Sri Lanka

Udforsk det uturistede Sri Lanka i nord

15 dages rejse fra
15.390,-

Pris per person ved 2 voksne

3 nætter Sigiriya, 3 nætter Jaffna, 2 nætter Anuradhapura og 4 nætter Kalpitiya

#Strand
#Kultur
#Natur
#Uturistet
#Rundrejser

På denne rejse til Sri Lanka kommer ud til den nordlige og mere uturistede del af landet. Du starter din rejse i Sigiriya, som er en lille og hyggelig by. Løveklippen er en af Sri Lankas største seværdigheder og på toppen af klippen ligger ruinerne af et oldgammelt kongepalads. Herfra har du den skønneste udsigt over landskabet.

Som noget helt specielt på denne rejse kommer du til byen Jaffna. Byen ligger på den nordlige spids helt oppe imod Indien. Her kan du opleve hyggelige markeder og få et helt unikt indblik i det tamilske folk og deres historie.

Privatchaufføren tager dig gennem det smukke landskab og videre til Anuradhapura. En lille og rolig by med masser historie. Her kan du bl.a. se en af verdens største stupaer, Ruwanwelisaya. Stupaen er formet som en klokke og blev bygget til at huse et af Buddhas kraveben.

Rejsen slutter i Kalpitiya, som ligger på Sri Lankas vestkyst mellem havet og en stor lagune. Her har du rig mulighed for at slappe af på stranden, kitesurfe på bølgerne og hvis du er heldig, kan du se delfinerne i havet.

Rejsen i billeder

Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Sigiriya
 3. Sigiriya
 4. Sigiriya
 5. Sigiriya - Jaffna
 6. Jaffna
 7. Jaffna
 8. Jaffna - Anuradhapura
 9. Anuradhapura
 10. Anuradhapura - Kalpitiya
 11. Kalpitiya
 12. Kalpitiya
 13. Kalpitiya
 14. Kalpitiya
 15. Ankomst Danmark
Se detaljeret rejseplan
15 dages rejse fra
15.390,-
Pris per person ved 2 voksne
Ring eller skriv til Camilla

3176 4018
eva@cctravel.dk


Rejseplan

Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1

Afrejse fra Danmark

Sri Lanka er grønne temarker, vilde nationalparker, eksotisk dyreliv, smukke kolonitidsbyer, spændende historie og dejlige strande – så gør dig klar til at blive bombarderet med oplevelser og nye indtryk!

Nyd flyveturen østover og glæd dig til at opleve landet, der også kaldes “Det lille mirakel”.

Dag 2

Velkommen til Sigiriya!

I dag ankommer du til Sigiriya – en lille, hyggelig by, opkaldt efter Sigiriya-klippen.

Sigiriya-klippen er en af de største seværdigheder i Sri Lanka. Ordet Sigiriya betyder “løve”, og klippen hedder da også Løveklippen på dansk. Det er en ca. 200 meter høj klippe, hvor en af Sri Lankas tidligere konger opførte et kæmpe palads på toppen omkring det 5. århundrede. Det var et imponerende byggeri, der både bestod af en fæstning, smukke haveanlæg, badebassiner, springvand og skulpturer. For at komme op på toppen, skal du gå rigtig mange trin op ad en trappe. På vejen er der et par 1.000 år gamle fresko-malerier af kvinder – kongen kunne godt lide damer og havde mere end 500 koner…

Oppe på toppen skal du tage det stille og roligt. Det er simpelthen så smukt, at det næsten ikke er til at bære. Du ser de gamle bygningers konstruktion, og udsigten rækker milevidt – trætoppe, jungle, bjerge uspoleret natur så langt øjet rækker. Selv aberne, der klatrer rundt på stakittet og svinger sig i træerne, ser ud til at nyde synet og de smukke omgivelser.

Turen ned går hurtigt (husk at strække ud, når du kommer ned – ellers får du ondt i læggene i morgen) og pludselig er du omringet af sælgere, der vil have dig til at købe alt muligt – både smukke ting og turistbras.

Rejser til Sigiriya
Rejser til Sigiriya
Sigiriya klippen
Udsigten fra toppen af Sigiriya klippen
Ung munk

Dag 3-4

Tag på opdagelse ved Løveklippen i Sigiriya

Hvis du ikke nåede det i går, så gå i dag op på toppen af Løveklippen. Eller måske vil du bare opleve klippen i et andet lys – her er afsindigt smukt tidligt om morgenen eller sidst på eftermiddagen!

Du har også flere forskellige muligheder for heldagsudflugter.

Er du interesseret i historie, så skal du tage til enten Anuradhapura, en af de gamle kongehovedstæder, eller til Polonnaruwa, som nok er den mest spændende af de to, for her er alle de gamle templer, monumenter osv., samlet på et mindre område.

Er du mere til natur og elefanter, så tag til Minneriya National Park. Du kan sagtens kombinere nationalparken og Polonnaruwa. Snak med din chauffør om mulighederne. Vil du prøve noget helt andet, og er du i området fra november til april, kan du igennem vores agent Rasith, bestille en tur i luftballon – hvis ellers vejret er til det. En fantastisk og anderledes måde at opleve naturen på og se klippen fraoven.

En anden unik oplevelse er at tage på cykeltur rundt i området. Her kan du køre ad de små stier, hvor du måske skal sno dig gennem ris, der er lagt til tørre på den varme asfalt. Når tørsten melder sig, kan du stoppe ved en af de små boder i landsbyerne og købe en kølig sodavand og tage en snak – måske på tegnsprog – med ejeren. Og pas på du ikke falder, bogstaveligt talt, når du giver high fives til børnene, du cykler forbi – C&Cs egen Lars blev nær væltet af sin cykel af en højkarats-high five fra en stor knægt. Cricket er Sri Lankas mest populære sport, og landet er da også en af verdens allerbedste cricket nationer. Mens du cykler, vil du ofte se et stykke ryddet jord med tre pinde, der udgør gærdet, banket ned i hver ende. Reglerne er lidt indviklede, men måske nogle af de spillende børn, du møder på din vej, kan hjælpe dig?

Du kan også bruge et par timer på at besøge en skole, som C&C Hjælpeprogrammer har støttet med elektricitet og isoleringsplader, der afhjælper varme. Da C&C besøgte skolen, var eleverne ivrige efter at vise, hvor gode de var til engelsk, og de viste stolt deres skole frem og sang engelske sange – og de skreg af grin, når C&Cs medarbejdere forsøgte at udtale deres navne.

Udsigt fra toppen
Rejser til Sri Lanka
Gå op til klippen mellem to løvepoter
Trappen op til klippen
Rejser til Sri Lanka
Vægmalerier på klippen
På skolebesøg

Dag 5

Velkommen til Jaffna

I dag ankommer du til Jaffna!

Jaffna kongeriget havde hovedsæde i Nallur (der i dag er en forstad til byen Jaffna) i årene 1215-1624, og byen har siden da været et vigtigt centrum for udviklingen af tamil litteratur og kunst. Derfor giver byen et helt unikt indblik i det tamilske folk og deres historie. Jaffna ligger jo meget tæt på Indien, så du kan sagtens finde en restaurant der serverer indisk thali til frokost, mens der gjalder indisk popmusik fra radioen. Forskellige kolonimagter har hersket over Jaffna, og byens historie afspejles i dens bygninger, der stammer fra mange forskellige århundrede. Nogle er dog rekonstruktioner, da både kolonimagter og den lange borgerkrig har sat sine mærker på byen. Der hersker en afslappet og imødekommende atmosfære i Jaffna, og her er ikke mange turister – og egentlig heller ikke så mange seværdigheder.

Find en god restaurant og tag en slentretur i byens gader.

Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka

Dag 6-7

Udforsk spændende Jaffna

Nu skal du udforske byen.

Besøg det hyggelige marked og kig efter ting lavet af palmyrapalmer, som Jaffna provinsen er kendt for. Måske skal du have en flettet kurv, skål elller hat med hjem. Eller noget palmyra-syltetøj, en palmyra-snack eller en flaske med palmyra-juice? Byen domineres af det store portugisiske fort fra 1618, men Jaffnas vigtigste varetegn er hindu-templet Nallur Kandhaswamy Kovil, der ligger 3 kilometer fra byens centrum og er et enormt kompleks med dekorerede korridorer og en smuk gårdhave.

Byens nok smukkeste bygning er Jaffna Public Library, der på et tidspunkt husede en af de største bogsamlinger i Asien. Desværre brændte det under borgekrigen, men heldigvis er bygningen blevet rekonstrueret.

Lidt ud for kysten ligger  den lille ø Nainathivu, hvor du kan besøge Nagapooshani Amman templet og den dejlige Casuarina strand. Du kan også tage på en udflugt til Delft Island og opleve de vilde heste.

Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka

Dag 8

Velkommen til Anuradhapura

I dag skal du videre til Anuradhapura - en by med masser af historie!  

Det var nemlig Anuradhapura kongeriget, der var var det første rigtige kongerige i Sri Lanka. Det eksisterede fra år 377 f.Kr. til år 993 e. Kr. og blev ledet af kong Pandukabhaya. Byen blev grundlagt omkring dét figentræ, der eftersigende skulle stamme fra det træ, som Siddhartha Gautama befandt sig under, da han opnåede indsigt og blev til Buddha. Træet er altså over 2.000 år gammelt! Selve byen er lille og rolig, og her kan du gå rundt på markedet og se på de farvestrålende boder med grøntsager, frugter, tøj og krydderier. Her er en afslappet atmosfære, og beboerne udviser en imødekommenhed, der nok kan forbindes med, at byen er en buddhistisk højborg.

Der findes mange flot bevarede ruiner af bygninger i Anuradhapura, herunder 8 hellige steder, der eftersigende blev besøgt af selveste Buddha. Du kan også se en af verdens største stupaer, Ruwanwelisaya, der blev bygget af Kong Dutugemunu i år 140 f.Kr., et klippetempel og Thuparama Dagoba, som er den ældste buddhistiske stupa i Sri Lanka. Den er formet som en klokke og blev bygget til at huse et af Buddhas kraveben. 

Besøg også Isurumuniya, der er et buddhistisk tempel, som blev bygget af kong Devanampiyatissa i år 300 før vores tidsregning. Templet er mest kendt for de mange stenudhugninger, blandt andet en udhugning af to elskere, der viser prins Saliya (søn af den store kong Dutugamunu) og hans elskerinde Asokamala. Han opgav sin ret til tronen for at gifte sig med Asokamala, der var af lavere status. 

Her er flere muligheder for udflugter - måske skal du på en trekkingtur til Mihintale? Det er en bjergtop af stor religiøs betydning. Det siges, at det er her, at buddhismen i Sri Lanka udsprang, da den buddhistiske munk Mahinda mødte kong Devanampiyatissa. Men den største seværdighed er og bliver nok Wilpattu Nationalpark, som ligger 30 kilometer fra byen - her kan du være heldig at opleve leoparder, påfugle, elefanter og mange andre dyr.

En god måde at komme rundt mellem de mange templer, stupaer og ruiner er på cykel. Du kommer nemt rundt af de støvede veje, og undervejs kan du se nærmere på dine omgivelser og dine medmennesker, der også cykler rundt enten for at besøge sammen seværdigheder eller som del af deres hverdags gøremål.

Det hellige figentræ
En af verdens største stupaer - Ruwanwelisaya
Isurumuniya klippetempel
Den tilbagelænede Buddha inde i Isurumuniya klippetempel
Ruinerne af Mayura Pirivena
Jetavan, den ældste Dagoba i Anuradhapura

Dag 9

En dag i det gamle kongerige

Du kan selvfølgelig bruge dagen på at se spændende templer og ruiner, men du bør også tage en tur til Wilpattu Nationalpark, der ligger ca. 30 kilometer uden for Anuradhapura.

Det, der gør denne nationalpark unik i forhold til landets andre nationalparker er, at her er masser af søer og vådområder. Her er omkring 60 søer, så her er mange fugle, leoparder, elefanter, hjorte, bjørne, krokodiller og bøfler. Nationalparken var lukket i mange år pga. borgerkrigen, men i dag kan du besøge ca. 25 % af nationalparken. Det betyder, at naturen i parken er ret vild, og at dyrene ikke har vænnet sig til, at der er mennesker i nærheden. Derfor er der ikke garanti på, at du ser alle dyrene, men du kan sagtens tage på safariture i specialbyggede biler, hvor du sidder på ladet.

Den bedste årstid at besøge Wilpattu Nationalpark er lige efter regntiden som varer fra december til februar og ellers i sommermånederne.

Elefanter i nationalparken
En leopard dovner på en gren
En smuk påfugl i Wilpattu
Wilpattu Nationalpark vrimler med fugle
Du kan være heldig at spotte en ørn
Et rådyr hviler sig i skovbunden

Dag 10

Velkommen til Kalpitiya

I dag ankommer du til Kalpitiya!

Kalpitiya halvøen ligger mellem havet og en stor lagune, og her er det de små fiskersamfund, der dominerer. Den største by på halvøen ligger helt oppe på spidsen og har samme navn. Her kan du se Det Hollandske Fort og St. Peters Kirke, som begge er interessante eksempler på Sri Lankas lange historie og koloniale fortid.

Og så er her selvfølgelig herlige strande - en af dem er Dolphin Beach, hvor du skal bo! Som navnet antyder, lever der delfiner i vandet ud for stranden, og Kalpitiya er nok i det hele taget det bedste sted i Sri Lanka at se delfiner. Fra november til marts er der tusindvis af dem her, så du må ud på en sejltur og holde udkig efter dem! Det er i øvrigt heller ikke unormalt at møde æsler på stranden.

Dejlig strand i Kalpitiya
Rejser til Sri Lanka
Æsler på stranden

Dag 11-13

Nyd livet på stranden i Kalpitiya

Nyd den afslappede stemning, besøg fiskerlandsbyer og få indblik i livet på landet.

Du kan også tage på en sejltur på Kala Oya River, der er omgivet af mangroveskov, hvilket giver dyrelivet rigtig gode betingelser, og derfor er der mange spændende dyr at se! Kig efter de mange forskellige fugle og hold udkig efter aberne inde på flodbredden.

Hvis du kan lide dykning og snorkling, ligger Sri Lankas største koralrev kun en times sejlads fra Kalpitiya. Revet er hjem for mange tropiske fisk, revhajer og en gang i mellem kommer der også en skildpadde forbi. Kalpitiya er også et godt sted at kitesurfe, specielt fra maj til september, hvor der blæser mere.

Dejlig strand
Mangrovelagune
Fiskerbåd på stranden
Gammel hollandsk kirke

Dag 14

Afrejse fra Sri Lanka
Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 15

Velkommen hjem!
Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Hoteller på din rejse

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Sri Lanka. Vi har valgt hotellerne ud fra både pris, beliggenhed og charme, så du er sikker på at bo godt.

Disse hoteller er inkluderet i prisen. På mange af vores rejser kan du mod et tillæg vælge de hoteller, der er markeret med en orange “Upgrade”-cirkel.

Byer på din rejse

På denne rejse skal du bo i disse dejlige byer. Læs om hvert sted, der hver især byder på store oplevelser i Sri Lanka!

Kort over rejsen

Her kan du se et kort over rejsen, så du kan du kan fornemme, hvor byerne ligger i forhold til hinanden.

Transport

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

 • Fly Danmark-Colombo t/r.
 • Transport på rundrejsen i Sri Lanka foregår i privat bil/minibus med privatchauffør.
 • Transporten fra hotel til lufthavnen foregår med privat bil/minibus.

Priser

Disse priser er pr. person baseret på to voksne i delt dobbeltværelse.

Afrejse i følgende periode
Pris per person ved 2 voksne
PRIS PER BARN UNDER 12 ÅR
 
Inkluderet
 • Fly Danmark-Colombo t/r.
 • Alle transporter på rejsen.
 • 9 dages rundrejse i privat bil med chauffør.
 • 12 overnatninger med morgenmad.
 • Tilskud til Rejsegarantifonden.
 • Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.
 • Skræddersyet rejse med personlig rejsekonsulent - du kan ændre alt det, du vil i rejsen her.
 • Support inden rejsen.
 • Nødtelefon hvis der skulle opstå problemer under rejsen.
Ikke inkluderet
 • Visum til Sri Lanka (omkring 50 USD).
 • Entréer til seværdigheder og nationalparker.
 • Drikkepenge overalt - specielt forventer din chauffør omkring 8-10 USD i drikkepenge hver dag.
 • Udgifter til vaccinationer, tests og dokumentationer, der er nødvendige for, at du kan gennemføre rejsen.
 • Evt. afbestillingsforsikring.
 • Evt. rejseforsikring.
 • Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).