Gå tilbage

Rejser til Chennai

Byen Chennai, der tidligere var kendt under navnet Madras, er hovedstaden i delstaten Tamil Nadu. Det er en virkelig spændende og kæmpestor havneby med næsten 5 millioner indbyggere, og udover at være centrum for industrien i Sydindien byder byen også på mange kulturelle oplevelser.

Her findes et væld af museer og gallerier, så er du til arkæologi, historie og kunst, er dette byen for dig. Byen er også et centrum for musik i Indien, og mange kommer hertil for at se de klassiske danseshows, og hvert år i januar holdes den store Chennai Sangamam kulturfestival, hvor forskellige optrædener kan opleves ved byens store seværdigheder.

Kapaleeshwarar templet er en af byens største seværdigheder! Det er imponerende syn med alle de flotte, strålende farver, som bliver frisket op hvert 5. år. Du må også besøge St. Thomas kirken, hvor Jesus' discipel St. Thomas ligger begravet. Det er ét ud af tre steder i verden, hvor man ved, at hans disciple er begravet - de andre steder er Peters kirken i Rom og Santiago de Compostella i Spanien.

På byens to populære, brede strande er der masser af liv - også om aftenen, hvor du kan slentre en tur langs vandet.

Byen huser også en af verdens største zoologiske haver, Arignar Anna Zoological Park – også kendt som Vandalur Zoo. Her har de omkring 1.500 forskellige dyrearter - blandt andet bjørne, pygmæflodheste, forskellige aber og hvide tigre - og parken besøges hvert år af op til 2 millioner mennesker.

Kanchipuram templerne

Kanchipuram, der ligger 64 km fra Chennai, er en Indiens syv hellige byer, og hvert år kommer der mange pilgrimme hertil for at bede ved nogle af de ca. 200 templer. Det ældste og måske smukkeste af templerne er Kailasnatha templet bygget til guden Shiva i det 7. århundrede. Templet har fine stenudskæringer, og inde i nicherne ser man stadig de oprindelige farver.

Du kan også se Ekambareswarar Templet, som er kæmpestort med et fint mangotræ i midten. Træet gror på rødderne af et 3500 år gammelt træ, der væltede i en storm. Her er et hav af præster og masser af liv, fordi folk på udkig efter partner kommer hertil for at blive velsignet og ofre gaver. Kanchipuram er også kendt for sine smukke sarier lavet med håndvævet silke.

Billeder

1 ud af 3
Chennai
1 ud af 3
Rejser til Indien
1 ud af 3
Flot bygning i Chennai