Sri Lanka

Herlig sommerrejse i Sri Lanka med kultur og strand

Super til sommer!

17 dages rejse fra
16.690,-

Pris per person ved 2 voksne

2 nætter Kandy, 2 nætter Sigiriya, 2 nætter Anuradhapura og 8 nætter Trincomalee

#Rundrejser
#Kultur
#Strand
#Familie
#Natur

Dette er en af de bedste sommerferier i Sri Lanka! På en rejse med privatchauffør er det nemt at komme ud på oplevelse. Tag en snak med din chauffør om, hvad der er værd at besøge, hvor I nu er - han har helt sikkert nogle gode forslag, og måske han kender et godt sted at få en friskpresset juice på vejen?

Turen starter i Kandy, der er en gammel kongeby. Byen er omkranset af bjerge, floder, søer og vandfald, du kan slentre rundt mellem charmerende bygninger i de hyggelige gader, og du kan tage et pusterum blandt frodige træer, buske og smukke orkideer i den vidunderlige botaniske have. Oplev den traditionsrige Kandy-dans, hvor danserne er klædt ud, går på glødende kul og spyr ild.

I Sigiriya kan du bestige den berømte Løveklippe, og så kan du også tage på udflugt til Polonnaruwa, der er et spændende område med gamle templer og monumenter.

Nu går turen videre til Anuradhapura, som er en by med masser af historie - eftersigende var det her, at Buddha blev til Buddha! Byen er også et rigtig godt udgangspunkt, hvis du vil opleve leoparder, påfugle, elefanter og andre dyr i Wilpattu Nationalpark. 

Trincomalee, der bliver kaldt Trinco i folkemunde, er rejsens sidste stop. Her kan du nyde livet på stranden, besøge de nærliggende seværdigheder og slappe af i de religiøse, varme kilder i Kanniya.

Rejsen i billeder

Uppuveli Beach
Dambulla templet på vej til Kandy
Den flotte sø
Løvepoterne halvvejs oppe
Rejser til Sigiriya
Tamil hindutempel
Rejser til Sri Lanka
Koralrev ud for Trincomalee
Ruiner i Anuradhapura
Nilaveli Beach i Trincomalee

Dag-til-dag

 1. Afrejse fra Danmark
 2. Ankomst Kandy
 3. Kandy
 4. Kandy - Sigiriya
 5. Sigiriya
 6. Sigiriya - Anuradhapura
 7. Anuradhapura
 8. Anuradhapura - Trincomalee
 9. Trincomalee
 10. Trincomalee
 11. Trincomalee
 12. Trincomalee
 13. Trincomalee
 14. Trincomalee
 15. Trincomalee
 16. Trincomalee
 17. Hjemkomst Danmark
Se detaljeret rejseplan
17 dages rejse fra
16.690,-
Pris per person ved 2 voksne
Ring eller skriv til Camilla

3176 4018
eva@cctravel.dk


Rejseplan

Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1

Afrejse fra Danmark

Sri Lanka er grønne temarker, vilde nationalparker, eksotisk dyreliv, smukke kolonitidsbyer, spændende historie og dejlige strande – så gør dig klar til at blive bombarderet med oplevelser og nye indtryk!

Nyd flyveturen østover og glæd dig til at opleve landet, der også kaldes “Det lille mirakel”.

Dag 2

Velkommen til Kandy!

I dag ankommer du til Kandy.

Kandy er bygget omkring en sø i en smuk dal, omkranset af bjerge, floder, søer, vandfald og landets største flod Mahaweli Ganga. Da Kandy har været både hovedstad og kongeby, vil du opleve gamle og flotte gader når du går rundt i byen. Kandy er Sri Lankas næststørste by, så her er lidt kaotisk til tider, men også charmerende pga. den gamle arkitektur og den smukke sø midt i byen.

Kandys største seværdighed er templet med Buddhas hellige tand. Det er et enkelt, men meget stort tempel, og alle er meget ærbødige deroppe. Som navnet indikerer, har templet som helligt minde, en af Buddhas tænder, men desværre bliver den kun vist frem en gang hvert fjerde år.

En af de ting du bør se, mens du er i Kandy, er den traditionsrige kandydans, hvor danserne er klædt ud, spyer med ild og går på glødende kul. Husk også at opleve det imponerende trommespil, som Kandy er kendt for.

Dambulla templet på vej til Kandy
Kandy by
Liv i gaden
Sælger ved vejen
Tandtemplet
Et ældre ægtepar ved tandtemplet

Dag 3

Se dig omkring i Kandy

Gå rundt i byen og oplev livet og stemningen.

Har du ikke fået souvenirs nok med i kufferten, så læg vejen forbi byens store marked, som er et mylder af boder, krydderier, frugter og tingeltangel. Her kan du vandre rundt mellem boderne og købe lidt souvenirs og noget godt til køkkenet derhjemme. Måske lidt kanel? Det er jo fra Sri Lanka, at kaneltræet stammer, så mere ægte bliver den ikke, og så er det ovenikøbet godt for både blodsukkeret og hukommelsen! Eller hvad med nogle vaniljestænger? Da C&C var på firmatur blev de inviteret ind i baglokalet ved en bod for at se den udvalgte vanilje, der blev opbevaret et specielt mørkt og tørt sted – og de tømte lageret! Eller hvad med lidt hjemmelavet sirup, der dyrkes i lokalområdet og sælges i genbrugte sprutflasker? C&Cs Charlotte kan anbefale det på yoghurten om morgenen.

Kandy er en by, der nemt opleves fra en tuktuk gennem byens liv og trafik. Med tuktuk kan du også nemt besøge Peradeniya Garden, en flot botanisk have anlagt for kong Keerthi Sri Rajasingha i 1700-tallet – her er smukke, gamle træer og fred og ro og måske en milliard flyvende hunde over dit hoved. Og så skulle vi hilse fra en af vores guider, Daya, og sige, at der er en kæmpestor og meget berømt orkidéhave – af en eller anden grund missede C&Cs medarbejdere den fuldstændigt, da de var i Kandy, og Daya var meget chokeret, for den skulle eftersigende være et besøg værd.

Du kan også besøge Lankathilaka Srine, et flot tempel med imponerende malerier, eller Gadaladeniya-templet, der ligger med flot udsigt på en bakketop. Eller Embekke Devalaya, som er et sted med flotte, antikke træudskæringer. Og det er flotte omgivelser – lidt uden for Kandy blev det meste af Steven Spielbergs film, Indiana Jones and the Temple of Doom, optaget med Harrison Ford i hovedrollen! Snak med din chauffør om mulighederne.

Træ i Peradeniya Garden
Tandtemplet
Sød dreng
Søen midt i byen

Dag 4

Velkommen til Sigiriya - med stop ved krydderihave og Dambulla

I dag skal du videre på din rundrejse. Du bliver hentet efter morgenmaden og kører af sted mod Sigiriya.

Hvis du har lyst, kan du besøge den ældste stenbygning i landet – Nalanda Gedige. Herefter starter “The Spiceroad” – en strækning på ca. 5 km på vejen mod Kandy. Du er oppe i 1.000 meters højde, hvor klimaet er ideelt, så alt kan nærmest vokse her. Der er hundredvis af små økologiske landbrug, som dyrker krydderier, urter og planter. Spændende er her i hvert fald, og du kan købe cremer mod alt! Du kan besøge en såkaldt ”spice garden”, men det er egentlig mere bare et showroom, for de rigtige marker, urtehaver og plantager ligger bagved. Alligevel kan du få et indtryk af, hvor mange krydderier, der bliver dyrket her i landet. Og måske kan du prøve lidt af produkterne?

Gør måske også stop ved Dambulla – en by med det største og bedst bevarede tempelkompleks i Sri Lanka, og det er ideelt at besøge templerne på vej til eller fra Kandy. Der er faktisk kun 20 minutter op til templet på bjerget, men det føles længere, for det er en stejl tur! Til gengæld bliver du belønnet med en fantastisk udsigt. Her er flere guider, der gerne vil vise dig rundt og fortælle om templernes historie og betydning. Vælg en af dem – det koster ikke meget og er godt givet ud. I en af grotterne sidder en munk og giver velsignelser, så her kan du få lidt guddommelig beskyttelse i form af en lille tråd, der bliver bundet rundt om håndleddet. Husk også at lægge lidt penge, og takke præsten ved at sætte hænderne sammen foran brystet og bukke let. I en anden af grotterne finder du 48 store Buddha figurer, nogle i træ, andre i mursten, og en af dem er næsten 14 meter lang! Her er højtideligt og værdigt – mange srilankanere knæler og beder en lille bøn. Den næste hule er endnu smukkere, og faktisk 300 år ældre, den blev skabt for næsten 2000 år siden. Buddha skikkelserne er mere yndefulde, loftet er malet og man kan overalt skimte de gamle fresco malerier.

Endelig ankommer du til Sigiriya, der er en lille, hyggelig by, opkaldt efter Sigiriya klippen – en af Sri Lankas største attraktioner. Løveklippen (som Sigiriya betyder) er en ca. 200 meter høj klippe, hvor en af Sri Lankas tidligere konger opførte et kæmpe palads på toppen omkring det 5. århundrede. Her var en fæstning, paladset, smukke haveanlæg, badebassiner, springvand og skulpturer. For at komme op på toppen, skal du gå rigtig mange trin op ad en trappe. På vejen er der mange over 1.000 år gamle fresko-malerier af kvinder – kongen kunne godt lide damer og havde mere end 500 koner… Oppe på toppen skal du tage det stille og roligt. Det er simpelthen så smukt, at det næsten ikke er til at bære. Du ser de gamle bygningers konstruktion, og udsigten rækker milevidt – trætoppe, jungle, bjerge – uspoleret natur så langt øjet rækker.

Nedturen går hurtigt (husk at strække ud, når du kommer ned – ellers får du ondt i læggene i morgen) og pludselig er du omringet af sælgere, der vil have dig til at købe alt muligt – både smukke ting og turistbras.

Når du når frem til Sigiriya, skal du checke ind på dit hotel.

Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sigiriya
Sigiriya klippen
Udsigten fra toppen af Sigiriya klippen
Ung munk

Dag 5

Sightseeing i Sigiriya

Efter morgenmaden i dag skal du på mere sigthseeing.

Du bliver hentet og kørt til Polonnaruwa. Polonnaruwa er et meget spændende område. Her er alle de gamle templer, monumenter osv. samlet på et mindre område. Er du mere til natur og elefanter, så kan du glæde dig til at besøge Minneriya eller Kawdulla nationalpark.

Efter turen kommer du tilbage til dit hotel i Sigiriya.

Dag 6

Velkommen til Anuradhapura!

I dag skal du videre til Anuradhapura - en by med masser af historie!  

Det var nemlig Anuradhapura kongeriget, der var var det første rigtige kongerige i Sri Lanka. Det eksisterede fra år 377 f.Kr. til år 993 e. Kr. og blev ledet af kong Pandukabhaya. Byen blev grundlagt omkring dét figentræ, der eftersigende skulle stamme fra det træ, som Siddhartha Gautama befandt sig under, da han opnåede indsigt og blev til Buddha. Træet er altså over 2.000 år gammelt! Selve byen er lille og rolig, og her kan du gå rundt på markedet og se på de farvestrålende boder med grøntsager, frugter, tøj og krydderier. Her er en afslappet atmosfære, og beboerne udviser en imødekommenhed, der nok kan forbindes med, at byen er en buddhistisk højborg.

Der findes mange flot bevarede ruiner af bygninger i Anuradhapura, herunder 8 hellige steder, der eftersigende blev besøgt af selveste Buddha. Du kan også se en af verdens største stupaer, Ruwanwelisaya, der blev bygget af Kong Dutugemunu i år 140 f.Kr., et klippetempel og Thuparama Dagoba, som er den ældste buddhistiske stupa i Sri Lanka. Den er formet som en klokke og blev bygget til at huse et af Buddhas kraveben. 

Besøg også Isurumuniya, der er et buddhistisk tempel, som blev bygget af kong Devanampiyatissa i år 300 før vores tidsregning. Templet er mest kendt for de mange stenudhugninger, blandt andet en udhugning af to elskere, der viser prins Saliya (søn af den store kong Dutugamunu) og hans elskerinde Asokamala. Han opgav sin ret til tronen for at gifte sig med Asokamala, der var af lavere status. 

Her er flere muligheder for udflugter - måske skal du på en trekkingtur til Mihintale? Det er en bjergtop af stor religiøs betydning. Det siges, at det er her, at buddhismen i Sri Lanka udsprang, da den buddhistiske munk Mahinda mødte kong Devanampiyatissa. Men den største seværdighed er og bliver nok Wilpattu Nationalpark, som ligger 30 kilometer fra byen - her kan du være heldig at opleve leoparder, påfugle, elefanter og mange andre dyr.

En god måde at komme rundt mellem de mange templer, stupaer og ruiner er på cykel. Du kommer nemt rundt af de støvede veje, og undervejs kan du se nærmere på dine omgivelser og dine medmennesker, der også cykler rundt enten for at besøge sammen seværdigheder eller som del af deres hverdags gøremål.

Det hellige figentræ
En af verdens største stupaer - Ruwanwelisaya
Isurumuniya klippetempel
Den tilbagelænede Buddha inde i Isurumuniya klippetempel
Ruinerne af Mayura Pirivena
Jetavan, den ældste Dagoba i Anuradhapura

Dag 7

Tag måske på udflugt til Wilpattu Nationalpark

Du kan selvfølgelig bruge dagen på at se spændende templer og ruiner, men du bør også tage en tur til Wilpattu Nationalpark, der ligger ca. 30 kilometer uden for Anuradhapura.

Det, der gør denne nationalpark unik i forhold til landets andre nationalparker er, at her er masser af søer og vådområder. Her er omkring 60 søer, så her er mange fugle, leoparder, elefanter, hjorte, bjørne, krokodiller og bøfler. Nationalparken var lukket i mange år pga. borgerkrigen, men i dag kan du besøge ca. 25 % af nationalparken. Det betyder, at naturen i parken er ret vild, og at dyrene ikke har vænnet sig til, at der er mennesker i nærheden. Derfor er der ikke garanti på, at du ser alle dyrene, men du kan sagtens tage på safariture i specialbyggede biler, hvor du sidder på ladet.

Den bedste årstid at besøge Wilpattu Nationalpark er lige efter regntiden som varer fra december til februar og ellers i sommermånederne.

Elefanter i nationalparken
En leopard dovner på en gren
En smuk påfugl i Wilpattu
Wilpattu Nationalpark vrimler med fugle
Du kan være heldig at spotte en ørn
Et rådyr hviler sig i skovbunden

Dag 8

Velkommen til Trincomalee!

I dag ankommer du til Trincomalee!

Trincomalee – eller Trinco, som byen bliver kaldt i folkemunde – ligger på østkysten lige ved det Indiske Ocean. Byens placering har været vigtig historisk set, og den har fungeret som en befæstet havneby i mange hundrede år. Faktisk har byen en lille dansk historie, da Danmark havde kontrol over havnebyen omkring år 1620. Derefter skiftede byen hænder mange gange til forskellige lande. Du vil dog ikke mærke eller se i dag, at Trinco tidligere har været dansk. I dag er det en forholdsvis stor by med liv omkring havnen og strandende. Her er mange flotte strande – fx Uppuveli og Nilaveli. Uppuveli ligger lidt uden for Trinco, og her er det ikke unormalt at se en ko komme gående på stranden eller en hvalhale ude i bølgerne.

Rejser til Sri Lanka
Nilaveli Beach
Uppuveli Beach
Velkommen til Trincomalee!

Dag 9 - dag 15

Nyd livet på stranden i dejlige Trincomalee

I Trincomalee kan du rigtig nyde stranden og havet med beachvolley, snorkling og dykning.

Stranden Nilaveli ligger ca. 20 km nordvest fra Trinco, og også her er der masser af muligheder for at slappe af, solbade, at tage på dykkerture, bade, fiske eller bare få læst den bog, du længe har villet læse. Du kan også tage på udflugt til Pigeon Island, der ligger ca. 1 kilometer ud for Nilaveli – det er en nationalpark og et af de bedste steder i Sri Lanka at dykke og snorkle.

Fra februar til oktober er her hvaler tæt ved kysten, og du kan komme ud at se dem på en bådtur i denne periode, hvis du har lyst til en lille sejltur på havet. Det er altså en hel speciel oplevelse at se de kæmpemæssige dyr svømme rundt i havet!

I Kanniya, som ligger tæt ved Trinco, er der syv varme kilder, der er blevet bygget brønde op omkring. Her kan du hælde det varme vand over dig, som udover at være dejligt, siges at have en healende effekt. De hinduistiske tamiler i området kommer her for at bede for dem, de har elsket og mistet. Det er en tradition, der efter sigende blev startet af Kong Ravanan, som bad for sin døde mor for over 5.000 år siden. Tag et sæt skiftetøj med og bad på den lokale måde eller medbring en meget dækkende sarong.

Det første tempel i Sri Lanka, Thiriyaya Ancient Buddhist Temple, ligger kun 35 km fra Trinco og er bestemt et besøg værd. Du kan også tage en tur ud at se det gamle portugisiske Fort Frederick fra 1624.

Nilaveli Beach i Trincomalee
Tamil hindutempel
Koralrev ud for Trincomalee

Dag 16

Afrejse fra Sri Lanka
Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 17

Velkommen hjem!
Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Hoteller på din rejse

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Sri Lanka. Vi har valgt hotellerne ud fra både pris, beliggenhed og charme, så du er sikker på at bo godt.

Disse hoteller er inkluderet i prisen. På mange af vores rejser kan du mod et tillæg vælge de hoteller, der er markeret med en orange “Upgrade”-cirkel.

Byer på din rejse

På denne rejse skal du bo i disse dejlige byer. Læs om hvert sted, der hver især byder på store oplevelser i Sri Lanka!

Kort over rejsen

Her kan du se et kort over rejsen, så du kan du kan fornemme, hvor byerne ligger i forhold til hinanden.

Transport

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

 • Fly Danmark-Colombo t/r.
 • Transport på rundrejsen i Sri Lanka foregår i privat bil/minibus med privatchauffør.
 • Transporten fra hotel til lufthavnen foregår med privat bil/minibus.

Priser

Disse priser er pr. person baseret på to voksne i delt dobbeltværelse.

Afrejse i følgende periode
Pris per person ved 2 voksne
PRIS PER BARN UNDER 12 ÅR
 
Inkluderet
 • Fly Danmark-Colombo t/r.
 • 14 overnatninger med morgenmad.
 • Alle transporter på rejsen.
 • 6 dages rundrejse i privat bil med chauffør.
 • Tilskud til Rejsegarantifonden.
 • Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.
 • Skræddersyet rejse med personlig rejsekonsulent - du kan ændre alt det, du vil i rejsen her.
 • Support inden rejsen.
 • Nødtelefon hvis der skulle opstå problemer under rejsen.
Ikke inkluderet
 • Visum til Sri Lanka (omkring 50 USD).
 • Entréer til seværdigheder og nationalparker.
 • Drikkepenge overalt - specielt forventer din chauffør omkring 8-10 USD i drikkepenge hver dag.
 • Udgifter til vaccinationer, tests og dokumentationer, der er nødvendige for, at du kan gennemføre rejsen.
 • Evt. obligatorisk julemiddag og nytårsmiddag.
 • Evt. afbestillingsforsikring.
 • Evt. rejseforsikring.
 • Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).