Argentina

Bahia Bustamante

Gå tilbage

Rejser til Bahia Bustamante

Don Lorenzo Soriano slog sig ned i Patagonien i 1953 og opdagede Bahía Bustamante, der mest bare var kendt som ”den rådne bugt”, fordi de enorme mængder af tang skyllede ind på stranden og lå og rådnede. Han besluttede at blive, og det blev til den første tangproducerende landsby i verden.

Folk strømmede til for at blive tangbønder og hjælpe med at høste og bearbejde tangen, og det fik byen til at blomstre op. Snart slog fårehyrder, biologer og naturelskere sig til flokken af besøgende, og byen fik tilnavnet ”Argentinas mindre kendte Galapagos” på grund af den smukke natur og de mange hvaler, pingviner og søløver.

Rundt om byen er der store stepper, som er perfekt til en ride- eller cykeltur, måske ud til en af de smukke bugter med turkisblåt vand omkranset af sorte klipper? Du kan også sejle ud på vandet i kajak og kigge efter fugle og søløver. Ofte kommer de helt tæt på, fordi de ikke er blevet skræmt af mennesker!

Uden for byen ligger Petrified forest, som er et stort, ørkenlandskab og en kendt geologisk seværdighed, som du helt sikkert bør opleve. Længe før Andesbjergene overhovedet var til, voksede der kæmpestore træer her – helt op til 100 meter høje – men vulkanudbrud efter vulkanudbrud dræbte alt liv og begravede træerne i aske.

De 1.400.000 år gamle træer kan du se den dag i dag, og det er altså en underlig oplevelse at se noget, der er så gammelt og røre ved de stenhårde stammer. Hvis du er heldig, støder du på ræve, bæltedyr, stinkdyr, emuer og de lamaagtige guanacoer her i sandlandskabet.

Byen er stadig lille og forholdsvist ukendt, og det betyder også, at der ikke er mobilsignal, og elektriciteten slukker kl. 23. Du kan godt gå på wifi enkelte steder, og der er også en offentlig telefon. 

Billeder

1 ud af 4
Rejser til Argentina - hvaler Bahia Bustamente
1 ud af 4
Rejser til Argentina
1 ud af 4
Rejser til Argentina - Petrified Forest
1 ud af 4
Rejser til Argentina - Tusindvis af pingviner