Sri Lanka

Rundrejse i Sri Lanka for anden gang

Uturistet

16 dages rejse fra
19.990,-

Pris per person ved 2 voksne

2 nætter Kitulgala, 2 nætter Matale, 2 nætter Mahiyanganaya, 2 nætter Haputale og 5 nætter Tangalle

#Strand
#Kultur
#Natur
#Uturistet
#Rundrejser

Denne rejse er perfekt for dig, der allerede har besøgt Sri Lankas højdepunkter, og nu drømmer om at opleve nye og mere ukendte steder i det smukke land! Rejsen tager sin begyndelse i Kitulgala, der lige er stedet, hvis du leder efter eventyr! I den frodige jungle er der masser af aktiviteter at vælge imellem, så det er bare med at finde ud af, om du er mest til fuglekiggeri, junglevandringer eller måske riverrafting?

Matale er næste stop, og her skal du glæde dig til at finde vandrestøvlerne frem. Du har nemlig inkluderet en udflugt med guide til det utrolige landskab i Knuckles-bjergkæden. På vandreturen kommer du igennem flere forskellige klimazoner, så på de kringlede bjergstier møder du både rismarker, nåleskove, lavthængende skyer og utrolige udsigter. Hold også øjnene åbne efter det vilde dyreliv.

Videre til byen Mahiyanganaya, som de færreste har hørt om, og som de fleste har svært ved at udtale. Her kan du besøge den landsby, hvor Sri Lankas oprindelige befolkning - vedda-folket - bor, og få et indblik i deres livsstil. Du kan også tage på udflugt til den smukke Maduru Oya Nationalpark, der er hjemsted for et hav af forskellig dyr - blandt andet den søde lori.

Med toget kører du videre igennem Sri Lankas smukke landskab, og du passerer temarker i massevis. Temarker er også omdrejningspunktet i Haputale, hvor du kan blive klogere på teproduktionen på en teplantage. Herfra kommer du også nemt til højlandet og Hortons Plain Nationalpark, der byder på helt utrolig natur og det berømte udsigtspunkt, World's End.

Sidste stop på turen er den charmerende fiskerby Tangalle, og her kan du slænge dig på stranden, mens du lader rejsens mange fantastiske indtryk bundfælde sig.

Rejsen i billeder

Kitulgala
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Turkisblåt vand i dejlige Tangalle
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Smukke omgivelser ved Mahiyanganaya
White water rafting på Kelani River
Rejser til Sri Lanka
Smuk strand nær Tangalle
Rejser til Sri Lanka

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Kitulgala
 3. Kitulgala
 4. Kitulgala - Matale
 5. Matale
 6. Matale - Mahiyanganaya
 7. Mahiyanganaya
 8. Mahiyanganaya - Haputale
 9. Haputale
 10. Haputale - Tangalle
 11. Tangalle
 12. Tangalle
 13. Tangalle
 14. Tangalle
 15. Tangalle
 16. Hjemkomst Danmark
Se detaljeret rejseplan
16 dages rejse fra
19.990,-
Pris per person ved 2 voksne
Ring eller skriv til Camilla

3176 4018
eva@cctravel.dk


Rejseplan

Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1

Afsted mod Sri Lanka!

Sri Lanka er grønne temarker, vilde nationalparker, eksotisk dyreliv, smukke kolonitidsbyer, spændende historie og dejlige strande – så gør dig klar til at blive bombarderet med oplevelser og nye indtryk!

Nyd flyveturen østover og glæd dig til at opleve landet, der også kaldes “Det lille mirakel”.

Dag 2

Velkommen til junglen ved Kitulgala!

I dag ankommer du til Kitulgala.

Hvis du vil have aktive eventyr, så er Kitulgala lige stedet! Kitulgala er en mindre by i den vestlige del af Sri Lanka omgivet af frodig jungle. Filmen Broen over floden Kwai, en kendt engelsk film om 2. verdenskrig fra 1957, blev optaget i området på Kelani floden – og ikke i Thailand, hvor River Kwai ligger. På floden kan du white water rafte og efter sådan en tur, kan du tage hen på en af de små restauranter langs floden og spise en omgang god ’rice and curry’.

Udsigt ud over Kelani River i Kitulgala
Kelani River
Rejser til Sri Lanka

Dag 3

Riverrafting, cykeltur eller vandretur i junglen?

Der er masser af aktiviteter at tage sig til her i området, så det er bare med at vælge, hvad du har lyst til…

Du kan prøve at gå ned ad et vandfald – ja, bogstaveligt talt. Du går ned ad klippevæggen med et reb om livet, mens vandmasserne bruser omkring dig. Du kan selvfølgelig også blive på landjorden og tage på vandretur gennem junglen, hvor du går sammen med en guide blandt flotte bananpalmer, gummitræer og sagopalmer, der producerer det meget søde sukker kaldet jaggery. Eller hvad med en tur gennem luften på en zipline gennem junglen? Det går lidt stærkere!

Hvis du er fugleinteresseret, kan du tage på arrangerede fugleture og du kan også tage på cykelture gennem junglen til den over 30.000 år gamle Belilena grotte. Her har man fundet mange skeletter, og nogle af dem har været hele 32.000 år gamle, men i dag bor der kun flagermus i grotterne. Indgangen ligger smukt inde i junglen på et højdedrag der er 2 km højt, og du har en fantastisk udsigt over junglen og gummiplantager. De mange aktiviteter tiltrækker både udenlandske turister og veluddannede unge fra Colombo og andre af landets byer.

Kenali River i Kitulgala
River rafting på floden
Træfrø i Kitulgalas natur
Gå på opdagelse i junglen

Dag 4

Velkommen til Matales skønne landskaber!

I dag ankommer du til Matale – og selvom byen i sig selv måske ikke er så spændende, så gemmer den omkringliggende natur på masser af oplevelser!

Byen ligger for foden af Knuckles-bjergkæden, der eftersigende skulle ligne knoerne på en knyttet hånd. I det naturskønne område finder du krydderiplantager med bl.a. vanilje, gummi, jackfruits, kakao og kardemomme, og kan du lide at snøre vandreskoene, kan du tage på gode trekkingture i bjergene. Landskabet ændrer sig hele tiden – det ene øjeblik står den på teplantager, rismarker og nåleskove, mens du det andet øjeblik møder floder, kringlede bjergstier og tågeskove med kæmpemæssige lavthængende skyer. Dyrelivet her er også virkelig varieret, og du kan være heldig at se elefanter, sambar-rådyr, vildsvin, bøfler, aber og tusindvis af forskellige fugle.

Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Frodigt landskab
Rejser til Sri Lanka

Dag 5

På vandretur på Manigala Trail

I dag skal du ud på et heldagstrek, så lav et par sprællemænd efter morgenmaden og gør dig klar til at få gang i benene!

Manigala Trail er navnet på den trekkingtur, du skal ud på, og det er en trekkingtur af moderat sværhedsgrad. Oplevelserne på turen er dog alt andet end moderate - de er nemlig helt fantastiske! Du skal gå over 1 kilometer op i højden i løbet af dagen, og du kommer derfor igennem bjergenes mange forskellige klimazoner. Du kommer bl.a. forbi den smukke Thelgamu Oya-flod, du ser rismarker med høje bjerge som baggrund, og du kommer forbi små landsbyer. Panorama-udsigten fra toppen af Manigala-plateauet gør turen til en vandretur, som du sent vil glemme! Dagen sluttes af med afslapning og lokale forfriskninger i et lille guest house.

Hele vejen følges du af en lokal og erfaren guide, der kender området. Han kan måske også hjælpe dig med at spotte områdets mange fugle, som der skulle være gode muligheder for at se på denne tur.

Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka

Dag 6

Velkommen til spændende Mahiyanganaya!

Lige ved Mahaweli River ligger byen Mahiyanganaya. Det er ikke en by som mange har hørt om, men området omkring byen er virkelig flot med vandfald, en masse søer og mange dæmninger, der faktisk er den primære strømkilde i Sri Lanka. 

Det er også her i området, at vedda-folket holder til. Det er det oprindelige folk i Sri Lanka, og der er ikke mange tilbage af dem. Nogle har integreret sig i det srilankanske samfund, mens de sidste bor i en landsby ved navn Dambana, der ligger tæt ved Maduru Oya Nationalpark. Som noget specielt har vedda-folket tilladelse til at gå ind i nationalparken for at fiske i søerne, indsamle forskellige planter og besøge deres religiøse steder. Hvis du er interesseret, kan du komme på besøg i deres landsby, hvor du kan få et indblik i deres livsstil – der nok er lidt anderledes, end din egen.

Smukke omgivelser ved Mahiyanganaya
I området findes mange dæmninger, der forsyner Sri Lanka med elektricitet

Dag 7

På tur til Maduru Oya Nationalpark?

Har du lyst til at tage på udflugt i dag? Så kan vi anbefale at du tager en tur til den flotte Maduru Oya Nationalpark! 

Nationalparken beskytter områdets vilde dyr, specielt de omkring 200 elefanter, der holder til på de grønne sletter ved mange små vandhuller. I den sydvestlige del af parken finder du et bjergrigt landskab, men derudover er parken en blanding af store sletter og tropisk grøn skov, der gør Maduru Oya til et dejligt hjem for et utal af spændende dyr. Udover elefanter kan du opleve læbebjørne, leoparder og vandbøfler eller mindre dyr som aber, oddere, slanger og fugle. Nationalparken er også et af de få steder i Sri Lanka du kan møde de små lorier med de store øjne. De bliver også kaldt dovenaber - men vi kalder dem nu bare bedårende! 

Udover naturen gemmer parken faktisk også på flere spændende ruiner, der er flere tusinde år gamle, hvilket gør Maduru Oya til en lidt speciel nationalparkoplevelse.

Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Kig efter dyrelivet på de flade sletter
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Du kan også støde på gamle ruiner med en lang historie bag sig

Dag 8

På togtur gennem temarker på vej mod Haputale

I dag skal du ud på en togtur du sent vil glemme!

Først bliver du hentet på dit hotel og kørt til stationen i Badulla - og herfra starter din rejse på Sri Lankas berømte og meget, meget smukke togstrækning. Toget kører gennem et landskab med smuk natur, flotte vandfald og temarker i massevis. Folk vinker til dig fra plantagerne, og du kører forbi bittesmå landsbyer - og sågar igennem skyer!

Togbilletter er lidt besværlige at booke i Sri Lanka, og det er aldrig til at vide, hvilken vogn du kommer til at sidde i. Vi booker altid plads på 2. eller 3. klasse, fordi de har meget mere charme end 1. klasse. Her kan du måske, ligesom C&Cs medarbejdere på tur, være heldig at møde en hel flok unge mennesker, der danser til medbragt musik næsten hele vejen i togvognen ved siden af. Måske kan du også tage en sving-om! Folk vinker til dig fra plantagerne og markerne, husk at vinke igen.

Det er en god idé at tage lidt vand og snacks med til turen, men der kommer som regel en sælger igennem toget et par gange i løbet af turen med samosaer og te med mælk. 

I Ella bliver du hentet på stationen og kørt til dit hotel i Haputale. 

Haputale er en mindre by i Sri Lankas bjergrige landskab. Byen i sig selv har ikke frygtelig meget at byde på - her er lidt hoteller, restauranter og butikker - men det er heller ikke på grund af byen, at du bor her. Omgivelserne er nemlig helt utrolige, og det bjergrige landskab domineres af den ene smukke teplantage efter den anden! 

Togturen til Ella er en oplevelse!
Toget kører igennem de mest utrolige landskaber
Byen Haputale ligger i smukke omgivelser
Du finder masser af temarker i området!

Dag 9

På oplevelse i telandskabet eller på udflugt i naturen?

Dagen i dag kan du bruge på at blive klogere på teens verden. Der er flere teplantager i området, hvor du kan få en rundvisning og lære om produktionen. Vil du gerne på udflugt i naturen er der flere gode muligheder for det. 

Tag på en vandretur til Lipton's Seat hvor selveste Hr. Lipton (ja, ham med Lipton-teen) beundrede udsigten over sine temarker. Turen herop er rigtig flot, og du kan nyde udsigten, den friske luft og måske en kop te fra den lille biks, der ligger her. 

En anden oplagt udflugt at tage på er turen til Horton Plains Nationalpark. Det beskyttede naturområde i det centrale højland er utrolig smukt med bjerge, bakker, vandfald og store græssletter. Hold øjnene åbne efter parkens mange fugle og de imponerende store sambar-hjorte, der holder til her. Har du pakket vandrestøvlerne i kufferten kan du vandre helt til verdens ende - bogstavelig talt. I nationalparken ligger nemlig en klippe med nanvnet World's End. Udsigten herfra er parkens allerstørste attraktion, og når du har været her, er det ikke svært at forstå hvorfor!

Besøg en teplantage og bliv klogere på teens verden
Tag på udflugt til det smukke Lipton's Seat
Tag på udflugt til Horton Plains Nationalpark

Dag 10

Velkommen til skønne Tangalle!

I dag ankommer du til Tangalle – en stor, charmerende fiskerby, som ligger ud til kysten i det sydøstlige Sri Lanka.

Her finder du smukke, gyldne sandstrande med palmer, der vajer i vinden og turkistblåt vand. Som så mange andre steder i Sri Lanka er her dog ofte kraftige bølger og understrøm. Selvom det måske er bedre at bade i poolen end i havet, fejler de rolige og affolkede sandstrandene så sandelig ikke noget!

De bedste strande ligger lidt uden for byen i de små omkringliggende landsbyer Medilla, Mawella og Kudawella! Her kan du virkelig nyde den fredelige stemning, dase i solen, dase i solen, måske bade og surfe på bølgerne – der er ingen undskyldning for ikke at komme helt ned i gear.

Nyd strandlivet!
Palmer og strand i Tangalle
Turkisblåt vand i dejlige Tangalle
Fisker i Tangalle

Dag 11 - dag 14

Nyd livet på stranden - eller tag på udflugter!

Når du går rundt i Tangalles gader, bør du kigge forbi det gamle, hollandske stenfort, der nu fungerer som fængsel. Hvis du vil på udflugt, kan du tage en tur til Mulkirigala Rock Temple, som ligger i en kokosnøddelund for foden af et kæmpemæssigt klippebjerg.

Du kan også hoppe på en tuk tuk og lægge vejen forbi skildpaddecenteret lige øst for byen. Centeret bliver kørt af frivillige, der gør deres bedste for at beskytte strandens skildpadder, og indimellem kan du se skildpadder lægge æg i sandet om aftenen. Hvis du er interesseret i fugle, så tag ud til Kalametiya fuglereservatet, 24 kilometer fra byen. Her vrimler det med spændende fugle, og du kan samtidig tage en tur i kajak og udforske mangroveskovene og de klare, grønne laguner. Er det mere havdyrene, der lokker, så kan du fra. ca. d. 1. november til d. 30. april tage på en heldagsudflugt og komme på hvalsafari ved Mirissa. Er du heldig at spotte de store havdyr, vil det være en oplevelse, du sent vil glemme!

Besøg også Indika Art Gallery, hvor den lokale kunster Indika udstiller og sælger sine malerier. mange af tingene er lavet til turistmarkedet, nogle er moderne og andre er mere traditionelle. Fælles for alle er, at kvaliteten er høj! Indika taler glimrende engelsk, så hvis du gerne vil vide mere om srilankansk kunst, så er det her du skal gå hen. C&Cs Charlotte og Cria kom her næsten op og toppes om et smukt billede af en buddhistisk munk.

Nyd godt af Tangalles dejlige omgivelser
Nyd godt af Tangalles dejlige omgivelser
Rejser til Sri Lanka
Tag på en udflugt og spejd efter hvaler ved Mirissa

Dag 15

Afrejse fra Sri Lanka
Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 16

Velkommen hjem!
Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Hoteller på din rejse

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Sri Lanka. Vi har valgt hotellerne ud fra både pris, beliggenhed og charme, så du er sikker på at bo godt.

Disse hoteller er inkluderet i prisen. På mange af vores rejser kan du mod et tillæg vælge de hoteller, der er markeret med en orange “Upgrade”-cirkel.

Byer på din rejse

På denne rejse skal du bo i disse dejlige byer. Læs om hvert sted, der hver især byder på store oplevelser i Sri Lanka!

Kort over rejsen

Her kan du se et kort over rejsen, så du kan du kan fornemme, hvor byerne ligger i forhold til hinanden.

Transport

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

 • Fly Danmark-Colombo t/r.
 • Transport på rundrejsen i Sri Lanka foregår i privat bil/minibus med privatchauffør.
 • På trekkingturene foregår transporten (i sagens natur) på dine egne ben.
 • Transporten fra hotel til lufthavnen foregår med privat bil/minibus.

Priser

Disse priser er pr. person baseret på to voksne i delt dobbeltværelse.

Afrejse i følgende periode
Pris per person ved 2 voksne
PRIS PER BARN UNDER 12 ÅR
 
Inkluderet
 • Fly Danmark-Colombo t/r.
 • Alle transporter på rejsen.
 • Rundrejse i privat bil med chauffør.
 • 13 overnatninger med morgenmad.
 • Trekkingtur ved Matale.
 • Tilskud til Rejsegarantifonden.
 • Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.
 • Skræddersyet rejse med personlig rejsekonsulent - du kan ændre alt det, du vil i rejsen her.
 • Support inden rejsen.
 • Nødtelefon hvis der skulle opstå problemer under rejsen.
Ikke inkluderet
 • Visum til Sri Lanka (omkring 50 USD).
 • Entréer til seværdigheder og nationalparker.
 • Drikkepenge overalt - specielt forventer din chauffør omkring 8-10 USD i drikkepenge hver dag.
 • Udgifter til vaccinationer, tests og dokumentationer, der er nødvendige for, at du kan gennemføre rejsen.
 • Evt. obligatorisk julemiddag og nytårsmiddag.
 • Evt. afbestillingsforsikring.
 • Evt. rejseforsikring.
 • Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).