Peru

Til dig der vil opleve ALT det bedste i Peru

Favorit

Jungleeventyr

19 dages rejse fra
41.290,-

Pris per person ved 2 voksne

2 nætter Lima, 2 nætter Arequipa, 2 nætter Colca Canyon, 1 nat Puno, 1 nat Taquile Island, 1 nat Puno, 2 nætter Cuzco, 1 nat Aguas Calientes (Machu Picchu), 2 nætter Cuzco og 3 nætter Puerto Maldonado

#Kultur
#Byliv
#Favorit
#Natur
#Rundrejser
#Dyreliv
#Storslået
#Storby
#Aktiv
#Uturistet
#Krydstogt

Rejsen tager sin begyndelse i hovedstaden Lima, hvor der er gode seværdigheder og et hyggeligt byliv. Besøg nogle af byens museer i verdensklasse og bliv klogere på bl.a. inkacivilisationen.

Videre til Arequipa, der ligger smukt omringet af intet mindre end tre vulkaner! Den smukke by byder bl.a. på fine kirker, klostre og kolonitidshuse fra det 17. og 18. århundrede, og byen er optaget på UNESCOS verdensarvsliste.

Næste stop er den imponerende Colca Canyon, og den store kløft vil med sin gigantiske størrelse få de fleste til at tabe underkæben. Kløften er ikke det eneste, der er stort her, for i luften svæver kondorerne med det enorme vingefang. Det er svært ikke at blive imponeret over disse majestætiske fugle!

Flere utrolige naturscenerier venter ved Puno, der ligger ud til den berømte Titicaca-sø. Her skal du ud at opleve, hvordan livet leves på vandet - først skal du besøge en af de flydende øer, og derefter fortsætter du til øen Taquile, hvor du har en overnatning på et lokalt guesthouse. Stemningen herude, når alle de andre turister er taget hjem, er helt unik!

Tilbage på fastlandet har du endnu en nat i Puno, inden du fortsætter til charmerende Cuzco. Cuzco bliver ofte beskrevet som en by, som alle forelsker sig i, og ingen ønsker at forlade igen. Her er spændende museer, hyggelige gader og masser af arkitektur fra både inkaernes og spaniernes tid her. Du besøger også Sacred Valley, inden du tager toget videre til det utrolige Machu Picchu. Machu Picchu er Perus seværdighed nr. 1, og du skal naturligvis ud på en spændende rundvisning med privat guide i det gamle ruinområde. 

Tilbage i Cuzco har du lige en dag til at nyde lidt mere af byens liv, inden du runder din rundrejse af med et ophold i Puerto Maldonado! Du skal bo på et lodge midt ude i Amazonas, og her kan du selv være med til at sammensætte programmet for hver dag. Kig bl.a. efter søde kæmpeoddere og nysgerrige aber, eller gå op i toppen af lodgens udsigtstårn og spejd efter farverige fugle i trætoppene.

Rejsen i billeder

Inca's Garden og den aktive Misti vulkan
Rejser til Peru
Regnskov og sø
Den smukke katedral i Lima
Ældre kvinder i Lima
Fantastiske Machu Picchu
Yanahuara Plaza
Rejser til Peru
Rejser til Peru
Tag en sejltur på floden

Dag-til-dag

 1. Afrejse fra Danmark - Ankomst Lima
 2. Lima
 3. Lima - Arequipa
 4. Arequipa
 5. Arequipa - Colca Canyon
 6. Colca Canyon
 7. Colca Canyon - Puno
 8. Puno - Taquile
 9. Taquile - Puno
 10. Puno - Cuzco
 11. Cuzco
 12. Cuzco - Machu Picchu
 13. Machu Picchu - Cuzco
 14. Cuzco
 15. Cuzco - Puerto Maldonado
 16. Puerto Maldonado
 17. Puerto Maldonado
 18. Puerto Maldonado
 19. Hjemkomst Danmark
Se detaljeret rejseplan
19 dages rejse fra
41.290,-
Pris per person ved 2 voksne
Ring eller skriv til Camilla

3176 4018
eva@cctravel.dk


Rejseplan

Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1

Velkommen til Lima!

I dag ankommer du til Lima – Perus dejlige hovedstad med gode seværdigheder og myldrende liv.

Byen ligger ved Stillehavskysten og er hjem for ca. en tredjedel af landets befolkning. Det er nemt og billigt at komme rundt med taxa, og her venter dig bare så mange oplevelser, så det er bare med at komme af sted!

Katedraler, kirker og smukke pladser i Lima

Gågaden Jiron de la Union, der ligger i et lokalt område uden turistbutikker, leder op til Plaza de Armas, hvor Lima blev grundlagt i 1535. På pladsen finder du både regeringspaladset, rådhuset og den smukke katedral, hvor Limas grundlægger ligger i en lille glaskiste. Katedralen blev ødelagt af et jordskælv i 1746, men genopbygget allerede i 1755, og i dag findes her nogle fantastiske kunstskatte og malerier.

Er du ikke færdig med at kigge på smukke bygninger, kan du gå videre til Palacio Torre Tagle (bygget 1735), som har nogle helt unikke træbalkoner. Bygningen huser Perus udenrigsministerium og den betragtes som værende det bedste eksisterende eksempel på kolonitidens arkitektur.

Besøg Sankt Francisco-kirken (Iglesia San Francisco) og nonneklosteret fra cirka 1674. Kirken og klosteret, sidstnævnte er bygget i træ, er især kendt, fordi det er bygget ovenpå katakomberne, der er anvendt som begravelsesplads for mere en 70.000 mennesker. Du kan faktisk komme ned i katakomberne. Hvis du altså tør… Stedet er også kendt for sit enestående bibliotek, der huser tusindvis af antikke tekster.

Udsigt ud over byen
Katedralen
Velkommen til Lima!
Kysten i udkanten af Lima
Kærlighedsparken - El Parque del Amor
Ældre kvinder i Lima

Dag 2

På opdagelse i Perus hovedstad

Der er masser at lave i Lima!

Lima byder på museer i verdensklasse. Guldmuseet, Museo del Oro del Peru y Armas del Mundo, har en enestående samling af inkaguld, sølv, keramik, vævearbejde, mumier og endda en af verdens største våbensamlinger. Det er simpelthen en samling du må og skal se, når du er i Lima.

Miraflores er Limas turistcentrum med masser af små barer, caféer og butikker. Her er også et stort håndværkermarked, hvor varene er billigere, end du kan købe dem i butikkerne. Husk, at det alligevel kan betale sig at prutte om priserne. I Peru kan du især gøre nogle gode køb af sølv- og guldsmykker, tøj af alpakauld, tæpper og udsmykninger af alle slags.

Den spændende Huaca Pucllana-pyramide

Du bør også besøge den fantastiske pyramide i centrum af Lima by. I det 5. århundrede begyndte indbyggerne i Lima at bygge denne pyramide, som de kaldte Huaca Pucllana. Denne pyramide blev bygget af præster af to grunde: For det første ville de vise, hvor stor og mægtig den religiøse kraft var. For det andet ville de kontrollere vandet, som kom fra Rimac-floden. Pyramiden blev lavet af små sten af ler, og den blev ombygget gennem de tre efterfølgende århundreder, hvor den ikke var i brug. For foden af pyramiden er der en meget flot og enestående restaurant med en god udsigt over pyramiden.

Restaurant-anbefaling

En aften anbefaler vi dig at spise på en af de mest fantastiske restauranter. På en mole ude i havet ligger La Rosa Nautica – og det er ikke kun beliggenheden, der er smuk. Interiøret er enestående, og deres Pisco Sours og maden er i verdensklasse. Husk at bestille bord.

Government Palace i Lima
Hestevogne i smukke Lima
Grøn oase i down town Lima
Sød pige i Lima
Marked i Lima
Flotte malerier til salg i Lima

Dag 3

Velkommen til skønne Arequipa!

I dag skal du så videre mod Arequipa.

Arequipeños (dem der bor her) kalder stedet for Republikken Arequipa, da de er meget stolte af deres fortid og de mange opstande, der har været mod centralregeringen. Det første, du vil lægge mærke til, når du ankommer til Arequipa, er de tre majestætiske vulkaner, Chachani, Misti, og Pichu Pichu, der alle er mellem 5 og 6 kilometer høje! Det er ikke kun et imponerende syn, der ligger også imponerende kræfter bag – der er registeret ikke mindre end fem ødelæggende jordskælv i de seneste fire århundreder. Byen er også kendt som den hvide by, fordi den er bygget af hvide, vulkanske sten, fundet i de stenbrud, der ligger i udkanten af byen. Her er også et smukt, rødmalet kloster og et flot katedral med en hyggelig plads foran.

Kvinde med lama i Arequipa
Den hyggelige kolonitidsby
Smukke Arequipa
Byens smukke katedral

Dag 4

Nyd den smukke by

Du kan starte din udforskning af Arequipa med en spadseretur i byens centrum.

Arequipa blev grundlagt af spanierne tilbage i 1540 og optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv i år 2000. Området er berømt for dets forskelligartede kirker, klostre og kolonitidshuse fra det 17. og 18. århundrede.

La Mansión del Fundador (grundlæggerens palæ), er en gammel hacienda bygget af kvadersten. Når du mærker atmosfæren i dette gamle palæ, vil du føle dig henført til kolonitiden, og inde i palæets indre er der faktisk bygget en kirke.

Museet ‘Museo Santuarios Andinos de la Universidad Católica Santa María’ huser mumien af en 12–14 år gammel pige, som blev ofret til guderne for cirka 500 år siden. Det er nok en god idé at undersøge, om hun er ‘hjemme’ når du kommer forbi – hun er ret rastløs og rejser meget rundt i verden.

Kirker og klostre i Arequipa

Iglesia de la Compañía er et af de bedste eksempler på den såkaldte barocco andino (barokstil i Andesbjergene). Man begyndte at opføre kirken i 1605, og det tog 160 år, før den var færdig. Kirkens facade blev færdiggjort i 1765.

Byen byder på flere andre kirker og klostre, men et som helt bestemt skal ses er klosteret Santa Catalina, der først åbnede dørene for offentligheden i 1970. I det øjeblik du går indenfor, bliver du bragt tilbage til en spansk by i det 16. århundrede. Dette storslåede kloster er udelukkende bygget af kvadersten, og der er smalle, brostensbelagte gader, pladser og smukke patioer såvel som små celler til nonnerne. Klosteret fungerede som klosterskole for de rigeste familiers døtre. En af disse piger, Sor Ana de los Ángeles Monteagudo, døde i 1686, og blev ophøjet til helgen af paven i 1985. Ved hendes gamle celle vil du se en vissen orange gren. Ifølge legenden vil grenen blomstre, hvis Arequipa forsvinder. Så hvis du ser små skud begynde at spire på grenen, gør du nok klogt i at smutte videre med det samme…

Store madoplevelser i Arequipa

Udover de utallige kulturelle oplevelser, er Arequipa faktisk også en by, der byder på mange gastronomiske oplevelser. Byen er kendt som et af de bedste steder at spise i Peru. God, lokal mad får du på de såkaldte ”picanterías”. Du MÅ prøve at bestille ”rocoto relleno” – en meget stærk ret, der vil få dig til at græde, men den er absolut tårerne værd. Prøv også den lækre rejesuppe ”Chupe de camarones” eller ”Ocopa a la Arequipeña”, der, ifølge de lokale, får de døde til at stå op af deres grave.

Inca's Garden og den aktive Misti vulkan
Yanahuara Plaza
Sød pige i Arequipa
Santa Catalina klosteret
Den flotte plads ved Santa Catalina klosteret

Dag 5

Velkommen til storslåede Colca Canyon!

I dag skal du videre til Colca Canyon.

Du tager af sted tidligt om morgenen og kører over en kæmpestor højslette, som ligger i Aguada Blanca Nationalreservat. Kig ud ad vinduet – måske ser du nogle af de sjove lamaagtige vicuñaer, som bor i området i store flokke. Du stopper ved Mirador de los Andes, hvor du kan strække benene et øjeblik og nyde den fantastiske udsigt over bjergene, og hvis vejret er klart, kan du ane fire vulkaner i det fjerne. De sjove stengærder er lavet af overtroiske rejsende, som troede på, at guderne ville give dem en bedre rejse, hvis de lagde en sten. Du stopper også ved det store Chucura Krater og et andet smukt udsigtspunkt undervejs, før du endelig er fremme ved Chivay og kan tjekke ind på dit hotel.

Colca Canyon – større end Grand Canyon

Colca Canyon er et af de smukkeste steder i Peru. Det er en kæmpestor kløft, der er hele 3.500 meter dyb. Naturen her er barsk, smuk og meget alsidig. Du vil kunne opleve det snedækkede bjerg Ampato, der rejser sig 6.100 meter over havets overflade, store klippeformationer, der ligner middelalderslotte, alpakaflokke, der går langs vejen, floden, der bruser langt nede i kløften og opdyrkede terrasser, der i sæsonen får landskabet til at se ud som store grønne, røde og gyldne tæpper.

Besøg de omkringliggende landsbyer

Under kolonitiden blev der grundlagt adskillige landsbyer i området, og disse byer har helt op i vore dage bevaret deres smukke kirker. De mest interessante finder du i byerne Yanque, Lari, Coporaque, Madrigal og Maca. Beboerne i områderne har også bevaret deres sæder og skikke, blandt andet deres smukke påklædninger. Den bedste årstid at besøge Colca kløften på er i månederne april, maj og juni, fordi de opdyrkede terrasser stadig er så grønne, som de kan blive. Det sker dog, at turistsæsonen fortsætter helt til december. For det meste regner det i januar, februar og marts måned.

Fantastiske Colca Canyon
Kløften snor sig gennem landskabet
Grønklædte klippebjerge
Kondor i luften over Colca Canyon
Udkigspunkt ud over Colca Canyon

Dag 6

Udforsk Colca Canyon

Dagen starter tidligt, når der er afgang til La Cruz del Cóndor.

Undervejs stopper du i landsbyen Yanque, hvor du kan beundre de traditionelle danse, de lokale skolebørn danser for dig, og du kan besøge landsbyens torv og kirke.

Snart når du til Cruz del Cóndor, hvor kondorerne svæver majestætisk i de varme luftstrømme fra dalen. Nyd den imponerende udsigt over Colca kløften, som er en af de dybeste i verden – der er hele 3.180 meter til bunden. Du kan også bade i de varme kilder, som folk i området har gjort det i mange år. Før du vender tilbage til Chivay ved middagstid, er der indlagt et lille stop i byen Maca, som er kendt for sin smukke kirke.

Colca Canyon

Dag 7

Næste stop - Puno!

I dag skal du videre til Puno, der anses for at være inka-civilisationens vugge.

På vejen fra Chivay til Puno ser du skove af sten, fåreflokke, llamaer og de kæmpemæssige bjergkæder, som omkranser landskabet. Du skal også besøge en lagune, der vrimler med planter og fugle og et par små landsbyer. Herefter ankommer du til Puno.

Legenden fortæller, at Manco Cápac, som var den første inka, og hans hustru og søster, Mama Ocllo, steg op af Titicaca-søens iskolde vand med en gylden stav. De havde fået til opgave at grundlægge inkaernes kejserrige på det sted, hvor staven sank igen – uanset hvor. De begav sig nordpå indtil de nåede området omkring Cuzco, hvor staven endelig sank. Spanierne grundlagde så byen Puno i 1668, og byen betragtes som Perus folkloristiske hovedstad.

Husk på, at Puno ligger i 3.800 meters højde over havet. Tag det derfor stille og roligt når du ankommer. Vi anbefaler dig at drikke koka-te og masser af vand samt at spise lidt let kost. Begiv dig først ud på oplevelser efter et par timers hvil.

Tag en stille slentretur rundt i byen og besøg katedralen, bygget i det 18. århundrede, og kirken San Juan Bautista. Mellem de to bygninger ligger Punos gode gågade, der har et pænt udvalg af butikker og restauranter. Du bør heller ikke gå glip af de fantastiske Chullpas de Sillustani. Det ligner imponerende, runde vagttårne, men nej! Det er faktisk begravelsestårne, bygget af kæmpestore sten af Collas-folket, der eksisterede allerede inden inkaerne. Stedet er mystisk og bjergtagende, da disse Chullpas ligger på toppen af en lille bakke med udsigt over den stille Umayo-sø.

Hvis du hører til dem der søger usædvanlige ting, så prøv at besøge helligdommen Inka Uyo i Chucuito, der ligger tyve minutter fra Puno. Stedet er fyldt op med stenskulpturer i fallosform. Det siges, at hvis en kvinde sætter sig på en af dem, så bliver hun hurtigt gravid…

Puno og Titicaca-søen
Den smukke katedralplads
Katedralen og den lille park
Mad på markedet

Dag 8

Velkommen til unikke Taquile!

Du bliver hentet på dit hotel, hvorefter du kører til havnen i Puno. På havnen får du det første glimt af taquilenere, der står i deres traditionelle tøj og sælger færgebilletter, vand og cocabolsjer. Du bliver herefter anvist en plads på båden og sejler ud på Titicacasøen.

Ttitcacasøen er verdens højst beliggende navigerbare sø. Søen danner grænse mellem Peru og Boliva og har nogle enkelte beboede øer. Herunder Taquile. Søen er dog mest kendt for de flydende sivøer og dit første stop er også her, efter 20 minutters sejlads.

Når du kommer til de flydende øer, er der inkluderet en rundtur på én af øerne. De lokale vil fortælle om, hvordan de konstruerer øerne, historien bag og er du heldig, får du udleveret en smagsprøve på det lokale siv. Efterfølgende vil du blive tilbudt at købe en sejltur i én af de karismatiske sivbåde.

Herefter går turen mod Taquile. Taquile er den mindst besøgte ø i Titicacasøen og meget få turister overnatter her. Dette giver muligheden for at få øens særprægede kultur helt tæt på. Øen er især kendt for dens fantastiske tekstiler, som også er bevaret af UNESCO, og du vil ved ankomst se kvinder med væve og mænd, der går og strikker. Alle er klædt i lokalt produceret tøj og farven på mændenes hue afslører, om de er gifte eller ungkarle.

Du ankommer til øen omkring kl.11.30. Fra havnen tager det en halv times tid at gå op på hovedpladsen. Der står ofte får og køer midt i det hele og du vil blive passeret af ældre taquilenske mænd, der bærer kviste og brænde op til deres koners ildsted. Undervejs går du langs marker, hvor de dyrker kartofler, majs og quinoa. Læg her mærke til, at alle lokalt producerede grøntsager er miniatureudgaver af dem, man kender, da planterne ikke kan få samme størrelse i højlandet.

Hovedpladsen er samlingspunktet for taquilenerne og der er her en fantastisk udsigt over øen. I klart vejr kan du sågar se snedækkede bolivianske Andesbjerge i horisonten. Du vil her få serveret frokost, der typisk er quinoasuppe efterfulgt af ørred med pommes frites. Til dessert kan du vælge mellem coca- eller muñate, som er en lokal eukalyptussmagende plante.

Langt hovedparten af alle turister tager tilbage til Puno omkring kl.14. Så snart båden er taget fra havn, åbner øen sig dog rigtigt for dig. Børnene spiller fodbold på den lokale bane, mændene går i marken med deres interimistiske plov og kvinderne stiller det lokale marked op. Du har nærmest hele scenariet for dig selv, og du kan enten udforske ruinerne på toppen af Taquile, stranden mod nord, de snørklede vandreruter eller bare nyde stilheden og udsigten over den dybblå Titicacasø.

Det bliver mørkt på Taquile omkring kl.19 og kort derefter serveres aftensmad. Det er typisk en suppe. Da der hverken er biler eller hunde på øen, er Taquile helt rolig om aftenen, og alle sover oftest tidligt.

På oplevelse ved Titicaca-søen
Rejser til Peru
Besøg på en flydende ø
Rejser til Peru
Taquile Island
Rejser til Peru
Rejser til Peru

Dag 9

Nyd dagen på Taquile og tilbage til Puno

Taquilenerne står op, når hanen galer. Det er tidligt. Hvis du er hurtig, anbefaler vi, at du gør det samme og finder en høj, hvor du kan se solopgangen over øen. Den er magisk! Tilbage derfra vil du få morgenmad, som kan variere. Taquilerne spiser dog ikke meget selv på dette tidspunkt, så hav gerne selv lidt frugt eller brød med som supplement.

Vi anbefaler at tage forbi øens skole om formiddagen. Børnene leger som regel udenfor og vil meget gerne snakke. Du kan også nyde en kop kaffe på byens torv eller udforske øens museum inden turisterne kommer kl.11.30.

Frokosten i dag er på egen regning. Selvom alle restauranter serverer det samme, kan du dog lure de små forskelle, inden du vælger sted. Nogle steder er der tilmed lokal musik, hvis du gerne vil have lidt at lytte til, mens du spiser.

Båden sejler tilbage til fastlandet midt på eftermiddagen, og turen tilbage til Puno tager ca. 3 timer.

Tag rundt og oplev Taquile

Dag 10

Med bus til Cuzco

I dag skal du fra Puno til Cuzco.

Din bus stopper et par gange undervejs ved spændende seværdigheder. Du skal besøge museet i Pukara, du stopper ved bjergpasset La Raya, der er det højeste punkt på turen, og du skal besøge et par forskellige templer og ruiner. Endelig besøger du Andahuaylillas, der er kaldes “det Sixtinske Kapel i Amerika”. Der er frokost inkluderet på denne tur, på en lokal restaurant i Sicuani.

Mod tillæg kan du vælge at tage denne tur med tog – det er også lidt af en oplevelse. Turen tager 10 timer og det er som at være med i en gammel film med tjenere med hvide handsker, og små, sjove messinglamper. Der er fuld forplejning og underholdning undervejs. Toget kører ikke hver dag, så det skal passes ind i plan.

Cuzco er en af de vigtigste inka-byer i hele verden, og er en by, som intet menneske nogensinde ønsker at forlade igen. Alle forelsker sig i denne smukke og afslappede by med de små, gamle kirker, kolonitidsbygninger og dens beboere. Arkitekturen er helt unik, og overalt ser du tydeligt forskellen mellem spaniernes og inkaernes tidsperioder. Kig på bygningernes fundamenter, så kan du se, at på de nederste lag, som er bygget af inkaerne, er stenene lagt så tæt, at du ikke engang kan presse et stykke papir ind mellem to sten. Men oven på dette kan du se den nyere, spanske konstruktion, hvor stenene er stablet totalt planløst oven på hinanden.

Udsigt ud over byen
Liv på Plaza de Armas
Marked med tingeltangel
Et æsel i de hyggelige gader

Dag 11

Udforsk spændende Cuzco

Vi foreslår en dag med sightseeing i Cuzco.

Besøg fx den centrale plads, katedralen med dens religiøse kunstmuseum og kirken Santo Domingo. Et besøg til de fire ruiner i nærheden er også umagen værd. Sacsayhuaman er et arkitektonisk mesterværk fra tiden før inkaerne med udsigt over Cuzco. Kenko er en hellig klippe, hvis hovedattraktion er et monolitisk alter, der forestiller en puma. Det røde fort Puca-Pucara og Tambomachay er også et besøg værd.

Hvis du stadig ønsker at se mere, så besøg kirken og klosteret La Merced, kunstnerkvarteret San Blas og San Blas-kirken med sin barokke prædikestol. Rundt omkring i Cuzco har inkaerne bygget et netværk af altre, der er viet til deres guder: vand, måne, luft og jord. Disse altre, selv om de måske er mindre berømte, var meget vigtige for folket. Du kan også besøge de naturlige huler, stenskulpturer og begravelsespladser i byen.

Spis måske en dag på restauranten La Quinta Eulalia, som blev grundlagt i 1924. Her kan du prøve forskellige, lokale retter som grillet marsvin og lam tilberedt på forskellige måder.

Ture ud af Cuzco

Du kan også se lidt forskelligt uden for byen. Pikillacta er et citadel fra wari-kulturen fra det 7. århundrede – altså før inka-tiden. Det gemmer på gamle mysterier og en bizar arkitektur. Det ligger i Cuzco-dalen tæt ved Huacarpay-søens bredder. På den anden side af dalen finder du en lille by, der hedder Andahuaylillas. Byen er bygget af de spanske erobrere og berømt for sin kirke fra 1700-tallet. Kirken er restaureret for nyligt og gemmer et indre af udsædvanlig skønhed bag sit noget mere beskedne ydre. Loftet er rigt udsmykket, og væggene er dekoreret med mange smukke freskoer og malerier.

Landsbyen Tipón

Også landsbyen Tipón er interessant. Bygget ved foden af Cerro Pachatusan er den et vigtigt punkt i horisonten, hvor himmel og jord mødes. Under vintersolhverv står solen synligt bag og over dets top. Tipón blev bygget af inkaerne med en mesterlig, arkitektonisk præcision. Det var centrum for landbrugsforskning samt et sted, hvor man tilbad vandet. Det er stadig et mystisk sted, hvor åndemanere og spirituelle personer samles for at hylde jorden og tilbede vandet.

Cuzco by og bjerge i baggrunden
En kvinde med en lama
Søde børn i Cuzco
Rejser til Cuzco i Peru
En lama i byens gader
En af byens gader

Dag 12

På udflugt og med tog til Machu Picchu!

I dag starter du dagen ud med en udflugt til Sacred Valley!

Du bliver hentet om morgenen, og sætter så kursen mod de utrolige saltminer i Maras, der stammer helt tilbage fra inkaernes tid. Derefter går turen til grønne Moray, som byder på en usædvanlig inka-seværdighed – en ruin der engang var et landbrugsforsøgscenter, som stadigvæk står i store og helt sirlige cirkler.

Herfra bliver du kørt til toget i Ollantaytambo, og så venter der en smuk, smuk togtur gennem det peruvianske landskab! Læn dig tilbage og nyd turen. Sidst på eftermiddagen ender togturen i den lille by Aguas Calientes – ca. 8 km. fra det berømte Machu Picchu.

Machu Picchu er Perus seværdighed nummer 1. Intet kommer på højde med denne velbevarede præ-columbianske by, der i majestætiske omgivelser troner over landskabet, 2.057 meter over Urubamba-dalen. Machu Picchu er bygget af stenblokke, sat sammen med mesterlig præcision. Denne fabelagtige by har huse, templer, varehuse, og en stor, central plads, alt forbundet med hinanden via smalle veje og trapper. Det hele er omgivet af terrasser, hugget ind i bjergsiden og anvendt til landbrug. Byen antages at være blevet bygget af inka-lederen Pachacuti ca. år 1440, og den var beboet indtil den spanske erobring i 1532. Herefter blev byen forladt – og fuldstændig glemt – Først i 1911 blev den genopdaget af Hiram Bingham, en amerikansk arkæolog og politiker. Han troede, at han havde fundet den sidste af inkaernes skjulte byer med kostbare guldskatte, men han fandt kun en almindelig hovedstadsagtig by fra det femtende århundrede.

I dag er Machu Picchu det mest overvældende bevis på en stor civilisation, som ikke længere eksisterer, og et besøg her, er noget, du aldrig vil glemme.

Med tog til Aguas Calientes
Aguas Calientes
Aguas Calientes
Fantastiske Machu Picchu

Dag 13

På guidet rundtur ved Machu Picchu og tilbage til Cuzco

Du skal selvfølgelig på en spændende udflugt til Machu Picchu og se hele det store ruinområde!

Du skal meget tidligt op i dag, for kommer du tidligt, er der størst sandsynlighed for, at du undgår at skulle opleve Machu Picchu sammen med kæmpestore grupper af mennesker. Du får fornøjelsen af at gå rundt med din egen, engelsktalende guide i to timer, så du kan få fortalt områdets spændende historie. Du vil næsten føle, at du træder tilbage til Inka-tiden, når du går rundt mellem de mange ruiner i de fantastiske bjerge. Her er den smukkeste udsigt, du kan forestille dig, og du bliver pludselig meget lille i de enorme bjerge.

Om eftermiddagen går turen tilbage med tog til Cuzco igen. Husk at nyd den flotte togtur, hvor Perus natur suser forbi. I Cuzco bor du på samme hotel, som sidst du var her.

Oplev det utrolige Machu Picchu
Oplev det utrolige Machu Picchu

Dag 14

Endnu en dag i dejlige Cuzco
Du har endnu lidt tid til at slentre rundt i Inkarigets gamle hovedstad med historie og farvestrålende markeder på nærmest hvert gadehjørne.

Dag 15

Velkommen til Puerto Maldonado i Amazonas!

Så er det blevet tid til oplevelser i Amazonas!

I lufthavnen bliver du hentet og kørt til Posada Amazonas’ hovedkvarter i Puerto Maldonado. Her kan du få opbevaret din store bagage – det er nemlig kun muligt at tage en mindre taske med det mest nødvendige med ud på lodget i skoven. Herfra skal I køre yderligere 20 kilometer, inden du kommer til en lille havn, hvorfra du sejler resten af vejen Posada Amazonas!

Ved ankoms bliver du budt velkommen, og du får en kort introduktion til stedet og de mange muligeheder, der er her. På dit ophold på Posada Amazonas kan du selv være med til at strikke dit udflugtsprogram sammen! Du har nemlig ophold med ala carte, hvilket betyder, at du kan fylde dagene med lige præcis de af udflugterne, du synes er mest interessante! Måske vil du gerne med ud på en lille vandretur til det 30 meter høje udsigtstårn? Måske du gerne vil ud på en nattehike og kigge efter dyreøjne i natten? Eller på en hike eller sejltur i dagslys og kigge efter smukke fugle, nysgerrige aber og søde kæmpeoddere? Ved ankomst til Posada Amazonas strikker du dit program sammen med lodgens eksperter og naturvejledere – så får du lige præcis det ophold i junglen, som du drømmer om.

Et forslag til dag 1 kunne se sådan her ud:

Efter ankomst kan du komme med ud at gå en ca. 20 minutter lang tur, der ender ved det 30 meter høje udsigtstårn! Fra toppen har du en enestående udsigt over den grønne skov og Tambopata River, der snor sig gennem landskabet. Kig efter fraverige papegøjer eller tukaner, der ofte landet er trætoppene eller flyver ude i horisonten.

Efter et dejligt aftensmåltid kan du høre en præsentation omkring økoturisme i området. Og ellers kan du sidde og lytte til skovens mange lyde, mens mørket falder på.

Tag på opdagelse i Amazonas

Dag 16

På opdagelse i junglen...

I dag har du igen de udflugter på programmet, som du har aftalt i samarbejde med lodget. Et forslag til dagens program kan se sådan her ud:

Efter morgenmaden stiger du ombord på en båd og sejler 30 minutters tid, efterfulgt at en vandretur gennem skoven på 45 minutter. Nu er du nået til Tres Chimbadas Oxbow Lake, og her er der gode chancer for at spotte kæmpeoddere! Du skal ud på en katamaran og stille sejle rundt på søen, mens du kigger efter oddere, kaimaner og andet dyreliv. 

Efter frokost tilbage på lodgen kan du tage med på en 20 minutters bådtur på floden, der leder dig til en sti anlagt af Centro Ñape - en lokal organisation, der laver medicin ud af skovens planter. På den lille sti kan du lære mere om, hvad man bruger de forskellige planter til. 

Tilbage på lodgen er der aftensmad, og for de modige er det muligt at komme ud på en nattevandring. Kig efter dyreøjne i natten og lyt godt efter! Der er nemlig masser af aktivitet i skovbunden, når mørket er faldet på... 

Tag ud og kig efter kæmpeoddere
Nyd sejlture på floden

Dag 17

Flere store naturoplevelser

I dag har du endnu en dag med valgfrie udflugter. Et forslag til dagens program kan se sådan her ud:

Efter morgenmad trækker du i vandreskoene og går ca. 20 minutter til et såkaldt "ler-slik". Ler indeholder forskellige stoffer, som fuglene her i Amazonas har brug for - så de kommer i hobetal og mæsker i sig! Du kan være heldig at se både papegøjer og parakitter, der guffer i sig på den lerede skrænt. 

Behold bare vandreskoene på, for næste aktivitet i dag er en 2 timers vandretur, der bl.a. tager dig forbi det største træ i området - et gigantisk ceiba-træ! Undervejs hører du også lidt om den rige regnskovs naturhistorie. Måske du kommer lidt klogere hjem?

Efter frokost kan du tage med på en 30 minutters sejltur ned af floden og besøge en gård. Her dyrker ejeren en bred vifte af populære og mindre kendte afgrøder, der hører hjemme i Amazonas. I hans have tjener stort set hver eneste plante et formål - og det er spændende at se og høre om! 

Tilbage på lodgen er der aftensmad, og du kan nyde at falde i søvn midt i naturen for sidste gang i denne omgang. 

Ler-slikket er ofte besøgt af papegøjer
En smuk solnedgang i regnskoven!

Dag 18

Afrejse fra Peru
Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 19

Velkommen hjem!
Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Hoteller på din rejse

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Peru. Vi har valgt hotellerne ud fra både pris, beliggenhed og charme, så du er sikker på at bo godt.

Disse hoteller er inkluderet i prisen. På mange af vores rejser kan du mod et tillæg vælge de hoteller, der er markeret med en orange “Upgrade”-cirkel.

Byer på din rejse

På denne rejse skal du bo i disse dejlige byer. Læs om hvert sted, der hver især byder på store oplevelser i Peru!

Kort over rejsen

Her kan du se et kort over rejsen, så du kan du kan fornemme, hvor byerne ligger i forhold til hinanden.

Transport

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

 • Fly Danmark-Lima-Arequipa og Cuzco-Puerto Maldonado-Lima-Danmark
 • Transporten mellem lufthavne, busstationer og hoteller i Lima, Arequipa, Puno og Cuzco foregår med privat bil/minibus.
 • Transporten mellem Arequipa, Colca Canyon og Puno foregår med delt bil/minibus.
 • Transporten mellem Puno og Taquile Island foregår med delt bil/minibus og offentlig båd.
 • Transporten på Taquile foregår til fods.
 • Transport mellem Puno og Cuzco foregår i turistbus med guide og frokost.
 • Transporten mellem Cuzco og Aguas Calientes ved Machu Picchu foregår med offentligt tog. Transporten mellem stationen og dit hotel i Aguas Calientes foregår til fods.

Priser

Disse priser er pr. person baseret på to voksne i delt dobbeltværelse.

Afrejse i følgende periode
Pris per person ved 2 voksne
PRIS PER BARN UNDER 12 ÅR
 
Inkluderet
 • Fly Danmark-Lima-Arequipa og Cuzco-Puerto Maldonado-Lima-Danmark.
 • Alle transporter på rejsen.
 • 14 overnatninger med morgenmad og 3 overnatninger med fuldpension.
 • Mange spændende udflugter jf. program. Bl.a. udflugt til Colca Canyon, privat guide ved Machu Picchu, udflugt til Maras og Moray, rundvisning med lokal studerende i Cuzco og flere valgfrie udflugter under opholdet i Amazonas.
 • Tilskud til Rejsegarantifonden.
 • Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.
 • Skræddersyet rejse med personlig rejsekonsulent - du kan ændre alt det, du vil i rejsen her.
 • Support inden rejsen.
 • Nødtelefon hvis der skulle opstå problemer under rejsen.
Ikke inkluderet
 • Udgifter til vaccinationer, tests og dokumentationer, der er nødvendige for, at du kan gennemføre rejsen.
 • Evt. afbestillingsforsikring.
 • Evt. rejseforsikring.
 • Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).