Ecuador

Det bedste af Ecuador og ophold på Galapagos

Familie

Snup børnene med!
17 dages rejse fra
33.290,-

Pris per person ved 2 voksne

3 nætter Quito, 2 nætter Cotopaxi-området, 2 nætter Baños, 2 nætter Amazonas (Tena), 1 nat Papallacta, 4 nætter Puerto Ayora (Isla Santa Cruz, Galapagos) og 1 nat Guayaquil

#Rundrejser
#Natur
#Dyreliv
#Byliv
#Snorkling
#Storslået
#Storby
#Aktiv
#Kultur

Denne rejse byder på golde landskaber og vulkaner, regnskov i Amazonas, termiske bade, spændende byliv - og ikke mindst de helt fantastiske Galapagosøer!

Du begynder rejsen i Quito, der er en by med en herlig blanding af gammelt og nyt. I den gamle bydel kan du slentre rundt blandt hvidkalkede bygninger og spanske kolonitidskirker, og i den nye bydel er der høje skyskrabere, butikscentre og gode museer. I Quito har du både en byrundtur og en tur ud af byen til Otavalaos farvestrålende marked.

Derefter tager du til Cotopaxi Nationalpark, der rummer utallige dale, søer og floder og faktisk også flere vulkaner. Mest kendt er Cotopaxi-vulkanen, hvor du kan komme op med jeep og se den fantastiske udsigt over det smukke landskab.

Næste stop er den idyllisk beliggende by Baños, hvor du kan nyde et langt, varmt udendørs bad i varme kilder med udsigt over bjergene. Du kan også være aktiv i naturen, enten på vandreture eller adrenalinsparkende oplevelser som ziplines, rappelling og meget mere!

Nu skal du ud i Amazonas' regnskov og bo på et lækkert lodge midt i naturen. Her har du et spændende turprogram, men også tid til bare at dase i en hængekøje eller tage en dukkert i poolen.

Videre til det unikke Galapagos, hvor du skal bo i Puerto Ayora. Her kan du opleve det helt specielle dyreliv og nyde den fantastiske natur. Besøg det spændende Charles Darwin forskningscenter, oplev vulkaner, tag på udflugt på hesteryg i Santa Cruz' højland eller tag på bådtur til de omkringliggende øer og se skildpadder, søløver, leguaner, krabber og utallige slags fugle.

Rejsen sluttes af med en overnatning i den moderne havneby Guayaquil.

Rejsen i billeder

Rejser til Galapagos
Rejser til Galapagos
Rejser til Galapagos
Rejser til Galapagos
Rejser til Ecuador
Rejser til Ecuador - Katedralen Basilica
Smuk natur
Rejser til Ecuador
Rejser til Amazonas - Ecuador - Tena
Rejser til Amazonas - Ecuador - Tena

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - Ankomst Quito
 2. Quito
 3. Quito
 4. Quito - Cotopaxi
 5. Cotopaxi
 6. Cotopaxi - Baños
 7. Baños
 8. Baños - Amazonas
 9. Amazonas
 10. Amazonas - Papallacta
 11. Papallacta - Puerto Ayora
 12. Puerto Ayora
 13. Puerto Ayora
 14. Puerto Ayora
 15. Puerto Ayora - Guayaquil
 16. Guayaquil
 17. Hjemkomst Danmark
Se detaljeret rejseplan
17 dages rejse fra
33.290,-
Pris per person ved 2 voksne
Ring eller skriv til Camilla

3176 4018
eva@cctravel.dk


Rejseplan

Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1

Velkommen til Quito

I dag bliver du budt velkommen til Quito.

Den smukke hovedstad Quito har en beliggenhed, der er svær at konkurrere med. I næsten 3 kilometers højde og omgivet af bjergtoppe, har Quito et dejligt, forfriskende klima og byder på mange både historiske og moderne seværdigheder. Faktisk er det verdens højest liggende hovedstad. I 1978 kom byen på UNESCOs verdensarvsliste, hvilket du sagtens vil kunne forstå, når du ser byens unikke kombination af europæisk kunst og arkitektur fra flere tidsaldre.

I den gamle bydel ‘El Centro’ kan du slentre rundt og mærke fortiden mellem de hvidkalkede bygninger og kirkerne fra den spanske kolonitid. En vandretur rundt i de gamle gader kan tage lang tid, for pladser, palæer, kirker, statuer og andre historiske bygninger kæmper om din opmærksomhed. Helt essentielt er det, at du ser San Francisco Klosteret, Katedralen og Uafhængighedspladsen.

For at få et godt overblik over byen, så tag til El Panecillo: en mindre bakke lidt syd for den gamle bydel. Her står statuen La Virgen de Quito, og hvis det er klart vejr, har du endda udsigt til de omkringliggende vulkaner. Quito har to større bydele: den gamle og den nye. I den gamle bydel, ‘El Centro’, kan du slentre rundt og mærke fortiden mellem de hvidkalkede bygninger og de spanske kolonitidskirker.

Når du trænger til at hvile benene lidt, kan du slå dig ned i en af byens parker, eller snuppe en forfriskende drink på en fortovscafé på gaden Avenida Amazonas. Det er også heromkring, at du finder de fleste restauranter. Når sulten melder sig, er der nok at vælge imellem! Lokale, mexicanske, japanske, franske, italienske, spanske og kinesiske restauranter lokker med alskens herligheder. En specialitet er Ceviche, som de laver af frisk fisk, og det smager fantastisk.

Du har en byrundtur inkluderet i Quito, hvor du går rundt i byen sammen med en studerende, der kender byen godt.

Rejser til Quito - Ecuador
Rejser til Quito - Ecuador
Rejser til Quito - Ecuador
Rejser til Quito - Ecuador
Rejser til Quito - Ecuador
Rejser til Quito - Ecuador
Ældre kvinde der sælger grøntsager i Quito

Dag 2 - dag 3

Nyd spændende Quito og se dig omkring

Du skal en tur til Otavalo, hvor du finder Ecuadors største marked. Gå rundt blandt boderne og se på alt fra levende dyr, landbrugsprodukter, uldklæder og kunsthåndværk. Køb måske nogle af de spændende håndlavede ting som quiltede tæpper, små dukker, perlekæder, punge og sjove figurer.

Du har også tid til at opleve mere af Quito. Quito har to større bydele: den gamle og den nye. I den gamle bydel ‘El Centro’ kan du slentre rundt og mærke fortiden mellem de hvidkalkede bygninger og kirkerne fra den spanske kolonitid. En vandretur rundt i de gamle gader kan tage lang tid, for pladser, palæer, kirker, statuer og andre historiske bygninger kæmper om din opmærksomhed. Helt essentielt er det, at du ser San Francisco Klosteret, Katedralen og Uafhængighedspladsen.

Har du lyst til at få et godt overblik over byen, så tag til El Panecillo: en mindre bakke lidt syd for den gamle bydel. Her står statuen La Virgen de Quito, og hvis det er klart vejr, har du udsigt til de omkringliggende vulkaner.

Rejser til Ecuador
Rejser til Ecuador
Rejser til Quito - Ecuador
Rejser til Ecuador - Farverige bygninger i Quito
Et kig ud over Quitos tage
Souvenirshopping i Quito
Rejser til Otavalo - Ecuador
Rejser til Otavalo - Ecuador
Rejser til Otavalo - Ecuador
Rejser til Otavalo - Ecuador

Dag 4

Velkommen til Cotopaxi vulkanen!

I dag kan du se frem mod en stor naturoplevelse. Du skal nemlig videre Cotopaxi Nationalpark og den imponerende Cotopaxi-vulkan.

Cotopaxi troner op over landskabet med sin sneklædte top, og med sine næsten 6.000 meter er det faktisk også den højeste vulkan i Ecuador. Cotopaxi er ikke den eneste ”bakketop” i nationalparken. Vulkanen Sincholagua og de næsten 5000 meter høje bjerge Rumiñahui og Morurco stikker også op i landskabet. Bjergene omgiver utallige dale, søer og floder – et imponerende landskab i 3.500 meters højde over havets overflade.

Cotopaxi vulkanen
Lasso ligger smukt ved Cotopaxi
Landskabet omkring Lasso

Dag 5

Udforsk området omkring Cotopaxi

Tag i dag på tur til Cotopaxi Nationalpark. Hvis du har friske ben, kan du gå op til toppen af Cotopaxi-vulkanen. Har du ikke lyst til en lang vandretur, men vil du heller ikke snydes for den enestående udsigt, der er over landskabet heroppefra, kan du komme op til toppen med jeep.

Sørg for at have god plads på kameraet, og tag så rundt til lagunen Limpiopungo, der er smukt omgivet af Cotopaxi, Sincholagua og Rumiñahui, lagunen Santo Domingo, hvor du finder en lille kilde omringet af stenvægge som inkaerne byggede, og til udsigtspunktet Sunfana, hvor du har en dejlig udsigt over en stor slette med fyrretræer. Storslået natur når det er bedst!

I nærheden af Lasso ligger Quilotoa, der er en meget smuk kratersø højt oppe i bjergene. Nyd det fantastiske landskab og se, hvordan livet leves i de små landsbyer. Du kan også besøge de hyggelige markeder i Saquisili og Pujili og gøre en god handel med nogle af folkene fra området, der sælger deres varer her.

Rejser til Cotopaxi - Ecuador
Quilotoa Kratersøen
Sincholagua vulkanen
Santo Domino lagunen ved Cotopaxi

Dag 6

Velkommen til Baños

I dag skal du videre til Baños.

Baños er en lille, charmerende by som ligger midt i bjergene. Baños betyder faktisk toilet på spansk, men det er den skønneste lille by, der ligger mellem bjerge og vulkaner. Her er et dejligt klima, en fantastisk atmosfære, smuk omkringliggende natur, og i den fine kirke kan du møde den helgen, der beskytter byen mod vulkanudbrud. Byen er kendt for sine naturlige varme kilder og iskolde vandfald.

Har du god tid, og trænger du til en rigtig god kop kaffe eller en dansk grovbolle, så kig ind på Café Ali Cumba. Adressen er 12 de Noviembre og Martinez, Baños, Tungurahua. Ejeren er dansk og hedder Vibeke, og hun vil med glæde fortælle dig alt om byen.

Baños ligger virkelig smukt
Baños oppefra
Kvinde i Baños
Baños
Vandfald i Baños
Kvinder der griller marsvin

Dag 7

En dag i Baños' natur

Nu har du lidt tid til at nyde byens fantastiske atmosfære og den smukke, omkringliggende natur.

Nyd et langt udendørs bad med udsigt over bjergene, og lad roen falde over dig. Du skal selvfølgelig besøge Piscina El Salado et par kilometer uden for byen. Her kan du hoppe direkte fra brandvarme bade og ind under strålerne fra et iskoldt vandfald. Der er åbent fra 5-tiden om morgenen – så det er bare om at komme ud af fjerene. Senere kan du tage en tur rundt i det flotte landskab til fods, på cykel eller på hesteryg. Skal der ske noget lidt vildere, er der mulighed for at prøve river-rafting… hvis du altså har mod på det! Det er vildt, og du bliver våd – men det kilder i maven, og du bliver helt høj af adrenalin. Der er i det hele taget meget at lave for de modige i Baños – du kan klatre ned ad bjergvægge, gynge ud over verdens ende – hvis du tør, svinge med hovedet ned ad en lang line og paraglide gennem luften.

Om aftenen kan du spise på en af de mange restauranter i nærheden. Måske skal du smage Eucadors nationalret: grillet marsvin. Det smager ganske godt – næsten som kylling!

Grussti imellem de grønne bjerge
Smuk natur og vandfald
Vandfald nær Baños
Måske skal du ud og svæve?

Dag 8

Velkommen til Amazonas

I dag skal du videre til Ecuadors Amazonas.

Du bliver sejlet dertil og turen starter ved Arajuno-broen, hvorfra du skal på en 20 minutters sejltur gennem Amazonas jungle til Itamandi Ecolodge. Læn dig tilbage og nyd den tropiske regnskov der suser forbi mens du zigzagger gennem junglen. Hold godt øje med omgivelserne, du kan spotte masser af dyr mellem træerne.

Når du kommer til Itamandi Ecolodge kan du slappe af i loungen med en forfriskende tropisk snack mens en naturguide vil fortælle om de lodgen og stedets forskellige aktiviteter.

Om aftenen kan du, hvis du har lyst, tage på natvandring i junglen. Her er de vigtigste redskaber en lommelygte og et kamera. Oplev naturens lyde endnu stærkere end om dagen, du kan både høre lyden af fiskeflagermuse, ugler, insekter, taranteller, tudser, frøer og måske endda slanger. Og hvis himlen er klar, er der den smukkeste stjernehimmel.

Rejser til Amazonas - Ecuador - Tena
Rejser til Amazonas - Ecuador - Tena
Itamandi Ecolodge - Amazonas - Rejser til Ecuador
Itamandi Ecolodge - Amazonas - Rejser til Ecuador
Rejser til Amazonas - Ecuador - Tena
Rejser til Amazonas - Ecuador - Tena
Rejser til Amazonas - Ecuador - Tena
Rejser til Amazonas - Ecuador - Tena
Rejser til Amazonas - Ecuador - Tena

Dag 9

Oplevelser i Amazonas

I dag skal du opleve den imponerende regnskov og se masser af spændende dyr på en vandretur gennem junglen. Turen tager ca. 2,5-3 timer.

Om eftermiddagen skal du opleve den del af Amazonas, der ikke lige findes på langkortet. Her skal du nemlig besøge Kichwa-samfundet, der vil lære dig om deres liv i junglen. Du vil blive en del af det lokale folk når du skal lære at fremstille den berømte “chicha”, som er en fermenteret yucca-drik. Drikken bruges både til festligheder og i dagligdagen. Smag på traditionelle retter og læn dig tilbage og nyd en traditionel danseforestilling.

Rejser til Amazonas - Ecuador - Tena
Rejser til Amazonas - Ecuador - Tena
Rejser til Amazonas - Ecuador - Tena
Tenas regnskov

Dag 10

Oplevelser i Amazonas og videre til Papallacta

Dagen starter tidligt om morgenen med en kanotur opad floden til Saladero de Parrots. Her skal du se massevis af papegøjer og parakitter, der mødes for at få de mineraler, der hjælper dem med at fordøje de frugter og frø, som de har spist. Det er en helt særlig oplevelse at se hundredevis af farverige fugle samles på ét sted.

Kl. 9.30 sejler du ca. 20 minutter tilbage gennem junglen til Arajuno-broen. Læn dig tilbage og nyd den tropiske regnskov, der suser forbi.

Nu skal du videre til Papallacta, hvor den står på velvære!

Papallacta er en lille landsby i Ecuadors Andesbjerge. Byen er kendt for sine termiske varme kilder og smukke naturskønhed. Stedet er perfekt til  afslapning og velvære i de varme kilder. Du kan dog også udforske de omkringliggende bjerglandskaber på vandreture.

Du skal bo på et hotel med masser af termiske pools, så der er rig mulighed for at forkæle både krop og sjæl.

Rejser til Papallacta - Ecuador
Rejser til Papallacta - Ecuador
Rejser til Papallacta - Ecuador
Rejser til Papallacta - Ecuador
Rejser til Papallacta - Ecuador
Rejser til Papallacta - Ecuador
Rejser til Papallacta - Ecuador
Rejser til Papallacta - Ecuador

Dag 11

Velkommen til dejlige Galapagos

Velkommen til Galapagos – og Puerto Ayora!

Galapagos ligger små 1.000 kilometer ud for vestkysten af Ecuador og består af en samling store og små frodige, grønne øer. Her er naturen og dyrelivet i centrum, og den er helt unik! Det er netop dyrelivet her, der gør Galapagos til en af Sydamerikas største oplevelser.

Her vil du kunne opleve ting, som du ikke kan andre steder i verden. Dyrene er ikke bange for mennesker, så husk at holde øje med, hvor du går, så du ikke træder en leguan eller en søløve over halen! Hold udkig efter pingviner, blåfodede suler, kæmpe skildpadder og alle de andre dyr, der gør disse øer til noget helt specielt. På øerne oplever du de smukkeste grønne bakker, der bølger sig gennem landskabet, forrevne klipper, smukke strande med gyngende palmer – og så selvfølgelig prægtige vulkaner. Under vandet svømmer du rundt i en helt anden verden blandt farverige fisk og koraller, og hvis du er heldig, kan du svømme om kap med en skildpadde eller se søløverne fange et par fisk til frokost.

Øerne giver mulighed for at følge i Darwins fodspor – det var nemlig disse øer, der inspirerede ham til hans teori om evolutionen og arternes oprindelse. Og det er ikke svært at forstå hvorfor, for her bor dyr, som ikke lever noget andet sted i verden! I løbet af hundredvis af år har dyrene tilpasset sig leveforholdene på den ø, de lever på, og derfor ser de også forskellige ud fra ø til ø – lige fra størrelsen på finkernes næb til mønsteret på skildpaddernes skjold. Dyrene er ikke bange for mennesker, så husk at holde øje med, hvor du går, så du ikke træder en leguan eller en søløve over halen!

Puerto Ayora er en dejlig, travl havneby og den største by på vulkanøen Isla Santa Cruz i Galapagos. Her bor omkring 12.000 mennesker, og rundt omkring på øen er der en masse små landsbyer med kvægfarme og marker. Selvom byen er forholdsvist stor, så skal du ikke gå langt for at få flot natur, øde områder og dejlige strande. Byen har masser af hyggelige gallerier, restauranter og små butikker, så det er hyggeligt med en slentretur ned gennem gaderne. På Darwin Research Station kan du se opdrætscentrene for unge skildpadder, og det er altså sjovt at se de herlige dyr og høre, hvad der bliver gjort for at beskytte dem.

Puerto Ayora er glimrende udgangspunkt for spændende ture til de mange spændende øer på Galapagos.

Rejser til Ecuador
Rejser til Ecuador
Rejser til Ecuador
Rejser til Ecuador
Rejser til Galapagos
Rejser til Galapagos
Rejser til Galapagos

Dag 12 - dag 14

Nyd den smukke natur på Galapagos

Og hvad skal du så opleve i Puerto Ayora?

Gå på opdagelse og udforsk dette helt specielle mikrokosmos – der er mange måder at gøre det på. Du kan vandre, du kan ride, du kan cykle… Eller er det havet, der trækker, jamen så er der ikke noget, der skal forhindre dig i at svømme, snorkle eller dykke. Måske sammen med en søløve eller en havskildpadde?

Et helt klart must er et besøg til Charles Darwin forskningscenter, som ligger en 20 minutters gåtur nordøst for byen. Centret blev grundlagt i 1959, og indeholder både et informationscenter og et museum, som fortæller om øgruppens unikke natur og arbejdet med at bevare den. Der er også et udrugecenter, hvor du kan se både nyfødte skildpadder og deres forældre.

Flere skildpadder kan du se i deres naturlige omgivelser i El Chato Tortoise Reserve, som kan besøges fx på hesteryg fra byen Santa Rosa midt på øen. Eller tag en tur til Santa Cruz´ højland, en nationalpark nord for Puerto Ayora, hvor du finder vulkaner og smukke udsigter. En guide kan vise dig vej gennem de fantastiske landskaber og forbi kratere, der er omgivet af forskelligartet natur og dyreliv. Hvis du ikke lider af klaustrofobi, så prøv at klatre en tur gennem den mere end 1 kilometer lange, lavaskabte grotte, som også findes oppe i højlandet.

Har du lyst til lidt stærkere havluft, så tag en bådtur til en eller flere af de mange strande, bugter, laguner, mangroveskove eller omkringliggende øer. Tiden går hurtigt med dykning, snorkling og vandreture op ad klippesider og vulkaner. Bartolome Island er bestemt et besøg værd med sin ikoniske, spidse klippe, og South Plaza Island har flot natur og med masser af kaktusser og leguaner. Hold også godt udkig efter de skægge blofodede suler, der måske udfører en lille paringsdans foran dig!

Rejser til Galapagos
Fantastiske Galapagos
Rejser til Galapagos
Rejser til Galapagos
Rejser til Galapagos
Rejser til Galapagos
Rejser til Galapagos
Rejser til Galapagos
Rejser til Galapagos
Rejser til Galapagos
Rejser til Galapagos

Dag 15

Velkommen til Guayaquil

I dag går turen videre til Guayaquil.

Guayaquil er en moderne havneby ved Stillehavets og Rio Guayas kyster. Gå en tur hen ad Malecon 2000 – en 2,5 km lang, imponerede flot promenade, som strækker sig langs Rio Guayas. Med udsigt over vandet kommer du forbi både gamle og moderne bygninger, monumenter og statuer samt markeder, butikscentre, museer, biografer, restauranter og barer.

Du bliver også nødt til at gå op ad trapperne på Cerro Santa Ana-bakken. Her kommer du igennem et charmerende, lille kvarter med små, farvestrålende huse, kunstbutikker, caféer og barer. Når du kommer op på toppen, belønnes du med et fantastisk panorama over hele byen og floden – en udsigt, der bør ses i både dagslys og mørke. Du kan også besøge fyrtårnet og Fortin del Cerro – et fort, hvorfra man engang brugte kanoner til at forsvare byen mod fjender fra søsiden.

Når sulten melder sig, kan du tage en bus eller taxa hen til forstaden Urdesa. Det er her, du finder det bedste, lokale køkken.

Guayaquils fine, farvestrålende huse
En af de fine gader
Rejser til Ecuador
Udsigten fra Cerro Santa Ana
Havnen
Byens centrum

Dag 16

Afrejse fra Ecuador
Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 17

Velkommen hjem!
Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Hoteller på din rejse

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Ecuador. Vi har valgt hotellerne ud fra både pris, beliggenhed og charme, så du er sikker på at bo godt.

Disse hoteller er inkluderet i prisen. På mange af vores rejser kan du mod et tillæg vælge de hoteller, der er markeret med en orange “Upgrade”-cirkel.

Byer på din rejse

På denne rejse skal du bo i disse dejlige byer. Læs om hvert sted, der hver især byder på store oplevelser i Ecuador!

Kort over rejsen

Her kan du se et kort over rejsen, så du kan du kan fornemme, hvor byerne ligger i forhold til hinanden.

Transport

Alle transporter er inkluderet i din rejse.

 • Fly Danmark-Quito-Baltra-Guayaquil-Danmark.
 • Transporten til og fra Galapagos foregår med delte transporter - bil/minibus og offentlig færge.
 • Transporten til og fra Amazonas foregår med bus.
 • Alle øvrige transporter - mellem lufthavne, havne, busstationer og hoteller, samt mellem Cotopaxi, Baños, Papallacta og Quito, foregår med privat bil/minibus.

Priser

Disse priser er pr. person baseret på to voksne i delt dobbeltværelse.

Afrejse i følgende periode
Pris per person ved 2 voksne
PRIS PER BARN UNDER 12 ÅR
 
Inkluderet
 • Flyrejse Danmark-Quito-Galapagos-Guayaquil-Danmark.
 • 15 overnatninger: 12 med morgenmad og to med helpension i Amazonas.
 • Entré til Galapagos Nationalpark på 120 USD pr. person.
 • Byrundtur i Quito, tur til Otavalos farvestrålende marked og spændende turprogram i Amazonas.
 • Tilskud til Rejsegarantifonden.
 • Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.
 • Skræddersyet rejse med personlig rejsekonsulent - du kan ændre alt det, du vil i rejsen her.
 • Support inden rejsen.
 • Nødtelefon hvis der skulle opstå problemer under rejsen.
Ikke inkluderet
 • Afrejseskat fra Guayaquil.
 • Lufthavnsafgift ved indenrigsflyvning.
 • Udgifter til vaccinationer, tests og dokumentationer, der er nødvendige for, at du kan gennemføre rejsen.
 • Evt. tillæg for at køre med privat bil mellem byerne.
 • Evt. havneafgift.
 • Evt. afbestillingsforsikring.
 • Evt. rejseforsikring.
 • Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).