Rejs til Burma - det gyldne land

Burma (der jo altså egentlig hedder Myanmar) er et helt vidunderligt land at rejse i! Her finder du overvældende historiske seværdigheder, ældgamle templer, hyggelige byer og den skønneste, frodige natur. Mest er Burma dog kendt som ’Det Gyldne Land’, og det er ikke svært at se hvorfor – tusindvis af gyldne pagoder pryder byer og bakketoppe overalt i landet. Burma rejser byder på berømte steder som den imponerende Shwedagon Pagode i Yangon eller den flotte Golden Rock, men tag også forbi de mange ukendte pagoder, der ligger over hele landet. Den buddhistiske tro er allestedsnærværende, og hvor end du vender dig, vil du se et tempel, en pagode, en nonne eller en munk. Køb smukt kunsthåndværk og nyd den skønne natur ved Inle Lake eller de kølige bjerge i Shaan staten. Rejser til Burma har masser af muligheder for trekking og cykelture eller krydstogter mellem små øer i det sydlige Burma. Det er ikke strande, der er allermest af i landet, men hvis du alligevel ønsker lidt strandferie, så tag til underskønne Ngapali - en kilometerlang, gylden sandstrand med kokospalmer og små fiskerlandsbyer.

Vi har mere spændende læsning om Burma på vores blog! Læs med her!

 

Se vores flotte Burma billedbog

 

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

Rejser til Burma
Rejser til Burma
Rejser til Burma
Rejser til Burma
Rejser til Burma
Rejser til Burma
Rejser til Burma
Rejser til Burma
Rejser til Burma

Byer i Burma

Byer i Burma er en stor palette af guldpagoder, kongepaladser og munke i strålende orange dragter. Ude på landet finder du små landsbyer omgivet af rismarker, og ved vandet finder du dejlige strandbyer. Store seværdigheder, smuk natur og masser af gadeboder med dejlig mad – det er bare nogle af de oplevelser, der venter dig i Burmas byer. Her ser du vores favoritbyer i Burma, men du kan naturligvis udforske mange flere byer under “Alle byer”.

Flere byer i Burma

Hoteller i Burma

Hoteller i Burma er mange ting! Der er de store og moderne hoteller, de charmerende og historiske hoteller, og så er der dem, som har en beliggenhed, der får dig til at tabe underkæben. Vi har fundet frem til de bedste hoteller i Burma, og her deler vi nogle af vores favoritter med dig. Vi har mange flere, og dem kan du snuse rundt imellem under “Alle hoteller”.

Flere hoteller i Burma

Oplevelser i Burma

I Burma venter der altid et nyt eventyr rundt om hjørnet! Flyv i luftballon over smukke tempelruiner, besøg gyldne pagoder, tag på togture gennem vidunderlige landskaber eller kom tættere på landets dyreliv. Her ser du et lille udpluk af vores mange udflugter i Burma. Hvad drømmer du om at opleve? Her er et udpluk af oplevelser, men du finder flere under “Alle oplevelser”.

Vejret i Burma

Du kan rejse til Burma hele året og temperatureligger mellem 28-38 grader i løbet af året. Fra marts til april er her meget varmt og måske temperaturen kommer op  40 grader og høj luftfugtighed. I højsæsonen, som er fra oktober til og med februar er her tørt, varmt og solrigt og temperaturerne ligger på omkring 30 grader.  

I lavsæsonen, som er fra marts til og med september er her varmt og temperaturen ligger tæt på de 40 grader. Efter varmen topper i april, begynder monsunregnen, som ofte består af et par regnskyl i løbet af dagen, der holder naturen frisk og frodigMonsunregnen breder sig mest i det vestlige Burma, mens den centrale og østlige del af landet er mere tør.  

Burma har et meget aktivt dyreliv. Sydpå mod den langstrakte kystlinje går vegetationen over i jungle, og her lever tigre, leoparder og gibbonaber. Mod nord lever vilde bøfler, næsehorn og vildsvin. Nogle områder af Burma frarådes at rejse til pga. voldsomme storme og monsun. 

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til Burma. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder med Gouda, som er specialiseret i rejseforsikringer og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af rejsen.

Penge og kreditkort
Der findes hæveautomater i de fleste byer, men det er ikke altid, at de virker. De store hoteller accepterer også kreditkort, men her pålægges nogle store gebyrer.

Vi anbefaler derfor, at du tager mange kontanter med på din rejse til Burma.  Det er ofte kun USD, der kan veksles, så det er denne valuta, du skal have med hjemmefra. Sedler med høj værdi (fx 100 USD) giver den bedste kurs, når du veksler dem til Kyat. Dine dollarsedler skal være helt nye – de må ikke være krøllede, foldede eller beskidte. 100 US dollar-sedler med serienumre, der starter med AB eller CB accepteres ikke, fordi der tidligere har været problemer med falske pengesedler.

Mobiltelefoner og internet
Tjek med dit telefonselskab, om de understøtter Burma. Mange telefonselskaber kræver meget dyre takster, hvis du skal ringe til/fra Burma. Du kan købe et lokalt telefonkort gennem os, allerede inden du rejser til Burma. Spørg din rejsekonsulent.

Internetadgangen er mulig fra de fleste hoteller, men forbindelsen er ikke altid stabil og kan være noget langsom.

Elektricitet og stik
Der er 220 V på og tobenede stikkontakter overalt i Burma.

Tidsforskel
Burma er 4½ time foran Danmark (dog 5½ time ved vintertid).

Tag med hjemmefra
Myggespray og mavemedicin.

Transport
Vejene er ikke altid i helt god stand, så der kan være en del bumpen og rumlen, når du kører med bil eller bus. Togene ryster og bumler også en del – tag det som en del af oplevelsen.

Prisniveau
Prisniveauet er lavt i forhold til Danmark, men lidt dyrere end mange andre lande i Asien, da Burma importerer mange ting fra fx Thailand. Men hvis du holder dig til de lokalt fremstillede varer, er det billigt – prøv fx den lokalt fremstillede Budweiser, den smager fantastisk!

Drikkepenge
På restauranter forventes du at give 10 % i drikkepenge, og du forventes også at give et mindre beløb til de mennesker, du bliver betjent af undervejs såsom dragere, stuepiger, tjenere mv.

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Visum og pas
Visum

Visum er påkrævet for danske statsborgere på rejser til Burma.

Hvis du ankommer til Yangon, Mandalay eller Naypyitaw, skal du søge om visum på Burmas immigrationsmyndigheders hjemmeside her. Det tager ca. 5 arbejdsdage, men kan tage længere, så vi anbefaler at søge i rigtig god tid.

Visummet er gyldigt i 90 dage (dvs. din rejse til Burma skal ske inden for 90 dage fra udstedelsen), du kan opholde dig max 28 nætter i landet og kun foretage én indrejse.

Du skal medbringe visummet på din rejse samt et pasfoto i farver 4.6 cm x 3.8 cm og aflevere det ved ankomsten til landet, hvor du får sat et klistermærke i passet. Det er ikke muligt at få taget billede i lufthavnen, så det er vigtigt at huske det hjemmefra.

Hvis du indrejser andre steder, skal du søge om visum fra ambassaden i England. Det tager ca. 3 arbejdsdage at få visum (bemærk at ambassaden har andre og flere helligdage end de danske) og hertil skal lægges den tid det tager med posten. Vi anbefaler at søge 1½ måned før afrejse.

Embassy of the Republic of the Union of Myanmar
19A Charles Street,
Berkeley Square,
Mayfair,
GB-London W1J 5DX,
England
http: www.londonmyanmarembassy.com

Pas

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Rejser du med børn

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Generelt

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Burma. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også Burma rejser.

Bemærk at hvis du rejser til Burma fra et land, der har risiko for gul feber transmission (evt. også hvis du har opholdt dig i transit), skal du have en gul feber vaccination for at få indrejse i Burma. Vær opmærksom på, at hvis du er over 60 år, skal du tale med din læge, om det er tilrådeligt at få en gul feber vaccination. Se listen med lande med gul feber risiko her.

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.