Indien

Rundrejse i Indien – Højdepunkter & Husbådseventyr

16 dages rejse fra
19.390,-

Pris per person ved 2 voksne

2 nætter Delhi, 2 nætter Agra, 3 nætter Jaipur, 1 nat Kochi, 2 nætter Alleppey (Kerala Backwaters) og 3 nætter Cherai

#Rundrejser
#Kultur
#Byliv
#Krydstogt
#Strand
#Storslået
#Storby

Rejsen tager sin begyndelse i Delhi, der er en lidt kaotisk by med masser af mennesker, larm og trafik. Samtidig er det en meget farverig by, der byder på masser af gode spisesteder og flotte seværdigheder som Red Fort og det gamle præsidentpalads.

Videre til Agra, hvor det imponerende Taj Mahal uden tvivl er det største trækplaster. Selve byen er lidt kedelig, men det opvejes af dette mausoleums helt utrolige skønhed - det kan ikke beskrives, det skal ses med egne øjne. Ad hullede veje går turen videre til Jaipur. Her kan du bl.a. opleve det flotte Jai Singhs Palace, der er udhugget af over 10.000 arbejdere - et imponerende håndværk!

Du har en overnatning i Kochi, som ligger i delstaten Kerala, inden du skal ud at opleve Kerala Backwaters. Ombord på en husbåd sejler du på de floder og kanaler, der i årtusinder er blevet brugt til transport og handel. Du har den smukkeste udsigt til rismarker, jungle og små landsbyer, og du vil se hvordan livet leves langs floden - handlende kommer padlende i små både fyldt til randen med kokosnødder, og børnene plasker med vand langs bredden. 

Du slutter rejsen af på Cherai Beach, og her har du noget tid til at nyde livet på stranden og bare slappe af oven på rejsens mange spændende oplevelser.

Rejsen i billeder

Agra
Delhi
Humayuns grav
Folk med læs på i Delhis gader
Fatehpur Sikri
Rejser til Indien
Folk i Agra
Rejser til Indien
Kvinder i markerne langs floden
Rejser til Indien
Rejser til Indien
Rejser til Indien
Sejl ned ad de små kanaler
Rejser til Indien
Rejser til Indien

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Delhi
 3. Delhi
 4. Delhi - Agra
 5. Agra
 6. Agra - Jaipur
 7. Jaipur
 8. Jaipur
 9. Jaipur - Kochi
 10. Kochi - Kerala Backwaters
 11. Kerala Backwaters
 12. Kerala Backwaters - Cherai Beach
 13. Cherai Beach
 14. Cherai Beach
 15. Cherai Beach
 16. Hjemkomst Danmark
Se detaljeret rejseplan
16 dages rejse fra
19.390,-
Pris per person ved 2 voksne
Ring eller skriv til Camilla

3176 4018
eva@cctravel.dk


Rejseplan

Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1

Afrejse fra Danmark

Afrejse mod det indiske subkontinent.

Man kan ikke sige, at man har rejst, hvis ikke man har oplevet Indien. Der er så mange oplevelser, som man kun kan få i dette land. Her er som i eventyret om Aladdin og de fyrretyve røvere: Historiske paladser og forter, kameler og elefanter, basarer med alverdens krydderier, klare søer, frodige søbredder og dejlige strande, stærke farver, tætbefolkede millionbyer, øde ørkenlandskaber og høje bjergtinder som ingen andre steder i verden…

Dag 2

Velkommen til Delhi!

I dag ankommer du til Delhi. Turen til dit hotel foregår på hullede veje, og de skønne dufte af Indiens krydderier vil hurtigt finde vej ind gennem vinduerne.

Delhi er en larmende, snavset, farverig og travl by. Man hører om det indiske økonomiske mirakel – men det kan ikke ses her overhovedet, her er stadigt rodet og kaotisk, om end der er mange herlige spisesteder og coffee shops. Det er som en film: tusindvis af mennesker, kvinder i burka, i slør, i sari, man bevæger sig tæt sammen og rører hele tiden ved et andet menneske.

En okse i de travle gader
Mennesker i gaden
Liv i gaden
Udsigt fra Jama Masjid moskeen
Glade piger
Duft dig frem til krydderimarkederne

Dag 3

Udforsk travle Delhi

I dag skal du næsten ud og opleve pulserende Delhi, hvor der altid er fart på!

Besøg Jama Masjid, den største moské i Indien og spis måske frokost Karim Restaurant, der har ligget her siden år 1913. C&Cs Enrico besøgte stedet for 38 år siden og siger, at intet er ændret… Efter frokost kan du køre til Mahatma Ghandis mindesmærke, det Røde Fort, byens nye, flotte lotustempel og selvfølgelig den imponerende Boulevard mellem India Gate og det gamle præsidentpalads bygget af englænderne, som symbol på deres koloniale magt. Senere kan du tage til Sounds and Lights show i Red Fort. Hele landets historie bliver fortalt dramatisk med lys på paladserne – en stor oplevelse.

Husk hele tiden at give gode drikkepenge og betal gerne overpris til cykeltaxaer osv. Er du meget nærig og vil ikke give drikkepenge, så skal du ikke rejse til Indien. Mange turister bliver irriterede over hele tiden at blive bedt om penge – men fattigdommen er så ekstrem her, og det er i virkeligheden ikke mange penge, de beder om. Så i stedet for at blive irriteret, så hav masser af små sedler klar og giv lidt til dem, der rører dig. Du skal dog aldrig stoppe for at give penge til tiggere, så kommer alle væltende, men du kan hurtigt og diskret give nogle penge til fx en skopudser, avisdreng, tyggegummisælger og andre, som gør noget for at tjene penge. Husk også at give drikkepenge til din chauffør – så er han glad og du slipper for at høre snak og historier om, at han sover i bilen osv.

Udover at besøge de klassiske seværdigheder, kan du også tage på et af de store markeder og gå rundt og tag nogle smukke billeder. Eller få lagt dit horoskop af en gammel mand i en lille, dunkel butik midt i Old Delhi. Nogle mener måske, at det er ren humbug, men du vil blive overrasket over, hvor mange ting han gætter rigtigt – så du må hellere tage ham alvorligt, ellers ved man aldrig, hvad fremtiden kan bringe Du kan også få lavet en af de berømte mehandi-kunstværker – bedre kendt som henna-tatoveringer. Smukke dekorationer af blomster der smyger sig rundt om håndleddet og op ad armen.

Liv i gaderne
Mennesker i gaden
Jama Masjid mosken i den gamle bydel
Huse med historie
Glade drenge

Dag 4

Velkommen til Agra!

Så er det tid til at køre videre mod Agra.

Agra ligger ned til Yamuna floden, og selv om den i dag måske ikke er speciel hyggelig, har byen i fordums tider været en meget betydningsfuld by. Den var i en periode hovedstad for det muslimske Mogulrige, der herskede i Indien i over 300 år mellem 1526 og 1858. Mogulerne sætte deres præg på Indien, bl.a. i form af de mange bygningsværker, de lod opføre her.

I Agra kan du besøge det flotte halvmåneformede Røde Fort og den velbevarede kejserlige by Fatehpur Sikri, men det er selvfølgelig vidunderlige Taj Mahal, som folk strømmer hertil for at se! Taj Mahal betyder Kronpaladset og er uden diskussion det bedst bevarede og arkitektonisk smukkeste mausoleum i hele verden. Det blev opført efter ordre fra stormogulen Shah Jahan i midten af 1600-tallet, som en kærlighedserklæring til sin kone – og hvilken kærlighedserklæring! 22.000 mand og mere end 1. 000 elefanter arbejdede hårdt, og efter 22 år stod verdens ottende vidunder endelig færdigt. Marmor og kostbare ædelstene i overflod blev importeret fra hele Asien, og resultatet kan stadig den dag i dag beundres.

Udsigt ud over byen og Taj Mahal
En kvinde med hendes ged foran Taj Mahal
Nyd udsigten til mausoleet fra en bænk
Fantastiske Taj Mahal!
Byens tage
Tøjvask ved vandet

Dag 5

Oplev fantastiske Taj Mahal

I dag bør du få dig en oplevelse for livet og besøge fantastiske Taj Mahal!

Stå tidligt op – helst kl. 5, så du kan være ved Taj Mahal, når det åbner. Start turen til Taj Mahal til fods, køb billetten ved indgangen og gå så langsomt ind – den ene forport dukker op og pludselig ligger Taj Mahal foran dig i al sin skønhed. Der vil stå en masse mænd ved indgangen og tilbyde dig, at de kan være din guide på turen rundt i paladset. Benyt dig af det, hvis du ønsker at vide lidt mere om Taj Mahals historie.

Mødet er stærkt, og alt omkring dig forstummer. Tænk engang, at noget så smukt findes i denne verden. Taj Mahal er alle vidunderes dronning, undskyld Machu Picchu, undskyld Colosseum – intet når bare halvt op på skalaen ved siden af dette pragtfulde mausoleum, så enkelt og så smukt.

Du får udleveret hvide skobetræk for ikke at ødelægge den hvide marmor, og kan derefter gå rundt og kigge på marmorudskæringer, som ingen italiener kan lave i dag – selv med de bedste maskiner. Disse er skabt af tusindvis af arbejdere for mere end 350 år siden. Ædelstene fra hele verden er brugt til at dekorere væggene, de er skåret ud som stjerner, dele af blomster, det hele er bare så fint. Man går imellem indere og turister, men ænser ingen, da man er betaget af det smukke byggeri. Taj Mahal er specielt smukt ved solopgang, hvor du kan opleve, hvordan den hvide marmor langsomt skifter farve, efterhånden som solen kommer højere på himlen.

Bemærk at Taj Mahal er lukket om fredagen!

Efter besøget har du brug for at være et sted i stilhed. Tag en ægte, gammel rickshaw hen til Oberoi, et af Indiens mest luksuriøse hoteller. Betal din pedaltræder fyrsteligt, spis frokost, se på de skønne omgivelser og tal sagte.

Det røde fort
Folk i Agra
Fatehpur Sikri
Fantastiske Taj Mahal!
Mennesker ved Taj Mahal

Dag 6

Velkommen til Jaipur!

I dag går turen videre til Jaipur. Det er aldrig til at vide, hvor lang tid en transport fra et sted til et andet tager – ligger der fx en gruppe køer og spærrer vejen, kan en tur, der normalt tager en halv time, tage en halv dag i stedet for!

De fleste køer har faktisk en ejer, som malker dem morgen og aften, men ellers får de lov at gå, hvor de vil – midt på gaden eller måske ind på et marked, hvor de såmænd får lov at spise fra boderne.

Når en ko bliver gammel, og ikke mere producerer mælk, går den bare rundt og hygger sig, indtil den en dag dør af alderdom. Når en ko dør, så skal den “begraves”. Den bliver kørt med trækvogn hen til stedet, hvor mændene laver et hul, og så går man hen til den nærmeste købmand og fortæller, at “mata gee mar gay” – mor er død. Så får man 10 kg salt næsten gratis, det skal smides ned i graven. Så ned med koen og så lidt salt i, så jord og til sidst et kort ritual og lidt blomster ovenpå. Når en fattig mand dør, bliver han samlet op uden kommentarer, kørt hen til statens kremationscenter, brændt og derefter smidt ud som affald – selv om et menneskes aske burde smides i et vandløb eller en flod, så man kan håbe, at det engang når til Gangesfloden. Det er nemlig vigtigt, at ens aske kommer hen til Ganges for, at ens sjæl kan fortsætte livsløbet.

Jaipur er Rajastans gamle, smukke hovedstad, også kendt som “Den lyserøde by”. I Indien er lyserød kendt som gæstfrihedens farve, og hele denne by blev simpelthen malet lyserød for at velkomme Prinsen af Wales, senere Kong Georg VII. Jaipur blev grundlagt af Maharaja Jai Singh i 1727 og er bygget i overensstemmelse med “Shilpa-Shastra”, et ældgammelt, hinduistisk værk om arkitektur. Det gør bl.a., at gaderne er brede og lige – et princip, man ikke så tit oplever i indiske byer!

Efter du har indlogeret dig på hotellet, brug da måske resten af dagen i basarerne – sikke farver, sarier og pragtfulde, små forretninger. Alle smiler, her er køer, får og kameler – det er dødfestligt. Du kan købe skjorter, sengetæpper lavet af gamle, kongelige tæpper, paraplyer i antikke stoffer, billige, gamle smykker, jadestykker, miniaturemalerier – og en ekstra kuffert til at have det hele i! Og du kan selvfølgelig også blive spået af en af de hellige mænd, der sidder rundt omkring på gaderne.

Tag senere en cykeltaxa hjem til hotellet. Gør måske som C&Cs Enrico og stop ved en juicebod på halvvejen og giv både chaufføren og dig selv en velfortjent forfriskning. Skal du have noget at spise, er der mange små steder, som er bedre, end de ser ud. Du kan sidde og se naanbrødet blive lavet, få måske tilsat lidt ekstra krydderier – det smager himmelsk. Drik en lassi til brødet – lassi skal man drikke hver dag for at holde maven i orden, det er en naturlig yoghurt drik…tilsæt salt eller sukker efter behag. Prøv også den berømte Niros restaurant, som har eksisteret siden 1949.

Udsigt ud over byen
Maota Lake og Amber fortet
Mænd med turban
Slangetæmmere
Butikker i gaden
Mennesker i gaden

Dag 7 - dag 8

Nyd den skønne lyserøde by, Jaipur

Jaipur er mest kendt for Jai Singhs Palace (City Palace), som er udhugget af over 10.000 arbejdere. Alt omkring en er så smukt, at man går stille og taler sagte. Bagerst og øverst oppe er der den flotteste del – her bor den nuværende Maharajah. Besøg det berømte Hawa Mahal – en 5 etager høj facade til paladsets zenana (hvor haremet boede). Facaden tillod kvinderne at følge med i, hvad der foregik på hovedgaden uden selv at blive set.

Få en guide til at vise dig rundt i paladset. Hvis guiden forlanger 200 rupees, så lov ham 300, hvis han gør det kort og godt! Guider i Indien tror tit, at de vil få mere, hvis turen varer længe. Så det bedste er at aftale en god pris med dem på forhånd og så gøre det klart, at man gerne vil have den korte version!

Besøg også Jaigarh Fort, som har verdens største hjulmonterede kanon og Jantar Mantar Observatory – et must for alle, der har den mindste interesse for astronomi. Gigantiske solure og andre komplekse instrumenter designet for mange hundrede år siden, med uhyre præcise aflæsninger, det hele udskåret i simpel marmor! Det er svært at forstå, hvordan det har været muligt at lave disse instrumenter.

Tag lidt ud af byen til det imponerende og eventyragtige Amber Fort. Det er bygget i marmor og rød sandsten, dekoreret med udhugninger, mosaikker, malerier og med en imponerende udsigt. Fortet er en pragtfuldt blanding af templer, smukke haver og beboelsesrum. Alt dette er konstrueret over en periode på to århundreder!

Amer fort
En sød pige
En sælger i en af de mange boder
Jaigarh fortet
Hawa Mahal Paladset
En bod i byens gader

Dag 9

Velkommen til Kochi!

I dag ankommer du til Kochi!

Kochi er den største by i delstaten Kerala, med knap 1½ million indbyggere. Byen, der er spredt over flere øer og halvøer, betragtes af mange som en af Indiens hyggeligste og mest interessante byer. Ernakulam er den travle, men hyggelige bydel med forretningskvarterer, Willingdon er en kunstig ø hvor flådestationen ligger, Fort Kochi har utallige bygninger fra kolonitiden og Jødernes bydel er fyldt med små basarer. Med en af Sydindiens største havne er Kochi også en meget travl havneby.

Da byen har været koloniseret af flere lande, byder den også på større områder med portugisisk og hollandsk byggestil.

Kerala er meget anderledes end resten af Indien. Størstedelen af befolkningen her er kristne, og de er meget mørke i forhold til de mere lyse indere nordpå. Befolkningstætheden er ikke så intens her pga. de mange floder, og befolkningens levestandard er generelt højere end i mange andre dele af Indien.

Kerala betyder “land of coconuts” og har fået tilnavnet “God’s Own Country” pga. den skønne natur og høje velstand. Kochi er statens kommercielle centrum og nok den næstvigtigste by på Indiens vestlige kyst, kun overgået af Mumbai. Byen har været et fast stop for søfarende og handlende i årtusinder, og man kan spore arabisk, britisk, kinesisk, hollandsk og portugisisk indflydelse i byens historie og arkitektur.

I Kerala er der mulighed for at organisere en udflugt til Fort Kochi Beach, hvor du til den ene side har de særprægede kinesiske fiskenet, som kun findes i denne by uden for Kina, og til den anden side en række gamle, europæiske huse – et surrealistisk kontinenternes møde! Turen går også til St. Francis Church, hvor Vasco da Gama blev begravet efter hans død her i 1524.

Havnen med de specielle fiskenet
Santa Cruz Basilica
Glade børn
Kinesiske fiskenet i solnedgangen
Kinesiske fiskenet
Fort Kochi

Dag 10

Velkommen til din husbåd og Kerala Backwaters!

Kerala-provinsen er mest kendt for sine “backwaters” – ca. 44 floder, kanaler og søer, der løber over et enormt område. Ca. 900 km af floderne er sejlbare, og lokalbefolkningen har i årtusinder brugt dem til transport og handel. Du skal selvfølgelig ud og opleve disse “backwaters”, og den eneste rigtige måde at gøre dette på, er ved at overnatte på en traditionel husbåd.

Derfor tager du nu til Alleppey, hvor du stiger om bord på husbåden.

Du starter med at spise frokost på båden, og derefter sejler du gennem et net af de smukkeste kanaler, der slynger sig gennem rismarker, jungle og små landsbyer. Du vil fra første parket opleve, hvordan dette smukke folkefærd har levet af og med naturen i mange hundrede år. Vandvejene snor sig frem i de frodige omgivelser, og langs bredden foregår hverdagslivet, overalt ser og hører du fugle, snak fra land, en ged der bræger, og du kan skimte rismarker i det fjerne igennem palmerne langs vandet. De gamle bedstemødre vasker tøj, børnene bader og pjatter, mens mændene padler af sted i kanoer fyldt med kokosnødder og andre handelsvarer.

Om aftenen fortøjes båden ved bredden, og mens du nyder solnedgangen, forbereder besætningen din middagsmad, som du spiser omgivet af jungle – kun afbrudt af cikadernes sang og stjernernes glimten gennem palmetoppene.

Mænd på og ved floden
Flod og palmer
Unge mænd på floden
En husbåd på vandet
Jungle og backwaters
Flod i Kerala Backwaters

Dag 11

En dag på vandet i Kerala Backwaters
Endnu en dag på husbåden. Nyd udsigten og livet omkring floderne, imens kokken sørger for måltiderne. Se, børn der er på vej i skole eller bader i floden, kvinder der høster ris i markerne, og folk i både på floden - det er jo altså den almindelige transportform her.
To piger på vej til skole
Bad og tøjvask bliver slået sammen
Kvinder i markerne langs floden
Du sejler forbi masser af både
Mænd som tager et hvil
Sejl ned ad de små kanaler

Dag 12

Velkommen til Cherai Beach!

Så skal du til Cherai Beach i delstaten Kerala. Kerala betyder ´land of coconuts´ og har fået tilnavnet ´God´s Own Country´ pga. dets skønne natur og høje velstand.

Palmer og sandstrand – Cherai Beach er et skønt sted at slappe af, og et oplagt sted at afslutte en rundrejse i det sydlige Indien. Du har også mulighed for at tage på udflugt til Kochi, eller til Fort Kochi Beach, hvor du til den ene side har de særprægede kinesiske fiskenet, som kun findes i denne by uden for Kina, og til den anden side en række gamle europæiske huse – et surrealistisk kontinenternes møde! Du kan også besøge Vazchal og Athirappaly vandfaldene, der ligger ca 80 km fra Kochi i er utroligt smukt naturreservat med masser af aber og flotte omgivelser.

Cherai Beach
Flot solnedgang ved stranden

Dag 13 - dag 14

Nyd livet på stranden

Palmer og en bred sandstrand – Cherai Beach er et skønt sted at slappe af!

Du har også mulighed for at tage på udflugt til Kochi, eller til Fort Kochi Beach, hvor du til den ene side har de særprægede kinesiske fiskenet, som kun findes i denne by uden for Kina, og til den anden side en række gamle europæiske huse – et surrealistisk kontinenternes møde!

Om aftenen kan du spise en god middag. Måske tigerrejer og friskfanget fisk, mens solen går ned over vandet?

Dag 15

Afrejse fra Indien
Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 16

Velkommen hjem!
Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Hoteller på din rejse

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Indien. Vi har valgt hotellerne ud fra både pris, beliggenhed og charme, så du er sikker på at bo godt.

Disse hoteller er inkluderet i prisen. På mange af vores rejser kan du mod et tillæg vælge de hoteller, der er markeret med en orange “Upgrade”-cirkel.

Byer på din rejse

På denne rejse skal du bo i disse dejlige byer. Læs om hvert sted, der hver især byder på store oplevelser i Indien!

Kort over rejsen

Her kan du se et kort over rejsen, så du kan du kan fornemme, hvor byerne ligger i forhold til hinanden.

Transport

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

 • Fly Danmark-Delhi og Jaipur-Kochi-Danmark.
 • Transporten på rundrejsen foregår i bil med privatchauffør.
 • Flodkrydstogtet på Kerala Backwaters foregår ombord på en husbåd.

Priser

Disse priser er pr. person baseret på to voksne i delt dobbeltværelse.

Afrejse i følgende periode
Pris per person ved 2 voksne
PRIS PER BARN UNDER 12 ÅR
 
Inkluderet
 • Fly Danmark-Delhi og Jaipur-Kochi-Danmark.
 • 13 overnatninger: 11 med morgenmad og 2 nætter på husbåd med helpension.
 • Privatbil med bilforsikring og en god chauffør under hele rundrejsen, undtagen i Kerala.
 • Guidet udflugt i Delhi.
 • Tilskud til Rejsegarantifonden.
 • Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.
 • Skræddersyet rejse med personlig rejsekonsulent - du kan ændre alt det, du vil i rejsen her.
 • Support inden rejsen.
 • Nødtelefon hvis der skulle opstå problemer under rejsen.
Ikke inkluderet
 • Visum til Indien.
 • Drikkepenge til chaufføren: 500-600 rupees pr. dag, hvis I rejser to personer.
 • Udgifter til vaccinationer, tests og dokumentationer, der er nødvendige for, at du kan gennemføre rejsen.
 • Evt. obligatorisk jule- og nytårsmiddag, som vil blive opkrævet ca. 14 dage før afrejse.
 • Evt. afbestillingsforsikring.
 • Evt. rejseforsikring.
 • Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).