Brasilien

Sao Paulo

Gå tilbage

Rejser til Sao Paulo

São Paulo er den største by i Sydamerika og en af de største byer i hele verden! De 13 millioner indbyggere kommer fra mange forskellige steder i verden.

Byen gennemgik en kæmpe udvikling i 1700-tallet, da der blev etableret kaffeplantager i området. Da slaveriet stoppede i 1881, kom der mange italienere og japanere hertil for at arbejde på plantagerne. Byen udviklede sig endnu mere i det 20. århundrede med industrialiseringen, som også fik arabere og jøder til området.

São Paulo er i dag centrum for handel og industri, og sammen med de store kulturelle forskelle, har det gjort byens middelklasse til den mest kulturelle og uddannede i Brasilien. Paolistano’erne, som indbyggerne kalder sig selv, elsker deres by, og de kunne ikke drømme om at bo et andet sted.

Når det er sagt, så døjer byen med enorme mængder af biler - så mange, at de rige flyver helikopter for at undgå køerne. Skal du ind eller ud af byen, skal du altså væbne dig lidt med tålmodig. Måske er trafikken en af årsagerne til, at de rige er flyttet ud i forstæderne - så faktisk har São Paulo et lidt atypisk centrum, der kan virke en smule øde med besatte bygninger og mange fattige. Det er en spændende side af byen, og vi anbefaler, at du ser den med en guide.

Byen har måske ikke så mange historiske bygninger, men fantastiske spisemuligheder og mange kulturelle tilbud. Byens stolthed er kunstmuseet MASP, der har mere end 1000 værker! Hvert andet år er byen vært for Biennalen, som er en kunstbegivenhed med moderne kunst fra hele verden.

Billeder

1 ud af 6
Octavio Frias de Oliveira broen over Pinheiros River
1 ud af 6
Kæmpestore Sao Paulo
1 ud af 6
Parque Ibirapuera i Sao Paulo
1 ud af 6
Pátio do Colégio square i Sao Paulo
1 ud af 6
Byens fine katedral
1 ud af 6
Luz Station

Hoteller i Sao Paulo

Flere hoteller i Sao Paulo