vestlige Bali lige ved siden af West Bali Nationalpark. I den fredede park er der virkelig mulighed for at komme i ét med den vilde natur – her er næsten ingen biler, og du kan gå uforstyrret rundt i regnskoven og på de savanneagtige sletter.

Området er hjemsted for Indonesiens mest truede dyr. I skoven lever der 160 forskellige fuglearter, blandt andet den næsten uddøde, hvide Bali-stær, som du måske får at se, hvis du kigger op i trætoppene. Skoven er også legeplads for leoparder og asiatiske hjorte, men de skjuler sig godt, så det er ikke så nemt at få øje på dem. Langs skovkanten trasker de store, skægge Banteng-okser rundt og græsser – du kan kende dem på de kæmpestore horn.

Inde i selve byen er et lille museum, Museum Situs Purbakala, hvor der er en interessant samling skeletter og fortidslevn, som er op til 4.000 år gamle. Du kan også slentre en tur langs havnen. Herfra kan du sejle den korte vej over vandet til Java eller til den lille ø, Menjangan Island, hvor der er helt fantastisk at snorkle og dykke. Der er masser af skønne strande nær Gili Manuk, og her er rig mulighed for at få slappet af og nydt den dejlige natur i rolige omgivelser.

Billeder

Rejser til Bali
Rejser til Bali
Rejser til Bali

Oplevelser