Costa Rica

Kør selv i Costa Rica – fra kyst til kyst

Glamping

Favorit

17 dages rejse fra
25.290,-

Pris per person ved 2 voksne

1 nat San Jose, 3 nætter Puerto Viejo de Talamanca, 3 nætter Arenal, 2 nætter Monteverde, 2 nætter Isla Chiquita og 4 nætter Playa Samara

#Strand
#Kør selv
#Natur
#Rundrejser
#Dyreliv
#Familie
#Aktiv

Din rejse starter med en enkelt nat i San José, der har farvestrålende frugtmarkeder og lige så farvestrålende gadekunst. Allerede næste dag går turen videre til den caribiske kyst - nærmere bestemt Puerto Viejo de Talamanca. Her står den på flotte strande, palmer i massevis og omkringliggende regnskov! Puerto Viejo har caribisk stemning med reggaerytmer og farvestrålende drinks, og det er her, du kan nyde livet i en hængekøje eller fra en solseng.

Du kører i bil til Arenal, og på vejen skal du se et træplantningsprojekt, hvor vores agent, Cristina, og hendes familie omdanner deres gamle kvægfarm og hele området omkring til skov med sjældne og truede træsorter for at bevare økosystemet. 

I Arenal står den på regnskov, og du kan opleve den på hængebroer i trætoppene eller nede på jorden. Uanset hvad kan du være heldig at spotte både dovendyr og aber, og så naturligvis den berømte Arenal vulkan, der tårner majestætisk op i landskabet. I Monteverde står den også på natur - her er det bare tågeskov! Også her kan du opleve naturen i ziplines og på hængebroer. Du har en oplevelse inkluderet med en lokal fra området, der vil fortælle dig om Monteverdes historie. 

Næste stop på rejsen er hyggelige Isla Chiquita, hvor den står på ro, afslapning og mørke sandstrande. Du kan slappe af under palmerne, spise mad på resortet og sejle ture rundt om øen i kajak.

Rejsens sidste stop er i Playa Samara. Stranden er seks km lang og utroligt bred med masser af palmer og klart vand. Stemningen er rolig og tilbagelænet, og her er især hyggeligt om aftenen, når restauranterne spiller live musik. Her er masser af gode muligheder for udflugter på cykel eller til hests, og ude på vandet kan du sejle ud og være heldig at spotte hvaler!

Rejsen i billeder

Palmer og blåt vand
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica - Monteverde hængebro
Vandretur i Tågeskoven
Isla Chiquita
Smukke Samara Beach
Rejser til Costa Rica

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - ankomst San José
 2. San José - Puerto Viejo
 3. Puerto Viejo
 4. Puerto Viejo
 5. Puerto Viejo - Arenal
 6. Arenal
 7. Arenal
 8. Arenal - Monteverde
 9. Monteverde
 10. Monteverde - Isla Chiquita
 11. Isla Chiquita
 12. Isla Chiquita - Playa Samara
 13. Playa Samara
 14. Playa Samara
 15. Playa Samara
 16. Playa Samara 
 17. Hjemkomst Danmark
Se detaljeret rejseplan
17 dages rejse fra
25.290,-
Pris per person ved 2 voksne
Ring eller skriv til Camilla

3176 4018
eva@cctravel.dk


Rejseplan

Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1

Velkommen til San Jose

I dag ankommer du til Costa Ricas hovedstad, San Jose, som ligger på et højdedrag midt i landet og har et dejlig mildt klima.

San José har en speciel arkitektur med en sjov blanding af mellemamerikansk og spansk byggestil. Byen byder på adskillige interessante seværdigheder og museer samt dejlige parker og farverige markeder, der bugner af friske råvarer og specialiteter. “Plaza de la Cultura” er byens kulturelle centrum og har en skøn stemning. Her er masser af caféer, små butikker, overfyldte boder og gadesælgere, der handler med indiansk tøj og tæpper.

Nyd aftenen med et godt måltid mad

Når du har indlogeret dig, kan du evt. tage ud på en restaurant – prøv nationalretten Gallo Pinto, som består af bønner, koriander og løg, serveret med ris. Selvom du måske synes, at det lyder som noget, man spiser til et aftensmåltid, bliver det faktisk også serveret som morgenmad mange steder.

San Jose
Nationalteateret
Folk foran nationalteateret
Dreng i San Jose
Liv i gaden
Folk i en af byens parker

Dag 2

Velkommen til Puerto Viejo!

I dag skal du videre til Costa Ricas lille, caribiske hjørne, nærmere bestemt Puerto Viejo.

Puerto Viejo er kendt for de flotte strande og caribiske – lidt Bob Marley-agtige – stemning. Vejret i Puerto Viejo er næsten altid “caribisk sommer” – 26 til 32 grader varmt, om end der hele året kan falde nogle voldsomme regnskyl som varer et par timer.

Den allerbedste strand hedder Playa Chiquita. Den ligger i gåafstand fra Puerto Viejo og er hver aften et pragtfuldt sted fuld af liv, vidunderlige restauranter og masser af levende musik. Her er en skøn stemning og sprudlende musik. Husk at spise tonsvis af søde og saftige mangoer i varmen, og prøv måske også den lokale snack ”yuca frita”, når den lille sult skal stilles.

Rejser til Costa Rica
Palmer og blåt vand
Rejser til Costa Rica
Playa Chiquita
Grupperejse i Costa Rica med dansk rejseleder

Dag 3-4

Strand og caribisk stemning i Puerto Viejo

Nu har du tid til at nyde stranden i Puerto Viejo.

De bedste strande er ikke der, hvor hotellerne ligger. Du skal besøge dem på ture. I Puerto Viejo står den i høj grad på strandeventyr, og du kan finde strande i alle farver. De findes med kulsort vulkansand, gråt sand, gult sand og kridhvidt sand. Slap af og nyd strandene. De er brede og lange og med kun få mennesker. Du kan surfe, hvis det blæser, for så er bølgerne perfekte! Du kan også snorkle. I den nærliggende Cahuita Nationalpark er der glimrende snorkling med mulighed for både at møde havskildpadder og revhajer.

Puerto Viejo er måske mest kendt for sine strande, men her er faktisk også regnskov og dyreliv! Tag på opdagelse i den bagvedliggende regnskov, hvor der bor masser af aber, dovendyr og farvestrålende fugle.

Palmer og strand i Puerto Viejo
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica

Dag 5

Velkommen til Arenal!

I dag skal du videre til Arenal.

På vejen dertil har du en oplevelse inkluderet, hvor du skal besøge vores træplantningsprojekt. Vores samarbejder Cristina er ved at omdanne deres gamle kvægfarm og hele området omkring til skov med sjældne og truede træsorter for at bevare økosystemet. Det er et projekt, de virkelig brænder for, og de vil med glæde vise dig rundt i det grønne.

Nu fortsætter du mod byen La Fortuna, der ligger ved Arenal. Området heromkring er meget smukt – grøn og frodig regnskov omkranser den kegleformede vulkan, der rejser sig op af landskabet.

I området omkring vulkanen kan du tage på vandretur i lava-landskabet og den frodige natur. På grund af vulkanen, findes her flere naturligt opvarmede kilder. Når du synker ned i det varme vand, kan du mærke alle spændingerne forsvinde fra din krop – ren forkælelse! Der findes flere forskellige af disse hot springs, så uanset om du har lyst til at prøve et sted, hvor du kan få serveret en drink i poolbaren, eller et sted, hvor du kan sidde og lade roen falde over dig, skal du ikke snydes for denne oplevelse. Mange af disse bade har også åbent om aftenen, og der er altså noget særligt over at sidde i det varme vand, og kigge op på stjernehimlen.

Costa Rica er også kendt for deres river rafting, og i dette område kan du prøve spændende ture, uanset om du er begynder eller øvet. For dig, der gerne vil tage det roligt, er der mulighed for at komme på en safari float, hvor du sejler igennem regnskoven i gummibåd, eller du kan opleve de smukke landskaber fra hesteryg.

Om aftenen tager du måske ind til La Fortuna, en lille, hyggelig by, hvor du på hovedgaden kan finde mange små, gode restauranter.

Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica

Dag 6-7

Tag på oplevelse omkring Arenal-vulkanen

Og hvad skal du så opleve, mens du er i Arenal?

Ud over at nyde synet af den imponerende vulkan, bør du helt sikkert opleve Arenal Hanging Bridges – en af de mest berømte skywalks i Costa Rica. På et over 250 hektar stort område, er der lavet stier, broer og hængebroer, så det er muligt at opleve regnskoven fra alle vinkler. Det er en oplevelse ud over det sædvanlige at kunne se ned på den grønne regnskov oppefra, mens vulkanen Arenal dukker op i baggrunden. Tag en tur med guide, og gå 4 km gennem det skønneste område, hvor du virkelig oplever denne tætte, frodige regnskov. Overalt hører du lydende af tropiske fugle, vandfaldene, der risler, og insekterne, der synger.

Guiderne vil fortælle dig om skoven, og de dyr, der lever i den. De kan også både høre og lugte, om der skulle være nogle dyr i nærheden. Måske ser du små vildsvin suse rundt nede i skovbunden og larmende brøleaber springe rundt i trætoppene. Skal det være lidt vildere kan du tage en ziplinetur, for her findes en af landets længste, hvor du suser afsted med udsigt til vulkanen.

Rejser til Costa Rica
Den imponerende Arenal vulkan
Rejser til Costa Rica
Den grønne, frodige natur
Kvæg der trækker en vogn

Dag 8

Velkommen til Monteverde

I dag ankommer du til Monteverde!

Monteverde betyder ”det grønne bjerg”, og naturen her er helt enestående.

Det er et overvældende, betagende og spændende sted i 1.200 – 1.600 meters højde – så højt oppe, at skyerne når helt ned mellem træerne. Naturreservatet Cloud Forest har taget navn derefter, og på dette 10.500 hektar store område kan du gå på hængebroer i trætoppene blandt tæt regnskov, vandfald, 2000 forskellige plante- og træarter, 100 forskellige pattedyr, 400 fuglearter og 1.200 forskellige slags padder og krybdyr.

Vær opmærksom på, at der kan være koldt i området omkring Monteverde – om aftenen og natten kan temperaturen god komme ned omkring 8-10 grader. Husk derfor de lange underbukser og en god sweater…

Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica - Monteverde hængebro
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica

Dag 9

En dag i Monteverdes tågeskov

Oppe i Monteverdes grønne tågeskov kan du prøve at zipline over de krogede, mosbegroede træer.

Du bliver udstyret med seler, hjelm, karabinhager og handsker og følges med en gruppe og nogle rangers op til en platform på et træ. Heroppe i højderne bliver du spændt fast på en stålwire, der er spændt ud mellem to træer, og så svæver du ellers gennem skoven og ender på en anden platform. Sådan bliver du igen og igen spændt fast på en stålwire og mærker vinden i ansigtet, mens du nyder udsigten over den fantastiske skov.

Du har også en udflugt med en af områdets lokale inkluderet i din rejse. Din guide kender tågeskoven godt og kan lære dig en masse om områdets historie, liv og planter.

Hængebro i junglen
Vandretur i Tågeskoven
Svævebane i regnskoven
Et kig ud over trætoppene

Dag 10

Velkommen til Isla Chiquita!

I dag ankommer du til Isla Chiquita Glamping Camp!

Den skønne camp ligger på en lille ø ud for Costa Ricas kyst. Her er fred og ro, og du kan komme helt tæt på naturen, når du bor i store, rummelige kanvastelte. Du har naturligvis eget bad, toilet og en rigtig seng at sove i – men alligevel er du så tæt på naturen, at du kan blive vækket af brøleabernes brølen og fuglenes pippen om morgenen!

Sæt dig ud på din altan og kig ud på omgivelserne. Måske du kunne blive helt forfalden til glamping-livet?

Rejser til Costa Rica - Isla Chiquita
Rejser til Costa Rica - Isla Chiquita
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica
Prøv stand up paddle board

Dag 11

Nyd livet på palmeøen Isla Chiquita

Hvad mon du har lyst til at lave på Isla Chiquita?

Start dagen med et dejligt morgenmåltid, og beslut dig for, hvad du gerne vil bruge dagen på. Måske du har lyst til at tage en travetur rundt på den lille ø, mens du kigger efter dyrelivet? Du kan også låne en kajak og sejle ud på eventyr på det blå vand, eller du kan udfordre dig selv og prøve et stand up paddle board? Er du mere til de lidt rolige aktiviteter, kan du dyrke yoga på yogadækket eller besøge spaen, hvor de har afslappende behandlinger – bl.a. chokolademassage.

Ture fra Isla Chiquita

Vil du gerne på udflugt, kan campens søde personale hjælpe dig med det. Tag med en lokal fisker ud og se, om du kan hive en fangst i land, eller tag med på tur til nærliggende strande og naturområder. Du kan også tage på en aftenudflugt ud og se selvlysende plankton, hvis vejrforholdene er til det.

Når dagen går på hæld, skulle du tage at nyde en aftendrink under åben himmel. Kig efter stjernerne mens du lytter til bølgernes brusen, og fald i søvn i dit “telt” til lyden af vinden i træerne.

Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica - Isla Chiquita
Rejser til Costa Rica - Isla Chiquita
Rejser til Costa Rica - Isla Chiquita
Rejser til Costa Rica - Isla Chiquita
Rejser til Costa Rica - Isla Chiquita
Rejser til Costa Rica - Isla Chiquita
Rejser til Costa Rica
Tag ud at fiske

Dag 12

Velkommen til Playa Samara!

I dag ankommer du til dejlige Samara Beach!

Samara Beach er en seks km lang, bred strand med lyst sand, høje palmer i massevis og lækkert, krystalklart og roligt vand. Selvom der de sidste mange år er kommet flere restauranter langs stranden, er stedet stadig meget afslappet og har bevaret en fredfyldt atmosfære.

Den bedste måde du kan opleve Samara Beach på er ved at gå - eller ride? - fra den ene ende af stranden til den anden – hver ende har nemlig noget forskelligt at byde på. I den ene ende kan du snorkle ved flotte rev og besøge øen Chora Island, hvor du fx kan sejle i kajak og holde udkig efter vilde fugle. I den anden ende kan du opleve tidevandsbade, som dukker op ved lavvande.

Smukke Samara Beach
Nyd livet under palmerne
Rejser til Costa Rica
Solnedgang

Dag 13-15

Strandliv og stemning på Playa Samara

Playa Samara er fuld af aktiviteter i sandet som fodbold, beachvolley og frisbee. Derudover er stedet perfekt, hvis du vil begive dig ud i surfing – her er bølger, men de er ikke så vilde som andre steder. Der ligger masser af surfskoler langs stranden, så du kan få undervisning, hvis du har lyst.

I regnskoven omkring stranden bor der brøleaber, og udforsker du området om morgenen er du næsten sikker på at møde nogle. Fra Playa Samara kan du sejle ud i båd og opleve, når pukkelhvalerne migrerer i november og marts – det er en helt speciel oplevelse at se de mange kæmpestore dyr. Her er også kombineret delfin- og snorkeltur, hvis du er til lidt mindre havdyr.

Du kan også besøge strande i nærheden og opleve, når havskildpadderne ligger æg i sandet – en af strandene er kun 10 minutter væk på cykel.

Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica

Dag 16

Afrejse fra Costa Rica
Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 17

Velkommen hjem!
Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Hoteller på din rejse

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Costa Rica. Vi har valgt hotellerne ud fra både pris, beliggenhed og charme, så du er sikker på at bo godt.

Disse hoteller er inkluderet i prisen. På mange af vores rejser kan du mod et tillæg vælge de hoteller, der er markeret med en orange “Upgrade”-cirkel.

Byer på din rejse

På denne rejse skal du bo i disse dejlige byer. Læs om hvert sted, der hver især byder på store oplevelser i Costa Rica!

Kort over rejsen

Her kan du se et kort over rejsen, så du kan du kan fornemme, hvor byerne ligger i forhold til hinanden.

Transport

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

 • Fly Danmark-San Jose og Libera-Danmark.
 • 12 dages billeje på rundrejsen i Costa Rica.
 • Transporten mellem hotel og lufthavn foregår med privat bil/minibus.
 • Transporten til og fra Isla Chiquita foregår med båd.

Priser

Disse priser er pr. person baseret på to voksne i delt dobbeltværelse.

Afrejse i følgende periode
Pris per person ved 2 voksne
PRIS PER BARN UNDER 12 ÅR
 
Inkluderet
 • Fly Danmark-San Jose og Libera-Danmark.
 • Alle transporter på rejsen.
 • 14 dages billeje.
 • 15 overnatninger.
 • 2 udflugter: træplantningsprojekt på vej til Arenal og udflugt i Monterverde med en af de lokale.
 • Tilskud til Rejsegarantifonden.
 • Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.
 • Skræddersyet rejse med personlig rejsekonsulent - du kan ændre alt det, du vil i rejsen her.
 • Support inden rejsen.
 • Nødtelefon hvis der skulle opstå problemer under rejsen.
Ikke inkluderet
 • Lufthavnsafgift ved afrejse fra San Jose ca. 29 USD.
 • Udgifter til vaccinationer, tests og dokumentationer, der er nødvendige for, at du kan gennemføre rejsen.
 • Evt. obligatorisk julemiddag (25/12) og/eller nytårsmiddag (31/12).
 • Evt. afbestillingsforsikring.
 • Evt. rejseforsikring.
 • Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).