Ecuador

Isla San Cristobal (Galapagos)

Gå tilbage

Rejser til Isla San Cristobal (Galapagos)

På Øen San Cristóbal, en af Galápagosøerne ud for Ecuadors vestkyst, oplever du en fantastisk natur med kratere, klippelandskaber og kaktussletter – og selvfølgelig det unikke dyreliv, som Galápagos er så kendt for. Selvom øen er over 500 km2 stor, er her kun én by - Puerto Baquerizo Moreno. Den ligger smukt ved kysten, og der er en dejlig, afslappet stemning.

Kun 30 minutters kørsel fra Puerto Baquerizo Moreno ligger det spændende avlscenter for skildpadder, Galapaguera de Cerro Colorado, som beskytter truede skildpaddearter. Her kan du se helt små baby skildpadder og gigantiske skildpadder gå frit rundt i området.

Er du til snorkling, kan du tage på en tur til Kicker Rock (Leon Dormido) - en 153 meter høj klippeformation, der stiger skarpt op af havet ud for San Cristóbals kyst. Her kan du snorkle i et af de mest imponerende områder på Galápagosøerne. Du kan være heldig at se masser af farvestrålende fisk, rokker, havskildpadder, havleguaner, søløver og mange forskellige hajarter.

Har du dykkercertifikat, kan du også tage turen til det undersøiske vulkankrater Devil's Crown, som betragtes som et af de bedste dykkersteder i Galápagos. Også her er dyrelivet rigt, og du har chancen for at se tusindvis af forskellige fisk og andre interessante havdyr.

På nordsiden af San Cristóbal ligger den naturskønne strand Cerro Brujo, også kaldet Witchs’s Hill. Den har fået sit navn fra sin forms lighed med en heksehat, og du kommer dertil til fods eller med båd. Det blå vand og den kridhvide sandstrand er et fantastisk syn, og stedet er oplagt for dig, der vil slappe af, gå tur på stranden eller snorkle. Og du vil sikkert også more dig over de legende søløver på stranden!

Hvis søløver er øverst på din liste over dyr, du vil se på San Cristóbal, er du også nødt til at besøge La Lobería-stranden, som er kendt for sin store koloni af søløver. Her kan du snorkle sammen med de store dyr, og stranden er også perfekt til lange gåture eller surfing. Er du surferentusiast, kan du fange nogle imponerende bølger ved de populære surfsteder Punta Carola og Tongo Reef.

Når du har fået nok af søløver og surfing, kan du tage din kikkert under armen og vandre op til Cerro Tijeretas, en nem gåtur fra centrum af Puerto Baquerizo Moreno. Herfra er der en fantastisk panoramaudsigt over San Cristóbal, og området er fuldt af fregatfugle, blåfodede suler og andre fuglearter.

Du kan også besøge Puerto Baquerizo Morenos informationscenter og få et interessant indblik i Galápagosøernes historie, geologi og biodiversitet. Fra centeret kan du gå rundt på bjergsiden via en sti til forskellige udsigtspunkter, herunder statuen af Charles Darwin. Stien er sikker og let at gå på, men dine fødder vil sikkert sætte pris på et par gode vandresko.

Og er du frisk på mere vandring, kan du besøge den vulkanske kratersø El Junco Lagoon, som ligger 700 meter over havet på San Cristóbals højland. Du skal op ad en masse trapper, så fyld drikkedunken godt op, og på med solcremen. Når du når toppen af bakken, kan du slappe af, puste ud og nyde den spektakulære udsigt over søen samt en stor del af øen. Hvis du har flere kræfter, kan du gå hele vejen rundt om søen og nyde de mange forskellige fuglearter i området.

Er du særligt fugleinteresseret, bør du tage til Punta Pitt på østsiden af San Cristóbal. Her finder du et magisk kaktuslandskab med imponerende klipper, vulkanske formationer og et rigt fugle- og dyreliv. Du kan observere alt fra blå- og rødfodede suler til pelikaner og fregatfugle. Også her har du en chance for at se søløver på stranden.

Billeder

1 ud af 10
Rejser til Ecuador
1 ud af 10
Rejser til Ecuador
1 ud af 10
Rejser til Ecuador
1 ud af 10
Rejser til Ecuador
1 ud af 10
Rejser til Ecuador
1 ud af 10
Rejser til Ecuador
1 ud af 10
Rejser til Ecuador
1 ud af 10
Rejser til Ecuador
1 ud af 10
Rejser til Ecuador
1 ud af 10
Rejser til Ecuador

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Isla San Cristobal (Galapagos)

Flere hoteller i Isla San Cristobal (Galapagos)

Oplevelser