Sri Lanka

Matale

Rejser til Matale

Matale er en større by, der ligger omkring 1 times kørsel fra Kandy. Byen i sig selv er ikke det mest interessante, selvom den har lagt navn til ”Matale oprøret”, der opstod i 1848. Dengang hed landet Ceylon, og folk gjorde oprør mod de britiske kolonistyrker.

Den største seværdighed i byen er Aluvihare templet, som er bygget ind i klipperne og er et ret imponerende syn. Matale er dog langt mere kendt for sin beliggenhed i dalen for foden af Knuckles bjergkæden, hvor den ligger omgivet af krydderiplantager med vanilje, gummi, jackfruits, kakao og kardemomme.

Knuckles bjergene er store og grønklædte af tropisk skov med bratte klippevægge og spidse tinder. Knuckles betyder ”knoer”, og bjergene har fået deres navn efter de fem største bjergtinder, der ligner knoerne på en knyttet hånd. De er erklæret bevaringsværdige af UNESCO.

Naturen er naturligvis oplagt til bjergvandringer, og på sådan en vandretur finder du indimellem små vandfald med naturlige pools, hvor du kan tage en dukkert. Landskabet ændrer sig hele tiden – det ene øjeblik står den på teplantager, rismarker og nåleskove, mens du det andet øjeblik møder floder, kringlede bjergstier og tågeskove med kæmpemæssige lavthængende skyer.

Når naturen er så alsidig, er klimaet det også – nogle steder er der tropevarme, og andre steder er der vådt og koldt, så det er vigtigt, at du er forberedt på det meste. Til gengæld er dyrelivet også virkelig varieret, og du kan være heldig at se elefanter, sambar rådyr, vildsvin, bøfler, aber og tusindvis af forskellige fugle.

Billeder

Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Frodigt landskab
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Matale

Flere hoteller i Matale

Oplevelser