Colombia

Den vildeste rundrejse i Peru og Colombia

21 dages rejse fra
29.990,-

2 nætter Lima, 2 nætter Arequipa, 2 nætter Colca Canyon, 2 nætter Puno, 2 nætter Cuzco, 1 nat Aguas Calientes (Peru), 2 nætter Cuzco, 2 nætter Bogotá, 3 nætter Salento (Zona Cafetera) og 3 nætter Cartagena

#Kombirejse
#Kultur
#Langtidsrejser
#Natur
#Rundrejser
#Stemningsfulde byer
#Storbyoplevelser

Du starter denne storslåede rejse med et par dage i Perus hovedstad Lima, hvor du kan besøge det famøse Guldmuseum og se den enestående samling af inkaguld og mumier. Herfter skal du videre til Arequipa, som er en smuk by omringet af vulkaner. Byen er kendt for at lave en meget stærk, men super lækker rejesuppe, som passende kan skylles ned med nationaldrikken "Pisco Sour". Næste stop er et af verdens utrolige naturvidundere Colca Canyon. Man kan kalde denne kløft for Grand Canyons storebror - den er i særdeleshed storslået! I Puno kan du nyde udsigten over Titicaca-søen og dykke ned i den spændende kultur, inden du skal videre til Cuzco. I denne gamle Inkahovedstad emmer der af fred, charme og unik arkitektur. Nu er det tid til at iføre dig de gode vandresko, for du skal nemlig videre til Perus seværdighed nummer 1: Machu Picchu! I majestætiske omgivelser troner den velbevarede præ-colombianske by, og du kan bruge lang tid på at beundre synet. Efter denne skønne tur bliver du fragtet til Colombias hovedstad Bogota, som byder på farverige gader, gode restauranter og utallige butikker og markeder, du kan shoppe amok i. Din rejse slutter af i det ultimative kaffeområde Zona Cafetera. Her ser du kaffeplantager over alt og har rig mulighed for at lære om kaffeproduktion fra bønne til kop.

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - Ankomst Lima
 2. Lima
 3. Lima - Arequipa
 4. Arequipa
 5. Arequipa - Colca Canyon
 6. Colca Canyon
 7. Colca Canyon - Puno
 8. Puno
 9. Puno - Cuzco
 10. Cuzco
 11. Cuzco - Aguas Calientes (Machu Picchu)
 12. Aguas Calientes (Machu Picchu)
 13. Aguas Calientes (Machu Picchu) - Cuzco
 14. Cuzco
 15. Cuzco - Bogota
 16. Bogota
 17. Bogota - Salento (Zona Cafetera)
 18. Salento (Zona Cafetera)
 19. Salento (Zona Cafetera) - Cartagena
 20. Cartagena
 21. Cartagena
 22. Cartagena
 23. Hjemkomst Danmark
Se detaljeret rejseplan

Rejseplan

Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1

Velkommen til Lima!

I dag ankommer du til Lima - Perus dejlige hovedstad med gode seværdigheder og myldrende liv. Byen ligger ved Stillehavskysten og er hjem for ca. en tredjedel af landets befolkning. Det er nemt og billigt at komme rundt med taxa, og her venter dig bare så mange oplevelser, så det er bare med at komme af sted!
Udsigt ud over byen
Katedralen
Velkommen til Lima!
Kysten i udkanten af Lima
Kærlighedsparken - El Parque del Amor
Ældre kvinder i Lima

Dag 2

Byrundtur i Lima

Du skal nu på en byrundtur i Lima, og du kommer både til at se det nye, moderne Lima og det gamle Lima, som stadig af præget af kolonitiden. Du besøger blandt andet den imponerende katedral og klosteret, som er bygget lidt i samme stil som katedralen. Klosteret har nogle gamle katakomber fyldt med kranier og knogler, og du vil mærke, at her er en uhyggelig, dyster og spændende stemning, når du går rundt i de underjordiske gange. Senere besøger du San Isidros bydelen og kysten, hvor du har en pragtfuldt udsigt ud over Stillehavet.

Du har lidt mere tid til at udforske nogle af Limas andre oplevelser. 

Byen byder på museer i verdensklasse. Guldmuseet, Museo del Oro del Peru y Armas del Mundo, har en enestående samling af inkaguld, sølv, keramik, vævearbejde, mumier og endda en af verdens største våbensamlinger. Det er simpelthen en samling du må og skal se, når du er i Lima. Det privatejede, arkæologiske museum, Museo Larco, er også et besøg værd.

Miraflores er Limas turistcentrum med masser af små barer, caféer og butikker. Her er også et stort håndværkermarked, hvor varene er billigere, end du kan købe dem i butikkerne. Husk, at det alligevel kan betale sig at prutte om priserne. I Peru kan du især gøre nogle gode køb af sølv- og guldsmykker, tøj af alpakauld og tæpper og udsmykninger af alle slags. Det er en god ide altid at medbringe små USD-sedler, for det kan være svært at få byttepenge tilbage for de store sedler.

Du bør også besøge den fantastiske pyramide i centrum af Lima by. I det 5. århundrede begyndte indbyggerne i Lima at bygge denne pyramide, som de kaldte Huaca Pucllana. Denne pyramide blev bygget af præster af to grunde: For det første ville de vise, hvor stor og mægtig den religiøse kraft var. For det andet ville de kontrollere vandet, som kom fra Rimac-floden. Pyramiden blev lavet af små sten af ler, og den blev ombygget gennem de tre efterfølgende århundreder, hvor den ikke var i brug. For foden af pyramiden er der en meget flot og enestående restaurant med en god udsigt over pyramiden. Her har de den lækreste mad i hele Lima. Du kan også få slukket din tørst, og der er nok at vælge imellem – Restaurant La Huacas bar påstår nemlig, at de er den bar i verden med flest forskellige flasker…

Government Palace
Downtown
Den dejlige by
Lille peruviansk pige
Marked

Dag 3

Velkommen til Arequipa!

I dag skal du så videre mod Arequipa.

Arequipeños (dem der bor her) kalder stedet for Republikken Arequipa, da de er meget stolte af deres fortid og de mange opstande, der har været mod centralregeringen. Det første, du vil lægge mærke til, når du ankommer til Arequipa, er de tre majestætiske vulkaner, Chachani, Misti, og Pichu Pichu, der alle er mellem 5 og 6 kilometer høje! Det er ikke kun et imponerende syn, der ligger også imponerende kræfter bag - der er registeret ikke mindre end fem ødelæggende jordskælv i de seneste fire århundreder. Byen er også kendt som den hvide by, fordi den er bygget af hvide, vulkanske sten, fundet i de stenbrud, der ligger i udkanten af byen. Her er også et smukt, rødmalet kloster og et flot katedral med en hyggelig plads foran.

Kvinde med lama i Arequipa
Den hyggelige kolonitidsby
Smukke Arequipa
Byens smukke katedral

Dag 4

Gå på opdagelse i og omkring hyggelige Arequipa

Du kan starte din udforskning af Arequipa med en spadseretur i byens centrum. Arequipa blev grundlagt af spanierne tilbage i 1540, og optaget på UNESCO's liste over verdens kulturarv i år 2000. Området er berømt for dets forskelligartede kirker, klostre og kolonitidshuse fra det 17. og 18. århundrede.

Iglesia de la Compañía er et af de bedste eksempler på den såkaldte barocco andino (barokstil i Andesbjergene). Man begyndte at opføre kirken i 1605, og det tog 160 år, før den var færdig. Kirkens facade blev færdiggjort i 1765. Den blev udført af indfødte, der meget omhyggeligt formede den barokke facade, så den blev et af de mest komplette eksempler på kunst i hele Amerika.

Byen byder på flere andre kirker og klostre, men et som helt bestemt skal ses er klosteret Santa Catalina, der først åbnede dørene for offentligheden i 1970. I det øjeblik du går indenfor, bliver du bragt tilbage til en spansk by i det 16. århundrede. Dette storslåede kloster er udelukkende bygget af kvadersten, og der er smalle, brostensbelagte gader, pladser og smukke patioer såvel som små celler til nonnerne. Klosteret fungerede som klosterskole for de rigeste familiers døtre. En af disse piger, Sor Ana de los Ángeles Monteagudo, døde i 1686, og blev ophøjet til helgen af paven i 1985. Ved hendes gamle celle vil du se en vissen orange gren. Ifølge legenden vil grenen blomstre, hvis Arequipa forsvinder. Så hvis du ser små skud begynde at spire på grenen, så gør du nok klogt i at smutte videre med det samme...

Hvis du er interesseret i håndarbejde, kan du besøge Michell Group, hvor de arbejder med alpacauld, som de farver og væver på gamle tekstilmaskiner fra 1900-tallet. Du kan se hele processen og få forklaret præcis, hvad de gør, og så kan du se et billedgalleri om stedet.

La Mansión del Fundador (grundlæggerens palæ), er en gammel hacienda bygget af kvadersten. Når du mærker atmosfæren i dette gamle palæ, vil du føle dig henført til kolonitiden, og inde i palæets indre er der faktisk bygget en kirke.

Museet ?Museo Santuarios Andinos de la Universidad Católica Santa María? huser mumien af en 12?14 år gammel pige, som blev ofret til guderne for cirka 500 år siden. Det er nok en god ide at undersøge, om hun er ?hjemme? når du kommer forbi ? hun er ret rastløs og rejser meget rundt i verden.

Udover de utallige kulturelle oplevelser, er Arequipa faktisk også en by, der byder på mange gastronomiske oplevelser. Byen er kendt som et af de bedste steder at spise i Peru. God, lokal mad får du på de såkaldte ?picanterías?. Du MÅ prøve at bestille ?rocoto relleno? ? en meget stærk ret, der vil få dig til at græde, men den er absolut tårerne værd. Prøv også den lækre rejesuppe ?Chupe de camarones? eller ?Ocopa a la Arequipeña?, der, ifølge de lokale, får de døde til at stå op af deres grave.

I distriktet San Lazáro finder du det bedste brød i hele Arequipa. Det sælges fra en utiltalende butik bag en smuk kirke af kvadersten. Butikken har ikke noget navn, men spørg blot enhver efter butikken hvor det bedste ?pan de tres puntas? (trepunktsbrød) bages.

Inca's Garden og den aktive Misti vulkan
Yanahuara Plaza
Sød pige i Arequipa
Santa Catalina klosteret
Den flotte plads ved Santa Catalina klosteret

Dag 5

Oplevelser på vej til Colca Canyon

I dag skal du videre til Colca Canyon.

Du tager af sted tidligt om morgenen og kører over en kæmpestor højslette, som ligger i Aguada Blanca Nationalreservat. Kig ud ad vinduet - måske ser du nogle af de sjove lamaagtige vicuñaer, som bor i området i store flokke. Du stopper ved Mirador de los Andes, hvor du kan strække benene et øjeblik og nyde den fantastiske udsigt over bjergene, og hvis vejret er klart, kan du ane fire vulkaner i det fjerne. De sjove stengærder er lavet af overtroiske rejsende, som troede på, at guderne ville give dem en bedre rejse, hvis de lagde en sten. Du stopper også ved det store Chucura Krater og et andet smukt udsigtspunkt undervejs, før du endelig er fremme ved Chivay og kan tjekke ind på dit hotel.

Colca Canyon er et af de smukkeste steder i Peru. Det er en kæmpestor kløft, der er hele 3.500 meter dyb. Naturen her er barsk, smuk og meget alsidig. Du vil kunne opleve det snedækkede bjerg Ampato, der rejser sig 6.100 meter over havets overflade, store klippeformationer, der ligner middelalderslotte, alpakaflokke, der går langs vejen, floden, der bruser langt nede i kløften og opdyrkede terrasser, der i sæsonen får landskabet til at se ud som store grønne, røde og gyldne tæpper.

Under kolonitiden blev der grundlagt adskillige landsbyer i området, og disse byer har helt op i vore dage bevaret deres smukke kirker. De mest interessante finder du i byerne Yanque, Lari, Coporaque, Madrigal og Maca. Beboerne i områderne har også bevaret deres sæder og skikke, blandt andet deres smukke påklædninger. Den bedste årstid at besøge Colca kløften på er i månederne april, maj og juni, fordi de opdyrkede terrasser stadig er så grønne, som de kan blive. Det sker dog, at turistsæsonen fortsætter helt til december. For det meste regner det i januar, februar og marts måned.

Fantastiske Colca Canyon
Kløften snor sig gennem landskabet
Grønklædte klippebjerge
Kondor i luften over Colca Canyon
Udkigspunkt ud over Colca Canyon

Dag 6

Heldagsudflugt til Cruz del Condor

Dagen starter tidligt, når der er afgang til La Cruz del Cóndor.

Undervejs stopper du i landsbyen Yanque, hvor du kan beundre de traditionelle danse, de lokale skolebørn danser for dig, og du kan besøge landsbyens torv og kirke.

Snart når du til Cruz del Cóndor, hvor kondorerne svæver majestætisk i de varme luftstrømme fra dalen. Nyd den imponerende udsigt over Colca kløften, som er en af de dybeste i verden - der er hele 3.180 meter til bunden. Du kan også bade i de varme kilder, som folk i området har gjort det i mange år. Før du vender tilbage til Chivay ved middagstid, er der indlagt et lille stop i byen Maca, som er kendt for sin smukke kirke.

Colca Canyon

Dag 7

Velkommen til Puno!

I dag skal du videre til Puno, der anses for at være inka-civilisationens vugge.

På vejen fra Chivay til Puno ser du skove af sten, fåreflokke, llamaer og de kæmpemæssige bjergkæder, som omkranser landskabet. Du skal også besøge en lagune, der vrimler med planter og fugle og et par små landsbyer. Herefter ankommer du til Puno.

Legenden fortæller, at Manco Cápac, som var den første inka, og hans hustru og søster, Mama Ocllo, steg op af Titicaca-søens iskolde vand med en gylden stav. De havde fået til opgave at grundlægge inkaernes kejserrige på det sted, hvor staven sank igen - uanset hvor. De begav sig nordpå indtil de nåede området omkring Cuzco, hvor staven endelig sank. Spanierne grundlagde så byen Puno i 1668, og byen betragtes som Perus folkloristiske hovedstad.

Husk på, at Puno ligger i 3.800 meters højde over havet. Tag det derfor stille og roligt når du ankommer. Vi anbefaler dig at drikke koka-te og masser af vand samt at spise lidt let kost. Begiv dig først ud på oplevelser efter et par timers hvil.

Tag en stille slentretur rundt i byen og besøg katedralen, bygget i det 18. århundrede, og kirken San Juan Bautista. Mellem de to bygninger ligger Punos gode gågade, der har et pænt udvalg af butikker og restauranter. Du bør heller ikke gå glip af de fantastiske Chullpas de Sillustani. Det ligner imponerende, runde vagttårne, men nej! Det er faktisk begravelsestårne, bygget af kæmpestore sten af Collas-folket, der eksisterede allerede inden inkaerne. Stedet er mystisk og bjergtagende, da disse Chullpas ligger på toppen af en lille bakke med udsigt over den stille Umayo-sø.

Hvis du hører til dem der søger usædvanlige ting, så prøv at besøge helligdommen Inka Uyo i Chucuito, der ligger tyve minutter fra Puno. Stedet er fyldt op med stenskulpturer i fallosform. Det siges, at hvis en kvinde sætter sig på en af dem, så bliver hun hurtigt gravid...

Puno og Titicaca-søen
Den smukke katedralplads
Katedralen og den lille park
Mad på markedet

Dag 8

Udforsk Puno og Titicaca søen

Højdepunktet i Puno er og bliver Titicacasøen - den højest beliggende sejlbare sø i verden. Ude på søen bor nogle af collas-civilisationens efterkommere, uro-indianerne, på flydende øer. Øerne er dannet af totora-rør, der er en vandplante, og som uro-folket også bruger til både at fodre deres kvæg med og til at bygge både af. Ifølge legenden var uro-indianernes blod sort, hvilket betød, at de hverken kunne drukne eller blive kolde.

4 timers sejlads fra Puno ligger Isla Taquile, som du kan komme på en enestående udflugt til. På toppen af øen har du en spektakulær udsigt over Titicacasøen. Heroppe vil du blive mødt af de lokale beboere, som vil følge dig overalt, mens du er på stedet. Dette quechua-talende folk har bevaret deres gamle traditioner, og de begynder at væve, før de taler. quechua var inkarigets officielle sprog, og det anslås, at sproget i dag tales af cirka 13 millioner mennesker i Argentina, Bolivia, Ecuador, nordlige del af Chile, Peru og det sydlige Colombia. I den lokale butik kan du købe veste, livremme, chuspas (små uldtasker), sjaler, ponchoer, tæpper, jakker osv., så du kan præsentere dig selv påklædt i taquile-stil, når du kommer hjem.

Har du lyst til at tilbringe en eller flere nætter her, så foregår det i et taquileno-hjem, hvor du vil dele deres skikke og livsstil. Der er ikke elektricitet på øen, så du kan godt lade hårtørreren blive hjemme. På øen Amantaní, cirka 4½ time fra Puno, kan du også overnatte hos en lokal familie. Øen er knap så berømt som Isla Taquile, men her er også en smuk udsigt over søen samt arkæologiske rester fra kulturer før inkatiden.

Uros flydende øer
En af de ikoniske stenbuer ved Titicaca søen
Du møder venlige, smilende mennesker overalt!
Isla Taquile
Søde piger i Puno
Ældre dame i Puno

Dag 9

Velkommen til Cuzco!

I dag ankommer du til fantastiske Cuzco.

Cuzco er en af de vigtigste inka-byer i hele verden, og det er en by, som intet menneske nogensinde ønsker at forlade igen. Alle forelsker sig i denne smukke og afslappede by med de små, gamle kirker, kolonitidsbygninger og dens beboere. Arkitekturen er helt unik, og overalt ser du tydeligt forskellen mellem spaniernes og inkaernes tidsperioder. Kig på bygningernes fundamenter, så kan du se, at på de nederste lag, som er bygget af inkaerne, er stenene lagt så tæt, at du ikke engang kan presse et stykke papir ind mellem to sten. Men oven på dette kan du se den nyere, spanske konstruktion, hvor stenene er stablet totalt planløst oven på hinanden.

Hvis du har lyst, kan du tage ting med til et børnehjem i Cuzco. Her bliver de rigtig glade for at modtage shampoo, sæbe, tandpasta, vaskepulver og brugte sko til børnene. Giv det til agenten, så sørger han for, at det kommer hen til børnehjemmet.

Et kig ud over byen
En af byens gader
Sød pige i Cuzco
Kvinder, børn og lam i Cuzco
Piger på farvestålende marked i Cuzco
Plaza de Armes

Dag 10

Oplev spændende Cuzco

Vi foreslår en dag med sightseeing i Cuzco. Husk, at du har muligheden for at arrangere det til en god pris gennem vores agent. Besøg fx den centrale plads, katedralen med dens religiøse kunstmuseum og kirken Santo Domingo.

Et besøg til de fire ruiner i nærheden er også umagen værd. Sacsayhuaman er et arkitektonisk mesterværk fra tiden før inkaerne med udsigt over Cuzco. Kenko er en hellig klippe, hvis hovedattraktion er et monolitisk alter, der forestiller en puma. Det røde fort Puca-Pucara og Tambomachay er også et besøg værd.

Hvis du stadig ønsker at se mere, så besøg kirken og klosteret La Merced, kunstnerkvarteret San Blas og San Blas-kirken med sin barokke prædikestol. Rundt omkring i Cuzco har inkaerne bygget et netværk af altre, der er viet til deres guder: vand, måne, luft og jord. Disse altre, selv om de måske er mindre berømte, var meget vigtige for folket. Du kan også besøge de naturlige huler, stenskulpturer og begravelsespladser i byen.

En af dagene foreslår vi et besøg til Museo de Arte Precolombino. Dette helt specielle og historiske Cuzco-monument huser det eneste museum i Peru, der er viet til at samle kunst fra gamle peruvianske kulturer.

Nyd dette museum som har til huse i en af inkaernes ceremonielle bygninger fra ca. 1450 e.Kr. I 1580 blev bygningen lavet til bolig for erobreren Alonso Diaz, og senere for jarlen af Cabrera. Efter en restaurering blev den i 2003 åbnet som Museo de Arte Precolombino. Samlingen på 450 mesterværker daterer sig fra 1250 f.Kr. til 1532 e.Kr. De er blevet udvalgt blandt 45.000 genstande, der opbevares på Larco Museet i Lima. Gallerierne er designet, så de lever op til den højeste standard inden for moderne museumsindretning, og da der er skiltet på både spansk, engelsk og fransk, har de besøgende de bedste muligheder for at beundre præ-colombiansk kunst.

Spis måske en dag på restauranten La Quinta Eulalia, som blev grundlagt i 1924. Her kan du prøve forskellige, lokale retter som grillet marsvin og lam tilberedt på forskellige måder.

Du kan også se lidt forskelligt uden for byen. Tag selv en taxa eller brug vores gode agent til at hjælpe dig med at organisere turen. Pikillacta er et citadel fra wari-kulturen fra det 7. århundrede - altså før inka-tiden. Det gemmer på gamle mysterier og en bizar arkitektur. Det ligger i Cuzco-dalen tæt ved Huacarpay-søens bredder. På den anden side af dalen finder du en lille by, der hedder Andahuaylillas. Byen er bygget af de spanske erobrere, og berømt for sin kirke fra 1700-tallet. Kirken er restaureret for nyligt og gemmer et indre af udsædvanlig skønhed bag sit noget mere beskedne ydre. Loftet er rigt udsmykket og væggene er dekoreret med mange smukke freskoer og malerier.

Rumikolka er et gammelt stenbrud, hvor inkaerne brød sten og transporterede dem til Cuzco, for at bygge deres paladser. Det er muligt at få fortalt om de seneste undersøgelser af de gamle værktøjer og teknikker, der blev anvendt i brydningsarbejdet, tilskæringen og tilpasningen af stenene. Brud, sten og værktøj forefindes som de var.

Også landsbyen Tipón er interessant. Bygget ved foden af Cerro Pachatusan er den et vigtigt punkt i horisonten hvor himmel og jord mødes. Under vintersolhverv står solen synligt bag og over dets top. Tipón blev bygget af inkaerne med en mesterlig, arkitektonisk præcision. Det var centrum for landbrugsforskning samt et sted, hvor man tilbad vandet. Det er stadig et mystisk sted, hvor åndemanere og spirituelle personer samles for at hylde jorden og tilbede vandet. Inkaerne udviklede afgrøder som majs og kartofler, og de gamle bønder havde deres templer med forskningscentre på de mange terrasser, som de byggede i Andesbjergene. Tipón er et unikt sted med tolv store stenterrasser og kanaler til vand, hvor landbrugsritualer, forskning og eksperimenter blev udført. Turen kan kombineres med et kort besøg til Kaira, forskningscenteret på Cuzcos Universitet i Andesbjergene. Her arbejder teknikere på at genskabe inkaernes landbrugsmetoder.

Cuzco by og bjerge i baggrunden
En kvinde med en lama
Søde børn i Cuzco
En lama i byens gader
En af byens gader

Dag 11

Velkommen til Machu Picchu!

I dag går turen med tog til Aguas Calientes - en hyggelig, lille landsby ca. 8 km fra det berømte Machu Picchu.

Machu Picchu er Perus seværdighed nummer 1. Intet kommer på højde med denne velbevarede præ-columbianske by, der i majestætiske omgivelser troner over landskabet, 2.057 meter over Urubamba-dalen. Machu Picchu er bygget af stenblokke, sat sammen med mesterlig præcision. Denne fabelagtige by har huse, templer, varehuse, og en stor, central plads, alt forbundet med hinanden via smalle veje og trapper. Det hele er omgivet af terrasser, hugget ind i bjergsiden og anvendt til landbrug. Byen antages at være blevet bygget af inka-lederen Pachacuti ca. år 1440, og den var beboet indtil den spanske erobring i 1532. Herefter blev byen forladt - og fuldstændig glemt - Først i 1911 blev den genopdaget af Hiram Bingham, en amerikansk arkæolog og politiker. Han troede, at han havde fundet den sidste af inkaernes skjulte byer med kostbare guldskatte, men han fandt kun en almindelig hovedstadsagtig by fra det femtende århundrede. I dag er Machu Picchu det mest overvældende bevis på en stor civilisation, som ikke længere eksisterer, og et besøg her, er noget, du aldrig vil glemme.

Tog til Aguas Cilentes
Kirken i Aguas Calientes
Ældre dame med et lam i Aguas Calientes
Fantastiske Machu Picchu
Den hellige dal

Dag 12

Udflugt til Machu Picchu og tilbage til Cuzco

Du skal selvfølgelig på en spændende udflugt til Machu Picchu og se hele det store ruinområde! Du vil næsten føle, at du træder tilbage til Inka-tiden, når du går rundt mellem de mange ruiner i de fantastiske bjerge. Her er den smukkeste udsigt, du kan forestille dig, og du bliver pludselig meget lille i de enorme bjerge. 

I dag skal du tilbage til Cuzco igen, og du skal bo på samme hotel, som sidst du var her. Sørg for at få set alt det spændende, som du ikke nåede i første omgang. 

Enestående Machu Picchu!
Inka-ruiner i massevis
Gå en tur på ruinerne
Se de fantastiske ruiner
Kvinder og lamaer
Her kommer ofte lamaer

Dag 13

Ekstra tid til at opleve Cuzco
Du har endnu lidt tid til at slentre rundt i Inkarigets gamle hovedstad med historie og farvestrålende markeder på nærmest hvert gadehjørne.

Dag 14

Velkommen til Bogotá i Colombia

I dag skal du videre til Colombia!

Landet har måske et dårligt ry, men det hører fortiden til. Colombia er IKKE mere farligt eller ufarligt end andre lande i Sydamerika. Colombia ligger lige ved ækvator og har derfor godt vejr meget af året, og her findes en smuk blanding af jungle, bjerge og strande. Menneskene er fantastisk søde og hjælpsomme, og her findes så mange forskellige frugter, at halvdelen af navnene slet ikke findes på andre sprog.

Bogotá er en meget pulserende og levende by, der byder på utrolig mange forskellige områder og oplevelser. I den gamle bydel, La Candelaria, kan du slentre igennem de smalle og farverige gader og opleve de flotte historiske bygninger, pladser, kirker og museer. Du bliver nødt til at besøge Simon Bolivars hus, der fortæller historien om denne legendariske general, der kæmpede og vandt friheden fra de spanske koloniherrer for mange lande i Sydamerika. Det er også her i byen, at du finder det berømte Luis Angel Arango bibliotek, der har over 6 millioner besøgende hvert år, og Colombian National Museum, der er et af de ældste museer på det amerikanske kontinent og kan dateres tilbage til 1823.

Byen ovenfra
Colombiansk kvinde
En af byens bygninger
Stejl trappe

Dag 15

Cykeltur i Bogota

Du skal nu opleve Bogota på to hjul. Din cykeludflugt starter med en tur forbi den historiske del af byen - La Candelaria. Du kommer forbi en række kirker og pladser, der hver især fortæller om de forskellige arkitektoniske stilarter i den gamle del af Bogota. Du kommer også forbi en kæmpemæssig tyrering, hvor tyrefægtere engang sloges med store, rasende tyre. Udover at du besøger de smukkeste parker i byen, får du også chancen for at smage friskpressede frugtjuicer på et typisk colombiansk marked. Udover det bliver du sat ind i Bogotas graffittiscene. Det er virkelig en dejlig måde at opleve byen på - og så kommer du hurtigere og snedigere rundt på en cykel end i bil!

Når du er færdig med din udflugt, og kigger på byen på egen hånd er der stadigvæk masser at opleve. 

Læg måske vejen forbi Simón Bolívar Metropolitan park, hvor der hvert år i august måned afholdes et kæmpe rock-arrangement, der tiltrækker 400.000 mennesker og får besøg af både internationale og lokale rockmusikere. Besøg Bogotas stolthed, og om nogen vil, byens vartegn: Guldmuseet, som huser en af verdens største guldsamlinger. Tag også et smut til Botero Museet og besøg Plaza de Bolivar fra 1553 med byens første katedral. Bemærk, at der om søndagen er messe i kirker og derfor mange mennesker og pilgrimme. Du kan også tage den lille svævebane eller det lille tog til Monzerate-bakken, hvor der er en overdådig udsigt over hele byen. Et godt tip er at tage derop om aftenen og spise på enten den colombianske eller den franske restaurant (den franske er bedst!). 

Zona Rosa er fuld af flotte restauranter, caféer og gode butikker, og her er et dejligt liv. Et godt sted at spise er på Andres Carne de Res, hvor du kan få store bøffer tilberedt direkte over flammerne. Senere på aftenen er der høj livemusik her, så tag eventuelt danseskoene med. Eller spis seafood på Central Cebecheria eller den bedste italienske mad på Di Lucca. Vil du prøve den colombianske mad, så husk at smage Ajiaco, en typisk ret med kylling, tre slags kartofler, majs og krydderurten guascas. Det kan man få over det hele. Eller Tamales, der er ris med kød og grønsager, dampet i et blad.

Dag 16

Velkommen til Salento i Zona Cafetera

Velkommen til Salento!

I dag går turen til Salento som ligger ved Zona Cafetera. Det er det område i Colombia, hvor der er allerflest kaffeplantager, og du er omgivet af flotte bjerge og grøn natur. Vidste du, at Colombia er den tredjstørste eksportør af kaffe? På førstepladsen kommer Brasilien. Kafferegionen er af UNCESCO erklæret et World Heritage Site, og det er selvfølgelig dét, du er her for at opleve!

Dag 17 - dag 18

Et par dage i Zona Cafetera - med udflugt til Cocora Valley

Nu har du et par dage til at nyde Salento, der er en hyggelig og farvestrålende kolonitidsby, der ligger i Colombias kaffeområde. I de charmerende gader kan du købe dig fattig i gode kunsthåndværksting eller bare slentre rundt. Fra byens hovedtov kan du følge Calle Real til et såkaldt ”Mirador”, hvor du har den flotteste udsigt ud over kaffeområdet.

Mens du er her skal du også på udflugt til Cocora-dalen i Colombias kaffeland. Naturen her er helt enestående, og palmerne er nogle af de højeste i verden - de bliver helt op til 70 meter høje!

Cocora Valley

Dag 19

Velkommen til Cartagena!

I dag skal du videre til Cartagena, en smuk og eventyrlig by fuld af romantik og legender. Gaderne er hyggelige og charmende, bygningerne fine og farverige, og der er en helt særlig stemning overalt. Byen blev grundlagt 1533 af Pedro de Heredia og her er en smuk gammel bydel med bymur og mange historiske pladser. Det er den mest populære by blandt turister i Colombia, nok fordi den altid er gået fri for tidligere uroligeheder i landet.

Udsigt ud over Cartagena
Smukke, smukke Cartagena
En af de mange charmerende pladser
Gå en tur i byens gader
Liv i gaden
Der hænger blomster fra næsten alle altaner

Dag 20 - dag 21

Et par dage i romantiske Cartagena

Nu skal du ud og opleve byen! Det er virkelig betagende at gå rundt i de farverige gader, se den gamle bydel med de hyggelige, historiske pladser. Her er også et marked udelukkende med ting til den søde tand og det boheme-agtige Getsemaní-område, hvor du kan gå rundt og hygge dig og købe friskpresset juice fra en gadesælger på vejen. Ja, og der er selvfølgelig også udmærkede strande, men i dette tilfælde er det den mindste af stedets attraktioner. Stemningen, seværdighederne og de dejlige mennesker er grunden til, at du tager hertil.

Lidt uden for byen ligger fortet San Felipe de Barajas, der blev bygget af spanierne i 1536, da pirater, briter og franskmænd begyndte at angribe byen fra landsiden. Du får et overblik over byen fra bakken La Popa og kan drømme dig 500 år tilbage i tiden.

Du kan også besøge Cartagena Gold Museum, Inquisition paladset og Las Bóvadas, der er en del af den gamle bymur og var originalt en fangekælder. Byen har også masser af biblioteker, blandt andet Bartolomé Calvo-biblioteket, der blev bygget i 1843, og se også Heredia-teateret, der åbnede i 1911 og er inspireret af Teatro Tacón i Havana.

Ja, og der er selvfølgelig også udmærkede sorte strande, men i dette tilfælde er det de mindste at stedets attraktioner. Hvis du vil have strand, kan du tage til bystranden i den gamle bydel, men Playa Blanca, der ligger 20 min væk i båd, er et klart bedre bud til en dejlig stranddag. Du kan også tage på en heldags udflugt til Isla del Rosario, hvor der er hvide sandstrande, og fin snorkling og dykning.

Har du lyst til noget lidt alternativt, kan du besøge en skole, der ligger i en af de ældste fiskerlandsbyer i Cartagena. Godt nok er landsbyen nu vokset sammen med resten af byen, men der er stadig kæmpe forskel. Området er virkelig fattigt, og langt størstedelen af beboerne arbejder som fiskere eller som ingenting. Skole har ca. 120 børn i alderen 4-12 år og drives udelukkende på baggrund af donationer.. Du får en rundvisning på skolen og fik en masse information om, hvordan skolen og projektet forløber. Det er en spændende og rørende oplevelse.

Plaza Santa Teresa
En af de hyggelige gade
Smukke altaner og gule vægge i Cartagena
Cartagena er ikke kun kolonitidsstemning - her er også en moderne bydel
Kvinde på farten
En af de hyggelige gader

Dag 22

Afrejse fra Colombia

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 23

Velkommen hjem

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Hoteller på din rejse

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Colombia. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn “Upgrade”-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer!

Byer på din rejse

På denne rejse skal du bo i disse dejlige byer. Læs om hvert sted, der hver især byder på store oplevelser i Colombia!

Kort over rejsen

Her kan du se et kort over rejsen, så du kan du kan fornemme, hvor byerne ligger i forhold til hinanden.

Transport

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly

Fra København til Lima
Fra Cartagena til København
Fra Lima til Arequipa
Fra Cuzco til Bogotá
Fra Bogotá til Armenia (Zona Cafetera)
Fra Pereira til Cartagena

Bil/Minibus

Fra Lima til Lima
Fra Lima til Lima
Fra Arequipa til Arequipa
Fra Puno til Puno
Fra Cuzco til Cuzco
Fra Cuzco til Cuzco
Fra Bogotá til Bogotá
Fra Bogotá til Bogotá
Fra Armenia (Zona Cafetera) til Salento (Zona Cafetera)
Fra Salento (Zona Cafetera) til Pereira
Fra Cartagena til Cartagena
Fra Cartagena til Cartagena

Bus

Fra Puno til Cuzco

Priser

Filtrer priser på periode:

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksne
Børn u/12 år
Inkluderet
 • Fly Danmark-Lima-Arequipa og Cuzco-Bogota-Armenia-Cartagena-Danmark
 • Alle transporter på rejsen.
 • 19 overnatninger med morgenmad.
 • 5 spændende udflugter: halvdagsbyrundtur i Lima, udflugt til Colca Canyon, guidet tur på Machu Picchu, privat cykeltur i Bogotá og udflugt til Cocora Valley i Zona Cafetera.
 • Ekstra: oplevelser på vej til og fra Colca Canyon i bil og togtur gennem smukke landskaber til og fra Aguas Calientes.
 • Tilskud til Rejsegarantifonden.
 • Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.
Vis alt Vis mindre
Ikke inkluderet
Vis alt Vis mindre