Costa Rica

Fra grøn jungle til blåt hav

15 dages rejse fra
15.190,-

2 nætter San Jose, 3 nætter Arenal, 2 nætter Tortuguero, 5 nætter Puerto Viejo de Talamanca og 1 nat San Jose

#Dyreliv
#Natur
#Rundrejser
#Strand

Du starter din rejse i Costa Ricas hovedstad, San José, der har en sjov blanding af spansk og mellemamerikansk arkitektur. Her er dejlige parker, spændende seværdigheder og masser af museer, markeder og restauranter. Nu til noget helt andet - nemlig til Arenal vulkanen, der troner op i et landskab fuld af regnskov og varme kilder. Her kan du gå i hængebroer langt over jorden i træernes toppe, og du kan selvfølgelig bade i kilderne og vandre på vulkanen. Du får mere natur på de to dage i Tortuguero Nationalpark, der byder på floder og et væld af spændende dyr som papegøjer, brøleaber, dovendyr og masser af skildpadder - forhåbentligt ser du dem lægge æg! Du har to udflugter inkluderet, så du har rig mulighed for at komme helt tæt på naturen. Næste stop er strandbyen Puerto Viejo de Talamanca, der charmerer med sin caribiske stemning og mange forskellige strande. Her er både lavastrande, gyldne strande og hvide bountystrande, og her er mange gode snorklemuligheder. Du slutter af med endnu en dag i San José, før du vender næsen mod Danmark. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - ankomst San José
 2. San José
 3. San José - Arenal
 4. Arenal
 5. Arenal
 6. Arenal - Tortuguero
 7. Tortuguero
 8. Tortuguero - Puerto Viejo de Talamanca
 9. Puerto Viejo de Talamanca
 10. Puerto Viejo de Talamanca
 11. Puerto Viejo de Talamanca
 12. Puerto Viejo de Talamanca
 13. Puerto Viejo de Talamanca - San José
 14. San José
 15. Hjemkomst Danmark
Se detaljeret rejseplan

Rejseplan

Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1

Velkommen til San José!

I dag ankommer du til Costa Ricas hovedstad, San Jose, som ligger på et højdedrag midt i landet og har et dejlig mildt klima. San José har en speciel arkitektur med en sjov blanding af mellemamerikansk og spansk byggestil. Byen byder på adskillige interessante seværdigheder og museer samt dejlige parker og farverige markeder, der bugner af friske råvarer og specialiteter. "Plaza de la Cultura" er byens kulturelle centrum og har en skøn stemning. Her er masser af caféer, små butikker, overfyldte boder og gadesælgere, der handler med indiansk tøj og tæpper.

Når du har indlogeret dig, kan du evt. tage ud på en restaurant - prøv nationalretten Gallo Pinto, som består af bønner, koriander og løg, serveret med ris. Selvom du måske synes, at det lyder som noget, man spiser til et aftensmåltid, bliver det faktisk også serveret som morgenmad mange steder.

San Jose
Nationalteateret
Folk foran nationalteateret
Dreng i San Jose
Liv i gaden
Folk i en af byens parker

Dag 2

En dag i storbyen

Tid til at udforske den lille hovedstad. Start evt. dagen med en god kop kaffe på hotellets restaurant, men sæt dig udenfor på verandaen, så du kan følge med i livet på gaden. Gå en tur ud på Plaza de la Cultura og nyd den fantastiske atmosfære. Lige under Plaza de la Cultura ligger guldmuseet, som bestemt også er et besøg værd.

En tur til Mercado Central er også en oplevelse værd. Her sælges alt mellem himmel og jord - og det er tilladt at prutte om prisen. Men husk at holde fast i tegnebogen, for det er et yndet sted for lommetyve.

Dag 3

Velkommen til Arenal vulkanen!

I dag skal du så videre mod byen La Fortuna, der ligger ved vulkanen Arenal. Området heromkring er meget smukt - grøn og frodig regnskov omkranser den kegleformede vulkan, der rejser sig op af landskabet.

I området omkring vulkanen kan du tage på vandretur i lava-landskabet og den frodige natur. På grund af vulkanen, findes her flere naturligt opvarmede kilder. Når du synker ned i det varme vand, kan du mærke alle spændingerne forsvinde fra din krop - ren forkælelse! Der findes flere forskellige af disse hot springs, så uanset om du har lyst til at prøve et sted, hvor du kan få serveret en drink i poolbaren, eller et sted, hvor du kan sidde og lade roen falde over dig, skal du ikke snydes for denne oplevelse. Mange af disse bade har også åbent om aftenen, og der er altså noget særligt over at sidde i det varme vand, og kigge op på stjernehimlen.

Costa Rica er også kendt for deres river rafting, og i dette område kan du prøve spændende ture, uanset om du er begynder eller øvet. For dig, der gerne vil tage det roligt, er der mulighed for at komme på en safari float, hvor du sejler igennem regnskoven i gummibåd, eller du kan opleve de smukke landskaber fra hesteryg.

Om aftenen tager du måske ind til La Fortuna, en lille, hyggelig by, hvor du på hovedgaden kan finde mange små, gode restauranter.

Arenal vulkanen
River-rafting på floden
Smuk natur i Arenal nationalparken
Vandfald i junglen

Dag 4 - dag 5

Nyd den skønne natur omkring Arenal

I dag bør du opleve Arenal Hanging Bridges - en af de mest berømte skywalks i Costa Rica. På et over 250 hektar stort område, er der lavet stier, broer og hængebroer, så det er muligt at opleve regnskoven fra alle vinkler. Det er en oplevelse ud over det sædvanlige at kunne se ned på den grønne regnskov oppefra, mens vulkanen Arenal dukker op i baggrunden. Tag en tur med guide, og gå 4 km gennem det skønneste område, hvor du virkelig oplever denne tætte, frodige regnskov. Overalt hører du lydende af tropiske fugle, vandfaldene, der risler, og insekterne, der synger. Guiderne vil fortælle dig om skoven, og de dyr, der lever i den. De kan også både høre og lugte, om der skulle være nogle pattedyr i nærheden. Måske ser du små vildsvin suse rundt nede i skovbunden og larmende brøleaber springe rundt i trætoppene. Skal det være lidt vildere kan du tage en ziplinetur, for her findes en af landets længste, hvor du suser afsted med udsigt til vulkanen.

Den imponerende Arenal vulkan
Vulkansø ved Arenal
Enrico svæver over junglen
Arenals hængebroer
Kvæg der trækker en vogn
Den grønne, frodige natur

Dag 6

Videre til Tortuguero Nationalpark

I dag skal du videre til Tortuguero.

Du skal sejle dig ned ad flodkanalerne i den fantastiske park for at komme til dit lodge - her kan du nemlig kun komme til med båd. At komme sådan sejlende til dit hotel bliver måske et af turens højdepunkter.

Tortuguero er kendt for at være ynglested for især "green turtles" (maj-oktober), "Leatherback"-skildpadden (april) og "hawkbill"-skildpadden. Sidstnævnte kan ses sporadisk mellem marts og oktober. Vil du opleve skildpadderne lægge æg på tæt hold (ingen garanti), så arranger en guidet skildpaddetur med hotellet, eller en af de lokale guider og vær forberedt på at skulle stå op midt om natten. Men husk, du SKAL have en guide med. Du kan også tilkøbe en guidet vandretur. Parken er hjemsted for mere end 300 fuglearter. Hold udkig efter tukaner, isfugle, papegøjer - blandt andet den sjældne, grønne Macaw. Køb denne tur gennem os eller på destinationen.

Ellers kan du bare nyde at være her midt i naturen og slappe en hel masse af.

Tortugueros jungle
En farvestrålende, rødøjet løvfrø
Mænd som tager et hvil
En havskildpaddeunge på vej til havs
Skildpadder i floden
Rejser til Costa Rica

Dag 7

Oplevelser i Tortugueros natur

Der er masser at opleve her i denne skønne natur, og i dag skal du tidligt op afsted på en tur med motorbåd ad floder og kanaler. Floderne her er omkranset af Raffia palmer, som er kendt for at have de længste palmeblade i verden - de kan blive helt op til 18 meter.

Kig efter brøleaber, kapuciner-aber med hvide ansigter, grønne leguaner og tropiske fugle. Husk også at spejd efter snehvide hejrer og montezuma oropendolaernes hængende reder. Junglen og flodnettet i Tortuguero vrimler med dyr, så på din flodtur kan du også være heldig at spotte caimaner, søkøer, dovendyr og mange, mange andre sjove dyr. Er du rigtig heldig, får du måske et glimt af en jaguar.

Tag måske en tur ud og sejle på floden
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica
Der bor mange leguaner i nationalparken
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica

Dag 8

Velkommen til stranden i Puerto Viejo de Talamanca!

I dag skal du videre til Costa Ricas lille, caribiske hjørne, nærmere bestemt Puerto Viejo.

Når du er blevet godt indkvarteret og har fået børstet rejsestøvet af tøjet, kan du måske slappe af ved poolen og om aftenen gå hen til områdets allerbedste strand, Playa Chiquita. Den ligger i gåafstand fra Puerto Viejo og er hver aften et pragtfuldt sted fuld af liv, vidunderlige restauranter og masser af levende musik. Her er en skøn stemning og sprudlende musik.

Palmer og blåt vand
Rejser til Costa Rica
Laaaaaange, hvide sandstrande
Heste på stranden
Liv i gaden
Playa Chiquita

Dag 9 - dag 12

Nyd stranden og vandet i Puerto Viejo de Talamanca

Vejret i Puerto Viejo er fantastisk, altid "caribisk sommer" - 26 til 32 grader varmt, om end der hele året kan falde nogle voldsomme regnskyl som varer en til to timer.

I dette område har du strande i alle farver. De findes med kulsort vulkansand, gråt sand, gult sand og kridhvidt sand. Slap af og nyd strandene. De er brede og lange og med kun få mennesker. Du kan surfe, hvis det blæser, for så er bølgerne perfekte!

Dag 13

Tilbage til San José

Så går turen tilbage til San Jose, hvor du lige kan gøre de sidste indkøb og måske spise den sidste gode middag, før du gør dig klar til turen hjem. Du overnatter på samme hotel som tidligere.

Dag 14

Afrejse fra Costa Rica

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 15

Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Hoteller på din rejse

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Costa Rica. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn “Upgrade”-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer!

Byer på din rejse

På denne rejse skal du bo i disse dejlige byer. Læs om hvert sted, der hver især byder på store oplevelser i Costa Rica!

Kort over rejsen

Her kan du se et kort over rejsen, så du kan du kan fornemme, hvor byerne ligger i forhold til hinanden.

Transport

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly

Fra København til San Jose
Fra San Jose til København

Bil/Minibus

Fra San Jose til San Jose
Fra San Jose til Arenal
Fra Arenal til Guapiles
Fra Guapiles til Puerto Viejo de Talamanca
Fra Puerto Viejo de Talamanca til San Jose
Fra San Jose til San Jose

Priser

Filtrer priser på periode:

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksne
Børn u/12 år
Inkluderet
 • Fly Danmark-San Jose t/r.
 • Alle transporter på rejsen.
 • 13 overnatninger: 11 med morgenmad og 2 overnatninger med fuldpension i Tortuguero.
 • 2 udflugter i Tortuguero: en kanaltur og en tur til Tortuguero Pueblo.
 • Tilskud til Rejsegarantifonden.
 • Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.
Vis alt Vis mindre
Ikke inkluderet
 • Lufthavnsafgift ved afrejse fra San Jose ca. 29 USD.
 • Evt. obligatorisk julemiddag (25/12) og/eller nytårsmiddag (31/12).
 • Evt. afbestillingsforsikring.
 • Evt. rejseforsikring.
 • Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).
Vis alt Vis mindre