Costa Rica

Montezuma

Gå tilbage

Rejser til Montezuma

Montezuma er en lille strandby, som ligger på den sydlige del af Costa Ricas Nicoya-halvø i mødet mellem junglen og Stillehavet. Halvøen ligger en smule mere afsides i et fredfyldt hjørne af Costa Rica, hvilket gør den en del mindre turistet.

Bohemestemningen flyder gennem gaderne, og du kommer hurtigt ned i gear, når du slår dig ned i byen. Her er ikke uanede mængder af ting at tage sig til, men det er en hyggelig lille by, hvor små butikker, lokal kunst og kaffebarer pryder de smalle gader.

Her er rig mulighed for at slappe af i en hængekøje, dyrke yoga eller bare sole på stranden. Beliggenheden med stranden i forhaven og junglen i baghaven gør området ideelt til trekking, og der er masser stier at begive sig ud på.


Trek dig til junglens vandfald

En af de mest populære aktiviteter i området er vandfaldene. Omkring Montezuma-floden, udspringer Montezuma-vandfaldene – et sæt af tre. Det højeste falder omkring 24 meter ned i en stor naturlig pool og er et betagende syn. Du kan tage en svømmetur i det friske ferskvand, og lade dig hypnotisere af vandets brusen. Hvis du tør, kan du springe fra nogle af de lidt lavere. Hold dig dog fra det højeste, det er nemlig ikke sikkert at hoppe fra.

Er du på udkig efter en lidt længere tur, kan du begive dig ud mod Playa Cocalito og El Chorro-vandfaldet. Her kommer du gennem junglestier og stenede strande, og ender ved vandfaldet, som er et af syv vandfald i verden, der falder direkte ned i havet ti meter længere nede. Husk på vejen at holde øjne og øre åbne, for du er i Costa Ricas jungle, og muligheden for at spotte flotte dyr er stor.

 
Montezumas strande

Byen ligger ned til stranden Playa Montezuma, som er en fin sandstrand med tropisk stemning. Som med så mange andre strande, der ligger i direkte forbindelse med en by, er den ikke områdets allerbedste, men heldigvis skal du ikke langt op eller ned ad kysten for at finde de flotte strande. Du kan dog sagtens nyde både vandet og sandet her, og måske du en dag skal stille vækkeuret og fange solopgangen i vandkanten. Dagen kan kun blive god efter sådan en start!

Omkring en halv time tid fods nord for byen kommer du til Playa Grande. Her får du bred sandstrand og azurblåt hav så langt øjet rækker og palmer at søge skygger under, når solen står på sit højeste. Det er samtidig et rigtigt surferparadis, og mange kommer her for at ride på bølgerne. Måske du selv skal prøve kræfter med den sjove vandsport og mærke suset, når du rigtigt fanger din første bølge. Arranger det dog inden, da der ikke er stande på stranden, fordi den er fredet. Det er ikke en overrendt strand overhovedet, så den er ideel til total afslapning.


Sjove oplevelser på kystlinjen

Går du lidt nord ad Sendero Verde – en grøn junglesti kommer du til et sjovt område af stranden, som går under navnet Piedra Colorada – de farvede sten. Navnet har det fået på grund af de flotte sten i forskellige farver, der dekorerer området. Gennem tiderne har mange stablet stenene, så der nu er et helt lille galleri af naturskulpturer. Find din indre kunstner frem, og bidrag til udstillingen. Her er også et lille vandfald, der former en ferskvandspool, som inviterer selv de mindste til et dyp og lidt vandsjov.


Ture fra Montezuma

Fra Montezuma kan du tage en smuttur til Isla Tortuga. Øens vulkanske stenstruktur gør snorklingen helt fantastisk. Du kan være heldig at se skildpadder, delfiner og andre farvestrålende fisk her. Turen er omkring en times sejlads fra byen. Du kan også besøge Isla de Cabuya, en lillebitte ø som faktisk kan nås til fods ved lavvande.

 

Billeder

1 ud af 1
Rejser til Costa Rica

Hoteller i Montezuma

Flere hoteller i Montezuma

Oplevelser