Rejser til Mumbai

Mumbai, der tidligere var kendt som Bombay, er den mest industrialiserede by i landet, og med over 18 millioner indbyggere er det også en af de største byer i verden.

Byen har en lang historie og udviklede sig under det britiske kolonistyre til den vigtigste havneby i Indien. Befolkningstætheden er utrolig høj, men folk fra nær og fjern strømmer stadig til byen, for at tage del i byens økonomiske vækst.

Kontrasten mellem rigdom og fattigdom er utrolig stor. Her ser du både store, moderne skyskrabere og faldefærdige skure, og næsten halvdelen af byens befolkning bor i slumkvartererne.

De mange beboere repræsenterer mange forskellige kulturer, og i Mumbai finder du derfor et bredt udvalg af restauranter og forskellige former for underholdning. Er du kunstinteresseret kan du besøge National Gallery of Modern Art, og er du interesseret i indisk historie, vil et besøg til The Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya være oplagt – du behøver ikke at kunne udtale det... Her er udstillet sjældne, historiske effekter.

Flere højtider og forskellige festivaler bliver fejret på bedste vis med optog, dans og musik – oplev fx The Elephant Festival, der bliver holdt hver februar måned på Elephanta Islands. Denne festival er dedikeret til klassisk indisk dans og musik, og kunstnere fra hele landet kommer for til for at vise, hvad de kan.

Mumbai er også centrum for indiens film- og tv-industri, og har lagt navn til fænomenet Bollywood. Tag en tur i en af byens mange biografer, og se en vaskeægte Bollywood-film med masser af dans, indisk musik, farverige sarier og fantastiske kostumer.

Billeder

Chhatrapati Shivaji Terminus
Mumbais skyline
Stranden i Mumbai
Udsigt til stranden og Mumbais bygninger
Gateway of India
Vaskeri i Mumbai
Rejser til Indien
Fiskebod

Hoteller i Mumbai

Flere hoteller i Mumbai