Sri Lanka

Ekstra lækker sommerrejse i Sri Lanka

Luksus

Masser af ture!

Inkl. i prisen
14 dages rejse fra
22.390,-

Pris per person ved 2 voksne

2 nætter Kitulgala, 2 nætter Ella, 2 nætter Gal Oya og 5 nætter Pasikuda

#Kultur
#Natur
#Dyreliv
#Strand
#Rundrejser
#Luksus
#Uturistet

Denne her rundrejse er den perfekte sommerrejse, fordi du rejser rundt i den del af Sri Lanka, som har godt vejr om sommeren! Du bor på super lækre hoteller, og så har du et utal af oplevelser i naturen inkluderet i din rejse.

Du starter rejsen i Kitulgalas regnskov! Her står den på natur og den berømte flod, hvor filmen "Broen over Floden Kwai" er optaget - på trods af, at filmen egentlig skal forestille at foregå i Thailand. I Kitulgala kan du tage ud i regnskoven, og du har også en oplevelse inkluderet, hvor du skal white water rafte på floden.

Næste stop på rejsen er med tog gennem skyer og teplantager til bjergbyen Ella. Her står den på grønne, frodige bjerge og de smukkeste udsigter. Du bor selvfølgelig med fænomenal udsigt ud over bjergene! Du skal både på en vandretur i bjergene til Little Adam's Peak med guide og en tur til Nine Arches Bridge, hvor du kan se den berømte udsigt ud over broen i bjergene, når de gamle, bomletog kører forbi.

Nu skal du videre til Gal Oya Nationalpark, hvor den står på elefanter! Du skal både på en jeepsafari og en bådsafari, så der er god sandsynlighed for at spotte elefanter i massevis. Gal Oya er det eneste sted i Sri Lanka, hvor du kan komme på bådsafari, og det er altså sjovt at se elefanterne bade i vandet - måske kan du kun lige se snablen og ørerne.

Du slutter af på Pasikudas strande. Her står den på afslapning i smukke omgivelser! Du kan bade, nyde dit lækre resort, gå ture og få sand mellem tæerne og spise skøn srilankansk mad.

Rejsen i billeder

Rejser til Sri Lanka
Udsigt ud over Kelani River i Kitulgala
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Den lækreste rundrejse med ekstra upgrade
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Karpaha Sands - Rejser til Sri Lanka - Pasikuda
Karpaha Sands - Rejser til Sri Lanka - Pasikuda

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Kitulgala
 3. Kitulgala
 4. Kitulgala - Ella
 5. Ella
 6. Ella - Gal Oya Nationalpark
 7. Gal Oya Nationalpark
 8. Gal Oya Nationalpark - Pasikuda
 9. Pasikuda
 10. Pasikuda
 11. Pasikuda
 12. Pasikuda
 13. Pasikuda
 14. Hjemkomst Danmark
Se detaljeret rejseplan
14 dages rejse fra
22.390,-
Pris per person ved 2 voksne
Ring eller skriv til Camilla

3176 4018
eva@cctravel.dk


Rejseplan

Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1

Afrejse fra Danmark

Sri Lanka er grønne temarker, vilde nationalparker, eksotisk dyreliv, smukke kolonitidsbyer, spændende historie og dejlige strande – så gør dig klar til at blive bombarderet med oplevelser og nye indtryk!

Nyd flyveturen østover og glæd dig til at opleve landet, der også kaldes “Det lille mirakel”.

Dag 2

Velkommen til Kitulgala!

I dag ankommer du til Kitulgala.

Hvis du vil have aktive eventyr, så er Kitulgala lige stedet! Kitulgala er en mindre by i den vestlige del af Sri Lanka omgivet af frodig jungle. Filmen Broen over floden Kwai, en kendt engelsk film om 2. verdenskrig fra 1957, blev optaget i området på Kelani floden – og ikke i Thailand, hvor River Kwai ligger. På floden kan du white water rafte og efter sådan en tur, kan du tage hen på en af de små restauranter langs floden og spise en omgang god ’rice and curry’.

Udsigt ud over Kelani River i Kitulgala
Kelani River
Rejser til Sri Lanka

Dag 3

En dag i regnskoven - og white water rafting

Der er masser af aktiviteter at tage sig til her i området!

Du kan selvfølgelig udforske junglen og opleve bananpalmer og gummitræer sammen med en naturguide.

Hvis du er fugleinteresseret, kan du tage på arrangerede fugleture og du kan også tage på cykelture gennem junglen til den over 30.000 år gamle Belilena grotte. Her har man fundet mange skeletter, og nogle af dem har været hele 32.000 år gamle, men i dag bor der kun flagermus i grotterne. Indgangen ligger smukt inde i junglen på et højdedrag der er 2 km højt, og du har en fantastisk udsigt over junglen og gummiplantager. De mange aktiviteter tiltrækker både udenlandske turister og veluddannede unge fra Colombo og andre af landets byer.

Du har faktisk også en oplevelse inkluderet i dit ophold – du skal nemlig ud at white water rafte på floden! En adrenalinfuld oplevelse!

Der er masser af brus på floden
White water rafting på Kelani River
Træfrø i Kitulgalas natur
Gå på opdagelse i junglen

Dag 4

Med tog gennem temarkerne til Ella

I dag skal du med toget til Ella – en tur på ca. 6 timer.

Det er en meget berømt og meget, meget smuk togstrækning! Toget kører nemlig gennem et landskab med smuk natur, flotte vandfald og temarker i massevis. Folk vinker til dig fra plantagerne, og du kører forbi bittesmå landsbyer – og sågar igennem skyer!

Togbilletter er lidt besværlige at booke i Sri Lanka, og det er aldrig til at vide, hvilken vogn du kommer til at sidde i. Vi booker altid plads på 2. eller 3. klasse, fordi de har meget mere charme end 1. klasse. Her kan du måske, ligesom C&Cs medarbejdere på tur, være heldig at møde en hel flok unge mennesker, der danser til medbragt musik næsten hele vejen i togvognen ved siden af. Måske kan du også tage en sving-om! Folk vinker til dig fra plantagerne og markerne, husk at vinke igen.

Det er en god idé at tage lidt vand og snacks med til turen, men der kommer som regel en sælger igennem toget et par gange i løbet af turen med samosaer og te med mælk. Hvis du har tid, kan du også lige smutte ind i den lækre ’Coffee Bar Grand Hotel’ i Nuwara Eliya og købe en take-away kaffe og en lille kage til turen. Det er nok her, du får den allerbedste kaffe i hele Sri Lanka!

I Ella bliver du hentet på stationen og kørt til dit hotel. Ella er en lille by med ca. 1.000 indbyggere, der ligger smukt i bjergene omgivet af toppe og dale, vandfald og teplantager. Byen er fuld af backpackere, småbutikker, barer og restauranter, så du er altså ikke helt alene her i bjergene, men stemningen er hyggelig. Overalt har du fantastisk udsigt ud over dalene og bjergene, og det hele er så grønt og fint.

Tog i Sri Lanka er en helt særlig oplevelse
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Ella Gap
Rejser til Sri Lanka

Dag 5

Vandretur i Ella og tur til Nine Arches Bridge

Ella er et perfekt udgangspunkt for vandreture og trekking i bjergene! Ruterne er smukke og udsigterne helt uforglemmelige!

Efter en tidlig morgenmad er det tid til at snøre vandreskoene! Du skal nemlig ud på en 2-3 timers vandretur, der tager dig forbi nogle af Ellas skønne udsigter. Du bliver mødt af en erfaren vandreguide, og sammen skal I vandre op til Little Adam’s Peak. Denne vandretur er kendt som den i området, hvor du får den skønneste udsigt set i forhold til sværhedsgraden. Dette er nemlig en tur, hvor dem i almindelig god form kan være med, men som byder på en flot udsigt på toppen! På toppen af bjerget er du 1141 meter over havoverfladen, og især om morgenen er landskabet næsten magisk at kigge ud over. Når du kommer ned fra bjerget igen, kan du købe en snack hos en af de små boder, der er langs ruten.

Du skal også på udflugt til den berømte Nine Arches Bridge. Under den britiske kolonitid blev den 30 meter høje bro bygget udelukkende af klipper, mursten og cement – der er ikke brugt et eneste stykke stål! Den stod færdig i 1921, og siden da har den tiltrukket mange besøgende. Den står smukt med sine ni buer midt i Ellas fantastiske natur. På Sinhala hedder broen “Ahas namaye palama”, hvilket betyder “ni-himmels-broen”. Når du står nede og kigger op på broen, kan du nemlig se “ni himmeler” igennem broens ni buer. Nyd synet af det imponerende bygningsværk og de smukke omgivelser, og vær klar med kameraet, hvis du kommer forbi når et tog krydser broen!

Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Tag på vandretur i bjergene
Tøjvask i Ella
Nine Arches Bridge

Dag 6

Velkommen til Gal Oya Nationalpark!

I dag ankommer du til Gal Oya Nationalpark – en af Sri Lankas mest urørte nationalparker! Den er rolig og ikke så stor, men virkelig smuk!

De fleste af Sri Lankas nationalparker har fladt og åbent steppelandskab med grøn bevoksning og lidt jungle – og det har Gal Oya også, men landskabet er omkranset af bjerge. Du kan tage på vandreture til smukke udsigtspunkter og se naturen oppefra og føle dig helt lille i det udstrakte landskab.

Gal Oya Nationalpark er det eneste sted i hele Sri Lanka, hvor du kan tage på bådsafari og opleve naturen og dyrelivet fra en båd! Den store sø Senanayake Samudra ligger mellem frodige bakker, og her kan du sejle rundt og spotte dyr på bredden. Hold udkig efter leoparder, vildsvin, læbebjørne og vandbøfler. Den allervigtigste grund til at tage på bådsafari er nu elefanterne!

Du kan også besøge Veddafolket og lære om deres skikke. Veddafolket er en minoritet i Sri Lanka, der gennem århundrede levede som jæger-samlersamfund i områdets jungler. Flere af dem er flyttet ind til byerne, men der eksisterer stadig få samfund, som holder fast i århundrede gamle traditioner og gerne viser deres landsby frem for besøgende. Ofte ligger deres byer midt ude i junglen – men de rykker fra sted til sted som nomader og følger dyrene.

Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka

Dag 7

Jeepsafari og bådsafari i Gal Oya Nationalpark

Du har to oplevelser inkluderet i dit ophold i Gal Oya Nationalpark: en bådsafari og en jeepsafari!

En naturguide tager dig med i en båd ud på søen! Hold godt udkig efter snabler, der stikker op ad vandet. Ofte kan du se store flokke af svømmende elefanter, der krydser søen for at komme til nye græsmarker på den modsatte bred. Husk også at spejde efter krokodiller i vandoverfladen.

Du skal naturligvis også tage turen i jeep hen over stepperne, hvor det også er helt normalt at spotte elefanter. Indimellem i store flokke med unger! Du skal naturligvis også holde udkig efter nationalparkens andre spændende dyr!

Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka

Dag 8

Velkommen til Pasikuda!

I dag ankommer du til Pasikuda!

Pasikuda er en dejlig, idyllisk fiskerlandsby med rolige strande. Byen har normalt super vejr i vores sommermåneder – og den er et rigtig godt alternativ til den mere turistede by Tricomalee, som ligger 2 timers kørsel nordpå.

Byen er helt rolig og har en af de længste strækninger af badevenlig og lavvandede kystlinjer i verden. De sidste par år har byen udviklet sig med en del resorts, men det er stadig et meget stille område med dejlig fredelig strand – specielt den nordlige del af stranden. Hele strækningen mødes af turkisblåt vand, og du kan gå langt ud, før vandet bliver dybt. Det stille vand gør det perfekt til windsurfing, snorkling og vandski. Korallerne er mange i det lave vand, så pas lidt på fødderne og revet – vandet er heldigvis så klart og lækkert, at det er nemt at se bunden.​

Karpaha Sands - Rejser til Sri Lanka - Pasikuda
Karpaha Sands - Rejser til Sri Lanka - Pasikuda
Palmer og strand
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka

Dag 9-12

Nyd livet på dit dejlige resort i Pasikuda!

Du har masser af tid til at nyde stranden og dit dejlige resort i Pasikuda!

Stranden er lang og oplagt til lange ture i solen, sand mellem tæerne og masser af farvestrålende drinks med udsigt.

Vil du se hvaler, kan du tage en tur til Tricomalee og sejle ud på vandet med øjnene rettet mod bølgerne, måske er du heldig! Byen har været hårdt ramt af borgerkrigen i sin tid og også af tsunamien, men nu er turismen ved at gøre come back, og strandene er særlig populære blandt de lokale.

Dag 15

Afrejse fra Sri Lanka
Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 16

Velkommen hjem!
Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Hoteller på din rejse

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Sri Lanka. Vi har valgt hotellerne ud fra både pris, beliggenhed og charme, så du er sikker på at bo godt.

Disse hoteller er inkluderet i prisen. På mange af vores rejser kan du mod et tillæg vælge de hoteller, der er markeret med en orange “Upgrade”-cirkel.

Byer på din rejse

På denne rejse skal du bo i disse dejlige byer. Læs om hvert sted, der hver især byder på store oplevelser i Sri Lanka!

Kort over rejsen

Her kan du se et kort over rejsen, så du kan du kan fornemme, hvor byerne ligger i forhold til hinanden.

Transport

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

 • Fly Danmark-Colombo t/r.
 • Transport på rundrejsen i Sri Lanka foregår i privat bil/minibus med privatchauffør.
 • Transporten mellem Nuwara Eliya og Ella foregår med offentligt tog gennem smukt landskab.
 • Transporten fra hotel til lufthavnen foregår med privat bil/minibus.

Priser

Disse priser er pr. person baseret på to voksne i delt dobbeltværelse.

Afrejse i følgende periode
Pris per person ved 2 voksne
PRIS PER BARN UNDER 12 ÅR
 
Inkluderet
 • Fly Danmark-Colombo t/r.
 • Alle transporter på rejsen.
 • Rundrejse i privat bil med chauffør.
 • 11 overnatninger med morgenmad.
 • 5 fede udflugter - white water rafting, vandretur i bjergene, tur til Nine Arches Bridge, jeepsafari og bådsafari i Gal Oya Nationalpark.
 • Tilskud til Rejsegarantifonden.
 • Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.
 • Skræddersyet rejse med personlig rejsekonsulent - du kan ændre alt det, du vil i rejsen her.
 • Support inden rejsen.
 • Nødtelefon hvis der skulle opstå problemer under rejsen.
Ikke inkluderet
 • Visum til Sri Lanka (omkring 50 USD).
 • Entréer til seværdigheder og nationalparker, som ikke er inkluderet i turprogrammet.
 • Drikkepenge overalt - specielt forventer din chauffør omkring 8-10 USD i drikkepenge hver dag.
 • Udgifter til vaccinationer, tests og dokumentationer, der er nødvendige for, at du kan gennemføre rejsen.
 • Evt. obligatorisk julemiddag og nytårsmiddag.
 • Evt. afbestillingsforsikring.
 • Evt. rejseforsikring.
 • Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).