Bæredygtighed i C&C er lokal vækst!

Hos C&C Travel sætter vi en ære i at skræddersy rejser, der skaber forståelse for forskellighed! Vi tilskynder derfor, at vores rejsende lægger deres penge i lokalsamfundet - eller til gavn for lokalsamfundet! I C&C Travel erkender vi, at turisme har både positive og negative konsekvenser. Vores mål er at styrke de positive og mindske de negative.

Vi arrangerer rejser, der bidrager til bæredygtig, lokal vækst (Verdensmål 8).


Rejser, der gør en lokal forskel

Vi tror på den positive indflydelse, rejser har. Ikke kun for de rejsende, men lige så meget for de destinationer, vores gæster besøger. Når vi planlægger rejser, har vi altid lokalområdet i tankerne. Vi sikrer, at den positive indvirkning på menneskerne og lokalsamfundet er så stor som muligt. Sådan har vi tænkt i over 30 år, og det er vi meget stolte af. Lige fra de mennesker, du møder, til de steder, du spiser og sover, vil din rejse være dybt forankret i de lokale omgivelser med C&C Travel.

 

Verdensmålene

C&C Travel arbejder med FNs verdensmål. Vi har udvalgt fire mål, som passer med de områder, hvor vores rejser sætter de største aftryk, og hvor vi har den bedste mulighed for at bidrage til at verdensmålene nås.

Verdensmålene C&C

 

Mål 8: Anstændige jobs og økonomisk vækst

Turisme skaber jobs. Turisme er mange menneskers levebrød, og det har vist sig meget tydeligt under Covid19, hvor millioner af mennesker verden over har mistet deres levevej. I de fire lande, som C&C Travel sender flest gæster til (Thailand, Sri Lanka, Filippinerne og Cuba), ligger turismens bidrag til landets GDP på næsten 20 % i gennemsnit. Næsten lige så mange menneske arbejder i turismesektoren i disse lande.

C&C Travel bruger så vidt muligt lokale agenter, lokale hoteller og lokale udbydere af transporter og udflugter. På den måde bidrager vi i så høj grad, vi kan, til den lokale økonomi og skaber så mange lokale arbejdspladser som muligt.

I C&C Travel arbejder vi med 10 bud, der skal lægge til grund for vores rejser. Det er 10 kriterier, og vores rejser skal leve op til så mange som muligt af de 10 kriterier – og minimum 5 stykker pr. rejse.

C&C Travels 10 bud
  • Brug lokalejet agent, hotel eller turoperatør, så pengene fra C&C’s rejsende bliver i lokalsamfundet
  • Brug lokalt forankret agent, hotel eller turoperatør, så pengene fra C&C’s rejsende ryger tilbage i lokalsamfundet
  • Brug lokale guider og chauffører, så pengene fra C&C’s rejsende bliver i lokalsamfundet
  • Inkluder mindre besøgte områder på rejsen, så vi bidrager til at skabe lokal vækst i mere uturistede områder
  • Inkluder homestay eller casa particular på rejsen, så vi sikrer en lokal familie et levegrundlag
  • Læg penge hos lokale forretninger, så vores rejser er til gavn for lokalsamfundet – fx ved at inkludere en middag på en lokalejet restaurant på rejsen
  • Støt community based tourism, så vi støtter projekter drevet og ejet af lokalsamfundet
  • Støt hoteller og partnere, der engagerer sig i lokalsamfundet, så vi kan sikre lokal vækst på lang sigt – fx ved at støtte hoteller, der har projekter med uddannelse af unge
  • Bidrag til et balanceret turist-flow, så vi sætter fokus på fordelene ved fx green season-perioder og nye områder
  • Efterlad destinationen i bedre stand, end da vi kom, så vi sikrer lokal vækst på lang sigt – fx ved at lægge pengene der, hvor de går op i miljø/zero waste

 

Mål 16: Fred og retfærdighed

I C&C Travel tror vi helt grundlæggende på, at det er godt at rejse ud og møde verden. Vi tror på, at når mennesker mødes, bidrager det til en større forståelse for forskellighed. Det er vores vision, og vi implementerer den ved at skabe muligheder for, at mennesker mødes på vores rejser. Det kalder vi ”rejser med et menneskeligt ansigt”. Læs mere om vores motto her.

 

Mål 13: Klimaindsats

Fly udleder CO2 – det kan vi ikke komme uden om. I gennemsnit udleder en oversøisk flyrejse tur/retur 2,6 ton CO2. C&C har plantet 80.000 mangrovetræer og 50.000 palmetræer i Filippinerne. Tilsammen absorberer alle disse træer ca. 36.400 tons CO2 i deres levetid, hvilket svarer til de 14.000 rejsende, som vi har haft fra starten af 2019 og til og med 2022. Et simpelt regnestykke viser altså, at vi er et CO2-neutralt rejsebureau!  Læs mere om vores klimaindsats her.

 

Mål 4: Kvalitetsuddannelse

Uddannelse er vejen til arbejde og vejen til selvforsørgelse. C&C støtter bl.a. skoler i Thailand, ungdomsuddannelser i Vietnam, børnehjem i Filippinerne. Herigennem har ca. 10.000 børn fået bedre muligheder i livet. Læs mere om projekterne her.

Plastikprojekt på Bali
Mangroveprojekt i Filippinerne
Mangroveprojekt i Filippinerne

Hvorfor rejse med os?