Hjælpeprogrammer

C&C Hjælpeprogrammer

 

C&C Hjælpeprogrammer blev grundlagt i 2014 på initiativ af ejere og ansatte i C&C Travel. C&C Travel havde i flere år lavet små hjælpeprogrammer i mange af de lande, vi arrangerede rejser til, så rejserne var til glæde ikke kun for de rejsende, men også for lokalbefolkningen.

C&C Hjælpeprogrammer støtter projekter i de lande, hvor C&C Travel har gæster. På den måde får vi mulighed for at støtte lokalsamfundet der, hvor C&C Travel arbejder og derved også mulighed for at følge op på projekterne. Derudover giver det rejsegæsterne bedre mulighed for at besøge projekterne.

Al administrativt arbejde i Danmark udføres på frivillig basis af C&C Travel’s ansatte og medlemmerne af C&C Hjælpeprogrammer. Alle administrative omkostninger i Danmark dækkes ligeledes af C&C Travel. C&C Hjælpeprogrammer får donationer fra sine medlemmer, fra private og firmaer samt fra C&C Travel. Alle, der rejser med C&C Travel, har mulighed for at bidrage med 75 kr. til foreningen, og C&C Travel matcher disse bidrag. Dvs. for hver 75 kr. de rejsende giver, lægger C&C Travel yderligere 75 kr. oveni.

C&C Hjælpeprogrammer er godkendt af SKAT som velgørende forening, hvilket betyder, at alle bidrag giver skattefradrag (max 15.600 kr.).

 

Seneste projekter

Senest har vi haft projekter i Filippinerne, Thailand og Vietnam.

  • Vi har hvert år Operation Julepakke i Filippinerne, hvor vi deler mad ud til fattige familier i Masbate-provinsen. Vi støtter også altid med noget mere langsigtet, som fx fiskerbåde, palmetræer, grise eller geder, så de er sikret mad i længere tid. Læs mere her!
  • Vi har støttet 24 skoler i Thailand med vandrensningsanlæg, så både elever, lærere og de omkringliggende landsbyer kan nyde godt af rent drikkevand. Det gør, at der er mindre sygdom, lavere fravær i skolen og derfor også højere karakterer, hvilket også hjælper på længere sigt, fordi det er med til at højne børnenes uddannelse og fremtidsmuligheder. Læs mere her!
  • Vi arbejder sammen med organisationen Blue Dragon i Vietnam, der arbejder på, at få børn og unge væk fra gaden i Vietnam. De ikke bare hjælper dem nu og her, de sørger også for uddannelse, kurser, psykologer og karriereworkshops for at sikre deres uddannelse og fremtid. Læs mere her!

 

Vi har mange flere projekter! Se dem alle her!

 

Hvordan vælges projekterne?

Vi foretrækker at støtte flere personer med lidt end få med meget. Dette betyder ikke, at vi altid vælger de ’billigste’ projekter, men at vi i valget af projekter afvejer sammenhængen mellem kvalitet og pris. Fx støtter vi hellere vandkvaliteten på en skole end universitetsuddannelse for en håndfuld unge.

Vi vil hellere give fiskestangen end en fisk. Derfor vælger vi projekter, der kan bekæmpe fattigdom gennem at skabe forudsætninger for udvikling på kort og lang sigt.

Vi giver gerne nødhjælp i akutte situationer, hvis den har et langsigtet mål (fx genopbygning af en skole), eller hvis der er noget eller nogen, der er blevet overset af de store hjælpeorganisationer.

Vi støtter også miljøprojekter, såfremt de er kombineret med fattigdomsbekæmpelse fx plantning af mangrover , der  både absorberer CO2, beskytter kysterne og tiltrækker fisk, som er en vigtig fødekilde for de lokale fiskere.

Når vi vælger et projekt, vurderer vi altid, om vi er de rigtige til at støtte netop dette projekt. Vi vurderer om der er andre aktører, der er bedre til lige netop dette projekt, end vi selv er, og ser således på sammenhængen, for at sikre en langsigtet og bæredygtig indsats.

Endelig har vi som krav til de projekter, vi vælger, at de skal ligge indenfor FNs Verdensmål og helst et eller flere af de 4 Verdensmål, som C&C Travel fokuserer på, nemlig: Mål 4: Kvalitetsuddannelse, Mål 8: Anstændige jobs og økonomisk vækst, Mål 13: Klimaindsats og Mål 16: Fred og retfærdighed. Læs mere om vores arbejde med verdensmålene her!

C&C Hjælpeprogrammer
C&C Hjælpeprogrammer
C&C Hjælpeprogrammer
C&C Hjælpeprogrammer
C&C Hjælpeprogrammer
C&C Hjælpeprogrammer
C&C Hjælpeprogrammer
C&C Hjælpeprogrammer
C&C Hjælpeprogrammer
C&C Hjælpeprogrammer

Hvorfor rejse med os?